Αργή ανάπτυξη και προσδόκιμο ζωής

vasgial

Νεοφερμένο μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 51 ετών. Έχει γράψει 50 μηνύματα.
Καλησπερα,

Πριν τρια χρονια περιπου βρηκαμε ενα γατακι στο δρομο που ειναι λες και βλεπεις ragdoll. Ισως ακουστει περιεργο αλλα εχει ιδιαιτερα αργη αναπτυξη. Μεχρι τωρα βλεπω οτι μεγαλωνει σε μεγεθος, λιγο βεβαια αλλα ειναι σιγουρα μακρυτερη και ψηλοτερη απο περσυ που ηταν δυο ετων. Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν και στις γατες ισχυει το ιδιο με τα σκυλια, οτι δηλαδη φυλες με αργη ανπτυξη εχουν μικρο προσδοκιμο ζωης.

Ευχαριστω

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

δεν ξέρω να σου απαντήσω καθόλου δεν νομίζω βέβαια να ισχύει κάτι τέτοιο αλλα σου γράφω για να ανέβει πάλι στην αρχή και να σου απαντήσει κάποιος που ξέρει.....ελπίζω να σου λυθούν όλες οι απορίες

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ναι, μπορεί να μεγαλώνει ακόμα. Ο δικός μου είχε πάρει σχεδόν 1 ολόκληρο κιλό μέσα σε ένα χρόνο (από 2 μέχρι 3 ετών). Η μεγαλύτερη διαφορά ήταν ότι αυξήθηξε η μυική του μάζα. Δεν ξέρω αν το ύψος έχει να κάνει με το προσδόκιμο ζωής, αλλά νομίζω πως οι καθαρόαιμες γατούλες τείνουν να ζουν λιγότερο.

Kαλημέρα, οι μεγαλώσομες φυλές έχουν αργή ανάπτυξη, πόσα κιλά ζυγίζει ο γάτουλης σου?

Δεν ζυγιζει πολυ. Γυρω στα τεσσερα κιλα ειναι αλλα εχει πολυ πυκνη γουνα σε στυλ κουνελι και ξεγελαει αμα τη δει καποιος. Αυτο που μου εχει κανει εντυπωση ειναι οτι ακομα αλλαζει. Ειδικα τον τελευταιο χρονο δεν εχει παρει βαρος αλλα εχει αλλαξει πολυ η σωματοδομη της. Συγγνωμη αν ακουγεται αφελης η ερωτηση μου αλλα δεν εχω ιδιαιτερη εμπειρια με γατες καθως αυτη ειναι μολις η δευτερη γατα στη ζωη μου :redface:. Εγω ανηκω αριθμιτικα στο αντιπαλο στρατοπεδο (γουφ γουφ), αλλα με τη Μασκα (ετσι λεω τη μικρη μου) εχουμε παθει πλακα.

4 κιλά 3 ετων ειμαι μια χαρα γατούλα, αν ηταν 2 κιλα να ανησυχουσες. γιατί πρεπει να είναι ντε και σόνι υπερβαρη?
ειναι στειρωμένη?

Ναι την εχουμε στειρωμενη για να αποφυγουμε ανεπιθυμητες εγγυμοσυνες. Προσεχω πολυ για να μην παχυνει και απο ασκηση παει καλα γιατι ειμαστε σε ημιαγροτικη περιοχη και του δεινει να καταλαβει στο κυνηγι.

άρα είστε κομπλέ και χωρίς προβλήματα...
:clapup:

Πω πω τη φαντάζομαι να τρέχει στη φύση και να κυνηγάει θα πρέπει να είναι μια πολύ ευτυχισμένη γατούλα εκτός από πολύ τυχερή:)
Πάντως για τα κιλά της εμένα μια χαρά μου φαίνονται εμένα η δική μου που είναι Περσική βέβαια και είναι μικρές γατούλες αυτές είναι 2,5 κιλά όλα και όλα;)

Βασίλη Καλημέρα.
Μια χαρά μου φαίνεται η Μάσκα σου. Κι η δικιά μου είναι σχεδόν 1.5 χρόνων κι είναι 4 κιλά με δίαιτα που κάνει εκείνη (είναι δύστροπη στο τσαπ τσαπ). Δεν της φαίνεται γιατί έχει μαλούρα. Να σου ζήσει.

Βασίλη μου από παρατηρήσεις και μόνο που έχω κάνει (δεν είμαι κτηνίατρος) αντιλαμβάνομαι πως οι γάτες στα 3 τους χρόνια δεν έχουν ακόμα σταματήσει να αναπτύσσονται. Και μια χαρά μου ακούγεται η Μάσκα σου!! ;)

Εγώ θέλω να της κάνεις ένα thread της Μάσκας και να μας την δείχνεις σε πολλές πολλές φωτογραφίες γιατί φαίνεται πολύ όμορφη!!!!
Γενικά, χωρίς να είμαι και γνώστης, θεωρώ ότι οι γατούλες που ανήκουν σε κάποια φυλή έχουν κάποια προβλήματα υγείας (που επηρεάζουν το προσδόκιμο ζωής) λόγω της επιλεκτικής εκτροφής της κάθε ράτσας...
Για να φτάσουν οι εκτροφείς στην δημιουργία μιας ράτσας τελος πάντων, όλο και καποια "λάθη" έκαναν...
Κάπου το είχα διαβάσει αυτό...
Κατά τα άλλα, δεν νομίζω ότι οι μεγαλόσωμες γάτες έχουν θέμα (όπως οι σκύλοι οι Δανοί ας πούμε, αν αυτό εννοείς...)..
Οι Νορβηγικού Δάσους π.χ. ζούνε έως και 17 χρόνια όπως έχω διαβάσει, ανηκουν δε στις μεγάλες φυλές... Βέβαια η φυλή προέκυψε μέσω φυσικής επιλογής...

Συμφωνώ με τη Μαρία!! Γιατί δεν μας "συστήνεις" τη Μάσκα;; Αγωνιούμε... :)

Μια χαρα ειναι το βαρος της,μην ανησυχεις,και δεν ισχυει οτι οι γατουλες με αργη αναπτυξη εχουν μικρο προσδοκιμο ζωης.Να τη χαιρεσαι!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back