Αστείρωτος γατούλης έχει τάσεις φυγής!

Απάντηση: Γιατί φεύγουν οι γάτοι;

εμεις στην αυλη μας εχουμε πολλα γατια, αλλα δεν ειναι εμβολιασμενα κλπ. κοιμουνται, τρωνε, παιζουν τετοια πραγματα. πριν απο καιρο ηταν ενας γατος μικρουλης (ο Σωτηρης). αφησε εγκυο μια αλλη γατα που τελικα εγκατασταθηκε σε μας και αυτος την κοπανησε.. τωρα (μεγαλος πια) ερχεται καμια φορα το μηνα για επισκεψη :P απο την αλλη ο γιος του αν και μεγαλωσε μενει σε μας και δεν πηγενοερχεται πολυ πολυ.. εχει την αδερφη του και την τακτοποιει απ' οτι καταλαβα οταν ευκαιρει.. αρα απο αυτο το μικρο δειγμα που εχω νομιζω πως αν υπαρχει θηλυκια ο γατος δεν παει και πολυ μακρυα...αν και ποτε δεν θα πει οχι σε νεες περιπετειες.. μπορει να λεω και βλακειες βεβαια...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Γιατί φεύγουν οι γάτοι;

οταν ημουν μικρη,πριν αποκτησω συνειδηση του τι ακριβως γινεται με τις γατες,ετσι ειχα γατες κι εγω,ελευθερες στον κηπο,να γεννανε,να κανουν οτι θελουν πιστευα πως ειναι ευτυχισμενες.ΑΥΤΑΠΑΤΗ,οι μη στειρωμενες γατες,δεν ζουν πολυ,αρωσταινουν συχνα,ητε απο γατομαχιες,ητε απο φολες,ητε απο αμαξια.οσα θυλικα και να εχεις αυτα θα φυγουν,δεν ειναι δελφινια,δεν εχουν ενα ταιρι σ ολη τη ζωη τους.ασε με τα μωρα γατακια,ποσα να περιθαλψεις?ποσα να ταισεις?και μεγαλωνοντας καταλαβα οτι αν δεν στειρωθουν,απλα δεν ζουν.δεν το συζητω για τα εμβολια,εχεις δει γατα να φευγει απο λευκαιμια?η απο πανλευκοπενια?να κολαει ολη η γειτονια και να κλαις με μαυρο δακρυ που τα βλεπεις να πεθαινουν ετσι βασανιστικα.
κι εδω στην γειτονια που μενω αγαπουν τις γατες,οπως κι εσυ,απλα οταν ερχεται το τελος,γιατι δυστυχως ερχεται,εγω ακομα πιο πολυ λεω θα στειρωσω οσες μπορω,δεν υπαρχει αλλη λυση.για να στο πω πιο απλα με δικες μου μελετες απο χρονια που εχω γατες.γατα αδεσποτη-χρονος ζωης 0-3 μηνες.γατα αδεσποτη που την ταιζουν,χρονος ζωης 3μηνες-2 χρονια.γατα κατοικιδια σε κηπο εμβολιασμενη 6μηνες-3 χρονια,γατα στειρωμενη,εμβολιασμενη σε κηπο 1 με 5 χρονια,και οικοσυτη στειρωμενη γατα πανω απο 10 χρονια.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Στειρωσεις και εμβολιασμοι ασυζητητι,για υγιη ,χαρουμενα γατια.Το ζευγαρωμα ειναι μια δοκιμασια που βαζει σε κινδυνο την ζωη του καθε γατιου...και μειωνει το προσδοκιμο ζωης του.Η φυση θεωρει τα περισσοτερα ζωα αναλωσιμα για αυτο πολλαπλασιαζονται με αυτους τους εξαιρετικα υψηλους αριθμους

λες να το ξαναπερασω?μη μου λες τετοια,το χω σκεφτει κι εγω αυτο,να ειναι δλδ κληρονομικο και να εχει κι ο ριρης το ιδιο με τον αδελφο του.ομως δεν θελω να τον αφησω αστειρωτο.με μια εξεταση ουρων φαινεται αυτο?δεν το ηξερα.
ξερεις τι φοβαμαι ομως?αν αργησω πολυ να τον στειρωσω,δεν ζει μονιμα μεσα στο σπιτι,και δεν θελω να χαθει στο μελον.

Για τα στειρωμενα υπαρχουν οι ειδικες τροφες.Αγοραζουμε μονο και αυστηρα τετοιες τροφες γιατι με τις φθηνες φραζει η διοδος των ουρων απο αλατα και ειναι θανατηφορο εαν δεν παρουμε ειδηση την γατα που προσπαθει αλλα δεν καταφερνει να ουρησει.Μια καλη που αγοραζω εγω σε μεγαλη συσκευασια και μου ερχεται φθηνη και στην πορτα μου, ειναι η brekkies affinity απο την plus4you (ζητηστε και καλυτερη τιμη)

Θα σε συμβούλευα το αρσενικό να το αφήσεις να χρονίσει και μετά να το στειρώσεις. Τα αρσενικά είναι ευαίσθητα σε προβλήματα του ουροποιητικού και αν δεν κάνω λάθος είσαι η ίδια που σου πέθανε ο αδελφούλης του από ουρόλιθους.
Αν υπήρχε τρόπος να δώσεις τα ούρα του για εξέταση στον κτηνίατρο θα ήταν ότι καλύτερο γιατί θα μάθαινες πριν από τη στείρωση αν έχει ευαισθησία και σε περίπτωση που είχε δε θα έπρεπε καν να τον στειρώσεις.

Οι κτηνιατροι μου με ενημερωσαν και ετσι κανω παντα, οτι η στειρωση γινεται με τον ερχομο των συμπτωματων του οιστρου,δηλ 6 μηνων περιπου.Κραταμε το γατι ενα μηνα μετα,σε περιορισμο γιατι οι ορμονες κυκλοφορουν και μετα απο 25 μερες στο αιμα του και γυρευει να φυγει.Υπαρχουν τροφες για στειρωμενα με τις οποιες ταιζουμε οπωσδηποτε τα γατια μας μετα την στειρωση,που εχουν ειδικο ph ωστε να αποφευχθει η συγκεντρωση αλατων στο ουροποιητικο και κατ επεκταση η αποφραξη του.Αγοραζω τα BREKKIES AFFINITY ΑΠΟ plus4you γιατι με τοσα γατια δεν βγαινω για αλλη πιο μουρατη.Ειμαι προς το παρον ικανοποιημενη ,φτου φτου!Δεν το συζηταω καθολου να αφησω αστειρωτα η ανεμβολιαστα τα γατια μου γιατι ουτε φευγουν ουτε δημιουργουν αποστηματα απο γρατζουνιες αλλων,ουτε ερχονται καταματωμενα.Το βραδυ τα μαζευω μεσα σε μια κλειστη πυλωτη και κοιμουνται σε ειδικα γατοδιαμορφωμενο χωρο μεχρι το πρωι που τα αφηνω λιγ εξω να φανε το απαραιτητο γρασιδι ,να ξυσουν τα νυχακια στα δεντρα μας και να κυνηγηθουν.Προτεινω με κλειστα ματια διαμορφωση κλειστων χωρων ,στην αναγκη υπαιθριων για να περιοριζονται πριν την στειρωση αλλα και τα βραδια που οι γατες θελουν να κανουν απλωτες

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Ο γάτος μου φεύγει σε περίοδο ζευγαρώματος

Κάθε χρόνο στην περίοδο του ζευγαρώματος ο γάτος μου την κάνει απο το σπίτι τουλάχιστον για 4-5 μέρες...Φέτος λείπει από το σπίτι 6 μέρες, εγώ και οι φίλοι μου τον ψάχνουμε σε όλη την γειτονία αλλά δεν τον βρίσκουμε!Τα ίδια κάνει κάθε χρονία...Μου λείπει και ανησυχώ πάρα πολύ...Ο πατέρας μου προτείνει να τον στυρόσουμε αλλά δεν τον θεωρώ σωστό!Είναι σχεδόν 3 χρονών...
Αρχήζω να πιστεύω πως του έχει συμβεί κάτι κακό!Πως μπορώ να αντιμετοπίσω αυτην την κατάσταση και να βρώ τον γάτο μου; :(

Απάντηση: Πρόβλημα με τον γάτο μου...

xrhstos1995, ο γάτος σου συμπεριφέρεται όπως ο κάθε αστείρωτος γάτος ο οποίος αναζητεί θηλυκή σύντροφο!
Κατά την γνώμη μου, ο πατέρας σου έχει απόλυτο δίκιο όσον αφορά την αναγκαιότητα της στείρωσης κι ίσως θα έπρεπε να έχει συμβεί εδώ και πολύ καιρό αυτό.
Ένας αστείρωτος αρσενικός γάτος ο οποίος φεύγει από το σπίτι διατρέχει πολλούς κινδύνους όπως να χαθεί από το σπίτι, να τον χτυπήσει κάποιο αυτοκίνητο, να του επιτεθούν σκυλιά, να κολλήσει κάποιο μεταδιδόμενο νόσημα από την θηλυκή γάτα κατά την διάρκεια της επαφής, να τραυματιστεί σοβαρά από κάποιον καυγά με άλλους επίδοξους εραστές, φόλες κλπ.
Επίσης, συμβάλλει στην αύξηση των αδέσποτων γατιών που κανείς δεν ξέρει την αυριανή τους τύχη...
Στην θέση σου δεν θα έχανα καθόλου χρόνο...
Εύχομαι να γυρίσει το συντομότερο δυνατόν.

Τελευταία επεξεργασία:
O πατέρας σου έχει μάλλον δίκιο. Δεν υπάρχει περίπτωσει ο γάτος σου να μη φεύγει για ζευγάρωμα. Αυτό αυξάνει τους κινδύνους που διατρέχει (φόλες, αμάξια, κλπ). Να έχεις υπόψη σου ότι ο μέσος όρος ζωής μιας γάτας που βγαίνει έξω είναι περίπου 4 χρόνια. Προσωπικά θα τον άφηνα αστείρωτο αν α) η γειτονιά είναι ασφαλής, δηλαδή με ελάχιστα αυτοκίνητα β) οι γείτονες είναι ανεκτικοί με τα ζώα και ακόμα καλύτερα φιλόζωοι γ) αν είχα τρόπο να προωθήσω σε υιοθεσία τα γατάκια που θα γεννιόντουσαν στη γειτονιά και που βεβαίως κάποια από αυτά θα ήταν από το γάτο μου.
Από την άλλη πλευρά, αν τον στειρώσεις δε θα αλλάξει ο χαρακτήρας του απλώς θα παχύνει λίγο γιατί θα πέσει ο μεταβολισμός του και δε θα κάνει σα τρελό για να βγει έξω. Μετά τη στείρωση θα χρειαστεί προσοχή να τρώει καλή τροφή και θα αυξηθεί ο χρόνος ζωής του.
Δηλαδή, επεμβαίνεις στη φύση του για να του δώσεις περισσότερα χρόνια ζωής. Δυστυχώς η ζωή δεν είναι ιδανική ούτε καν για τους ανθρώπους:hmm:
Αν αποφασίσεις να τον στειρώσεις διάλεξε ένα καλό κτηνίατρο όχι μόνο βάση κόστους αλλά και από συστάσεις άλλων που έχουν ζώα.

Δυστυχώς αν δεν τον στειρώσεις, κάθε χρόνο με το ίδιο άγχος θα ζεις.
Αν είναι καλά (που το εύχομαι ολόψυχα) θα τον δεις ξαφνικά. Μόνο αν συνεχίσεις το ψάξιμο ίσως τον βρεις νωρίτερα. Βάλε φωτο του με το τηλέφωνο σου σε στύλους της ΔΕΗ. έξω από supermarket της γειτονιάς σου, σε κτηνιατρεία και ψάχνε τον κυρίως τις βραδυνές ώρες.

Απάντηση: Πρόβλημα με τον γάτο μου...

Ωραία ευχαριστώ για της πληροφορίες :)

To γατάκι πρέπει να στειρωθεί γιατί κάθε χρόνο το γατάκι σου θα κινδυνεύει και είναι κρίμα να το χάσεις έτσι άδικα. Επιπλέον αν δε το στειρώσεις θα γεννηθούν άλλα γατάκια τα οποία θα είναι μάλλον καταδικασμένα γιατί οι πόλεις δεν είναι για μικρά γατάκια.

Φοβάμαι μήπως φύγει!!!

Γεια σας παιδια!
Θα ηθελα λιγο την γνωμη σας σχετικα με τον γατουλη μου τον ευχούλη.
Κοντευει τον 1 χρονο της ζωης του ο Ευχουλης μου κ ειμαι πολυ ευτυχισμενη που τον εχω.
Απο την πρωτη στιγμη που τον βρηκα στην αυλη μου να νιαουριζει,μωρακι τοτε πολυ :D τον πηρα μεσα στο σπιτι.Ηταν υπεροχος,γλυκος τρυφερος και πολυ χαδιαρης και παιχνιδιαρης.Νυχια ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ!Ποτε δεν εβγαλε κ για κανεναν λογο.Ενα αγιο γατι οπως λεει κι ο αδερφος μου.
Εδω και 1 βδομαδα ομως εχει αρχισει να αλλαζει,δεν εχει ορεξη για χαδια πολλα και το μονο που θελει ειναι να βγαινει εξω ΣΥΝΕΧΩΣ.Τον κραταω μεσα με το ζορι τις περισσοτερες φορες γιατι οταν ακουει την πορτα να ανοιγει τρεχει σαν παλαβος για να βγει.Ειναι μια γατα θηλυκη που την παιρνει συνεχεια απο πισω.Μου αρεσει να βγαινει,να χαιρεται εξω στη φυση οπως πρεπει ομως φοβαμαι μηπως φυγει κ δεν ξαναγυρισει γιατι τα 2 τελευταια βραδια οταν βγαινω εξω να τον ψαξω με βλεπει κ στριβει.Ξερει οτι θελω να τον παρω μεσα κ κοβει λασπη.Σκαρφιζομαι πραγματα για να τον πλησιασω κ να τον αρπαξω ωστε να τον "φυλακισω" μεσα στο σπιτι παλι.Να σημειωσω οτι μενω σε χωριο κ εχω εξω κ αλλες γατουλες.Ο Ευχουλης ομως δεν θελω να μου φυγει κ να μην ξαναρθει οπως εκαναν αλλες...:( Τι΄θα μπορουσα να κανω??

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Φοβάμαι μήπως φύγει!!!

Η λύση είναι μία και πολύ απλή:να στειρώσεις τον γατούλη σου..Έτσι θα ηρεμήσει και δε θα εξαφανίζεται..Η διαδικασία είναι συνηθισμένη πλέον και μπορείς να συμβουλευτείς τον κτηνίατρό σου για το κόστος και τυχόν απορίες..:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εάν δεν έχει στειρωθεί, τότε είναι λογικό να θέλει να φύγει ώστε να ζευγαρώσει.
Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν, η στείρωση είναι η μόνη λύση μαζί με την προσοχή όταν ανοίγετε πόρτες και παράθυρα. :)

ναι θα φυγει....ναι θα φυγει ναι θα φυγει.... η στειρωση για τα αρσενικα ειναι επωδυνη αλλα πιο ευκολη απο τα θηλυκά , αρκετα θα ελεγα.... τον στειρωνεις τον κρατας στο σπιτι για 15 μερες και μετα δεν παει πουθενα....τι θηλυκια γατα να περασει τι σκλεναρικοβα...τιποτα...χαμπαρι.... μετα θα το παιζει γαβαλας..ασλανης...πυρρρος .....αντωνης.....αλλα θα τον εχεις για καμια 15 χρονια μαζι σου και οχι 3-5....

Το άρθρο Στείρωση στις γάτες περιέχει πολύτιμες πληροφορίες. Ρίξ' του μια ματιά για να καταλάβεις καλύτερα γιατί σου προτείνουμε τη στείρωση ;)

Μια είναι η λύση στείρωσέ τον!Με μαθηματική ακρίβεια θα σου φύγει και ίσως να πληγωθεί αν μπλέξει σε γατοκαβγάδες ιεραρχίας και ίσως και να μην ξαναγυρίσει ποτέ.Γρήγορα σε κτηνίατρο;)

Καλημέρα σας αγαπητοί μου φίλοι

Χρειάζομαι την γνώμη και την συμβουλή σας. Στο εξοχικό μου στους Αγίους Αποστόλους Αττικής περιοχή Αγκώνας, έχω μεγαλώσει εδώ και ένα χρόνο 2 γατάκια. Το ένα θυληκό και το άλλο αρσενικό με πολύ αγάπη. Το θυλικό και το αρσενικό δεν έχουν στειρωθεί ακόμα. Η θυληκιά μας έχει κάνει 5 στον αριθμό γατάκια. Από τότε που γεννήθηκαν τα μικρά, ο αρσενικός φεύγει από το σπίτι. Εχω παρατηρήσει πως δεν θέλει να παίζει μαζί τους ενώ με την αδελφή του την θυληκιά δείχνουν πολύ αγαπημένα.

Την τελευταία εβδομάδα ο αρσενικός έχει φύγει και δεν τον έχουμε δει. Ρώτησα στην γειτονιά και μου είπαν πως πριν από 2 ημέρες είχε επισκεφτεί ένα σπίτι ένα στενό πιο κάτω από το δικό μας. Ολο το Σαββατοκύριακο δεν τον είδα ενώ έκανα βόλτες και κοίταζα μήπως τον δω πουθενά. Ανυσηχώ πολύ και του έχω μεγάλη αδυναμία. Δεν ξέρω τι να κάνω άλλο. Σας παρακαλώ η συμβουλή σας θα με βοηθούσε πολύ στην προκειμένη περίπτωση. Γνωρίζω πως τα αρσενικά βγαίνουν να ζευγαρώσουν αλλά μέχρι πόσο? και πόσο μακρυά? Ο γάτος μου γενικά είναι πολύ ήσυχος του άρεσε συνέχεια να κάθεται, να κοιμάται και γενικά δεν έδειχνε να είναι από τα ζωάκια που τσακώνονται.
Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας
Περιμένω μια γνώμη

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• IMG_0114.jpg
    IMG_0114.jpg
    758,6 KB · Εμφανίσεις: 142
  • IMG_0137.jpg
    IMG_0137.jpg
    562,6 KB · Εμφανίσεις: 188
Πρέπει να καταλαβετε οτι τα γατακια και τα ζωα γενικοτερα δεν ειναι λουτρινα παιχνιδακια για το σπιτι.Με ολο το σεβασμο αλλα εχω δει γατες και σκυλους να ζουνε αποκλειστικα τον περισσοτερο χρονο μεσα στο σπιτι με τα αφεντικα τους και ολος αυτος ο εγκλεισμος να τους δημιουργει αφορητη ψυχολογικη πιεση με βαριας μορφη καταθλιψης.αφηστε τα ζωακια να πανε στον κηπο να παιξουν,αφηστε τα ελευθερα να πανε να κυνηγησουν πεταλουδες,να κυλιστουν στο χωμα,να σκαρφαλωσουν σε ενα δεντρο και να ζησουν στον φυσικο τους χωρο.Αν τους δωσετε πραγματικη φροντιδα και αγαπη δεν προκειται να σας παρατησουν η να φυγουν χωρις να γυρισουν.Εχω 4 γατες 2 ενηλικες και 2 γατακια 7 μηνων.Οσον αφορα τις ενηλικες ποτε δεν εχουν εξαφανιστει και παντα γυρνανε σπιτι.Και οσο για το θεμα της στειρωσης ως ενα σημειο ειναι αποδεκτη αλλα εγω δεν εχω κανει σε καμια απο της γατες μου.δεν ηθελα να επεμβω στην φυση.εχω και αρσενικη και θυληκη και μαλιστα πολλα χρονια και δεν μου εχει παθει τιποτα και ειναι υγιεστατα...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back