Αφήσατε ποτέ ένα βιβλίο σας να ταξιδέψει;

Ευχαριστώ πολύ Δωράκι...τώρα κατάλαβα πώς ακριβώς γίνετα:up:...ελπίζω σύντομα να απελευθερώσω το πρώτο βιβλίο!!!:D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστώ πολύ Δωράκι...τώρα κατάλαβα πώς ακριβώς γίνετα:up:...ελπίζω σύντομα να απελευθερώσω το πρώτο βιβλίο!!!:D
Να πας και στην επόμενη συνάντηση των Θεσσαλονικέων,είναι πολύ ζεστά παιδιά,μπορεί να πάω κι εγώ στου Ιουλίου αν δεν έχω μαθήματα.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Να πας και στην επόμενη συνάντηση των Θεσσαλονικέων,είναι πολύ ζεστά παιδιά,μπορεί να πάω κι εγώ στου Ιουλίου αν δεν έχω μαθήματα.:)
οι συναντήσεις γινονται κάθε δεύτερη τρίτη του μήνα ,στο cafe BAZAR στην πλατεία Αθωνος:up:

Αυριο που θα εχω την DSL συνδεση θα κανω και εγω εγραφη, γιατι εδω που ειμαι εχω την απλη και ειναι λιγο της υπομονης,και ελπιζω να μου λυθουν και εμενα καποιες αποριες.Θα σας πω και με τι ονομα θα μπαινω.
Σκεφτηκα ηδη το πρωτο βιβλιο που θα απελευθερωσω(απο τα πιο αγαπημενα μου) και ειναι το Ονομα του ροδου του Εκο.Το εχω διπλο και θα δωσω αυτο που εδωσε περυσι το Βημα,και για μενα θα κρατησω την εκδοση του Λιβανη.Να 'σαι καλα Δωρα με τις προτασεις σου:D
Αυτο που δεν καταλαβα ειναι πως γινεται αν θελεις να επιστρεψει παλι σε σενα το βιβλιο σου?

Και γω θα απελευθερώσω την Τρίτη το πρώτο μου βιβλίο: Το Βουνό της Ψυχής , αυτός είναι ο τίτλος..:).Δώρα, πρέπει να γράψω κάτι στο βιβλίο εκτός από τον αριθμό που μου δίνει???
Αααα, να μη ξεχάσω να σας πω, το ψευδώνυμο μου είναι Fidelino:D

Υ.Γ. Αυτό που λέει η Νίκι δεν το ήξερα, δλδ πώς γίνεται να ξαναεπιστρέψει σε μένα το βιβλίο:hmm:

Κορίτσια πολύ χαίρομαι που μεγαλώνει η παρέα μας,Θα γνωρίσετε και τα παιδιά στη ΘΕσσαλονίκη που είναι μια πολύ ζεστή παρέα και θα σας βοηθήσουν πάρα πάρα πολύ.:up:Άντε άμα δεν έχω μάθημα ίσως ανέβω κι εγώ στο επόμενο meetup.Σας παραθέτω οδηγίες από τον Ταξιδιωτικό μας Οδηγό:
Bookring:Όλα ξεκινούν από κάποιον που έχει ένα βιβλίο και διατίθεται να το δώσει και σε άλλους να το διαβάσουν, με την προϋπόθεση να επιστρέψει στα χέρια του. Ανακοινώνει αυτή του την πρόθεση (π.χ. με κάποιο ποστ στο forum), και ζητάει από όσους ενδιαφέρονται να διαβάσουν το βιβλίο να απαντήσουν με κάποιο ποστ, ή στέλνοντας PM ή με κάποιο άλλο τρόπο. Αφού οριστεί η σειρά με την οποία το βιβλίο θα περάσει από αναγνώστη σε αναγνώστη, ο αρχικός κάτοχος το δίνει στον πρώτο συμμετέχοντα στο bookring. Ο πρώτος συμμετέχων το διαβάζει και όταν το τελειώσει οφείλει να το δώσει στον επόμενο στη λίστα του bookring. Μόλις το διαβάσει κι αυτός, θα το δώσει στον επόμενο στη λίστα κ.ό.κ., μέχρι που ο τελευταίος αναγνώστης θα το διαβάσει και θα το επιστρέψει στον αρχικό του κάτοχο.

Σε περίπτωση που το βιβλίο χρειαστεί να αποσταλεί ταχυδρομικά, ο αποστολέας ζητάει τη διεύθυνση από τον επόμενό του στη λίστα για να του το στείλει. Κανένας δηλαδή δεν έχει όλες τις διευθύνσεις των άλλων, παρά μόνο μία (αν χρειαστεί).
Η σειρά της λίστας είναι δυνατό να διαμορφώνεται ύστερα από συνεννόηση των συμμετεχόντων και του διοργανωτή του bookring ακόμα και μετά την έναρξη του bookring, αν π.χ. βολεύει περισσότερο λόγω γεωγραφικών / ταχυδρομικών κριτηρίων, ή αν κάποιος από τους συμμετέχοντες δηλώσει ότι δεν έχει ελεύθερο χρόνο και θα προτιμούσε να παραλάβει αργότερα το βιβλίο.

Μην ξεχνάτε ότι κάθε φορά που το βιβλίο αλλάζει κάτοχο, ο προηγούμενος πρέπει να γράφει ένα journal entry που να αναφέρει τη γνώμη του για το βιβλίο καθώς και σε ποιον το στέλνει, και ο επόμενος να κάνει catch το βιβλίο μόλις το παραλαμβάνει, ώστε όλοι οι συμμετέχοντες να γνωρίζουν ότι το βιβλίο συνεχίζει το κυκλικό του ταξίδι σώο και αβλαβές.

Πρέπει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια ενός bookring δεν πρέπει να γίνονται release notes όταν το βιβλίο αλλάζει κάτοχο, αλλά μόνο journal entry, αφού ο επόμενος αναγνώστης είναι πάντοτε γνωστός.
Bookbox:Αν σας εντυπωσίασαν το bookring και το bookray, τώρα τα πράγματα ξεφεύγουν από κάθε έλεγχο! Αυτό πλέον δεν είναι ένα απλό μοναχικό βιβλίο που ταξιδεύει, αλλά ένα λεωφορείο γεμάτο βιβλία που ανεβοκατεβαίνουν σε κάθε στάση!

Bookbox λοιπόν: ένα κουτί γεμάτο βιβλία. Η ανακοίνωση της διοργάνωσης ενός bookbox, οι υποβολές συμμετοχών και ο καθορισμός της λίστας γίνεται όπως ακριβώς σε ένα bookring. Η ομοιότητά του με το bookring έγκειται στο γεγονός ότι το κουτί πρέπει να επιστρέψει στον διοργανωτή του bookbox. Η διαφορά του από το bookring όμως είναι εκπληκτική: κάθε αναγνώστης κρατάει από το bookbox όποια βιβλία θέλει και τοποθετεί στη θέση τους άλλα (όχι ζαβολιές παρακαλώ, τον ίδιο αριθμό με αυτά που κράτησε)! Με αυτό τον τρόπο, ο κάθε χρήστης παραλαμβανει ένα κουτί με διαφορετικά πάντα βιβλία από τον προηγούμενο (με αποτέλεσμα να αυξηθούν τα TBR του - καλή ανάγνωση!).

Για κάθε βιβλίο που μπαινοβγαίνει στο bookbox θα πρέπει να υπάρχει ενημέρωση μέσω των journal entry, ώστε καθένας να είναι σε θέση να παρακολουθεί τα ταξίδια των βιβλίων. Εξάλλου, ναι μεν τα βιβλία ανήκουν σε ένα bookbox, αλλά δεν παύει το καθένα να έχει τον ξεχωριστό του αριθμό BCID.
Περιμένω με αγωνία τις πρώτες σας απελευθερώσεις,πολύ πολύ ωραίες επιλογές(Niki το Όνομα του Ρόδου είναι από τα αγαπημένα μου!):up:

Και γω θα απελευθερώσω την Τρίτη το πρώτο μου βιβλίο: Το Βουνό της Ψυχής , αυτός είναι ο τίτλος..:).Δώρα, πρέπει να γράψω κάτι στο βιβλίο εκτός από τον αριθμό που μου δίνει???
Αααα, να μη ξεχάσω να σας πω, το ψευδώνυμο μου είναι Fidelino:D

Υ.Γ. Αυτό που λέει η Νίκι δεν το ήξερα, δλδ πώς γίνεται να ξαναεπιστρέψει σε μένα το βιβλίο:hmm:
Καλό θα ήταν να του βάλεις μια ετικετούλα για να ξέρει αυτός που θα το βρει τι να το κάνει.Θες να σου στείλω εγώ μερικές;Να σου βάλω μερικές γατίσιες που έχω σε έναν κοινόχρηστο φάκελο στο Msn;Ακόμα καλύτερα,μπορείς να βάλεις και ένα ειδικό φυλλάδιο που να εξηγεί τα καθέκαστα στον τυχερό ευρέτη του βιβλίου σου.Έχω κι από αυτά,αν θες σου βάζω.:)
Όσο για το ψευδώνυμο αγαπητή,σε εντόπισα,μόλις είδα Θεσσαλονίκη και fidelino,φαντάστηκα ότι δεν γινόταν να είναι κάποια άλλη...:lol:;)

Καλό θα ήταν να του βάλεις μια ετικετούλα για να ξέρει αυτός που θα το βρει τι να το κάνει.Θες να σου στείλω εγώ μερικές;Να σου βάλω μερικές γατίσιες που έχω σε έναν κοινόχρηστο φάκελο στο Msn;Ακόμα καλύτερα,μπορείς να βάλεις και ένα ειδικό φυλλάδιο που να εξηγεί τα καθέκαστα στον τυχερό ευρέτη του βιβλίου σου.Έχω κι από αυτά,αν θες σου βάζω.:)
Όσο για το ψευδώνυμο αγαπητή,σε εντόπισα,μόλις είδα Θεσσαλονίκη και fidelino,φαντάστηκα ότι δεν γινόταν να είναι κάποια άλλη...:lol:;)

Ε ναι...μόνο εγώ θα μπορούσα να είμαι ο Φιντελίνο....:D:lol::lol::lol:

Αν μπορείς στείλε μου στο μσν μερικές ετικέτες να βάλω στο βιβλίο για την Τρίτη...και μετά βλέπουμε;):)

Moλις γραφτηκα με nick myrtoula(τι αλλο;)) Δωρα εσυ μπαινεις σαν
moukelis? Γιατι εγω ετσι σε εβαλα επιτηρητη;):lol:

Moλις γραφτηκα με nick myrtoula(τι αλλο;)) Δωρα εσυ μπαινεις σαν
moukelis? Γιατι εγω ετσι σε εβαλα επιτηρητη;):lol:
Αμάν καλέ όλοι με τον επιτηρητή,τι νομίζετε,ότι είναι όπως όταν θες να πάρεις Βίζα για Αμερική;:lol::lol::lol::lol:Ναι έτσι μπαινω κι εκεί,έχω το copyright του ονόματος!:lol::lol::lol:

Raisa τι εγινε τελικά,πως τα πήγες σήμερα που έγραφες;Έκανες τελικά την πρώτη σου απελευθέρωση;Πες μας λεπτομέρειες,εγώ ντρεπόμουν πολύ την πρώτη φορά έτσι που με κοιτούσαν.

Καλά τα πήγα στο μάθημα σήμερα....έτσι τουλάχιστον πιστεύω:hmm:
Σήμερα έκανα την πρώτη απελευθέρωση βιβλίου:up:....πήγα στο τραπεζάκι της ΠΚΣ όπως είχα δηλώσει, έκατσα....ευτυχώς ήμουν μόνη εκείνη την ώρα:redface:....το άφησα πάνω στο τραπεζάκι και έφυγα....μετά δεν ξέρω τι έγινε διότι έπρεπε να μπω στο αμφιθέατρο .....είμαι πολύ περίεργη πάντως να δω αν το πήρε κάποιος και αν το δηλώσει ότι το έχει πάρει!:hmm:

Υπομονή,σου είπα ότι δεν το δηλώνουν όλοι,και κάποιοι καθυστερούν πολύ.Ελπίζω να έχεις catch!Σου έρχεται ειδοποίηση στο mail σου πάντως αν το πιάσουν(επειδή εγώ κοιτούσα το ράφι μου κάθε τρεις και λίγο...;):lol:)

Niki,τι έγινε,ακολούθησες το παράδειγμα της Raisa;Αλήθεια,είχαμε κανένα catch;

Niki,τι έγινε,ακολούθησες το παράδειγμα της Raisa;Αλήθεια,είχαμε κανένα catch;

Εχω βρει το βιβλιο(Το ονομα του ροδου),σκεφτηκα και το μερος να κανω την απελευθερωση μαλλον στην Μονη Λαζαριστων(που την εχω κοντα) η στην πλατεια Αθωνος στο Bazaar.Θελω ομως αυτοκολητα στα ελληνικα.
Ενα μελος που μου εστειλε οδηγιες πολυ αναλυτικες(Luz de Luna,και την ευχαριστω πολυ και απο εδω) και μου ειπε να της στειλω π.μ για τις ετικετες στα ελληνικα.Το εκανα και εκτοτε δεν ελαβα τιποτα.:hmm:
Μηπως εσυ Moukelis μπορεις να με βοηθησεις?:)
Raisa πολλα συγχαρητηρια για τις επιτυχιες σου στην εξεταστικη:up:
Εσυ τι αυτοκολητα εβαλες στο βιβλιο?
Συγνωμη που ρωταω τα αυτονοητα αλλα μαλλον ειμαι ακομη πολυ ασχετη;):lol: Και να ρωτησω ακομη κατι αφελες.Τις ετικετες τις τυπωνεται σε ειδικο αυτοκολητο χαρτι η σε απλο χαρτι και τις κολλαται με κολα στο βιβλιο?
Σγνωμη και παλι αν ρωταω βλακειες:redface:

Συγνωμη που ρωταω τα αυτονοητα αλλα μαλλον ειμαι ακομη πολυ ασχετη;):lol: Και να ρωτησω ακομη κατι αφελες.Τις ετικετες τις τυπωνεται σε ειδικο αυτοκολητο χαρτι η σε απλο χαρτι και τις κολλαται με κολα στο βιβλιο?

Τις ετικέτες μου τις έστειλε η Δώρα στο msn τις εκτύπωσα και τις κόλλησα στο βιβλίο στην πρώτη σελίδα....;)
Αντε καλή απελευθέρωση και σε σένα...:D

Υ.Γ. όσο για τις εξετάσεις ...άσε σήμερα πήγα χάλια...έτσι λέω:hmm:....θα δείξει στο τέλος που θα ξυρίσουν το γαμπρό :redface::lol:

Εχω βρει το βιβλιο(Το ονομα του ροδου),σκεφτηκα και το μερος να κανω την απελευθερωση μαλλον στην Μονη Λαζαριστων(που την εχω κοντα) η στην πλατεια Αθωνος στο Bazaar.Θελω ομως αυτοκολητα στα ελληνικα.
Ενα μελος που μου εστειλε οδηγιες πολυ αναλυτικες(Luz de Luna,και την ευχαριστω πολυ και απο εδω) και μου ειπε να της στειλω π.μ για τις ετικετες στα ελληνικα.Το εκανα και εκτοτε δεν ελαβα τιποτα.:hmm:
Μηπως εσυ Moukelis μπορεις να με βοηθησεις?:)
Raisa πολλα συγχαρητηρια για τις επιτυχιες σου στην εξεταστικη:up:
Εσυ τι αυτοκολητα εβαλες στο βιβλιο?
Αν θες κράτα το βιβλίο σου να το απελευθερωσεις στην επόμενη συνάντηση,νομιζω είναι στις 7.Η Luz είναι λίγο στο τρέξιμο και ίσως δεν πρόλαβε να σου τα στείλει,αλλά ίσως να μην πήρε και το ΡΜ,εχουν προβληματακια μερικες φορες.Τις ετικέτες εγώ τις εκτυπώνω σε κανονικό χαρτί και τις κολλάω,για πιο οικονομικά.Αλλά το αυτοκόλλητο χαρτί είναι πιο βολικό.;)Δεν είσαι άσχετη,όλοι έτσι ξεκινήσαμε.
Ετικέτες και αυτοκόλλητα πες μου τι σχέδια θες και στείλε μου το msn σου να στα στείλω!:)

Ερε κινητικοτητα το bookcrossing στο mycat!!!!!Μπραβο Δωρα!!!

Ερε κινητικοτητα το bookcrossing στο mycat!!!!!Μπραβο Δωρα!!!
Ευχαριστώ,έτσι να γινόμαστε πολλοι να μην νιώθουν μοναξια τα βιβλιαράκια μας έξω αφημένα!:)

Νίκη μου τι έγινε τελικά....απελευθέρωσες το βιβλίο που έλεγες ή όχι ακόμα???:)
Αν ναι πες μας πώς ήταν!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back