Αχαρακτήριστο!!!

Προσωπικα εχω τελειως αλλη κοσμοθεωρια και θεωρω οτι μια χαρα ρυθμίζονταν οι πλυθησμοι και τοτε που ο ανθρωπος ηταν καρποφαγος στην αρχη αρχη. Το θεμα ειναι οτι οι κυνηγοι με οσους τους υποστηριζουν κυβερνητικα τεινουν να δρουν με διεστραμμενο κι οχι ξεκαθαρο τροπο πλεον και να κρυββεται το οτι σκοτωνουν αβερτα κατω απο καλες προθεσεις ταχα. Εξισου λαμβανουμε στα σωματεια αμετρητες καταγγελιες για το πως κακομεταχειριζονται η αφηνουν να πεθαινουν τα διασημα λαγοσκυλα γουρουνοσκυλα τους κλπκλπ και τελος οσους εχω γνωρισει προσωπικα γιατι εχω κα γειτονες ειναι για τα κλάμματα σαν προσωπικότητες μεσα τους αλλοι αλκοολικοι αλλοι περιεργοι αλλοι της υπεραναπληρωσης και το δειγμα που γνωριζω δεν φερεται καλα ουτε σε ανθρωπους οποτε δεν τους εκτιμω καθολου.... Αλλα ειναι η προσωπική μου αποψη

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

κι εγω καταδικάζω το ανεξελενκτο κυνηγη, το βασανισμο ζωων αλλα ενα πραγμα που εχει πειραξει απιστευτα ειναι οτι εγκαταλειπουν τα σκυλια τους (που δεν του εχουν βγει καλα) στο βουνο....,
ξερετε σε καθε περιπατο σε βουνο ποσα σκυλια ρατσας βρισκω εγκαταλελειμενα?
τα περισσοτερα αποτελουν πανακριβα κυνηγοσκυλα καιεννοω σκυλια απο 2000-4000 ευρω , καποια αγγλικα σεττερ τσιπαρισμενα στη ιταλια αποστεωμενα ηταν ενα τραγικο συναισθημα εκεινη τη μερα, αλλοι παλι απλα τους τραβαν μια με το κυνηγετικο οπλο(πανω στο θυμο τους)
εχει ξεκινησει μια συνεργασια με τον κυνηγετικο συλλογο καρυστου μεσω του προεδρου του για να εξαλειφθει αυτο το φαινομενο και τα σκυλια (που δεν ειναι αποτελεσματικα στο κυνηγι να επανατοποθετουνται σε οικογενειες μη κυνηγων) αλλα ενας συλλογος μονο δε φτανει τα κρουσματα ειναι παρα πολλα:/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θα διαφωνήσω στο ότι το κυνήγι είναι μέθοδος ελέγχου των πληθυσμών στη σύγχρονη εποχή, επειδή, πολύ απλά, δεν γίνεται εντατικά. Επίσης, το κυνήγι από ανθρώπους ήταν ανέκαθεν ένας από τους πολλούς παράγοντες που συντελούσαν στη διατήρηση της ισορροπίας των οικοσυστημάτων.

Για παράδειγμα, στην περίπτωση της Γαλλίας που παραθέτεις, ο υπερπληθυσμός των ζαρκαδιών κατά πάσα πιθανότητα θα οδηγούσε στη μείωση της τροφής -άρα πτώση του αριθμού τους- ή/και θα προσέλκυε αρπακτικά από άλλες περιοχές με ατίστοιχα αποτελέσματα. Το κυνήγι ίσως έδρασε σαν καταλύτης στη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά, αν δώσεις στη φύση το χρόνο που χρειάζεται, είναι απόλυτα σε θέση να αποκαταστήσει μόνη της τις ισορροπίες. Αυτή είναι η δουλειά της εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια.

Θα συμφωνησω με την ruko.
Προσωπικα πιστευω οτι οι περιπτωσεις του υπερπληθυσμου των αγριων ζωων ειναι η εξαιρεση του κανονα.Συνηθως σημερα πια μιλαμε για μειωση η εξαφανιση του πληθυσμου των περισσοτερων ειδων της αγριας πανιδας. Πιθανον καποτε ο ανθρωπος-κυνηγος να συμετειχε και να εναρμονιζονταν στην αλυσιδα του οικοσυστηματος.Αλλα τι μεσα ειχε στην διαθεση του(πετρες,τοξα, δορατα κ.α) και κυνηγουσε μονο για να τραφει.Σκεφτειτε τι οπλα διαθετει ο σημερινος ανθρωπος απεναντι στα ζωα, εχει το ζωο που ειναι απεναντι του καποια πιθανοτητα?
Για να μην σηκωθει θυελλα διαμαρτυριων εναντιων μου απο φιλους του κυνηγιου επαναλαμβανω οτι ολα αυτα ειναι η προσωπικη μου γνωμη:)

αν δώσεις στη φύση το χρόνο που χρειάζεται, είναι απόλυτα σε θέση να αποκαταστήσει μόνη της τις ισορροπίες. Αυτή είναι η δουλειά της εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια.

Θα συμφωνησω με την ruko.
Προσωπικα πιστευω οτι οι περιπτωσεις του υπερπληθυσμου των αγριων ζωων ειναι η εξαιρεση του κανονα.Συνηθως σημερα πια μιλαμε για μειωση η εξαφανιση του πληθυσμου των περισσοτερων ειδων της αγριας πανιδας. Πιθανον καποτε ο ανθρωπος-κυνηγος να συμετειχε και να εναρμονιζονταν στην αλυσιδα του οικοσυστηματος.Αλλα τι μεσα ειχε στην διαθεση του(πετρες,τοξα, δορατα κ.α) και κυνηγουσε μονο για να τραφει.Σκεφτειτε τι οπλα διαθετει ο σημερινος ανθρωπος απεναντι στα ζωα, εχει το ζωο που ειναι απεναντι του καποια πιθανοτητα?

Συμφωνώ με Ruko + Niki και προσθέτω το εξής: τον υπερπληθυσμό των ανθρώπων ποιος θα τον ελέγξει???? Ο άνθρωπος είναι ο κύριος υπεύθυνος για την καταστροφή των οικοσυστημάτων και όχι τα ζαρκάδια, τα κουνέλια κλπ κλπ. Ο άνθρωπος περιόρισε και συνεχίζει να περιορίζει τον χώρο που ζουν τα άγρια ζώα. Δεν δικαιολογώ ούτε τους οικολόγους που απελευθερώσανε πολλές οχιές σ' ένα μέρος, ούτε τους κυνηγούς που κυνηγάνε για χόμπυ και όχι από αναγκη για επιβίωση. Ούτε φυσικά τις κυνηγετικές οργανώσεις που εκτρέφουν πέρδικες, τις αμολάνε στα λιβάδια για να τις κυνηγήσουν και μετά λένε ότι κάνουν οικολογικό έργο.:down:
Αλλά έτσι είναι, όποιος έχει το μαχαίρι κόβει και την τούρτα σε όσα κομμάτια θέλει...:mad:

Πες τα χρυσοστομη..:D

Εμείς τα λέμε βρε Γιασμίν αλλά το θέμα είναι ποιος τ' ακούει...:mad:

Συμφωνώ με Ruko + Niki και προσθέτω το εξής: τον υπερπληθυσμό των ανθρώπων ποιος θα τον ελέγξει????
Σε πολλές περιπτώσεις, συμφωνώ ότι ο άνθρωπος είναι υπαίτιος για τον υπερπληθυσμό των ζώων. Σε άλλες όμως, η ιστορία έχει αποδείξει ότι μπορεί να σημειώνεται υπερπληθώρα ενός είδους εξαιτίας παραγόντων έξω από τον άνθρωπο (πολύ συχνά γίνεται και τυχαία, χωρίς συγκεκριμένο λόγο).
ruko -και όλες όσες θίξατε το θέμα της συμπεριφοράς των κυνηγών: Εγώ δεν είμαι δικηγόρος των κυνηγών, ούτε προσπαθώ να κάνω ψυχογράφημα του Έλληνα κυνηγού, ούτε εξετάζω τα επιμέρους κακώς κείμενα του "κλάδου" αυτού. Επικροτώ μια ΙΔΑΝΙΚΗ κατάσταση κυνηγιού, στην οποία θα λαμβάνονται αυστηρά μέτρα, όπως βέβαια και στη χορήγηση άδειας οπλοφορίας. Επίσης, το ότι το (σωστό, επαναλαμβάνω) κυνήγι είναι σύγχρονη μέθοδος ελέγχου του πληθυσμού των οικοσυστημάτων δεν το έβγαλα φυσικά απ' το μυαλό μου, αλλά το διάβασα σε βιβλία οικολογίας του ΑΠΘ.
Παράδειγμα κακής κυνηγετικής πολιτικής: Πριν από κάποια χρόνια, σε μια προσπάθεια ικανοποίησης του κοινού αισθήματος και μετά από πολλές πιέσεις από οικολογικές οργανώσεις, αποφασίστηκε να απαγορευτεί το κυνήγι της αλεπούς στο δάσος και να επιτρέπεται μόνο στους αγρούς. Αποτέλεσμα: Ορδές ποντικών και άλλων τρωκτικών τινών ξεχύθηκαν στα χωράφια και κατέστρεψαν καλλιέργειες, ενώ στο δάσος ο υπερπληθυσμός του είδους ήταν ορατός, καθώς οι αλεπούδες, προκειμένου να τραφούν, δεν περιορίζονταν πια στο σύνηθες "μενού" τους (που περιλαμβάνει ελάχιστα ζωντανά ζώα και περισσότερα νεκρά) και έτσι διαταράχτηκε η αλυσίδα.
Επαναλαμβάνω ότι καταδικάζω οποιαδήποτε μορφή λαθροθηρίας. Υπενθυμίζω, βέβαια, ότι οι περισσότεροι λαθροκυνηγοί δεν ανήκουν στον κυνηγετικό σύλλογο της περιοχής τους. Μπορεί, επίσης, να μην έχουν καν άδεια οπλοφορίας. Ξέρετε πώς δρουν; Βγαίνουν νύχτα με τη τζιπάκλα και χτυπούν στο δρόμο αλεπούδες και λαγούς με το αμάξι. Αυτό βέβαια δεν είναι κυνήγι...

Σκεφτειτε τι οπλα διαθετει ο σημερινος ανθρωπος απεναντι στα ζωα, εχει το ζωο που ειναι απεναντι του καποια πιθανοτητα?
Και βέβαια έχει πιθανότητα, αλλά δε νομίζω να είναι εκεί το πρόβλημα. Φαντάσου ότι ένας κυνηγός μπορεί να "σηκώνει" σε κάθε κυνήγι 15 λαγούς, αλλά να σκοτώνει έναν ή και κανέναν. Αυτή είναι η διαδικασία.

Εγώ πάλι απλά δεν θεωρώ σπορ το να σκοτώνεις ζωάκια ούτε και τρόπο διασκέδασης. Αν θες να κάνεις σκοποβολή μπορείς να βαράς σε στόχους και είναι μια χαρά σπορ. Τόσα χόμπυ υπάρχουν για το σύγχρονο άνθρωπο και για εμένα κάτι λέει, ειδικά για νέους ανθρώπους γιατι με τους παλιούς είναι αλλιώς, όταν επιλέγουν το κηνύγι.

Θα συμφωνήσω με την Μένια. Κατά την άποψή μου το μόνο ζώο του οποίου ο υπερπληθυσμός πρέπει να ελεγχθεί επειγόντως είναι ο άνθρωπος.

παιδια εχετε καμμια ιδεα τι μπορουμε να κανουμε εμπρακτα για διαμαρτυρια?

Δυστυχώς όπου υπάρχει εμπλοκή πολιτικών προσώπων δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει κάτι...

Κιλτιδης

Καλησπερα σας,
συνχωρειστε τα Ελληνικα μου, ειναι απαισια (στο γραψιμο)
Υασμιν, το σιγκεκριμενο που ανακαλυψες για τον Κιλτιδη (εγραψε παλι ο αΘεοφοβος) θα σταλει στην ΕΕ κεντρο επιδοτησεων.
ειμαστε μια ομαδα αποφασισμενοι να αλαξουμε Ολα αυτα τα χαλια, κ να σωσουμε τα ζωακια. Εχουμε κανει πολλες κινισεις, εχουμε αιτησεις ποθ υπογραφοντε διεθνως κ θα πανε εκει ποθ πρεπει, κ ελπιζω να καταφερουμε αρκετα.
Κατερινα σου εστειλα κ μαιλ, θα βοηθησει πολυ εκεινο το βιντεο¨)
ναστε καλα, να αγαπατε τα ζωακια, να τα βοηθατε

Ελισσαβετ οτι μπορω να κανω πες μου

α καντε και καμμια διεθνη πετισιον να την προωθησουμε αν θελετε και να υπογραψουμε ολοι

Κιλτιδης k oxi mono

Μενια δεν συμφονω, μπορουμε να κανουμε πολλα, ηδη κανουμε
Υασμιν επιδι εδο γινομε φιογγος, σου εστειλα μαιλ, με οτι κανουμε κ οτι τηα κανουμε, πεστο κ στα πεδια εδω αν θελεις, κ μιλα με μενα μεσω hotmail σε παρακαλω.
ολοι μαζι μπροουμε να κανουμε πολλα
ναστε καλα

μας ενημερώνετε για ο,τιδήποτε.
Ελισάβετ αν θες βάλτε και εμάς, την ομάδα του Αδεσποτολογίου στην κουβέντα (adespotakia@gmail.com) και πείτε μας αν μπορούμε να βοηθήσουμε σε κάτι.

Κι εγώ πιστεύω ότι αν προσπαθήσουμε όλοι μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα.:)

ενωμενοι μπορουμε

καλησπερα σας,
Drucilia κ βεβαια να σας βαλω αν το θελετε,χρειαζομαστε υποστιριξη,
η ιστορια εχει ως εξης
με αφορμη το περιστατικο τοθ Λεο κ το σκυλακι που σουβλισανε στα Χανια, χεκινησαμε ενα σιτε στο facebook, που αν κ εχη 1600 μελη τα 10 απο αυτα ειμαστε ενεργα.Τρεχουν αυτη τη στιγμη 3 petitions (που θα σταλουν 1η Σεπτεμβρη) που χρειαζομαστε οσες πιο πολλες υπογραφες γινεται, τα 2 ειναι για τους δημους Χανιων, Πορου,κ αρμοδιους υπουργους κ το 3ο boycot Greece, εχουμε μεγαλη απειχηση απο ξενους ως επι το πλειστον, ετοιμαζουμε αλλο ενα petition για τους νομους για τα ζωα κ γενικα για τα δικαιωματα των ζωων για τους αρμοδιους υπουργους, επισης γραμμα για την ΕΕ (χριαζομαστε στοιχεια, γιαυτο χαρικα με το αρθρο του Κιλτιδι που εδειξε ι yasmin,κ γιαυτο ζιταω απο την Κατερινα το βιδεο με το περιστατικο στη Σπαρτη, στελνουμε μαιλ σε ολους τους δημους για κακοποιησεις που ματηενουμε, k na sas pw οτι το αρθρο Κιλτιδη διμοσιευτικε σημερα στο τροκτικο, ποου τοστιλα,δημοσιευει πολλα που του στελνω, μεχρι το σχολιο τισ yasmin
που τουγραψα εβαλε.
αν θελετε να σας δωσω τα sites για τα petition κ το δικο μας,κ ολοι μαζι πιστευω θα αλαξουμε τα πραγματα.

επισης μαζευουμε ζωακια σε αμεση αναγκη, φιλοχενουμε, γιατρους κλπ (τη σκυλιτσα στη Λιοσιων)

Μονη Γλυφαδας

Ηθελα να ρωτησω αν τελικα εχει κανεις εξελιξεις απο την Μονη στη Γλυφαδα που κακοποιουν ζωα, εμαθα οτι το stray.gr το ειχε αναλαβει, χερει κανεις αν ισχιει? αν οχι θα το αναλαυουμε.
Κ να σας πω οτι για τισ φολες στι Κυψελη, ενας μαγαζατορας τον ειδε, τον επιασε αλα μεχρι να παει ι αστυνομια τουφυγε, περιμενω την κοπελια που μου τοπε, να μουδοση τον μαγαζατορα να επικοινωνησουμε να δουμε πως τηα τον βρουμε.

Ηθελα να ρωτησω αν τελικα εχει κανεις εξελιξεις απο την Μονη στη Γλυφαδα που κακοποιουν ζωα, εμαθα οτι το stray.gr το ειχε αναλαβει, χερει κανεις αν ισχιει? αν οχι θα το αναλαυουμε.
Κ να σας πω οτι για τισ φολες στι Κυψελη, ενας μαγαζατορας τον ειδε, τον επιασε αλα μεχρι να παει ι αστυνομια τουφυγε, περιμενω την κοπελια που μου τοπε, να μουδοση τον μαγαζατορα να επικοινωνησουμε να δουμε πως τηα τον βρουμε.

Προσπαθησαμε αλλα δε βρεθηκαν ατομα να ασχοληθουν περα απο την επισκεψη στο χωρο.

Μπράβο ρε κορίτσια μακάρι να πιαστεί γιατί ο ανέντιμος από ότι είπαν χρησιμοποίησε και δηλητήριο δυνατό:)

ETC.jpg

ας μας πουν οι κυνηγοί και ο Κιλτίδης ΜΙΑ περιβαλλοντική ομάδα που να έχει τόσους πολλούς περιορισμούς και απαγορεύσεις και ρυθμίσεις στην άσκηση του κυρίου αντικειμένου τους.

Αλλά ας αναφέρω και ένα αναλογικό παράδειγμα, υποθετικό από την Αρχαία Ελλάδα για να αναλογιστούμε τον παραλογισμό αυτόν

Οσοι στην Αρχαία Ελλάδα επιδίδονταν στο "ευγενές" "άθλημα", "χόμπυ", (πείτε το όπως θέλετε) της παιδεραστίας, και έχοντας να αντιμετωπίσουν μια συνεχώς ανερχόμενη μειοψηφία που μάχεται για τα δικαιώματα των παιδιών, ιδρύουν σύλλογο παιδεραστών και κάνουν δωρεές σε εκπαιδευτικά ιδρύματα (Λύκεια, Ακαδημίες, Γυμναστήρια, κλπ), δημιουργούν ή συγγράφουν παιδαγωγικό υλικό, οργανώνουν εκπαιδευτικά σεμινάρια/συμπόσια, κλπ (κατ' αναλογία με τους κυνηγετικούς συλλόγους που κάνουν δεντροφυτεύσεις, πυρασφάλεια, χρηματοδοτούν καμιά περιβαλλοντική οργάνωση, κλπ) για να βελτιώσουν το πληγμένο προφίλ τους και με τον καιρό απαιτούν από την εκκλησία του δήμου να αναγνωριστεί η κοινωφελής δράση τους και να ενταχτούν οι σύλογοί τους στις παιδαγωγικές οργανώσεις για να γίνονται και αποδέκτες χορηγιών, όπως οι τότε θεατρικές και καλλιτεχνικές ομάδες.

Αν το κύριο αντικείμενό σου ως σύλλογος, σωματείο, κλπ είναι η κακοποίηση (ανθρώπων ή φύσης) δεν μπορείς να θεωρηθείς ότι το προστατεύεις, δεν μπορείς να βαφτιστείς υπερασπιστής του, σε όσες δευτερεύουσες υποστηρικτικές δραστηριότητες (φυσικά για το θεαθείναι) και να επιδίδεσαι. Τελεία και παύλα!!!!

https://www.ecogreens.gr/gr/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=2812

sg-web-president@ec.europa.eu
( E-mail Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. José Manuel Barroso)

stavros.dimas@ec.europa.eu
(E-mail Επίτροπου Περιβάλλοντος της Ε.Ε. κ. Σταύρου Δήμα)
https://blogs.ec.europa.eu/dimas/

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Υποβολή ερώτησης στη Μονάδα Αλληλογραφία με τον πολίτη

https://www.secure.europarl.europa....tizensMail/secured/cmRequest.do?cmLanguage=el

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Φόρμα Επικοινωνίας

https://www.primeminister.gr/index.php?option=com_contact&task=view&contact_id=1&Itemid=3

Κιλτίδης Κωνσταντίνος
Κιλκίς ΝΔ

https://www.kiltidis.gr

https://axiologisibouleytwn.wordpress.com/%ce%ba%ce%b9%ce%bb%cf%84%ce%af%ce%b4%ce%b7%cf%82-%ce%ba%cf%89%ce%bd%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%bd%ce%bf%cf%82/

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙΤΕ ΣΗΜΕΡΑ

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back