Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πρέπει να το πας στο κτηνίατρο. Όποιος και ότι και να σου πει, μόνο εικασίες θα κάνει αν δεν το εξετάσει γιατρός.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Σπυριδούλα, πιστεύω ότι θα πρέπει να πας το γατάκι στον κτηνίατρο...
Μπορεί να είναι κάποιο κρύωμα, μπορεί να είναι κάτι άλλο αλλά ο μόνος ο οποίος μπορεί να σου απαντήσει με σιγουριά, είναι ο κτηνίατρος.
Εύχομαι όλα να πάνε καλά με το μικρό!

ευχαριστω πολυ για την βοηθεια!
nyancat~
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα σε όλους!
Είμαι καινούρια στο forum, και θα ήθελα να με συμβουλέψετε για ένα γατάκι που έχω.
Λοιπόν, το γατάκι που έχω είναι 11 μηνών, είναι αδερφός με τον γατούλι που έχω για avatar
, και έχω παρατηρήσει πως εδώ και 2 εβδομάδες περίπου, βήχει συστηματικά λες και θέλει να κάνει εμετό ή κάτι έχει φάει και τον πειράζει ασύστολα! Εγώ, ως συνήθως αν δω ένα από τα γατάκια μου να βήχει, ή να έχει κάτι άλλο, ανησυχώ μέχρι θανάτου!
Επειδή τις τελευταίες ημέρες, η μητέρα μου, μου είπε πως τον είδε μερικές φορές να κάνει εμετό, και ανησύχησα ακόμα περισσότερο, και είπα να το ψάξω στο διαδίκτυο, και βρήκα αυτό το υπέρλαμπρο forum, και είδα τις παραπάνω συζητήσεις. Δεν ξέρω τι να κάνω, έχω αρχίσει να νομίζω πως έχει φάει κάτι ή έχει κάποια αρρώστια και θα τον χάσω!
Σκέφτηκα αρκετές φορές, να πω στους γονείς μου να τον πάμε στον κτηνίατρο αλλά όμως είμαστε λίγο ''σφιγμένοι'' με το θέμα των οικονομικών, και μπορεί να μου το αρνηθούν επειδή πιστεύω θα θέλει πολλά λεφτά για να τον εξετάσει, και να του αγοράσουμε φάρμακα.
Εσείς τι πιστεύετε;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Φιλη nyancat~ η καλυτερη λυση ειναι σιγουρα να δει τον γατουλη ενας κτηνιατρος, δεν νομιζω πως υπαρχει κανεις που ελεγε κατι αλλο για συμβουλη. Θα ελεγα ομως να μην ανησυχεις τοσο πολυ για το θεμα του βηχα, μια και μπορει να ειναι απο τριχομπαλλες μια και λες πως κανει και εμμετο. Υπαρχουν καποια σκευασματα που ειναι γι' αυτη την δουλεια, μπορεις να πας σε ενα κτηνιατρειο και να σου δωσουν ενα και να δεις πως θα παει.
Παντως υπαρχουν και κτηνιατροι που ειναι αρκετα οικονομικοι και σωστοι οσον αφορα την δουλεια τους, σιγουρα καποιος θα βρεθει να δει τον γατουλη σου χωρις να παρει μια περιουσια. Πες μας σε ποια περιοχη εισαι μηπως και σου συστησουμε καποιον.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nyancat~
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Εχουμε εδω στο mycat μελος που βρισκεται στην Κυπρο, ειμαι σιγουρη πως μολις δει το μηνυμα σου θα σε βοηθησει και θα σε ενημερωσει για κτηνιατρους που γνωριζει. Παντως εγω πιστευω πως ειναι τριχομπαλλες, αν ειχε σκετο βηχα τοτε θα ηταν αλλιως, αλλα μαζι με τον εμμετο μαλλον αυτο ειναι. Ειναι και στην ηλικια που αρχιζει η πρωτη του τριχοπτωση, παρε καποιο ειδικο σκευασμα να του δινεις συμφωνα με τις οδηγιες του κτηνιατρου που θα στο δωσει, χτενιζε το και τακτικα για να μην καταπινει πολλες τριχες και πιστευω πως θα συνελθει.
Πες μας μονο, τρωει κανονικα, εχει ορεξη για παιχνιδι, κανει τις αναγκες του οπως πρωτα;
nyancat~
Νεοφερμένο μέλος
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Οποτε κατα πασα πιθανοτητα ειναι αυτο που λεω, πηγαινε τον ομως και σε καποιον κτηνιατρο για να βεβαιωθεις γιατι εγω δεν ειμαι κτηνιατρος, οτι λεω το λεω απο την εμπειρια μου, που ειναι μεν μεγαλη αλλα δεν φανταζεσαι ποσα παραξενα μπορουν να εμφανιστουν σε ενα ζωακι.Ναι, είναι γεμάτο ενέργεια, μπορώ να πω πως είναι υπερκινητικό, όποτε με βλέπει εμένα ειδικά, πέφτει στο πάτωμα για να του κάνω χαδάκια! :Ρ Επίσης τρώει μια χαρά, και κάνει ότι έκανε και παλιά, μόνο αυτός ο βήχας και ο εμετός με ανησυχεί.

Αν θελεις γραψε και στον γιατρο του φορουμ να σου πει μια γνωμη σαν ειδικος. https://www.mypetz.gr/threads/Γιατρέ-αρρώστησε.224999/
sorin
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Zoro-mpoy
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Πιθανόν να μην τα κάλυψε η αντιβίωση, ή/και να έγινε ελλιπής διάγνωση. Το σίγουρο είναι οτι θα χρειαστεί πάλι επίσκεψη στον κτηνίατρο για επανεκτίμηση της κατάστασης και ενδεχομένως αλλαγή φαρμάκου.
Περαστικά εύχομαι και στα δυο και σύντομα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Zoro-mpoy
Νεοφερμένο μέλος
Zoro-mpoy
Νεοφερμένο μέλος
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Αν ο βήχας της γατούλας προέρχεται από τριχόμπαλλες, 3 μέρες δεν είναι αρκετές για να της περάσει ο τωρινός παροξυσμός. Θα πρέπει να πάρει για τουλάχιστον μια εβδομάδα και εννοείται πως μετά δεν ξεμπερδέψατε. Θα πρέπει να της δίνετε σε τακτά χρονικά διαστήματα, προσωπικά δίνω ανά μια εβδομάδα το καλοκαίρι και ανά 10 μέρες τον χειμώνα.Μίλησα με την κτηνίατρο κ μου ειπε για τριχομπαλες τωρα να παρω μια αλοιφή για 3μερεσ κ αν συνεχίσουμε θα πάρουμε παλι αντιβίωση.. Δυστυχώς μενω Σύβοτα κ δεν εχουμε κτηνίατρο παρα μονο απο το τηλ
Zoro-mpoy
Νεοφερμένο μέλος
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Αν φτερνίζονται κιόλας σημαίνει πως έχουν αρπάξει ιωσούλα, οι τριχόμπαλλες δεν κάνουν φτέρνισμα. Μόνο βήχα και εμμετό.Δεν ξερω τι να ΣΑς πω ενας άλλος κτηνίατρος μου ειπε ξα συνεχίσω με τα σινουλοξ των 250 1/4 πρωι 1/4 βραδυ για τουλαχιστον 5μερες. Κ να δωσω κ αλοιφή για τριχομπαλες μια βδομαδα δεν ξερω τι πάθανε αυτα τα γατακια μου ο βηχασ λιγοστεψε αλλα τωρα φτερνιζονται.
Οπότε συνέχισε όπως σου λέει ο κτηνίατρος, μάλλον θέλει να πιάσει όλα τα ενδεχόμενα γι' αυτό προτείνει και αντιβίωση και πάστα για τις τριχόμπαλλες.
Δεν είναι παράξενο, συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις γίνεται συμπτωματική θεραπεία γιατί για να γίνουν εξετάσεις ειδικές και να ανακαλύψει κανείς αν έχουν ίωση και ποιά, είναι και χρονοβόρο αλλά κοστίζει και πολύ.
Zoro-mpoy
Νεοφερμένο μέλος
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Καταλαβαίνω πως νοιώθεις βλέποντάς τα να είναι αρρωστούλικα και να πρέπει να τα ταλαιπωρείς δίνοντάς τους φάρμακα, αλλά είναι για το καλό τους, για να γίνουν καλά. Σε λίγο καιρό, ούτε που θα το θυμάσαι βλέποντάς τα μια χαρά και όλο υγεία, θα δεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 18 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool