Από πού αγοράζετε την τροφή της γάτας σας;

• Thread starter Thread starter Nonika
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Kαλα,σιγουρα,εδω μετα βιας κραταμε λεφτα για να παρουμε καλη τροφη για τα δικα μας,που να περισεψουν και για τα αδεσποτακια.Και που παιρνουμε την φτηνη και παλι εξοδο ειναι,αφραγκιες δυστυχως.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μην δημιουργήσω λάθος εντυπώσεις, αδεσποτάκια δεν λέω τα γατάκια που κυκλοφορούν στην γειτονιά, αλλά τα 3 μωράκια που βρήκαμε στα σκουπίδια και επιβώσαν με το μπιμπερό και ζούν αυτή την στιγμή στο σπίτι μας. Μέχρι να δω τι θα γίνει κι αν δοθούν, αισθάνομαι μια ευθύνη για την καλή υγεία τους ιδίως στο πρώτο στάδιο της ζωής τους. Εννοείται πως κι εγώ δεν συγκαταλέγομαι σ όσους μπορούν να διαθέσουν άπειρα χρήματα για τα ζώα ούτε κάν για άλλες ανάγκες.Oi hills κι εμένα κάπως μου φαίνονται αλλά σταμάτησε η αλλεργία της μικρής γατούλας.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ακομα κι ετσι,δεν ειναι ΔΙΚΑ σου δικα σου,ειναι φιλοξενουμενα,και παλι ειναι αρκετα τα εξοδα.Πχ τωρα φιλοξενειται ο τραυματισμενος κουταβος που βρηκα σε φιλικο σπιτι μεχρι να δουμε τι θα τον κανουμε και πηραμε φτηνη τροφουλα,δεν βγαινουμε αλλιως:(

Royal canine, Proplan kai Hills.αυτές τις τροφές μου συνέστησε ο κτηνίατρος και για τον σκύλο αλλά και για την γάτα..... μου είπε επίσης μακριά από φρισκισ γιατί δεν έχουν καλή ποιότητα

Για τις Friskies συνέχεια το ακούω!!Ελπίζω να είναι πραγματικότητα κ να μην είναι μια απλή αντιδιαφήμιση.Πάντως δεν μπορώ να εμπιστευτώ κ τους κτηνιάτρους οι οποίοι θελουν να πουλήσουν.κ φυσικά οι 3 προαναφερόμενες μάρκες είναι κ οι ακριβότερες που κυκλοφορούν στην αγορά.μπορεί κ αυτό να 'χει σχέση.τεσπα,μήπως ξέρει κανείς για τις κονσέρβες sheba?μου φαίνονται πολύ καλές!

γενικα να αποφευγονται οι χρωματιστες τροφες,ειναι οι χειροτερες,ειδικα οι whiskas:Dεγω παλια επαιρνα χυμα τωρα παιρνω purina απο το σουπερμαρκετ και δεν ειναι χρωματιστη:)

Καλησπερα σε ολους ειμαι νεο μελος και ο λογος που γραφτηκα στο φορουμ ειναι και το οτι διαβασα αυτο το ποστ απο την αρχη μεχρι το τελος του δεν ξερω αν πρεπει να γραψω σε αυτο το ποστ ή σε αλλο γιατι βλεπω οτι τελευταια ενημερωση εχει γινει πριν ενα χρονο και κατι ημερες.
Θελω και εγω να πω την γνωμη μου περι αυτου του θεματος και ισως να ειναι και η τελευταια πριν κανα δυο μηνες περιπου εσκασε μυτη στην αυλη του σπιτιου μου μια αδεσποτη γατα γενικα με τις γατες δεν ειχα καλες σχεσεις δεν της συμπαθουσα περισσοτερο γουσταρα τα σκυλια.
Αρχισε να νιαουριζει και εκτος απο ενα βλεμμα που της εριξα μπηκα βιαστικα στο σπιτι , την επομενη ημερα η γατα ηρθε ξανα στο σπιτι νιαουριζοντας της εριξα ενα χαδι και μπηκα βιαστικα στο σπιτι , την τριτη ημερα η γατα εμφανιστηκε ξανα και αυτην την φορα νιαουριζε εντονως.
Μαλλον την ειχε κοψει λορδα δεν εξηγηται αλλιως ειδα οτι το σπιτι ειχε ψαρακι και ετσι της εδωσα τα ψαροκοκκαλα και λιγο ψαχνο δεν αφησε τιποτα πισω της. Μετα αποφασισα να παω στο σουπερ μαρκετ και να της αγορασω ενα κουτι friskies , την επομενη μερα η γατα αρπαζε τις κροκετες στον αερα πριν προλαβουν να πεσουν στο μπωλ το κουτι εχει 1,50 ευρω.
Μολις τελιωσε το ενα κουτι αγορασα και δευτερο παλι της ιδιας μαρκας (friskie) το εξαντλησε και αυτο ξεχασα να πω οτι στο διαστημα αυτο της διναμε κοκκαλα δεν αφηνε απολυτως τιποτα , οτι ειχε περισεψει απο την κουζινα γενικα ΔΕΝ ετρωγε με τιποτα μακαρονια , ρυζι , κ.τ.λ. Και τωρα αγοραζω απο το LIDL ετοιμα φακελακια μιας εταιρειας (opticat) τα οποια καταβροχθιζει μετα μανιας εχουν 2,99 ευρω το κουτι που περιεχει 12 ετοιμα φακελακια προς χρηση δηλαδη 0,25 λεπτα το φακελακι που θεωρω μια οικονομικη λυση για το ταισμα της γατας.
Την σειρα 365 του σουπερ μαρκετ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ που της εχω δωσει μονο την μυρησε προτιμησε να μεινει νηστικο παρα να την δοκιμασει το κουτι με τις κροκετες ειχε 1,40 και περιηχε ενα κιλο γατοτροφης.
ΣΥΓΓΝΩΜΗ αν σας κουρασα αλλα ηθελα να απαντησω σχετικα με την τροφη της γατας οι συντονιστες του φορουμ αν θελουν μπορουν να μετακινησουν την απαντηση μου σε αλλο ποστ σχετικο με την διατροφη μιας γατας.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

οι τροφές αυτες που περιγράφεις είναι πολύ χαμηλής ποιοτητας κ δεν κάνουν καλό στη γάτα με αποτέλεσμα να μειώνουν το προσδόκιμο ζωής. Ελα να σε ρωτήσω κάτι όμως δίνει κοκκαλα στη γάτα;;; Ή εγώ δεν κατάλαβα καλά;
Εγώ προσωπικά ψωνίζω από την "Αποθήκη της Άννας" που πέρα ότι έχει καταπληκτικές τιμές, είναι κ πολύ φιλόζωοι κ πάντα βοηθάει τα αδεσποτάκια με όποιο τρόπο μπορεί (ακόμα κ ημερολόγια έχει εκδώσει όπου τα έσοδα πηγαίνουν αποκλειστικά στα αδέσποτα) αλλά έχει κ τρομερή εξυπηρέτησει όπου ότι της ζητήσεις μπορεί να σου το φέρει αμέσως. Γι αυτό κ πιστεύω ότι τέτοιους τους ανθρώπους πρέπει να τους στηρίζουμε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

γεια σου...βασικα..ειναι πολυ φυσικο να μην τρωει μακαρονια κλπ η γατα σου..διοτι ειναι σαρκοφαγο ζωο...μην κοιτας που διναν οιλ παλιοι τα αποφαγια..ουτε την οικονομικη δυνατοτητα ειχαν..αλλα δεν ηξεραν κιολας..να ξερεις επισης οτι δυστυχως,οι τροφες που λες,απο τα σουπερμαρκετ γενικα..ειναι οι χειροτερες,,φιλικα..:)

Η γατα ηταν αδεσποτη , και ναι συνεχιζω να τις δινω ακομα κοκκαλα δεν ξερω αν τις κανει κακο αυτο αλλα τα τρωει με ευχαριστηση η αποθηκη της Αννας που βρισκεται μηπως παω να ψωνισω και εγω τιποτα.

γεια σου...βασικα..ειναι πολυ φυσικο να μην τρωει μακαρονια κλπ η γατα σου..διοτι ειναι σαρκοφαγο ζωο...μην κοιτας που διναν οιλ παλιοι τα αποφαγια..ουτε την οικονομικη δυνατοτητα ειχαν..αλλα δεν ηξεραν κιολας..να ξερεις επισης οτι δυστυχως,οι τροφες που λες,απο τα σουπερμαρκετ γενικα..ειναι οι χειροτερες,,φιλικα..:)
Το εχω υποψη οτι η ακριβη τροφη ειναι και καλης ποιοτητας αλλα δεν με απασχολει αν το γατι ζησει 15 χρονια ή 20 χρονια παντως η τροφη που του δινω το φακελακι και την κροκετα που αναφερα πιο πανω την τρωει και γουργουριζει.

Η γατα ηταν αδεσποτη , και ναι συνεχιζω να τις δινω ακομα κοκκαλα δεν ξερω αν τις κανει κακο αυτο αλλα τα τρωει με ευχαριστηση η αποθηκη της Αννας που βρισκεται μηπως παω να ψωνισω και εγω τιποτα.

σιγουρα τα τρωει με ευχαριστηση γιατι προφανως δεν εχει κατι καλυτερο να φαει..τα κοκκαλα δεν ειναι τροφη ουτε για γατες ουτε για σκυλους...ξαναλεω οτι οι παλιοι ειχαν αγνοια και δεν ειχαν και λεφτα για να δινουν την τροφη που επρεπε..και δυστρυχως ακομα και σημερα υπαρχουν τετοιες περιπτωσεις..αφου θελεις να κανεις το καλο..καντο σωστα...να σημειωσω επισης οτι και σε εμας αρεσει η "βρωμικη τροφη"..φαστ φουντ δηλαδη κλπ..αλλα δεν ειναι καλη τροφη και τις συνεπειες τις βλεπουμε αργοτερα,οπως θα φανει και στη γατα σου

Το εχω υποψη οτι η ακριβη τροφη ειναι και καλης ποιοτητας αλλα δεν με απασχολει αν το γατι ζησει 15 χρονια ή 20 χρονια παντως η τροφη που του δινω το φακελακι και την κροκετα που αναφερα πιο πανω την τρωει και γουργουριζει.

ε..καλα..αφου δεν σε απασχολει ποσο θα ζησει η γατα σου..τοτε τι συζηταμε;;;:confused:

Φυσικά κ της κα΄νουν κακό άσχετα με το αν είναι αδέσποτη ή όχι το κακό είναι το ίδιο με τα κοκάλα απ όσο ξέρω κ εχω ακούσει οι κτηνίατροι πλέων απαγορεύουν κ στα σκυλιά να δίνουν κόκκαλα γιατί υπάρχει περίπτωσή να τους κάνει ζημια στο έντερο κ να πεθάνουν. Η Αποθήκη της Αννας είναι στην Ν. Σμυρνη επικοινώνησε αν θέλεις στο τηλ. αυτό 2109370701 νομίζω κάνουν κ ντιλιβερι κ έχουν κ τροφές πιο φθηνές που μπορείς να πάρεις για τα αδεσποτάκια;)

ε..καλα..αφου δεν σε απασχολει ποσο θα ζησει η γατα σου..τοτε τι συζηταμε;;;:confused:
Ναι μάλλον τσάμπα μιλάμε κ ελπίζω να είναι από αυτούς που μπαίνουν να προκαλέσουν κ να υπάρχει καθόλου γάτα

Δεν ξερω :hmm: γιατι συζητατε εγω απλως αναφερα τι τροφη δινω στην γατα παντως κοκκαλακια θα κοιταξω να μην τις δινω αφου δεν προσφερει τιποτα στην γατα , α ξεχασα να πω οτι η γατα το φακελακι της το εχει ηδη φαει πριν της δωσω τα κοκκαλακια οποτε δεν ισχυει οτι η γατα ειναι πεινασμενη και απο το τιποτα καλο ειναι και το κοκκαλο. Θελει και τα τρωει παρα το οτι εχει ηδη φαει.

Φυσικά κ της κα΄νουν κακό άσχετα με το αν είναι αδέσποτη ή όχι το κακό είναι το ίδιο με τα κοκάλα απ όσο ξέρω κ εχω ακούσει οι κτηνίατροι πλέων απαγορεύουν κ στα σκυλιά να δίνουν κόκκαλα γιατί υπάρχει περίπτωσή να τους κάνει ζημια στο έντερο κ να πεθάνουν. Η Αποθήκη της Αννας είναι στην Ν. Σμυρνη επικοινώνησε αν θέλεις στο τηλ. αυτό 2109370701 νομίζω κάνουν κ ντιλιβερι κ έχουν κ τροφές πιο φθηνές που μπορείς να πάρεις για τα αδεσποτάκια;)
Σε ευχαριστω για την πληροφορια να εισαι καλα

Ναι μάλλον τσάμπα μιλάμε κ ελπίζω να είναι από αυτούς που μπαίνουν να προκαλέσουν κ να υπάρχει καθόλου γάτα
Δεν μιλας στο βροντο γατα υπαρχει ηρθε πριν δυο μηνες περιπου ερχεται τρωει και μετα αντε γεια ειναι αλανιαρα δεν θελει να καθεται σπιτι να σου πω την αληθεια δεν το δοκιμασα κιολας να την βαλω μεσα στο σπιτι γιατι δεν θελω απλα πραγματα. Δεν σας δουλευω δεν θα καθομουν να γραψω ενα κατεβατο με το τι τρωει η γατα ειδα το ποστ και ετσι αποφασισα να γραψω την γνωμη μου.

Δεν μιλας στο βροντο γατα υπαρχει ηρθε πριν δυο μηνες περιπου ερχεται τρωει και μετα αντε γεια ειναι αλανιαρα δεν θελει να καθεται σπιτι να σου πω την αληθεια δεν το δοκιμασα κιολας να την βαλω μεσα στο σπιτι γιατι δεν θελω απλα πραγματα. Δεν σας δουλευω δεν θα καθομουν να γραψω ενα κατεβατο με το τι τρωει η γατα ειδα το ποστ και ετσι αποφασισα να γραψω την γνωμη μου.
Φιλε μου εγω κατανοω το να μην θες να ταισεις ακριβη τροφη την γατα.Ο καθενας κανει τις επιλογες του κ εχει τα κριτηρια του.
Μια συμβουλη μονο.Επειδη στις ξηρες ισχυει το ''μη χείρον βέλτιστον '' ,παρε αν θες την Purina TONUS που βγαινει σε 3κιλα , ειναι λιγο καλυτερη απο τις friskies/whiskas. Και οικονομικη!;)

Kαι ενα ακομα.Καλο ειναι να φροντισεις για την στειρωση του ζωου και μετα υπαρχει και Purina TONUS Urinary ειδικη για στειρωμενα ζωα

Τα φακελακια αν της αρεσουν συνεχισε τα ,no problem.
Kοκαλα ομως οχι. Μηδενικη διατροφικη αξια αν ειναι μαγειρεμερα/ψημενα και ειναι επικινδυνα.

Αυτα απο εμενα.
:)

καλησπερα και απο μενα!εγω παντα τους επερνα pro plan για στειρωμενες γατες αλλα τον τελευταιο μηνα τα οικονομικα μου ειναι πολυυυ χαλια και τους παιρνω χυμα.:redface:βρηκα και μια σκυλιτσα και την κρατησα οποτε εχει και αυτη τα εξοδα της.επιπλεον ειχαμε ενα ατυχημα με την λουιζα και εδωσα τα τελευταια μου λεφτα σε γιατρους οποτε δεν μπορω να τους παρω καλυτερη και με στεναχωρει αυτο οσο να ναι...δεν νομιζω να παθουν κατι αν τρωνε για λιγο καιρο χυμα τροφη ετσι δεν ειναι?

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back