Ασβέστης!!!!

τώρα μόλις κατέβασα λίγο φαγητό και ήρθε. (την όρεξή του δεν την έχει χάσει πάντως).Εκατσα και λίγο μαζί του όσο έτρωγε για να με συνηθίσει (αν και συνεχιζει να αποτραβιεται όταν πλησιάζω).
Συνέχισε μ αυτή τη μέθοδο και όταν δεν θα σε βλέπει χάιδεψε του το σβέρκο

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

σ'ευχαριστώ Θανάση, ελπίζω σιγα - σιγα να κερδισω την εμπιστοσύνη του...απλά θέλω να κερδίσω και χρόνο για να θεραπεύσω και το ματάκι του (αν γίνεται κάτι)...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μακαρι να πάνε όλα καλα!!!

Πρωινή περιπέτεια (ασβέστης)!

καλημερα,αυτο το τριμερο ηταν χαλια,σημερα εγινε και κατι ακομα.απο χθες εψαχνα την βροχουλα ,αλλα τιποτα,σημερα το πρωι που κατεβηκα να τα ταισω παλι ελειπε,φωναξα δυνατα και εμφανιστηκε γεματο ασβεστες!:(ποδια,κοιλια και λιγο στο λαιμο,την βαζω μεσα στην μπανιερα και με χλιαρο νερο,ετριβα τους ασβεστες,μερικοι δεν βγηκαν,μετα την σκουπισα καλα και την εβαλα στην αποθηκη να ηρεμησει.η καιμενη ουρλιζε οταν της εκανα μπανιο,αλλα παρολα αυτα,ουτε εβγαλε νυχια,ουτε με δαγκωσε.:)πιστολακι δεν μπορεσα να της κανω,φοβοταν πολυ και ηθελε πολυ υπομονη και ειχα αργησει πολυ στην δουλεια.ελπιζω να μην την καψει ή να μην ειχε γλυψει τιποτα,μαλλον ηταν ετσι απο χθες το βραδυ .γι αυτο ελειπε:(περιμενω να παει ο κτηνιατρος να τον ρωτησω περισσοτερα,οποια πληροφορια εχετε ,πειτε μου!

Ωχ βρε Αγγελική τι πάθατε!!
Σου φάνηκε καλά; Αν υποθέσουμε οτι ηταν έτσι αρκετή ώρα καιτην είδες καλά, μάλλον δεν ειναι πολύ ανησυχητική η κατάσταση. Αλλά να δούμε τι θα πει ο γιατρος...

μπορεί να το πρόλαβες αν και καλό θα ήταν να έκοβες με ένα ψαλιδάκι (αν καθήσει) τις τριχούλες με τον ασβέστη για να μην την κάψει...πέρσυ το είχε παθει και η Μπουκίτσα και αργότερα ήταν μια χαρά (εκτός από το πατουσάκι της που το περιποιηθήκαμε μετά...)..μου τη θύμισες τώρα και έχω τόσο στεναχωρηθεί που έχει να φανεί σχεδόν μια εβδομάδα:( αυτή που ήταν φρουρός στην πυλωτή...

Όταν πέφτει γατί στον ασβέστη, όσο κι αν διαμαρτύρεται, πρέπει να το πλένουμε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ και απαραίτητα στον κτηνίατρο ΑΜΕΣΩΣ μετά γιατί παθαίνουν σοβαρότατες φλεγμονές που δεν φαίνονται. Αν τα κάνεις αυτά, όλα θα πάνε καλά! Μου έχει τύχει κι εμένα αρκετές φορές με τα γατιά μου! Περαστικά!:)

πηρα τον κτηνιατρο τωρα και αυτος μου ειπε οτι επρεπε να βαλω βενζινη για να φυγουν:confused::hmm:δεν μου ακουγεται και πολυ καλο,βεβαια οταν του ειπα οτι βγηκαν με το νερο μου ειπε ενταξει,τι να πω?θα δω οταν γυρισω ,την κοιλια και τις οατπυσιτσες καλυτερα και αν εχει καει θα περει αντιβιωση μου ειπε,καμια κρεμα δεν θα ηταν καλυτερα??

οταν γυρισεις καλιτερα ψαληδησε λιγο τις τριχουλες οπου μπορεις ευχομαι να μην εχει παθει τιποτα:)

Αγγελική ούτε εμένα μου ακούγεται καλό για να βάλεις βενζίνη:blink:, πάντως και μένα το είχε πάθει ένα από τα γατάκια της Τζέσης μου, το έπλυνα με νεράκι έφυγαν τα πολλά πολλά και την άλλη μέρα πήρα ένα μεγάλο σφουγγάρι με νερό και το έπλυνα τοπικα σε ορισμένα σημεία που είχαν υπολείμματα! Μετά από μια εβδομάδα ήταν περδίκι.

Συμφωνώ με την Κιτσουλα, δεν ακούγεται καθόλου καλά. Πώς μπορέις να καθαρίσεις μετά τη βενζίνη από τις τρίχες, με κάτι ακόμα πιο επικίνδυνο; Αν ήμουν στη θέση σου, μόνο νερό θα χρησιμοποιούσα.

οταν γυρισω θα προσπαθησω να την ξαναπλυνω και να κοψω οτι δεν φευγει,αλλα δεν ειναι καθολου ευκολο γιατι η γατα ειναι πολυ φοβιτσιαρα:(

Με σφουγγαρακι που να εχει και σιρμα που χρησιμοποιουμε για κουζινα ισος βοηθουσε απαλα απαλα στις τριχουλες

ο κυριος πανος μου ειχε πει κατι για ξυδι αλλα καντου ενα τηλεφωνο[ να σου πει ακριβως τι πρεπει να κανεις

Όσο κι αν διαμαρτύρεται, με ήρεμες κινήσεις, αργές αλλά σίγουρες θα αφαιρέσεις ότι ασβέστη έχει μείνει κόβωντας τριχούλες και πλένοντας καλά όλη της τη γούνα με νεράκι (όχι βενζίνες απ' όσο ξέρω, για το ξύδι δεν έχω ακούσει, εγώ βάζω και ένα απαλό σαμπουάν για ζώα) και ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ μια αντιβιωτική ένεση του δεκαπενθήμερου. Η γάτα σου θα γίνει περδίκι. Περαστικά και πάλι...:)

καλημερα,η γατα ειναι μια χαρα,δεν την εκαψε ο ασβεστης,την ειδα καλα,το μονο που εγινε ειναι οτι το τριχωμα απο ασπρο εγινε λιγο σαμπανιζε,αλλα αυτο δεν μας νοιαζει!:)

φανταζομαι λες για ενεσιμη αντιβιωση σε περιπτωση που την ειχε καψει ο ασβεστης ε?

Συμφωνω και εγω με τη Ladycat για το ξυδι,ειναι ακινδυνο και βοηθαει σε αυτες τις περιπτωσεις.Ευτυχως ολα καλα με το γατουλινι.Την ενεση την προτεινουν σε περιπτωση που εχει καει απτον ασβεστη αλλα και σε περιπτωση που εχει γλυψει το τριχωμα της για να καθαριστει και εχει φαει υπολλειμματα απ'αυτον.Συνεχισε να της καθαριζεις τα τελευταια που εμειναν στο τριχωμα της και ρωτα το γιατρο μηπως χρειαζεται εστω και προληπτικα η ενεση.Παντως τελος καλο,ολα καλα!!:):):)

Το κάψιμο από τον ασβέστη πολλές φορές δεν φαίνεται, αλλά ενδέχεται να επηρεάσει τα εσωτερικά όργανα. Εισχωρεί μέσα από το δέρμα ή άμα γλειφτεί και ενώ νομίζεις ότι όλα είναι καλά, υπάρχει περίπτωση σε μερικές μέρες να αρρωστήσει το γατί. Γι' αυτό οι κτηνίατροι κάνουν την αντιβιοτική ένεση προληπτικά. Να παρακολουθείς πώς είναι από κέφια και όρεξη η σαμπανιζέ σου γατούλα, για να βεβαιωθείς ότι είναι όλα εντάξει!;)

Καλησπερα. Μολις γυρισα σπιτι και βρηκα την betyboo μου βουτηγμενη στους ασβεστες. Τα ποδια της και η κοιλια της ειναι γεματα ξεραμενο ασβεστη, η μυτη της και λιγο διπλα απο το ματι της. Φαινεται τρομοκρατημενη, καθεται σε μια γωνια και δεν εχει ορεξη για τιποτα. Σε πρωτη φαση εχω αναψει θερμοσιφωνο για να την κανω μπανιο. Δεν νομιζω ομως να φυγει ο ασβεστης. Εχετε κατι να προτεινεται;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Ασβεστης!!!!

Δεν ξερω αν κανει το μπανιο..και μαλιστα με ζεστο νερο..:worry:
Παρε τηλεφωνο τον κτηνιατρο σου,να σου δωσει οδηγιες..μεχρι να την πας αυριο.Παθαινουν σοβαροτατα εγκαυματα με τιον ασβεστη..:worry:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back