Από πού αγοράζετε την τροφή της γάτας σας;

H orijen ειναι μια πολυ καλη ξηρα τροφη,αλλα δυσευρετη.
Τα meals δεν ειναι κατι αρνητικο.Ειναι το αντιστοιχο αφυδατωμενο κρεας που αναφερεται κ στη royal.Ακομα και ποδια κοτοπουλου να εβαζαν μεσα,οι barfers θα σας πουν πως ο σκυλος κ η γατα τρελενονται για αυτα κ τα τρωνε(ολο το θηραμα δλδ).Αλλα και παλι! Μια ξηρα π εχει πρωτο συστατικο deboned chicken και μετα 2 meals κρεατος αντι για σιτηρα,ειναι 1000 φορες καλυτερη.Anyway.

Εγω παλια αγοραζα απο σουπερ μαρκετ και για τις γατες κ για το σκυλο π ειχα τοτε.Θεωρω τις τροφες αυτες απαραδεκτες.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ για να αγορασω μια τροφη θα πρεπει να εχει κρεας πρωτο συστατικο(πχ chicken η chicken meal).Τωρα αγοραζω απο πετ σοπ μονο.
Συγκεκριμενα τωρα το σκυλουνι τρωει pro plan salmon & rice.
Oι γατες της γιαγιας τρωνε χυμα(1,10/1κιλο)...:/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

H orijen ειναι μια πολυ καλη ξηρα τροφη,αλλα δυσευρετη.
Τα meals δεν ειναι κατι αρνητικο.Ειναι το αντιστοιχο αφυδατωμενο κρεας που αναφερεται κ στη royal.Ακομα και ποδια κοτοπουλου να εβαζαν μεσα,οι barfers θα σας πουν πως ο σκυλος κ η γατα τρελενονται για αυτα κ τα τρωνε(ολο το θηραμα δλδ).Αλλα και παλι! Μια ξηρα π εχει πρωτο συστατικο deboned chicken και μετα 2 meals κρεατος αντι για σιτηρα,ειναι 1000 φορες καλυτερη.Anyway.

Εγω παλια αγοραζα απο σουπερ μαρκετ και για τις γατες κ για το σκυλο π ειχα τοτε.Θεωρω τις τροφες αυτες απαραδεκτες.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ για να αγορασω μια τροφη θα πρεπει να εχει κρεας πρωτο συστατικο(πχ chicken η chicken meal).Τωρα αγοραζω απο πετ σοπ μονο.
Συγκεκριμενα τωρα το σκυλουνι τρωει pro plan salmon & rice.
Oι γατες της γιαγιας τρωνε χυμα(1,10/1κιλο)...:/:
Η αληθεια ειναι πως δεν εχω ξανακουσει αυτη τη μαρκα ξηρας τροφης αλλα θα το ψαξω και αν τη βρω θα την αγορασω.Μαλλον δεν την εχω δει επειδη δεν υπαρχει στα καταστηματα εδω στο χωριο ή στη Θηβα ή δεν την εχω προσεξει.:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

make sure οτι θα μπορεις να τη βρισκεις μονιμα κ οχι μια στο τοσο.Γιατι εγω το εζησα κ αυτο.Να δεν εχουμε αυτη,παρε την αλλη κ δωστου παλι αλλαγες στη διατροφη του ζωντανου.Μια τροφη που να μπορεις να βρισκεις.

Ειπα θα το ψαξω,αληθεια μου φανηκε καλη!:happy:Φυσικα στα μαγαζια βρισκω πολλες τροφες και οπως εγραψα στη σελ. 16 νομιζω οτι ο μπαμπας μου αγοραζει διαφορες τροφες,θα του το ξεκαθαρισω [βεβαια ολες αρεσουν στη γατα μου γιατι ειναι φαγανη και δεν τις ξεχωριζει].Αλλα δεν μπορω να συνεχισω ετσι πρεπει να διαλεξω αυτη που θα ειναι πιο καλη opticat ok friskies ok whiskas ok οτι αρεσει στη γατα μου πιο πολυ και οτι ειναι πιο καλο!!!

Καλησπέρα σε όλους
Επειδή η σωστή διατροφή των γατιών μου είναι κάτι που με έχει απασχολήσει πολύ, το έχω συζητήσει "εξαντλητικά" με την κτηνίατρό μας και έχω διασταυρώσει τις πληροφορίες για το τι είναι καλύτερο. Έχω μάθει λοιπόν ότι αποφεύγουμε όπως ο διάολος το λιβάνι τις τροφές με το κιλό γιατί μένουν ανοιγμένες και πάνε και γεννάμε μέσα σε αυτές διάφορα ζωήφια. Επίσης οι τροφές από σούπερ μάρκετ είναι πολύ νόστιμες μεν, λιπαρές δε και αυτό δεν είναι ότι καλύτερο. Εμείς τους δίνουμε τροφή εγκεκριμένη από κτηνιάτρους της Royal. Αλλιώς καλή τροφή από pet shop. Επειδή είναι όλα τους στειρωμένα και με μια τάση να κάνουν κοιλίτσα, μια φορά το εξάμηνο τρώνε τροφή διαίτης για να μαζέψουμε τα παχάκια. Ελέγχουμε τακτικά το βάρος τους, ειδικά στη μεγάλη που κοντεύει τα 13. Επίσης δεν δίνουμε ποτέ τροφή που περιέχει βοδινό, ούτε ως λιχουδιά, γιατί είναι πολύ δίσπεπτο για τη γάτα. Άλλωστε η γάτα στη φύση δεν θα σκότωνε ποτέ ένα τόσο μεγάλο ζώο για να τραφεί!!!

Πειτε μου και μενα που ταιζω περιπου 23 γατες αδεσποτες αλλα και δικες μου ,ετσι τις θεωρω,:) τι τροφες μπορω να δωσω?

Αυτό υποθέτω εξαρτάται απ' τα οικονομικά σου και την ποσότητα που τους δίνεις καθημερινά (αν δηλ. είσαι η μόνη που ταΐζει). :P Δυστυχώς, σ' αυτές τις περιπτώσεις η ποιότητα συχνά περνάει σε δεύτερη μοίρα, καθώς το ζητούμενο είναι να γεμίσουν τα στομαχάκια τους με κάτι που να μην είναι αποφάγια.:(
Αν σε παίρνει, η Brit φαίνεται πολύ καλή επιλογή σε αρκετά συμφέρουσα τιμή. Μάλλον όμως θα χρειαστεί να την παραγγείλεις.:hmm:

Eμένα οι δικές μου λάτρευαν τις whiskas τις gourmet gold και τις kitekat αν και δεν ήταν πολύ εμπιστευόμενες.:/:Τώρα πια συνηστώ ανεπιθύλακτα τις royall canin:up:.

Μ'έχετε προβληματίσει πάρα πολύ τώρα.Μέχρι τώρα άκουγα όχι κονσέρβες παρά μόνο ξηρά τροφή.της δικιάς μου της αγοράζω ό,τι καλύτερο σε ξηρά τροφή κ που κ που καμία κονσερβούλα για επιβράβευση!τελικά όμως τι είναι προτιμότερο?με τόσα που ακούω δεν ξέρω τι να πρωτοπιστέψω...

Το καλύτερο είναι και δύσκολο. Είναι να της μαγειρεύεις.
Σκέφτομαι το εξής: Αν οι τροφές για ανθρώπους είναι σκάρτες, αν οι έλεγχοι δεν επαρκούν και γίνεται χαμός, θα λογαριάσουν τι θα ταΐσουν τις γάτες, αυτοί που εκμεταλλεύονται τα πάντα και τους πάντες, και που δεν γίνονται και έλεγχοι; Αν ταΐζουν τους ανθρώπους λάδια αυτοκινήτου, και ένα σωρό άλλα σκουπίδια και δηλητήρια, φαντάσου τι ταΐζουν τις γάτες.
Και από την άλλη πάλι τι να τις ταΐσουν; Να εκτρέφουν ζώα ειδικά για γατοτροφές και σκυλοτροφές;
Εσείς από τι θα θέλατε να είναι οι τροφές για τις γάτες;

Μ'έχετε προβληματίσει πάρα πολύ τώρα.Μέχρι τώρα άκουγα όχι κονσέρβες παρά μόνο ξηρά τροφή.της δικιάς μου της αγοράζω ό,τι καλύτερο σε ξηρά τροφή κ που κ που καμία κονσερβούλα για επιβράβευση!τελικά όμως τι είναι προτιμότερο?με τόσα που ακούω δεν ξέρω τι να πρωτοπιστέψω...
Θα ταιζεις οτι ΕΣΥ θεωρεις καλυτερο και οτι κανει τις εξετασεις της γατας σου να δειχνουν αψογες.
Εχω βασανιστει παρα πολυ με το θεμα των τροφων.
Απο την πιο ακριβη μεχρι τη πιο φτηνη,δεν μπορουμε να ξερουμε τι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ειναι παρα μονο διαβαζοντας τα συστατικοι που ΕΚΕΙΝΟΙ μας δειχνουν.Recalls? Πολλα.Και στα ανθρωπινα τροφιμα και στις ζωοτροφες.
Ρισκο ειναι.

Δεν έχω τη δυνατότητα να της παρέχω ειδικά μαγειρεμένο φαγητό γιατί είμαι φοιτήτρια.της αγοράζω όμως τις royal canin kitten36 κ της δίνω μέρα παρά μέρα κ καμία sheba κονσερβούλα για την οποία τρελένεται.δεν ξέρω τι άλλο θα μπορούσα να κάνω...

Θεωρω την royal μια αξιοπρεπη τροφη.
Γνωμη μου φυσικα...
:)

Δεν έχω βρει κ καμιά καλύτερη..τι να πώ..ας με διαφωτίσει κάποιος..:rolleyes:

friskies

Δεν διαβασα όλη τη συζητηση γιατι είμαι ψιλοτεμπελουλα αυτη τη στιγμη .Θα ήθελα να αναφερω πως ο 2 χρονος γατος μιας φίλης μου ειχε ενα προβλημα με τα νεφρα του πετρες για την ακριβεια εφραξε η κυστη του .....τεσπα τωρα είναι καλα αλλα ο κτηνιατρος της ειπε μακρια απο friskies διοτι ευθυνονται για τετοιες παθησεις.Αραγε είναι αληθεια?Δεν το έκανε ομως για διαφημιστικους λογους αυτο το εγγυαμαι!

Και ναι και όχι.
Αν το γατί έχει προδιάθεση, θα εμφανίσει τέτοια προβλήματα ό,τι τροφή και να τρώει. Αυτό πρέπει να συνέβει και με το γατούλη της φίλης σου, γιατί εμφάνισε το πρόβλημα πολύ μικρός.
Απλώς αν το ζώο τρώει την ειδική τροφή για στειρωμένα, τα συμπτώματα θα είναι πιο ήπια.
Αυτό το θέμα είχε ξανασυζητηθεί κάπου στο φόρουμ και απλώς μεταφέρω την απάντηση του JohnDVM.:)

Tα περσικα εχουν ουτως η αλλως προδιαθεση,ετσι?

Μιά και είμαι σχετικά νέο μέλος, να σας πω κι εγώ.
Στους μεγάλους γάτους που έχω ένα περσικόσ το σπίτι 8 ετών και ένα πορτοκαλί ημίαιμο μακρύτριχο στο γραφείο περίπου 5 ετών, ακολουθώ την τακτική μόλις τελειώσει μια συσκευασία να δίνω άλλη μάρκα εναλλάσσοντας τις Royal canine, Proplan kai Hills. Και μία φορά την μέρα δίνω και κονσερβούλα τις μικρούλες που τους αρέσουν. Τις αλλαγές τις κάνω γιατί δεν θέλω να ποντάρω σε μία μόνο μάρκα ακολουθώντας την τύχη της και τις επιλογές της και επίσης για να μην γίνεται δύστροπο στις διαφορετικές γεύσεις το γατί γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι ανάγκη μπορεί να προκύψει για να το ταϊσεις. Τώρα έτσι νομίζω εγώ το σωστό αλλά αν νομίζετε οτι κάνω λάθος, πείτε μου. Μόνο θα ήθελα να ψιλομαγειρεύω αλλά δεν το έχω κάνει. Επίσης τα αδεσποτάκια τα μωρά που ταίζω τώρα, με την αλλαγή από γάλα σε κονσέρβα το θηλυκό μου έκανε αλλεργία και τους δίνω Hills z/d κονσέρβα και ξηρά δεν έχω αρχίσει ακόμα γιατί δεν βρήκα την αντίστοιχη. Ξέρετε καμμιά άλλη καλή υποαλλεργική?

Δινεις τοσο ακριβες τροφες σε αδεσποτακια?Μπραβο,δεν το κανουν πολλοι αυτο!

Πιστεύω ότι δεν το κάνουν όλοι αυτό επειδή δεν έχουν τη δυνατότητα,όχι ότι δεν θέλουν..εγώ δυσυχώς ή ευτυχώς κατέληξα στη royal canin κ μία μικρή κονσερβούλα sheba ημερησίως!
α!δοκίμασαμε κ μια κονσέρβα hills για γατάκια κ ήταν πολύ μάπα!!κ χάλια μύριζε κ δεν την πολυπλησίαζε η Μπιάνκα μου!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back