Αχαρακτήριστο!!!

Η ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ
Πρώτες τουφεκιές στις 20 Αυγούστου

Στις 20 Αυγούστου, αρχίζει η κυνηγετική περίοδος και οι 250.000 λάτρεις της θήρας από φέτος και για πρώτη φορά θα πρέπει υποχρεωτικά να φορούν στον κορμό του σώματός τους φωσφορούχο ένδυμα χρώματος πορτοκαλί, προς αποφυγήν ατυχημάτων.

Οι κυνηγοί μπορούν μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου του 2009 να ασκήσουν το χόμπι τους, σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε και ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κ. Κιλτίδης.
Ο κ. Κιλτίδης επεφύλασσε ευχάριστες εκπλήξεις προς τις κυνηγετικές οργανώσεις, καθώς κάλεσε τους κυνηγετικούς συλλόγους και την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος να προχωρήσουν σε αλλαγή των καταστατικών τους, ώστε να καταστούν για πρώτη φορά δικαιούχοι κοινοτικών ενισχύσεων. Οι σύλλογοι για να συμμετάσχουν σε προγράμματα πρέπει να έχουν και τον χαρακτήρα της περιβαλλοντικής οργάνωσης, «κάτι που εμπράκτως αποδεικνύουν, καθώς συνεισφέρουν τα μέγιστα και με δικά τους μάλιστα έξοδα σε διάφορες δράσεις προστασίας της άγριας ζωής», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Επιπλέον, θύμισε ότι για φέτος τα τέλη έκδοσης κυνηγετικών αδειών και οι συνδρομές στους συλλόγους δεν αυξάνονται, ενώ μίλησε και για την ανάγκη κατάρτισης προγραμμάτων εκπαίδευσης των κυνηγών.
Η νέα απόφαση, σύμφωνα με τον κ. Κιλτίδη, εκτός της υποχρέωσης να φέρουν ένδυμα φωσφορούχο, περιλαμβάνει και τις ακόλουθες «αλλαγές» σε σχέση με την περσινή απόφαση:
1. Το κυνήγι του αγριόχοιρου επιτρέπεται στην Πελοπόννησο μόνο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2008 και ο αριθμός θηρευομένων ατόμων περιορίζεται στο ένα άτομο. Στην υπόλοιπη Ελλάδα ο αριθμός των ατόμων αυξάνεται στα τρία από δύο, λόγω των καταγγελιών που υπάρχουν για μεγάλες καταστροφές στις γεωργικές καλλιέργειες.
2. Απαγορεύεται το κυνήγι του αγριόχοιρου στην Εύβοια.
3. Επιτρέπεται -κατ' εξαίρεση- για την τρέχουσα περίοδο η αγοραπωλησία του αγριοκούνελου στα νησιά Λήμνο και Θηρασία, όπου ο υπερπληθυσμός έχει διαταράξει το οικοσύστημα και έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα και καταστροφές στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις.
4. Με βάση κοινοτική οδηγία του 2006 το κυνήγι της πετροπέρδικας επιτρέπεται φέτος μόνο τις μέρες Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή και ο επιτρεπόμενος αριθμός κάρπωσης περιορίζεται σε δύο πουλιά από τέσσερα που ήταν τα προηγούμενα χρόνια.
5. Απαγορεύεται το κυνήγι στις πυρόπληκτες περιοχές, ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για όποια περιοχή κηρυχθεί πυρόπληκτη.
Σε ό,τι αφορά την υποχρεωτική ένδυση των κυνηγών, η σχετική διάταξη της απόφασης ορίζει τα εξής: «Κατά τη διάρκεια κυνηγιού αγριογούρουνου, λαγού, μπεκάτσας και ορτυκιού οι κυνηγοί υποχρεούνται να φέρουν στον κορμό του σώματός τους ένδυμα φωσφορίζοντος χρώματος πορτοκαλί (αποκλειόμενης απλής λωρίδας), ορατό από κάθε οπτική πλευρά, προς αποφυγήν ατυχημάτων».

Ρεπορτάζ: Χρήστος Κολώνας

Πηγή:
DIANA news
https://www.diananews.gr/article.asp?catid=4444&subid=2&tag=2337&pubid=1532992

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Υπάρχει επίσης νόμος ο οποίος απαγορεύει το κυνήγι σε απόσταση τουλάχιστον 300 μέτρων κοντά σε κατοικιμένη περιοχή....

Ένα θα πω... κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής έχω δεί με τα ίδια μου τα μάτια να κυνηγάνε έξω ακριβώς από την περίφραξη του πατρικού μου, το οποίο είναι εκτώς πόλης αλλά υποτίθεται ότι ο νόμος περί κατοικιμένης περιοχής ισχύει.

Είχαμε μάλιστα εντοπίσει πως κυκλοφορούσαν ανέμελες 2 αλεπουδίτσες, μια οικογένεια λαγών και αρκετά γεράκια στην τριγύρω περιοχή. Η μία αλεπουδίτσα δεν φάνικε ξανά και την δεύτερη την είδα μια μέρα καθώς γύριζα σπίτι στην άκρη του δρόμου... νεκρή από φόλα πιθανότατα. Οι λαγοί εξαφανίστικαν επίσης και τα γεράκια από 9 που είχα μετρίσει, την προηγούμενη εβδομάδα είδα μόλις 2 να πετάνε.

Χώρια που κόντεψα να χάσω και ένα απο τα σκυλιά μου (τα οποία μόλισ μυρίσουν κυνηγό εξαγριόνονται τελείως και αν τύχει και είσαι στην πόρτα παλεύουν να φυγουν κάτω από τα πόδια σου).

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγώ πάντως ποτέ δεν το κατάλαβα το κυνήγι σαν χόμπι. 'Α, τι καλά που πέρασα σκότωσα τρεις λαγούς'??? :/: Ειχαμε κατι τύπους όταν σπούδαζα που την παίζαν 'άντρες' και πρήζαν τις κοπέλες με ιστορίες για καραμπίνες και τι σκοτώσαν το ΣΚ. Ελεος!

Εγώ πάντως ποτέ δεν το κατάλαβα το κυνήγι σαν χόμπι. 'Α, τι καλά που πέρασα σκότωσα τρεις λαγούς'??? :/: Ειχαμε κατι τύπους όταν σπούδαζα που την παίζαν 'άντρες' και πρήζαν τις κοπέλες με ιστορίες για καραμπίνες και τι σκοτώσαν το ΣΚ. Ελεος!

Ελα ντε σε αυτο συμφωνώ απόλυτα και εγώ ποτε δεν κατάλαβα τι νόημα εχει αυτο που κάνουν. Εχω δει και εγω πόσους να κοκορέυονται για το κυνήγι τι επιασαν πως το μαγειρέυουν η πως το ετοιμάζουν για μαγείρεμα...αηδία:down::down:

Και στην σκέψη να σκοτώσω ζώο με πιάνει κάτι περα οτι είμαι χορτοφάγος αυτο είναι προσωπική μου αποψη αλλα να σκοτώσω...πολυ επίσης μου εχουν πει οτι ενω στην αρχη το ξεκίνησαν ως χόμπι και μονο που ειδαν το ζωο που σκότωσαν να σπαράζει δεν άντεξαν και δεν το επιχείρησαν απο τότε...τουλάχιστον το κατάλαβαν εστω και αργα...:(:(

Σήμερα ΄διάβασα αυτό το άρθρο στο ιντερνετ είναι από την εφημερίδα Ροδιακή της Ρόδου. Δίπλα ένα αστείο εικονίδιο:)

Συνημμένα

• 11.jpg
    11.jpg
    284,6 KB · Εμφανίσεις: 29
  • lepreAG4.gif
    lepreAG4.gif
    22,2 KB · Εμφανίσεις: 22
Παντως παιδια γραψετ στις διευθυνσεις για να διαμαρτυρηθειτε γιατι ειναι κριμα δεν θ αφησουν ζωακι ζωντανο!

Σημερα ξεφυλλιζοντας το Βημα, βρηκα ενα αρθρο για τον προσφατο νομου του υφυπουργου Κιλτιδη
http://www.tovima.gr/print_article.php?e=B&f=15449&m=A45&aa=1
Tρια θεματα μου εκαναν μεγαλη εντυπωση
1.Ειναι υποχρεωτικη η ηλεκτρονικη ταυτοτητα του ζωου. Μεχρι τωρα ηξερα οτι ειναι υποχρεωτικη για τους σκυλους ενω για τις γατες μονο αν προκειται να ταξιδεψουν στο εξωτερικο.:hmm:
2.Αναφερει οτι ο ιδιοκτητης ειναι υποχρωμενος να στειρωσει το ζωο-ζωα που εχει στην κατοχη του.Διαφορετικα θα "τιμωρειται με εκτακτη φορολογηση":blink:
3. Και το εξης απαραδεκτο.Απο εδω και περα δεν θα επιτρεπεται η αποκτηση ζωων απο φιλοζωικα σωματεια:blink::blink::blink:.Δηλαδη μονο απο εκτροφεις και πετ σοπ?Αν βεβαια καταλαβα καλα.Και αν καποιος μεζεψει και σωσει ενα αδεσποτο απο τον δρομο? Αυτο επιτρεπεται η και αυτο "τιμωρειται"?:hmm:
Ριξτε μια ματια στο αρθρο αξιζει τον κοπο.:hmm:

Δεν γνωρίζω αν έχετε προσπαθήσει αλλά το κανάλι Σκαΐ (που προσωπικά το θεωρώ το πλέον πιο οικολογικό κανάλι της χώρας μας) υποστηρίζει κάθε φιλοζωική πράξη. Μάλιστα έχουν και email για καταγγελίες σε μια καθημερινή τους εκπομπή (που μου διαφεύγει αυτη τη στιγμή το όνομα). Πιστεύω αξίζει τον κόπο. Στην σελίδα έχουν τηλέφωνο επικοινωνίας που πιθανότατα δέχονται κι εκεί καταγγελίες.

Σημερα ξεφυλλιζοντας το Βημα, βρηκα ενα αρθρο για τον προσφατο νομου του υφυπουργου Κιλτιδη
http://www.tovima.gr/print_article.php?e=B&f=15449&m=A45&aa=1
Tρια θεματα μου εκαναν μεγαλη εντυπωση
1.Ειναι υποχρεωτικη η ηλεκτρονικη ταυτοτητα του ζωου. Μεχρι τωρα ηξερα οτι ειναι υποχρεωτικη για τους σκυλους ενω για τις γατες μονο αν προκειται να ταξιδεψουν στο εξωτερικο.:hmm:
2.Αναφερει οτι ο ιδιοκτητης ειναι υποχρωμενος να στειρωσει το ζωο-ζωα που εχει στην κατοχη του.Διαφορετικα θα "τιμωρειται με εκτακτη φορολογηση":blink:
3. Και το εξης απαραδεκτο.Απο εδω και περα δεν θα επιτρεπεται η αποκτηση ζωων απο φιλοζωικα σωματεια:blink::blink::blink:.Δηλαδη μονο απο εκτροφεις και πετ σοπ?Αν βεβαια καταλαβα καλα.Και αν καποιος μεζεψει και σωσει ενα αδεσποτο απο τον δρομο? Αυτο επιτρεπεται η και αυτο "τιμωρειται"?:hmm:
Ριξτε μια ματια στο αρθρο αξιζει τον κοπο.:hmm:

Αυτός ο άνθρωπος έχει την ικανότητα να παραφράζει τις ενέργειες των Ευρωπαίων. Πάντως νομίζω ότι πρέπει όλα τα φιλοζωικά σωματεία και φιλόζωοι να αντιδράσουμε με κάποιο τρόπο αυτό το χειμώνα σε αυτές τις παράλογες ενέργειες. Αν το πάρουμε άλλωστε κατά γράμμα παράνομοι είναι και οι δήμοι που συλλέγουν στειρώνουν και μαρκάρουν τα ζώα. Τι άλλο θα δούμε ακόμα σε αυτή την Μπανανία.

Να διευκρινήσω κάτι. Πρόκειται για εγκύκλιο, όχι νόμο. Οι νόμοι ψηφίζονται μόνο από τη Βουλή.:cool:
Η εγκύκλιος είναι ένα καθαρά διοικητικό έγγραφο. Πρόκειται στην ουσία για μια διαταγή που σκοπό έχει να ερμηνεύσει τους νόμους και να ορίσει διαδικασίες ενιαίας εφαρμογής τους από τα διοικητικά όργανα. Το ζουμί εδώ είναι ότι η εγκύκλιος Κιλτίδη έρχεται σε σύγκρουση με τον υπάρχον νόμο - κάτι που δεν επιτρέπεται.

Όσο για τα υπόλοιπα:
Πράγματι, αυτό προβλέπεται από το νόμο.

Αυτό είναι πρόταση των φιλοζωικών οργανώσεων για να μειωθεί ο αριθμός των ζευγαρωμάτων από ιδιώτες.

Να διευκρινήσω κάτι. Πρόκειται για εγκύκλιο, όχι νόμο. Οι νόμοι ψηφίζονται μόνο από τη Βουλή.:cool:
Η εγκύκλιος είναι ένα καθαρά διοικητικό έγγραφο. Πρόκειται στην ουσία για μια διαταγή που σκοπό έχει να ερμηνεύσει τους νόμους και να ορίσει διαδικασίες ενιαίας εφαρμογής τους από τα διοικητικά όργανα. Το ζουμί εδώ είναι ότι η εγκύκλιος Κιλτίδη έρχεται σε σύγκρουση με τον υπάρχον νόμο - κάτι που δεν επιτρέπεται.

Ναι το ελεξα και εγω,εχεις δικαιο ειναι εγκυκλιος και οχι νομος.Με τον νομο πιθανον, πολυ πιο δυσκολα θα μπορουσε να περασει αυτο που ηθελε.:hmm:Ευχαριστω Ρουλα για την διευκρινιση, απ'οτι βλεπω η διαφορα ειναι ουσιαστικη.:)

Νικι εισαι δικηγορος??

Νικι εισαι δικηγορος??

:blink:Οχι καλε καμια σχεση.Για αυτο και μπερδεψα τις ενοιες εγκυκλιος-νομος:redface:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back