Αριάδνη

γμτ, ήρθαν επισκέψεις και χωρίς να το καταλάβω, έφυγε η μικρή... :(

να πάρω γατοπαγίδα;
αν και τώρα με την μαμά της είναι πολύ καλά...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τι εννοεις έφυγε;Θα πρεπει να προσεχεις λιγο περισσοτερο.Ενα γατακι που ζει μεσα στο σπιτι αν καλομαθει δεν ειναι ευκολο να προσαρμοστει ξανα εξω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

όπως μπήκαν οι επισκέπτες το έσκασε,
τώρα είναι έξω με την μητέρα του...

το είχα ούτε 10 μέρες,
κάθε μέρα ερχόταν 2-3 φορές η μητέρα του και μιλούσαν...
βασικά ποτέ δεν ήθελε, να ναι μέσα...
νομίζω είναι καλά...

αλλιώς μόνο με γατοπαγίδα, τώρα να το πιάσω,
διότι μεγάλωσε αρκετά...

αλλά να πάρω και την μητέρα του η οποία είναι μεγάλη,
θα θελήσει να κάτσει μέσα; είναι σχετικά ήρεμη...
αυτή είναι:
basa.jpg

πανέμορφη...
ΝΑ ΔΗΛΩΣΩ ΟΤΙ ΜΟΛΙΣ ΚΛΕΙΣΕΙ 6 ΜΗΝΕΣ Η ΑΡΙΑΔΝΗ ΜΑΖΙ ΜΟΥ,
ΘΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΩ ΝΑ ΒΓΕΙ ΕΞΩ,
Η ΠΟΡΤΑ - ΦΥΣΙΚΑ - ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ,
ΑΝ ΔΕΝ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΕ ΜΙΑ-ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ, σημαίνει ότι άδικα τυρανιώμασταν!!!...

βασικά αν την αφήσεις στους 6 μήνες να βγεί έξω και γυρίσει ετοιμάσου να γίνεις γατο παππούς

βασικά αν την αφήσεις στους 6 μήνες να βγεί έξω και γυρίσει ετοιμάσου να γίνεις γατο παππούς

Σωστά...:/: εκτός κι άμα τη στειρώσεις...;

εντάξει αυτό δεν με πειράζει,
ίσα-ίσα είναι και θετικό... :)

Να σε ρωτησω κατι;Την Αριαδνη την πηρες μωρο.Εχει μαθει μεσα στο σπιτι,να μην κυνηγα για την τροφη της,και να ειναι βολεμενη στο σπιτακι και στη ζεστουλα της.Αφηνοντας εξω ενα απροστατευτο πλασμα,πως περιμενεις να τα καταφερει;Κι αν δε γυρισει σε μια δυο μερες,εισαι τοσο σιγουρος οτι δε σε "προτιμησε";Και πως θα εισαι σιγουρος οτι δεν γυρισε επειδη δεν εφαγε φολα εμππιστευομενη τους ανθρωπους μιας κι ενας ανθρωπος την ταιζε,ή ότι δεν την πατησε αμαξι;

Ειναι απαραίτητο να τονίσω ότι όταν ανοιγοκλείνουμε πόρτα το κάνουμε έτσι ώστε τα γατάκια μας να μην βγούνε έξω; εν ανάγκη βάζουμε σε άλλο δωμάτιο το γατάκι ή αγκαλιά.

Τώρα θα σου πρότεινα να βγεις να το μαζεψεις γιατί μετά από τόσες μέρες που το είχες μέσα για την μητέρα του δεν είναι πλέον το γατάκι της ... αλλά μία ξένη γάτα... ακόμη και αν επιζήσει από όλα τα άλλα μπορεί να το κυνηγίσει η μάνα του

Κι αν μείνει έγκυος και έρθει πίσω,θα πρέπει να αναλάβεις τη γέννα,τα μωρά,την φροντίδα...δεν έχω ζήσει κάτι παρόμοιο,αλλά σίγουρα δεν είναι εύκολο πράγμα και είναι μεγάλη ευθύνη.:(

Νίκο νομίζω πως δεν το έχεις πάρει και πολύ υπεύθυνα το πράγμα.
Μια παίρνεις το ενα γατί, μια το άλλο.
Ύστερα ρωτας αν πρεπει να πάρεις τη μανα.
Μετα σου φεύγει απο την πόρτα.
Κι ύστερα μας λες πως θα αφήσεις την αριάδνη να φύγει και να διαλέξει αν θα ξαναγυρίσει!!!!
Τί να πώ??
Ή μην μας τα λες και μας συγχύζεις ή μην τα κάνεις!!!
Τα ζώα δεν είναι παιχνίδι κι εμεις αρκετά μεγάλοι για να παιδιαρίζουμε!!
Πρώτη φορά γράφω στο site με τέτοιο τόνο αλλά .... για όλους και όλα υπάρχουν όρια!!!

Κι εγώ νομίζω πως έχει δικιο η minnielakecity_mickey
Δεν είναι δυνατόν να μπαινοβγαίνουν τα γατάκια στο σπίτι. Πρέπει να καταλήξεις τι θέλεις τελικά Νίκο. Θέλεις τα γατάκια μέσα για συντροφιά ή τα θέλεις ελεύθερα στον κήπο απλα να τα ταϊζεις. Γιατί αν τα φροντίζεις κανονικά θα πρέπει κ να τα στειρώσεις και να προσέχεις μην σου φύγουν γιά όλους αυτούς τους λόγους που σου ανέφεραν πιο πάνω τα κορίτσια. Εύχομαι να καταλήξεις επιτέλους στο τί θες πραγματικά. Σίγουρα πάντως αν το ζώο δεν γυρίσει δεν είναι γιατί δεν σε προτίμησε που το αναφέρεις πιο πάνω κ με κεφαλαίο. Είναι κάποιος από τους λόγους που σου ανέφερε η μουκέλις .

https://www.mypetz.gr/member.php?u=3966

την Αριάδνη την πήρα 3-4 μηνών...
δεν έμαθε ποτέ να κυνηγάει, γιατί και έξω την ταΐζαμε εγώ και ο γείτονας...
ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΩ ΕΞΩ, ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙ,
μιλάω σε περίπου 5 μήνες που θάμαστε 6 μήνες μαζί,
θα μπορεί να γυρίσει, η πόρτα θα είναι πάντα κυριολεκτικά ανοικτή...

τα αμάξια είναι αρκετά μακρυά,
είναι μια σχεδόν κλειστή τεράστια αυλή...

όλοι οι γείτονες είναι φιλόζωοι...

παρεπιπτώντος σήμερα ο ένας ήρθε και μου είπε πόσο θετικό
είναι που ταΐζω όποτε μπορώ και τα δικά του γατάκια... :)

νομίζω σχεδόν αμέσως θα φανεί η πρόθεση της...

(γι αυτό που έφυγε, η μητέρα του το θήλαζε πριν από λίγο!...
αυτό έψαχνα αρκετή ώρα, άφησα μια πόρτα ανοιχτή με φαγητό σε μία είσοδο,
αλλιώς μόνο με γατοπαγίδα...
μετά κοιμήθηκα και τώρα είδα τα μηνύματα σας... )

αν μείνει έγκυος, δεν υπάρχει θέμα...

νομίζω αυτά που θα γεννηθούν σε σπίτι,
θα είναι πολύ φιλικά γατάκια...
σίγουρα έχει λίγη ΕΡΓΑΣΙΑ..

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΑΔΝΗ ΜΙΛΑΩ ΣΕ 5 ΜΗΝΕΣ από τώρα...
σχεδόν όπου και να πάει φαίνεται!...
ΚΑΙ έξω να μείνει θα την ταϊζω ότι καλύτερο...

θέλω να έχω ένα, μπορεί και δύο στο σπίτι,
τώρα για έξω ταϊζω, μόνο την μητέρα τους
και όποιο γατάκι έχει μαζί της...

Η Αριάδνη θα γεννήσει μία φορά σίγουρα...

για το αν γυρίσει θα το δούμε σε 5 μήνες,
θα μπορεί άλλωστε να μπαινοβγαίνει, αν αυτό θέλει...

αυτό που θέλω είναι να θέλουν να είναι μαζί μου πραγματικά τα γατάκια...

υγ1: σε λίγο θα γράψω έκθεση, για πανελλαδικές...

υγ2: προσωπικά πάντα και 100 ετών - αν πάω - ΚΑΙ ΑμεΑ να γίνω,
θα πειραματίζομαι και θα εξερευνώ ΚΑΘΕ τι ζωντανό ή ηλεκτρονικό,
στο μέτρο του δυνατού και χωρίς να ενοχλώ κανέναν...

Με συγχωρεις,αλλα τα ζωα δεν εχουν συμπεριφορα ανθρωπινη,κι αν ακομα μετα απο 6 μηνες που θα ειστε μαζι,εσυ θες να τσεκαρεις τα συναισθηματα της και ζητας επιβεβαιωση...τι να πω.Δεν ειναι θεμα προτιμησης για μενα.Μηπως θες να σε κοιταζει κι ερωτευμενη στα ματια;Η γνωμη μου ειναι οτι ανθρωποποιεις τη γατουλα σου,και δεν κατανοεις την αληθινη της φυση.Επισης,καλο ειναι να "πειραματιζομαστε" με οτιδηποτε αλλο εκτος απο το συναισθημα.Οσο για το αν βλαπτεις κανεναν όχι,σκέψου πόσα μπορει να πάθει μια γατουλα του σπιτιου και του καναπε,απο μια που εχει ζησει εξω εξι μηνες,εχει συναναστραφει αλλες γατες και εχει επιβληθει,και ξερει να σκαρφαλωνει παντου,να αποφευγει τα σωστα πραγματα...Δεν ειναι μονο η τροφη.
Η επιλογη ειναι δικη σου,αλλα το να παιρνεις ενα γατακι,μετα δευτερο,το ενα να σου φευγει,να σκεφτεσαι μηπως παρεις και τη μαμα τους,και μετα να σκεφτεσαι να το αφησεις εξω εξι μηνων,ειναι ενα "πειραμα" που εμενα δε μου δειχνει σταθεροτητα χαρακτηρα.

το θέμα είναι αν το γατάκι επιθυμεί να είναι μαζί μου...

νομίζω πάρα πολλοί τα αφήνουν να μπαινοβγαίνουν,
γι' αυτό έχουν βγει και τα ειδικά πορτάκια για τις γάτες στις πόρτες...

δεν θέλω να καταπιέζω κανέναν...

να πειραματιζόμαστε με το συναίσθημα;
μα δεν επιθυμώ να καταπιέζω πχ. ένα ζωο, όπως ας πούμε
κάνουν σε ένα τσίρκο...

δεν είμαι παντογνώστης...

αλλά ποιά είναι η φύση της γάτας;

αν πάρω ένα λιονταράκι και το μάθω να ζει σπίτι,
του δίνω πχ. φρέσκο κοτόπουλο κάθε μέρα,
έχοντας και ένα τρόπο βέβαια να φυλαχτώ...
αλλα αυτό ξεσκίσει όι βρεί...
τι θα λέγαμε τότε;

αυτό για τους 6 μήνες το ανέφερε κάποιος ή εδώ
ή στο blog του Δήμου και το θεώρησα ως πρόκληση...

όπως και να χει έχουμε 5 μήνες για το προκείμενο...

θα ήθελα να πάρω την μητέρα τους,
αλλά ξέρω ότι είναι μάλλον ουτοπικό,
διότι και να την πιάσω, από όσα έχω διαβάσει
θα διαλύσει τα πάντα και δεν θα είναι εκεί που θέλει..
ίσως μία στο εκατομύριο, να είναι αλλιώς...

σταθερότητα χαρακτήρα, δεν θέλω να έχω,
επιθυμώ να προσαρμόζωμαι συνεχώς στα νέα δεδομένα,
έχοντας μια θετική αντίληψη και προοπτική,
δεν θέλω να γίνω γραφικός και ξεπερασμένος...

Ένα γατάκι που έχει μάθει να ζει μέσα στο σπίτι, δεν έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει τους κινδύνους του "έξω". Γι' αυτό και το να αφήσουμε ένα γατάκι στο δρόμο (ή ακόμα και σε αυλή) ενώ έχει ήδη μάθει στη ζωή εντός σπιτιού, είναι εγκατάλειψη.
Είναι αλήθεια ότι σε άλλες χώρες (στην Αγγλία π.χ.) είναι κοινή πρακτική να αφήνουν τις γάτες και έξω. Όμως:
  • εκεί, ΟΛΕΣ οι γάτες (ακόμα και του δρόμου) είναι στειρωμένες. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπλέκουν σε καυγάδες, δεν απομακρύνονται πολύ και, φυσικά, δεν αναπαράγονται δημιουργώντας αδέσποτα.
  • εκεί, η φιλοζωική συνείδηση και παιδεία απέχει έτη φωτός από τα ελληνικά δεδομένα. Οι οδηγοί δεν "στοχεύουν" τις γάτες στο δρόμο, τα παιδιά δεν κάνουν σκοποβολή με αεροβόλα, οι "νοικοκυρέοι" δεν σπέρνουν ποντικοφάρμακα κατά το δοκούν κ.λπ., κ.λπ.
Παρόλα αυτά, ακόμα κι εκεί γίνεται τα τελευταία χρόνια συντονισμένη εκστρατεία ενημέρωσης από φιλοζωικά σωματεία και κτηνιάτρους, προκειμένου να ενθαρρύνουν τους ιδιοκτήτες να κρατούν τα ζώα τους μέσα στο σπίτι.

Η απόφαση δική σου είναι, βέβαια, αλλά μην περιμένεις ν' ακούσεις και μπράβο επειδή εκθέτεις τη γάτα σου σε μύριους όσους κινδύνους για να είσαι εσύ καλά με τη συνείδησή σου και τις όποιες φιλοσοφικές σου ανησυχίες που καμία σχέση δεν έχουν με τις ανάγκες της γάτας.

Συμφωνώ Αλίκη μου μαζί σου.
Τώρα για τους πειραματισμούς που αναφέρει ο Νίκος, τί να πώ?
Ο νοών νοείτω.
Καλή τύχη στα γατάκια κι ο... γατοΘεός μαζί τους

το περιβάλον της αυλής μου είναι σχεσόν απόλυτα καλυμένο από όλα αυτά...

τέλος εγώ είμαι σχεδόν απόλυτα ικανοποιημένος από την Αριάδνη,
αλλά το ίδιο θέλω και για αυτήν...

έχουμε 5 μήνες καιρό...

μερικά σημεία:

δεν θα πάρω εγώ την Αριάδνη να την πάω σε παραδίπλα χωράφι..

απλώς αν η πόρτα είναι ανοιχτή και φύγει.. (έχουμε 5 μήνες...)

παντώς κλείνωντας δύο φορές μπορούσε να φύγει με ρίσκο βέβαια, αλλά δεν έφυγε!..

σήμερα την έδωσα royal canin kitten 36,
πολύ χαρούμενη, κόντεψε να φάει και το μπωλ!...

ποιός στέλνει αντικαταβολή; δεν μπορώ να πηγαίνω συνέχεια πόλη της Καβάλας, πάλι της τρελλής σήμερα...

έβαλα ένα αρσενικό - για λίγο, μην γίνει και η δουλειά - στο σπίτι, οπότε η Αριάδνη φοβόταν και
ερχόταν συνέχεια κοντά μου... και πάντα διακριτικά έβλεπε αν είμαι κοντά της...

τώρα θυμήθηκα ότι και στο γιατρό που πήγαμε, ερχόταν συνεχώς σε εμένα,
ώστε μπόρεσα και την έπιασα..

το ακούω σχεδόν κάθε βράδυ, να φωνάζει.. αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πού είναι;;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back