maouniarhs
Νεοφερμένο μέλος
Ειναι αλήθεια οτι οι γάτοι φέυγουν κατα διαστήματα απο τα σπιτια?
Ο γάτος μου(αυτόν που έχω στο avatar μου) φέυγει συνέχεια περίπου κάθε 2 μηνες και γυρίζει μετα απο καμμια η και 2 εβδομαδες. Τελευταία φορα που εφυγε ήταν πριν περίπου 2 η και 3 μηνες και ακομα να εμφανιστεί. Υπάρχει περίπτωσει να μην γυρίσει πισώ? Τί μέτρα έπρεπε να είχα παρει οτι τον είχα ακομα? Και αν δέν γυρίσει τί μπορώ να κάνω για να τον βρω? Οποιοσδήποτε ξέρει κατι παρακαλώ ας απαντήσει...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
Αν γυρίσει ο γατούλης που το εύχομαι ολόψυχα (είναι και κούκλος) θα πρότεινα να τον στειρώσεις και να μην τον ξαναφήσεις να βγει έξω.
Αυτά. τι ηλικία έχει αλήθεια?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
anabou
Διάσημο μέλος
AGGELIKI
Διάσημο μέλος
εύα17268
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
NEFELI2008
Νεοφερμένο μέλος
Καλημέρα σε όλους!! Είμαι καινούριο μέλος (μόλις γράφτηκα). Έχω κάποιους προβληματισμούς και χρειάζομαι συμβουλές.
Πριν από 1μιση χρόνο βρήκα έξω από το παλιό μου σπίτι ένα μικρό γατάκι τραυματισμένο. Το πήρα στο σπίτι, ήταν άρρωστο, και με θεραπείες έγινε επιτέλους καλά. Από τότε το είχα σαν παιδί μου. Ήμασταν εγώ ο άντρας μου και ο Ozzy. Όλο αυτό το διάστημα δεν τον είχα στειρώσει γιατί δεν μου δημιουργούσε πρόβλημα κανένα και φυσικά δεν ήθελε ο άντρας μου να το στειρώσουμε με τίποτα. Μετά όμως έμεινα έγκυος και μετακομίσαμε σε ένα άλλο σπίτι. Πριν δύο μήνες γέννησα και την κόρη μου. Τα προβλήματα ξεκίνησαν με το που αλλάξαμε σπίτι. Μένουμε στον πρώτο όροφο στην Αγία Παρασκευή (πριν μέναμε στον Ταύρο) και στο πίσω μπαλκόνι έχει όλο γάτες και πουλιά. Ο Ozzy όλη μέρα κλαίει γιατί βλέπει τις γάτες και θέλει να φύγει. Όταν ήμουν στο μαιευτήριο κατάφερε και ΄΄δραπέτευσε΄΄ αλλά τον ξαναβρήκε ο άντρας μου και τον έφερε πίσω. Όλο το βράδυ κλαίει και δεν μας αφήνει να κοιμηθούμε (έχουμε και την μικρή με κολικούς οπότε καταλαβαίνεται τι γίνεται). Κατουράει παντού, το σπίτι μυρίζει πολύ άσχημα και τώρα κάνει και τα κακά του στην φλοκάτη. Έχω βαρεθεί να καθαρίζω και έχω και το νεογέννητο στο σπίτι και φοβάμαι για τα μικρόβια από τις ακαθαρσίες του Ozzy. Είναι σα θηρίο μέσα στο κλουβί. Με το που ανοίγω μπαλκονόπορτα τρέχει να φύγει. Συνέχεια τον πιάνω τελευταία στιγμή. Πείτε μου σας παρακαλώ τι να κάνω. Να τον στειρώσω (σημειωτέον, ο άντρας μου δεν θέλει με τίποτα προτιμάει να τον αφήσουμε) ή μήπως να τον αφήσω ελεύθερο να βρει τη φύση του? Τον πονάω πάρα πολύ. Καμμιά φορά μου λένε οι δικοί μου καλά εσύ αγαπάς πιο πολύ τον γάτο από το παιδί σου. Και κάτι ακόμα εδω και λίγες μέρες έχει συνέχεια διάρροια. Μπορεί να κολλήσει κάτι το μωρό από τον γατούλη? Ευχαριστώ πολύ και αναμένω απαντήσεις.
Καλή μέρα σε όλους.
RedCat
Διάσημο μέλος
Θα συνιστούστα ανεπιφύλακτα τη στείρωση. Δεν ειναι καλό να "εξανθρωπίζουμε" τις ανάγκες των ζώων. Ο γατούλης αυτή τη στιγμή μυρίζει τις θηλυκες που ειναι σε οιστρο και θέλει να φύγει αλλα κατα βάση ειναι σπιτόγατος και από τη στιγμή που έχει ήδη σπιτι που τον αγαπούν δεν ειναι κρίμα να γίνει ενα ακόμη ταλαίπωρο αδέσποτο;;;
Οσον αφορά στον άντρα σου εξήγησέ του ότι η στείρωση δεν θα αλλάξει τίποτα στον χαρακτήρα του ζώου, ουτε θα του στερήσει κάτι από τον "ανδρισμό" του, αντιθέτως θα ηρεμήσει, θα κοψει το συνηθειο να "ψεκαζει" και να κανει τα κακα του παντού, θα γίνει πιο χαδιάρης και θα χαιρεται την κάθε του μέρα μαζί σας..Συζητήστε το και με καποιον κτηνιατρο και θα δειτε.
Οσον αφορά στη διάρροια καλό θα είναι να ρωτήσεις κάποιο γιατρό σχετικά. Μπορεί να έφαγε κάτι και να τον πείραξε ή απλώς να θέλει αποπαρασίτωση, αν δεν του έχετε κάνει τελευταία. Δεν νομίζω ότι μπορεί να κολλήσει κάτι το μωράκι σας εννοείται βεβαια οτι χερια κλπ πρεπει να πλενονται καλά αφου καθαρίζεις την αμμο ή τις ακαθαρσίες του γατουλη..
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
ruko
Διάσημο μέλος

Να ξέρεις ότι το μωρό σου δεν κινδυνεύει να κολλήσει κάτι απ' τον Ozzy. Ωστόσο, καλό είναι να τον πας στο γιατρό για να δείτε λίγο το θέμα με τη διάρροια, καθώς και το οποίο πρόβλημα υγείας ενδεχομένως να κρύβεται πίσω απ' το πρόβλημα με την τουαλέτα του.
Επίσης, όταν τα κάνει έξω, ουρεί ή μαρκάρει/ψεκάζει; Για τις διαφορές δες εδώ (και επίσης διάβασε και το υπόλοιπο άρθρο για τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος).
Ακόμα κι αν δεν πρόκειται για ψέκασμα, πιστεύω ότι η στείρωση θα βοηθήσει στη μείωση του στρες. Να σημειώσω πως ακόμα κι αν δεν είχε ζητήσει όσο μένατε στο παλιό σας σπίτι, είναι πιθανόν να ωρίμασε τώρα. Μερικά γατιά έχουν πιο αργό ρυθμό ανάπτυξης.
Είχατε αυλή ή τον αφήνατε να βγαίνει έξω στο παλιό σπίτι; Ίσως αντιδρά έτσι και επειδή περιορίστηκε. Καλύτερα να τον αφήνετε να βγαίνει στο μπαλκόνι, στην αρχή με επιτήρηση και αφού βάλετε προστατευτικό πλέγμα (που θα το βάλετε έτσι κι αλλιώς σε μερικούς μήνες, όταν η κόρη σας μεγαλώσει).
Τέλος, μην ακούς αυτούς που σου λένε ότι αγαπάς πιο πολύ το γάτο απ' το παιδί σου. Τα αγαπάμε και τα δύο, επειδή τα φροντίζουμε από μικρά και επειδή έχουν ανάγκη την προστασία μας!

julia
Διακεκριμένο μέλος
alice
Πολύ δραστήριο μέλος
Με λιγη υπομονη και αν το συζητησετε και με τον αντρα σου και εναν κτηνιατρο, πιστευω θα πειστει. Και στην τελικη νομιζω οτι και αυτος θελει το καλυτερο για τον Ozzy και οχι να πεθανει απροστατευτος εκει εξω...

Πιο μικρη εκανα τη βλακεια και αφηνα αστειρωτους τους αρσενικους.
ΜΕ αυτον τον τροπο εχασα τρεις...

Ακομα κλαιω οταν τους θυμαμαι κι ας εχουν περασει χρονια.
Δε θα επιβιωσει εξω!
Κατα τα αλλα οι υπολοιποι με καλυψαν και με το παραπανω!
ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος
. Τι άλλο να σου πω. Γατάκι που έχει μάθει σε σπίτι είναι καταδικασμένο στον δρόμοΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος

Τώρα τον βλέπει πασά, και άρχοντα βλέπει και τα άλλα τα άγρια να ξεσκίζονται.. και μου λέει
" Τί ωραίος που είναι ο δικός μας"!!!!!

Σε κάποια πράγματα... δεν ρωτάμε....

Προχτές στειρώσαμε τον σκύλο του γαμπρού μου.... 7 χρονών... ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τους έπεισα!!!!

ΕΚΕΙ να δείτε ΔΡΑΜΜΑ..... αφού είπα στην Κτηνίατρο "να μας τα φυλάξουν σε ενα βαζάκι"

Κόκκαλο η γυναίκα....

alice
Πολύ δραστήριο μέλος
Άμα ακούς τους άντρες στο θέμα στείρωσης αρσενικού δεν θα βγάλεις άκρη γιατί συνδέουν τα δικά τους ......... με του γάτου. Το έχω ακούσει από πολλούς χλωμιάζουν στο άκουσμα. Πάρτον πήγαινέ τον μην ρωτάς κανένα και στην τελική πες του συρικνώθηκαν. Τι άλλο να σου πω. Γατάκι που έχει μάθει σε σπίτι είναι καταδικασμένο στον δρόμο
Να σας πω την αληθεια αυτο σκεφτηκα κι εγω στην αρχη, αλλα ειπα ας μη γινω πονηρη! Αλλα μαλλον οι αντρες το χρειαζονται!

Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος
Σε λίγο το μωρό θα αρχίσει να μπουσουλάει, μέσα στα ούρα και τα κακά του γάτου θα κυλιέται; Το γατάκι σου είναι γατί σπιτιού και σαλονιού, εάν ο άντρας σου θέλει να το καταδικάσει σε θάνατο, ας το αφήσει. Ο δικός μου, όταν ήταν φοιτητής άφησε το γάτο του αστείρωτο και το καλοκαίρι που πήγε στο χωριό του, έφυγε ο γάτος να μπερμπαντέψει και τον έφαγαν οι αλεπούδες
Παρόλα αυτά και τώρα με τη γατούλα μας δεν θέλει να ακούσει για στείρωση, επικαλούμενες τις ανοησίες που λέει και ο δικός σου (όχι να την αφήσουμε ελεύθερη όμως) και άλλες, δικής του επινόησης
Δεν μπορώ να έχω το άγχος, μη φυγει και τη χάσω, μη πέσει από το μπαλκόνι καθώς θα προσπαθεί να βρει ταίρι, μην πάθει πυομήτρα από τους συνεχείς οίστρους, ή μην αρχίσει να τα κάνει απ'αδώ κι από' κει. Ο αρσενικός είναι και εύκολη υπόθεση. Την ίδια μέρα της εγχείρησης είναι περδίκι, ούτε που θα καταλάβει τίποτε ο σύζυγος, άμα πια!Συγγνώμη ,παρασύρθηκα και νευρίασα, έχοντας υπόψιν και τα δικά μου, αλλα, σταμάτα να σφουγγαρίζεις, προσπάθησε να τον ενημερώσεις για το τί περιμένει το γατούλη και εσάς και, αν αγαπάς το γάτο σου και ο άντρας σου είναι αμετακίνητος, στείρωσέ τον μόνη σου. Καλή επιτυχία, συναδέλφισσα!!!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
NEFELI2008
Νεοφερμένο μέλος
Δυστυχώς σήμερα το πρωί που ξύπνησα ο Ozzy είχε κάνει πάλι τις γνωστές ζημιές του. Έσκισε την σακούλα με τα σκουπίδια. Όλη μου η κουζίνα έχει γεμίσει από σάλτσες και κόκαλα από κοτόπουλο. Έσκισε την σακούλα με τις μπριζόλες που είχα βγάλει από χτες για να ξεπαγώσουν και τις κατάστρεψε με τα νύχια του. Εκτός από τα ούρα που είναι πλέον συνηθισμένη υπόθεση έχει ακόμα διάρροια. Θα τον πάω αύριο στον κτηνίατρο αφού πρώτα πάω το παιδί για να κάνει τα πρώτα του εμβόλια. Ο άντρας μου δεν μου μιλάει. Μου κρατάει μούτρα. Πρέπει να διώξεις τον γάτο μου λέει. Αν πάθει κάτι το παιδί εσένα θα κατηγορήσω μου λέει. Δεν μπορώ να διώξω τον γατούλη μου. Και αυτός όλο ζημιές κάνει. Δεν μπορεί να σταματήσει να κάνει ζημιές. Είμαι πραγματικά σε αδιέξοδο. Και στείρωση να του κάνω μόνο το θέμα με τα ούρα θα καταλαγιάσει. Όλα τα άλλα που κάνει δεν θα περάσουν. Πάντα είχα γάτους πρώτη φορά έχω να αντιμετωπίσω έναν τόσο ΄΄αλήτη΄΄ γάτο.
Ευχαριστώ που με ακούσατε.
alice
Πολύ δραστήριο μέλος
Παντως αυτο με τις μπριζολες, μηπως ζητας πολλα απο το γατι σου?
Ειναι δυνατον να του αφηνεις ελευθερη τη λιχουδια μπροστα του και αυτο να μην ορμησει?
Εγω παντα τα βαζω στο φουρνο, στο μικροκυματων η καπου φυλαγμενα τελοσπαντων αυτα που θελω να ξεπαγωσω.
Οσον αφορα τη διαρροια, καλα κανεις και θα κοιταξεις με το γιατρο.
Αλλα ταιζε τον βραστο κοτοπουλακι με ρυζακι και ρυζονερο καλυτερα...
Και τωρα, στο θεμα του αντρα σου... ΥΠΟΜΟΝΗ!
Ο δικος μου δεν ηταν καθολου εξοικειωμενος με τα γατια μεσα στο σπιτι και επι μηνες ειχαμε πολεμο.
Τωρα, μετα απο πολυ διπλωματια και προσπαθεια δικη μου, δεν τον ξεκολλας απο τα γατια.
Εκει που ουτε να τα χαϊδεψει δεν ηθελε γιατι πιστευε οτι ειναι βρωμικα, τωρα τριβει μουρες κλπ επανω τους!
Μαλιστα αυτη τη στιγμη που σου γραφω, ειναι ξαπλωμενος με τα γατια και ακουω κατι χαζοκουβεντες....

Εμενα ουτε καλημερα δε μου εχει πει ακομα!
Βεβαιωσου με τον κτηνιατρο και τον παιδιατρο για το μικρο σου, αν και πως μπορει να κολλησει κατι απο το γατι... γαι να ηρεμησετε και να ξερετε απο τι να προφυλαχτειτε.
Και παλι, υπομονη και δε χρειαζεται να διωξεις ουτε το γατουλη σου, ουτε τον ....... αντρα σου!!!!

(πλακα κανω ε?)

ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος
Καλημέρα κορίτσια και ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.
Δυστυχώς σήμερα το πρωί που ξύπνησα ο Ozzy είχε κάνει πάλι τις γνωστές ζημιές του. Έσκισε την σακούλα με τα σκουπίδια. Όλη μου η κουζίνα έχει γεμίσει από σάλτσες και κόκαλα από κοτόπουλο. Έσκισε την σακούλα με τις μπριζόλες που είχα βγάλει από χτες για να ξεπαγώσουν και τις κατάστρεψε με τα νύχια του. Εκτός από τα ούρα που είναι πλέον συνηθισμένη υπόθεση έχει ακόμα διάρροια. Θα τον πάω αύριο στον κτηνίατρο αφού πρώτα πάω το παιδί για να κάνει τα πρώτα του εμβόλια. Ο άντρας μου δεν μου μιλάει. Μου κρατάει μούτρα. Πρέπει να διώξεις τον γάτο μου λέει. Αν πάθει κάτι το παιδί εσένα θα κατηγορήσω μου λέει. Δεν μπορώ να διώξω τον γατούλη μου. Και αυτός όλο ζημιές κάνει. Δεν μπορεί να σταματήσει να κάνει ζημιές. Είμαι πραγματικά σε αδιέξοδο. Και στείρωση να του κάνω μόνο το θέμα με τα ούρα θα καταλαγιάσει. Όλα τα άλλα που κάνει δεν θα περάσουν. Πάντα είχα γάτους πρώτη φορά έχω να αντιμετωπίσω έναν τόσο ΄΄αλήτη΄΄ γάτο.
Ευχαριστώ που με ακούσατε.
Καταρχήν ψυχραιμία. Οι μπριζόλες του μυρίσαν πολύ φυσικό να σκίσει την σακούλα για να τις αρπάξει. Φρόντιζε να μην τον αφήνεις να έχει πρόσβαση όταν ξεπαγώνεις κάτι ή έχεις εκτεθειμένα φαγητά. Και στην σακούλα με τα σκουπίδια μάλλον κάτι θα είχες μέσα που τον ενδιέφερε.
. Το παιδί πίστεψέ με δεν παθαίνει τίποτα από το γάτο. Ο γατούλης πρέπει να στειρωθεί για να ηρεμήσει. Δεν είναι μόνο τα ούρα που θα περιοριστούν. Το θέμα με τις διάρροιες είναι ανησυχητικό. Θα σου πει ο γιατρός σου. Σε κάθε περίπτωση μην καταδικάσεις το ζώο σου. Αν στην έσχατη αποφασίσεις να τον διώξεις τουλάχιστον βάλε μια αγγελία να τον δώσεις
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool