Desdemona
Διάσημο μέλος

Γι' αυτό είμαστε εδώ, επειδή όλοι μας έχουμε περάσει ό,τι περνάς και ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι. Αλλά ο Χνούδης είναι γάτος αλανιάρης και τα ξέρει τα κατατόπια, μην ανησυχείς.
Για ό,τι χρειαστείς μη διστάσεις να με πάρεις, είναι περιττό να το πω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Σας έχω κουράσει , αλλα περνάω δύσκολες στιγμές και νοίωθω πως εχω βρει δικους μου ανθρώπους εδω...
Σίγουρα Ελένα δεν μας έχεις κουράσει.Οι περισσότεροι εδώ μέσα, λίγο πολύ, έχουμε ζήσει αυτήν την αγωνία και σε καταλαβαίνουμε απόλυτα.
Κάθε φορά που τα δυό δικά μου βγαίνουν έξω από το οικόπεδο στο χωριό, ωσπού να τα μαζέψω πίσω, ζώ την ίδια ακριβώς αγωνία.
Αχ Julia μου, αυτή είναι η πιό μεγάλη αλήθεια.Στις πόλεις.. δυστυχώς η λύση είναι μόνο μέσα. Εαν το μάθουν 1 φορά το έξω, θα το ζητάνε, και θα την κοπανήσουν αργά η γρήγορα...Στειρωμένος ή μη.. τα αυτοκίνητα, τα σκυλιά και οι κακοί άνθρωποι υπάρχουν.
Μην απελπίζεσαι και συνέχισε την αναζήτηση.

Το τριήμερο που μας πέρασε ο Αρης πήδηξε από το μπαλκόνι στον πρώτο όροφο, στο σπίτι στο χωριό, για να βγεί έξω.Μαλλόν φαίει που μέχρι επτά μηνών(που τον υιοθέτησα) ζούσε έξω.

Τώρα που αρχίσε να φτιάχνει ο καιρός ζητάει το έξω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ria2008
Δραστήριο μέλος
jass_gr
Νεοφερμένο μέλος
Απο χθες το απογευμα και εγω εχω χασει τη γατα μου μου....Τη ''Χιονουλα'' μου...
Ποτε δεν εφευγε απο το σπιτι και συνηθως αν χανοταν το βραδυ το πρωι που πηγαινα στη δουλεια ηταν παντα εξω απο τη πορτα...
Τωρα απο χθες το απογευμα την εχω χασει....

και ειναι και στειρωμενη....
ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ???
ruko
Διάσημο μέλος
Δες εδώ για μερικές συμβουλές. Εύχομαι να τη βρεις γρήγορα!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
shadowdancer
Δραστήριο μέλος
maouniarhs
Νεοφερμένο μέλος
4 χρονια και περασαν αλλα ο γατουλης δεν εχει γυρισει απο τοτε
δεν τρεφω ελπιδες να τον ξαναβρω πλεον μου λειπει ομως ακομη και σημερα
...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Εφοσον ενας γατος βγαινει εξω απο το σπιτι,λογικο ειναι να απομακρυνεται.Τα ζωα δεν εχουν την αισθηση της ιδιοκτησιας του σπιτιου που τα φιλοξενει.Ελευθερος ειναι να παει οπου θελει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
γεωργια33
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
γιατι δεν κανεις ενα ταμα στην...ξερεται αυτη που ζουσε στην αιγιπτο την...τελως παντων τη θεα των γατιων!
Στη Μπαστέτ...

valasia1
Νεοφερμένο μέλος
Παιδια δε ξερω και εγω τον δικο μου το εχω εξω και μαλλον δε θα του κανω στειρωση. Οταν ημουν Θεσσαλονίκη ηταν στο σπιτι κ όλα καλα.. με το που ηρθα στο χωριο αρχισε να τρεχει απο παραθυρο σε παραθυρο, να νιαουριζει κ να προσπαθει να σκισει τις σιτες. Ετσι αποφασισα να τον αφησω να διαλεξει αν θελει να φυγει. Οι περισσοτεροι λεμε πως ημαστε γατογονεις.. Οι γονεις αφηνουν τα παιδια τους ελευθερα να βρουν το δρομο τους. Βεβαια οταν τον αφησα γνωριζα ήδη πως ισως να μη ξαναγυρισει.. εκλαιγα τις 2 πρωτες μερες κ το μονο που με παρηγορουσε ηταν πως το έκανα γιατι το θεωρουσα σωστο να ακολουθησει την φυση του. Την τριτη μέρα επεστρεψε, ανεβηκε στο κρεβατι μου κ κοιμοταν 1,5 μερα
Απο τοτε τα βραδια ειναι εξω κ την ημερα κοιμαται στο κρεβατι μου. Ξερω πως ίσως μια μερα να μη ξαναγυρισει αλλα το οτι θα μου λειπει δε σημαινει πως δε θα περναει καλα... Εγω πιστευω πως ακομα κ μετα απο χρονια αν θέλει, αν πεινασει, αν, αν αν ισως γυρισει. Παντως ξερω οτι ακουγεται δυσκολο αλλα μη στεναχωριεστε, σκεφτητε πως ισως εχει κανει ενα δικο του χαρεμι με τιw πιο αλανιαρες γατουλες και ειναι τοσο ευτυχισμενος οσο κ αν εμενε μαζί σας
.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
virgo
Νεοφερμένο μέλος
Και μαζί με το χαρέμι του κι ένα τσούρμο γατιά που αργοπεθαίνουν στους δρόμους...

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Παιδια δε ξερω και εγω τον δικο μου το εχω εξω και μαλλον δε θα του κανω στειρωση. Οταν ημουν Θεσσαλονίκη ηταν στο σπιτι κ όλα καλα.. με το που ηρθα στο χωριο αρχισε να τρεχει απο παραθυρο σε παραθυρο, να νιαουριζει κ να προσπαθει να σκισει τις σιτες. Ετσι αποφασισα να τον αφησω να διαλεξει αν θελει να φυγει. Οι περισσοτεροι λεμε πως ημαστε γατογονεις.. Οι γονεις αφηνουν τα παιδια τους ελευθερα να βρουν το δρομο τους. Βεβαια οταν τον αφησα γνωριζα ήδη πως ισως να μη ξαναγυρισει.. εκλαιγα τις 2 πρωτες μερες κ το μονο που με παρηγορουσε ηταν πως το έκανα γιατι το θεωρουσα σωστο να ακολουθησει την φυση του. Την τριτη μέρα επεστρεψε, ανεβηκε στο κρεβατι μου κ κοιμοταν 1,5 μεραΑπο τοτε τα βραδια ειναι εξω κ την ημερα κοιμαται στο κρεβατι μου. Ξερω πως ίσως μια μερα να μη ξαναγυρισει αλλα το οτι θα μου λειπει δε σημαινει πως δε θα περναει καλα... Εγω πιστευω πως ακομα κ μετα απο χρονια αν θέλει, αν πεινασει, αν, αν αν ισως γυρισει. Παντως ξερω οτι ακουγεται δυσκολο αλλα μη στεναχωριεστε, σκεφτητε πως ισως εχει κανει ενα δικο του χαρεμι με τιw πιο αλανιαρες γατουλες και ειναι τοσο ευτυχισμενος οσο κ αν εμενε μαζί σας
.
σκέψου όμως ότι μπορεί να βρίσκεται και σε κανένα χαντάκι νεκρό από φόλα
danai_ns
Εκκολαπτόμενο μέλος
Παιδια δε ξερω και εγω τον δικο μου το εχω εξω και μαλλον δε θα του κανω στειρωση. Οταν ημουν Θεσσαλονίκη ηταν στο σπιτι κ όλα καλα.. με το που ηρθα στο χωριο αρχισε να τρεχει απο παραθυρο σε παραθυρο, να νιαουριζει κ να προσπαθει να σκισει τις σιτες. Ετσι αποφασισα να τον αφησω να διαλεξει αν θελει να φυγει. Οι περισσοτεροι λεμε πως ημαστε γατογονεις.. Οι γονεις αφηνουν τα παιδια τους ελευθερα να βρουν το δρομο τους. Βεβαια οταν τον αφησα γνωριζα ήδη πως ισως να μη ξαναγυρισει.. εκλαιγα τις 2 πρωτες μερες κ το μονο που με παρηγορουσε ηταν πως το έκανα γιατι το θεωρουσα σωστο να ακολουθησει την φυση του. Την τριτη μέρα επεστρεψε, ανεβηκε στο κρεβατι μου κ κοιμοταν 1,5 μεραΑπο τοτε τα βραδια ειναι εξω κ την ημερα κοιμαται στο κρεβατι μου. Ξερω πως ίσως μια μερα να μη ξαναγυρισει αλλα το οτι θα μου λειπει δε σημαινει πως δε θα περναει καλα... Εγω πιστευω πως ακομα κ μετα απο χρονια αν θέλει, αν πεινασει, αν, αν αν ισως γυρισει. Παντως ξερω οτι ακουγεται δυσκολο αλλα μη στεναχωριεστε, σκεφτητε πως ισως εχει κανει ενα δικο του χαρεμι με τιw πιο αλανιαρες γατουλες και ειναι τοσο ευτυχισμενος οσο κ αν εμενε μαζί σας
.
Ωραίο το χαρέμι φίλη μου (με τα ανθρώπινα στερεότυπα περασμένων αιώνων...). Δε μας λες όμως με τους "απογόνους" τι γίνεται ούτε φαίνεται να αναγνωρίζεις καμία ευθύνη για τη συνεισφορά σου στην αύξηση των αδέσποτων. Επίσης να ξέρεις ότι ο γάτος δε φεύγει από επιλογή, αλλά από ένστικτο και φυσική παρόρμηση. Η ίδια φυσική παρόρμηση θα τον οδηγήσει να "πιαστεί στα χέρια" με άλλους αρσενικούς γάτους και όποιος αντέξει.
Να σου πω κάτι: αν και δε συμφωνώ με τη λογική "ασ' τον έξω να χαρεί την ελευθερία του μαζί με όλους τους κινδύνους", θα τη δεχόμουν απόλυτα ως μια διαφορετική και σεβαστή άποψη ΑΝ είχες φροντίσει να στειρώσεις το ζωάκι. Γάτος που κυκλοφορεί ελεύθερα αστείρωτος δεν θα ζήσει για πολύ, και θα διαιωνίσει το πρόβλημα των πεταμένων/υποσιτισμένων γατιών.
ρενακι 13
Πολύ δραστήριο μέλος
ειναι δυσκολο να μεινουν μονιμα οι γατες στο σπιτι,ειδικα οταν υπαρχει εξω αυλη,κι οταν εχεις πολλα γατια δεν ειναι εφικτο να μενουν μονιμα μεσα.ειμαι υπερ της στειρωσης,το εχω πει πολλες φορες,τα γατια δεν ζευγαρωνουν για απολαυση,και μειωνουμε ετσι οσο μπορουμε τα πεταμενα μικρα γατακια,τις μισοπατημενες γατουλες απο αμαξι και πολλα αλλα.
παρ ολα αυτα,κανω τον σταυρο μου οποτε τα βγαζω στην αυλη,παντα υπαρχει ο κινδυνος να μην ξαναμπουν μεσα,οσο κι αν τα επιβλεπω,οσο κι αν τα στειρωσω στο μελον(ειναι μωρα ακομα).
ο μονος γατος που δεν χαθηκε ποτε απ οσα γατια ειχα ειναι ο πατσινο,κι ο λογος ειναι η χρονια στοματιτιδα που εχει και δεν μπορει να φαει εξω,παρα μονο απο μενα.αυτος παντα γυριζει πισω,χρονια τωρα.
οσο για τα γατακια,δεν μπορω να τα εχω μονιμα μεσα,μεγαλωσαν και θελουν να παιξουν στην αυλη,οσο ηταν καλοκαιρι εβγαινα παρεουλα τους,πλεον δεν προλαβαινω με τα σχολεια των παιδιων,σημερα ο μικρος πηγε 9 στο σχολειο γιατι τα γατακια μ ακολουθησαν στην εξοπορτα και επρεπε να τα μαζεψω να τα βαλω μεσα.εχω ενα ανχος τρελο,τους πηρα και λουρακι με κουδουνι αλλα δε τους το βαζω,ειναι μικρα τα λεμουδακια τους και φοβαμαι μην πνιγουν πανω στο παιχνιδι.δε ξερω τι αλλο να κανω.
danai_ns
Εκκολαπτόμενο μέλος
ειναι δυσκολο να μεινουν μονιμα οι γατες στο σπιτι,ειδικα οταν υπαρχει εξω αυλη,κι οταν εχεις πολλα γατια δεν ειναι εφικτο να μενουν μονιμα μεσα.ειμαι υπερ της στειρωσης,το εχω πει πολλες φορες,τα γατια δεν ζευγαρωνουν για απολαυση,και μειωνουμε ετσι οσο μπορουμε τα πεταμενα μικρα γατακια,τις μισοπατημενες γατουλες απο αμαξι και πολλα αλλα.
παρ ολα αυτα,κανω τον σταυρο μου οποτε τα βγαζω στην αυλη,παντα υπαρχει ο κινδυνος να μην ξαναμπουν μεσα,οσο κι αν τα επιβλεπω,οσο κι αν τα στειρωσω στο μελον(ειναι μωρα ακομα).
ο μονος γατος που δεν χαθηκε ποτε απ οσα γατια ειχα ειναι ο πατσινο,κι ο λογος ειναι η χρονια στοματιτιδα που εχει και δεν μπορει να φαει εξω,παρα μονο απο μενα.αυτος παντα γυριζει πισω,χρονια τωρα.
οσο για τα γατακια,δεν μπορω να τα εχω μονιμα μεσα,μεγαλωσαν και θελουν να παιξουν στην αυλη,οσο ηταν καλοκαιρι εβγαινα παρεουλα τους,πλεον δεν προλαβαινω με τα σχολεια των παιδιων,σημερα ο μικρος πηγε 9 στο σχολειο γιατι τα γατακια μ ακολουθησαν στην εξοπορτα και επρεπε να τα μαζεψω να τα βαλω μεσα.εχω ενα ανχος τρελο,τους πηρα και λουρακι με κουδουνι αλλα δε τους το βαζω,ειναι μικρα τα λεμουδακια τους και φοβαμαι μην πνιγουν πανω στο παιχνιδι.δε ξερω τι αλλο να κανω.
Φίλη μου φυσικά αν έχεις πολλά είναι δύσκολο να τα κρατήσεις μέσα. Αν όμως τα στειρώσεις, πέραν του ότι θα αποφύγεις νέες γέννες τις οποίες δεν θα μπορείς να χειριστείς, θα τα προστατέψεις σε κάποιο βαθμό από τους έξω κινδύνους, αφού θα γίνουν λιγότερο παρορμητικά και δεν θα είναι επιθετικά μεταξύ τους, χωρίς το άγχος του ζευγαρώματος και της φυσικής επικράτησης

ρενακι 13
Πολύ δραστήριο μέλος
και βεβαια θα τα στειρωσω,εχω εναν ξαδελφο που μενει μονιμα στο παρισι,εκει τα στειρωνουν 4 μηνων,εδω που ρωτησα,6 μηνων,οπως δηποτε πρεπει να στειρωθουν πριν τα χριστουγεννα,τωρα ειναι δυο-μιση ακομα,με τον αρσενικουλη λεω να το καθυστερησω καπως να παει 9 μηνων τα αλλα τρεια ειναι θυλικα.δε θελω να μου παθουν τιποτα γαμωτο,τα εχω λατρεψει,πριν απο λιγο πηγα και τα ξανακλεισα στο αποθηκακι,ξαναφυγαν στην εξωπορτα και τρομαξα.Φίλη μου φυσικά αν έχεις πολλά είναι δύσκολο να τα κρατήσεις μέσα. Αν όμως τα στειρώσεις, πέραν του ότι θα αποφύγεις νέες γέννες τις οποίες δεν θα μπορείς να χειριστείς, θα τα προστατέψεις σε κάποιο βαθμό από τους έξω κινδύνους, αφού θα γίνουν λιγότερο παρορμητικά και δεν θα είναι επιθετικά μεταξύ τους, χωρίς το άγχος του ζευγαρώματος και της φυσικής επικράτησης![]()
για να καταλαβεις,κανω δουλειες στο σπιτι κι ολο βγαινω εξω να δω,καθε 5 λεπτα,τα εχω απ τις 7 ιουλιου,τα ειχα βρει στα σκουπιδια,ηταν 5 τα 4 επεζησαν,τα εχω εμβολιασει,αποπαρασιτωσει,και δε θελω να συμβει κατι κακο.
ειχα διαβασει μια φιλη μια φορα απ το φορουμ ειχε γραψει κατι πολυ ωραιο,να μην απλωνεις το χερι οταν δεν φτανεις,κι ειναι σωστο,δεν εχω ουτε την οικονομικη ανεση,ουτε το χρονο που θελουν 5 γατες,ομως δεν μου πηγαινε η καρδια να τ αφησω εκει στον καδο,ετσι απο τοτε,εχω γινει μια ανχωτικη μαμα,γατομαμα,παιδομαμα.μακαρι να εβρησκα σπιτακια που να τ αγαπουσαν οσο εγω,και να ειχαν πιο πολυ χρονο και χρημα να διαθεσουν,αλλα δεν βρηκα οποτε,κανω με την αγαπη,που ειναι το μονο που μου περισευει οτι μπορω.
youla
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αν υπήρχε τρόπος να δώσεις τα ούρα του για εξέταση στον κτηνίατρο θα ήταν ότι καλύτερο γιατί θα μάθαινες πριν από τη στείρωση αν έχει ευαισθησία και σε περίπτωση που είχε δε θα έπρεπε καν να τον στειρώσεις.
ρενακι 13
Πολύ δραστήριο μέλος
Θα σε συμβούλευα το αρσενικό να το αφήσεις να χρονίσει και μετά να το στειρώσεις. Τα αρσενικά είναι ευαίσθητα σε προβλήματα του ουροποιητικού και αν δεν κάνω λάθος είσαι η ίδια που σου πέθανε ο αδελφούλης του από ουρόλιθους.
Αν υπήρχε τρόπος να δώσεις τα ούρα του για εξέταση στον κτηνίατρο θα ήταν ότι καλύτερο γιατί θα μάθαινες πριν από τη στείρωση αν έχει ευαισθησία και σε περίπτωση που είχε δε θα έπρεπε καν να τον στειρώσεις.
λες να το ξαναπερασω?μη μου λες τετοια,το χω σκεφτει κι εγω αυτο,να ειναι δλδ κληρονομικο και να εχει κι ο ριρης το ιδιο με τον αδελφο του.ομως δεν θελω να τον αφησω αστειρωτο.με μια εξεταση ουρων φαινεται αυτο?δεν το ηξερα.
ξερεις τι φοβαμαι ομως?αν αργησω πολυ να τον στειρωσω,δεν ζει μονιμα μεσα στο σπιτι,και δεν θελω να χαθει στο μελον.
virgo
Νεοφερμένο μέλος
Καλά, αν είναι κληρονομικό και διατρέχει τέτοιο κίνδυνο, μάλλον θα πρέπει να ξεχάσει την ξηρά τροφή. Αυτό το συμπέρασμα έχω βγάλει διαβάζοντας εδώ μέσα για όλες τις περιπτώσεις των γάτων με ουρολογικό πρόβλημα...
(
)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool