Αψιού! Η γάτα μου φτερνίζεται

Γιατί φτερνίζονται;

Δεν ξ'ερω αν έχει κανείς άποψη, αλλά οι 4 γάτες μου, που τις εχω χρόνια (εμβολιασμένες) εδω και 2 ημερες φτερνίζονται πάρα πολύ. Νομίζω ξεκίνησε ο ένας και ακολούθησαν οι υπόλοιπες. Δεν έχουν τσίμπλες ή κάτι άλλο. Ούτε έχω αλλάξει κάτι στο χώρο (εξάλλου αλλεργία και οι 4 μαζι δεν το βλέπω) Καμια ιδέα;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Γιατι φτερνιζονται;

Προφανως υπαρχει καποια ιωση που τις εχει επηρρεασει, αν ειναι εμβολιασμενες και σε καλη υγεια γενικα, θα το περασουν ατυπα. Παντως εχε τον νου σου και αν χρειαστει να επικοινωνησεις αμεσως με κτηνιατρο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θα πάρω αύριο την κτηνίατρο. Πέσαμε σε 3ημερο οπότε δεν μπορούσα να κάνω πολλά. Αρκει να μην είναι κάτι σοβαρό. Γιατί πέραν της ρινοτραχηλίτιδας δεν έχω ιδέα αν τα γατιά απλά συναχώνονται όπως εμείς. Ευχαριστώ

Θα πάρω αύριο την κτηνίατρο. Πέσαμε σε 3ημερο οπότε δεν μπορούσα να κάνω πολλά. Αρκει να μην είναι κάτι σοβαρό. Γιατί πέραν της ρινοτραχηλίτιδας δεν έχω ιδέα αν τα γατιά απλά συναχώνονται όπως εμείς. Ευχαριστώ
Αν τα γατακια σου ειναι φορεις της ρινοτραχειτιδας, τοτε μπορει να ειναι εξαρση της αυτο που παθανε, το παθαινουν και τα δικα μου καμμια φορα. Συνηθως περναει μονο του σε μια-δυο μερες, αν ομως δεν περασει ισως χρειαστουν αντιβιωση.
Απο αυριο που σταματανε οι αργιες κοιταξε το μην παθουν καμμια ζημια.

Γειας παιδιά...έχω ένα γατάκι 3μηνων,πολύ παιχνιδιάρικο κ ατίθασο,,δεν κάθεται καθόλου ήσυχο κ όλο πειράζει κ τις άλλες γατούλες που έχω...λοιπόν εχω παρατηρήσει ότι φτερνίζεται που κ που..αλλά δεν φαίνεται να είναι αρρωστο..τρώει,παίζει κ κάνει την ανάγκη του φυσιολογίκα...δεν ξέρω τι μπορεί να έχει.εσείς τι πιστεύετε?πριν λίγο καιρό είχε καποιο πρόβλημα με το ματακι του αλλά τωρα ειναι μια χαρα!

Αν το γατάκι εξακολουθήσει να φτερνίζεται για αρκετές μέρες ,καλύτερα να το δει κτηνίατρος.Μπορεί να είναι από αλλεργία,απλό κρυωματάκι μέχρι και ρινοτραχειίτιδα.Το ότι τρώει και παίζει είναι σίγουρα καλό σημάδι αλλά η ρονοτραχειίτιδα που είναι σοβαρότατο νόσημα αν δεν προσεχθεί,δρα ύπουλα και αργά και πολλές φορές χωρίς εμφανή και σοβαρά συμπτώματα και χωρίς βέβαια να επηρεάζει την όρεξη και την διάθεση της γάτας.

Καλησπέρα σε όλους σας. Είμαι καινουριος στην παρέα σας και θα χρειαστω την βοηθεια σας.
Εδω και μερικες μερες ο Σιμπα μας (Σιαμ, υγιεστατος 6 χρονων, στρειρωμένος) εχει εντονο φτερνισμα.
Χθες το πρωι τον πήγαμε στον γιατρο και του έκανε κορντιζόνη γιατι οι ενδείξεις ηταν για αλεργια.

Σημερα το πρωϊ την ξαναπήραμε τηλέφωνο γιατι συνεχίζει να φτερνίζεται, να ξυνει-τριβει την μυτη του, ανοιγει διάπλατα το στομα τιναζει το κεφαλι και βγαζει την γλωσσα εξω.

σημερα δεν εχει φαει κιολας... μας είπε λοιπόν να παρουμε αντιβιωση βιμπραμισιν.

Αυτα τα συμπτωματα ειναι ανησυχητικά?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα και καλώς ήρθες στην παρέα μας! Δε νομίζω ότι είναι ανησυχητικά τα συμπτώματα του γατούλη σου, όπως τα περιγράφεις. Ίσως πρόκειται για κάποια ιωσούλα, αν δεν είναι αλλεργικό. Ακολούθησε την αγωγή με την αντιβίωση και πιστεύω πως όλα θα πάνε μια χαρά! Περαστικά του :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ευχαριστούμε πολύ γατοφιλεναδα

Καλησπέρα σε όλους σας. Είμαι καινουριος στην παρέα σας και θα χρειαστω την βοηθεια σας.
Εδω και μερικες μερες ο Σιμπα μας (Σιαμ, υγιεστατος 6 χρονων, στρειρωμένος) εχει εντονο φτερνισμα.
Χθες το πρωι τον πήγαμε στον γιατρο και του έκανε κορντιζόνη γιατι οι ενδείξεις ηταν για αλεργια.

Σημερα το πρωϊ την ξαναπήραμε τηλέφωνο γιατι συνεχίζει να φτερνίζεται, να ξυνει-τριβει την μυτη του, ανοιγει διάπλατα το στομα τιναζει το κεφαλι και βγαζει την γλωσσα εξω.

σημερα δεν εχει φαει κιολας... μας είπε λοιπόν να παρουμε αντιβιωση βιμπραμισιν.

Αυτα τα συμπτωματα ειναι ανησυχητικά?

Εξαρτάται... Το φτάρνισμα είναι απλά ένα σύμπτωμα που μπορεί να κρύβει από μια απλή ιωσούλα, έως την αρχή κάποιου αρκετά σοβαρού νοσήματος. Το οτι, επιπλέον, του κόπηκε η όρεξη για φαγητό, δείχνει ίσως κάποια μικρή λοίμωξη γι αυτό και ο γιατρός συνέστησε αντιβίωση. Ακολούθα τη συμβουλή του, φρόντισε να παίρνει κανονικά όλες τις δόσεις του φαρμάκου, όμως προσοχή στο στομαχάκι του γιατί η αντιβίωση μπορεί να το βλάψει. Ρώτα το γιατρό για κάποιο γαστροπροστατευτικό σκεύασμα που θα παίρνει πριν, προς αποφυγή τυχόν παρενεργειών.
Και τέλος, σε στενή επαφή με τον γιατρό για ενημέρωση για την πορεία της υγείας του.

Εύχομαι στον γατούλη περαστικά και σύντομα :flowers:

Τελευταία επεξεργασία:
Γεια σας παιδια, εχω εναν γατουλη ο οποιος εδω και τρεις βδομαδες περιπου φτερνιζεται συνεχως. Επιπλεον δεν εχει την ιδια ορεξη που ειχε απο πριν και εχει γινει και παρα πολυ επιλεκτικος στο φαγητο . Περα απο το φτερνισμα δεν εχει αλλα συμπτωματα, περιμενα λοιπον λιγο καιρο να δω αν θα του περασει αλλα δεν βλεπω φως, και φοβαμαι να μην κολλησει και τις αλλες γατες που εχω .Καμια θεωρια, βοηθεια, σκεψη πανω στο θεμα ευπροσδεκτες. Ευχαριστω εκ των προτερων.

Θα πρέπει να συμβουλευτεις γιατρό του δικού μου του έκανε ένεση κορτιζόνης για αλλεργία όμως το φαινόμενο δεν σταματησε και τώρα παίρνει μισό χαπακι βιμπραμισιν την ημέρα και πάει καλύτερα πάντως μην ανησυχεις οπωσδήποτε όμως στον γιατρό περαστικά !!!!

Ευχαριστώ πολύ!

Ευχαριστω πολυ φιλε!!!!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back