Βαρήκοος;

Κείρα

Δραστήριο μέλος

Η Κείρα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών και μας γράφει από Παλλήνη (Αττική). Έχει γράψει 798 μηνύματα.
Νομίζω οτι ο Ρού μας είναι βαρήκοος. Είναι 11 μηνών και πολλές φορές μου έχει τύχει να ελέγχω αν ακούει καλά, κυρίως επειδή η αδελφούλα του η Μαφάλντα (της Νότας) έχει αυτό το πρόβλημα και της είπε ο γιατρός ότι μπορεί να είναι κληρονομικό.
Δεν φαινόταν να έχει πρόβλημα αλλά χθες το βράδυ χτύπαγα ένα πιάτο για να έρθει να φάει και αυτός δεν ερχόταν παρολο που ήταν στο ίδιο δωμάτιο. Δεν με κοίταζε και ούτε τα αυτιά του γυρναγε.
Αρχίσαμε με τον αντρα μου να προκαλουμε διαφορους θορύβους και δεν έδινε σημασία. Μεχρι που χτυπήσαμε τα δάκτυλα πισω απο το σβέρκο του κι αυτός ούτε που εστριψε τα αυτακια του:(
Ειμαι πολυ στεναχωρημενη και ετοιμαζομαι να τον παω στο γιατρο.
Αλλά αφού ηταν μια χαρά πριν !!! τι έγινε;:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καποια γατακια χανουν σταδιακα την ακοή τους μεχρι τα 3 χρονια .Μπορει να μην χασει τελειως την ακοη αλλα σε καποιο ποσοστο.:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θα ξέρεις, ασφαλώς, από τη Νοτούλα ότι η Μαφαλντίν είναι το πιο ευτυχισμένο γατί στον κόσμο και κυρίως επειδή δεν ακούει... Την έχει η μαμά της συνεχώς αγκαλιά, πάνε μαζί και για ψώνια, γιατί δεν τρομάζει από τους ήχους των αυτοκινήτων! Και είναι ομολογουμένως το πιο ΖΕΝ γατί του κόσμου;) Μη στεναχωριέσαι, λοιπόν.

ΣΥνφωνώ και εγώ και εγώ είχα έναν ολόασπρο ΚΟΥΦΟ γάτο.. που ηταν τελειως κουφός... Κοιμώταν στο πάτωμα και δεν άκουγε τίποτα!!! :P
Τον σπρόχναμε με το ποδι να πάει στην άκρη για να μην τον πατήσουμε!!!! :cool:

Ή απλά δεν ήθελε να έρθει για φαγητό πολλές φορες οι γάτες όταν δεν θέλουν να κάνουν κάτι έχουν την αναισθησία του Βούδα. Μη στεναχωρίεσαι από τώρα πήγαινε πρώτα στο γιατρό να δούμε τι θα πει, αλλά κ έτσι να είναι μήπως όταν αποκτούν κάποιο πρόβλημα τα αγαπάμε λιγότερο; Ισα-ίσα που η αγάπη μας γίνεται μεγαλύτερη γι αυτά τα γατάκια. Ελπίζω όλα να πάνε καλά:)

Γυρίσαμε απο το γιατρό. Του έκανε μια ηρεμιστική ενεση και κοιταξς τ'αυτάκια του και ειναι υγιεστατα. Ουτε ωτιτιδα ουτε τιποτα. Αρα το προβλημα ειναι πισω απο το τυμπανα στα οστα (κατι τετοιο καταλαβα) και επιδυνωνεται οσο μεγαλώνει. Μπορέι σταδιακά να χάσει τελειως την ακοή του, μπορεί και όχι.
Το ξέρω οτι δεν αλλάζει τίποτα κι ολα αυτα που λένε, αλλά έχω στεναχωρηθεί ΠΑΡΑ πολύ. Δεν θα μπορεί να έχει την ίδια ζωή με τα άλλα γατιά του σπιτιού γιατί ο ΡΟύ αποκλείεται να ξαναβγεί στον κήπο. Θα βλέπει από το παράθυρο την Κείρα και την Πούνκη και θα ζηλεύει.
Πω πω, πολύ βαριά το πήρα

Αρτεμις μου καλημερα, και εγω στην αρχή είχα στεναχωρηθεί πολύ και εγω ήμουν σίγουρη ότι μέχρι κάποιο χρονικό σημείο η Φαλντί μας άκουγε..και η Μαφαλντα ειναι βαρηκοη, ακουει καποιους δυνατούς ή υποκωφους θορύβους. Το μονο ομως που με είχε στεναχωρήσει επί της ουσίας ήταν οτι μπορεί να οφειλόταν σε κάποια ασθένεια, αφου ξεκαθαρίστηκε οτι δεν ισχύει αυτό δεν με πειράζει καθόλου. Αφου είμαστε ιδιαίτερα γατιά και όντως κανουμε καλυτερη παρέα έτσι, πάμε για ψώνια, καθομαστε στην αγκαλια της μαμας μας περιμένοντας να μας δει ο γιατρός...και γενικά είμαστε τα πιο ΖΕΝ γατιά του κόσμου. Μην στεναχωριέστε το Μαφαλντί μας δεν το αλλαζω με τίποτα στον κόσμο (άλλωστε έχει λήξει και η εγγυηση):P
Αν πας στον γιατρό πες μας τι είπε..

καλε μη στεναχωριέσαι. Αν ειναι δυνατόν...θα δεις ότι και μονος του δεν θα θελει να βγαίνει έξω δεν θα έχει και το ερεθισμα να το κανει. Επίσης αν βγαινει ειναι συνηθως μαζί με την αδελφούλα η τη μαμα του..
Θα πρεπει να του βαλεις ένα κουδουνάκι για να ακους που ειναι γιατι αυτος δεν ακουει για να ερθει...Μην στεναχωριέσαι βρεεεεε

Γιατί να μη βγεί στο κήπο αν είσαι κ εσύ εκεί κοντά; Εντάξει ο καθένας μας θα το έπαιρνε βαρια, είναι το πρώτο σοκ νομίζω. Προσπάθησε να είσαι αισιόδοξη κ να μη σκέφτεσαι τη χειρότερη περίπτωση. Είναι δύσκολο βέβαια αλλά όσες φορές εγώ σκέφτηκα το χειρότερο πάντα ήρθε κ με βρήκε. Υπομονή:(

μην το περνεις ετσι.τα κουφα γατακια εχουν αλλα θετικα.Αυτο με το κουδουνι που ειπε η νοτα βάλτω οποσδηποτε. Οσο για την νιρβανα που εχουν ισχυει.Σκεψου οτι και καποια ειναι τυχερα που ειναι κουφα.Αν ο Μυρτος δεν ηταν κουφος δεν θα τον επερνα:) λεω τωρα....... τελος παντον αυτο ειπα σαν δικαιολογια για να τον παρουμε:cool:

Ο Μύρτος βγαίνει έξω;

Ο μυρτος είναι από γεννησιμιού του κούφος .βγαίνει έξω κυρίως στον κήπο. Οφείλω να παραδεχτώ ότι είναι πολύ πιο προσεχτικός από τον αδελφό του Φοίβο που κουφάθηκε σταδιακά και όχι ολικά

Υποθέτω ότι για να βγαίνουν και τα υπόλοιπα γατιά σου έξω, ο κήπος σου θα είναι αρκετά ασφαλής. Σ' αυτή την περίπτωση, ίσως να μπορεί να βγαίνει πού και πού με επίβλεψη, για να μην το στερηθεί απότομα το έξω.:hmm:Εσύ ξέρεις καλύτερα.

Ξέρω πως είσαι στεναχωρημένη τώρα, αλλά όταν σου περάσει κάπως, θα δεις ότι η κώφωση στις γάτες δεν είναι τίποτα. :)

Αν ο Μυρτος δεν ηταν κουφος δεν θα τον επερνα:) λεω τωρα....... τελος παντον αυτο ειπα σαν δικαιολογια για να τον παρουμε:cool:

:lol::lol::lol::lol::up::up:

Την Μπεζ την πήγαμε για στείρωση. Ήταν από τα γατιά του κήπου. Σιγά σιγά διαπιστώσαμε ότι είναι κουφή. Αυτό μας έκανε να την υιοθετήσουμε και να μην την ξανααφήσουμε έξω. Δεν θα μπορούσε να επιβιώσει... Κατά τα λοιπά δεν υστερεί σε τίποτα. Όταν θέλουμε να την φωνάξουμε της κάνουμε "ελα" με κινήσεις...

Το μόνο κακό είναι ότι οι άλλοι 4 έχουν καταλάβει ότι μειονεκτεί και την χτυπάνε...

Όταν θέλουμε να την φωνάξουμε της κάνουμε "ελα" με κινήσεις...
Το μόνο κακό είναι ότι οι άλλοι 4 έχουν καταλάβει ότι μειονεκτεί και την χτυπάνε...

Αυτο ειναι καλο να το μαθει.Εγω του κανω κατι σαν κουπεπε και ερχεται.Το κακο ειναι οτι αν δεν σε κοιταει...... :whistle::whistle: ή αν ειναι φαγωμενος κτλ - γενικα δεν θελει κατι απο εσενα ......:whistle::whistle::whistle::P
κατα τα αλλα θα ελεγα οτι ειναι το πιο κυριαρχικο ζωο που εχω.Μεχρι και τον μεγαλο μου σκυλο τον βαζει στη θεση του :Pοχι παιζουμε:P

Εγω του κανω κατι σαν κουπεπε και ερχεται.

αυτό με το κουπεπε..καταπληκτικό!!!:lol::lol:
Παντως αν ειναι σε προστατευμένο περιβάλλον η γατουλα με κωφωση ειναι μια χαρά..

Ασχετο με την βαρηκοοια αλλα σχετικο με τα προηγούμενα που σας ειπα. Απο τότε που γυρισαμε απο τον γιατρο που του ειχε κανει μια ηρεμιστική ενεση για να τον εξετασει, ο Ρου ακομα να συνελθει εντελως. ΤΗν πρωτη μερα ήταν ηταν τελειως ζαβλακωμενος και ξύπναγε μονο για να κανει εμετο. Το επομενο πρωι -χθες- ξυπνησε καλυτερα αλλα βρηκα εμετο σε δυο σημεια, και συνεχισε να κανει εμετο, αλλες δυο φορες μεχρι το βραδυ. ΣΗμερα το πρωι παλι τα ιδια και του πηρα το φαγητο γιατι αυτος ο χαζουλης τρωει και τα βγαζει αμεσως και ξανατρωει:(
Δεν εχει φαει απο το πρωι αλλα εχει ταση για εμετο συνεχεια (κανει αυτους τους παραξενους θορυβους και "σπαει" το σωμα του σαν να προκειται) Ειναι και ακεφος και περασε ολη την ημερα αγκαλια μου.
Εχετε καμια ιδεα τι να κανω;

για αρχή καθόλου φαγητό για περίπου μια μέρα, δίνε του μόνο νεράκι για να μην αφυδατωθεί από τους πολλούς εμετούς...γλύφεται πριν τον εμετό? (αυτο σημαίνει ότι έχει ναυτία)...
μετα το 24ωρο...κοτοπουλάκι στήθος βραστό και λίγο...
Με τον κτηνίατρο μίλησες;...μου φαίνεται παρα πολύ 2 μέρες αυτό το πράγμα..

Δεν γλυφεται πριν τον εμετο. Ειναι στην αγκαλια μου που κανει κατι σαν σπασμους πριν τον εμετο και αισθανομαι να ταρακουνιεται ολη η κοιλια του. Ασε που τοση ωρα που ειναι επανω μου εχω την εντυπωση οτι εχει πυρετο, αλλα δεν ειμαι καθολου σιγουρη. Λετε να ανησυχησω τον γιατρο Σαββατοβραδο;

εγώ λεω ναι. Αν μου λες ότι 2-3 μέρες κάνει συνέχεια εμετό τουλαχιστον κινδυνεύει απο αφυδάτωση..αλλωστε ας σε καθησυχασει τουλαχιστον και να σου πει τι ακριβώς να κάνεις...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back