Βαριούνται οι γάτες;

Ismini

Διάσημο μέλος

Η Ismini αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 54 ετών. Έχει γράψει 3.561 μηνύματα.
Πρόσφατα μου είπε κυρία με 5 γάτες στο σπίτι της και ιδιοκτήτρια Pet Shop το εξής:
Oι γάτες δεν είναι όπως οι άνθρωποι στο φαγητό. ότι δηλαδή μπορούν άνετα να τρώνε την ίδια κονσέρβα ή οτιδήποτε άλλο καθε μέρα, χωρίς να βαρεθούν.
Δοκίμασα λοιπόν και εγώ να σταματήσω την ποικιλία που δίνω στο Σίβα, αλλά παρατήρησα ότι όντως βαρέθηκε και παραιτήθηκα.
Εσείς τι λέτε γι' αυτό?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Και οι γάτες βαριούνται το ίδιο φαγητό συνέχεια, και όλα τα είδη ζώων πιστεύω.
Από κει και πέρα, αν μια τροφή, τους φαίνεται τόσο νόστιμη που την τρώνε για κάποιο διάστημα συνέχεια είναι άλλο αυτό. Ακόμα κι έτσι κάποια στιγμή θα τη βαρεθούν.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Όταν λείψαμε το Μάιο στην Κων/πολη και τάιζε τη Νιάρα το γειτονόπουλο (του άφησα κροκέτες), η Νιάρα βαρέθηκε κάθε μέρα ξηρή τροφή, παρόλο που της αρέσει!
Μόλις επιστρέψαμε και της μαγείρεψα, έκανε σαν τρελή!
Εφόσον δεν τους πλένουμε τα δόντια, κατέληξα στο συμπέρασμα πως το ιδανικό θα ήταν 1 γεύμα κανονικό φαγητό (ή έστω κονσέρβα, που έχει υγρασία) και 1 κροκέτες για καθαρισμό, τραγάνισμα που το αγαπούν κ.λ.π.
Η Νιάρα ανταποκρίνεται καλά στην ποικιλία, απλώς τώρα που "γέμισε η κοιλιά της" διαλέγει και θέλει φρέσκο και ζεστό φαγητό, όχι ημερών! Το γκατζολάκι! :happy:

Πιστεύω ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο να κάνουμε μικρές αλλάγες στα γεύματα της γάτας αφού πάνω κάτω πολλές τρόφες είναι κοστίζουν το ίδιο. Στην τελική αν δεν είναι θέμα βαρεμάρας πιστεύω ότι έτσι πετυχένουμε καλλίτερη υγεία!

Ναι σιγουρα βαριουνται την ιδια διτροφη, οπως ολοι μας και ολα τα αλλα ζωακια. Και ο Μισκα μου απο μικρος ετρωγε συνεχεια κονσερβα μοσχαρι (τρελαινοταν) αλλα μια μερα δεν το πλησιασε καν, τη δευτερη το ιδιο... Οποτε δοκιμασαμε αλλες γευσεις και ανταποκριθηκε μια χαρα...

Καλό είναι και για λόγους ισορροπημένης διατροφής να αλλάζουμε κάθε τόσο την τροφή. π.χ. να μην τρώει συνέχεια ψάρι ή συκώτι (δεν κάνει συχνά έτσι κι αλλιώς), αλλά να τρώει πότε πότε ώστε να παίρνει αυτά που χρειάζεται.
Ακόμη κι αν τρώει μόνο κροκέτες, κι αυτές υπάρχουν σε ποκιλία (εγώ π.χ. έχω τρία κουτιά ανοιγμένα: με ποικιλία κρεατικών, με ποικιλία ψαρικών και με πουλερικά).

Αρχική Δημοσίευση από Αθανασία:
Καλό είναι και για λόγους ισορροπημένης διατροφής να αλλάζουμε κάθε τόσο την τροφή. π.χ. να μην τρώει συνέχεια ψάρι ή συκώτι (δεν κάνει συχνά έτσι κι αλλιώς), αλλά να τρώει πότε πότε ώστε να παίρνει αυτά που χρειάζεται.
Ακόμη κι αν τρώει μόνο κροκέτες, κι αυτές υπάρχουν σε ποκιλία (εγώ π.χ. έχω τρία κουτιά ανοιγμένα: με ποικιλία κρεατικών, με ποικιλία ψαρικών και με πουλερικά).
Eγω παλι δυστυχως δεν μπορω να το κανω αυτο με τις κονσερβες. Σπανια εχω δυο ανοιχτες. Και μια ανοιχτη αρκει για να βρωμαει το ψυγειο:( .... (δεν τρωει κροκετες ο Σιβα)

Αρχική Δημοσίευση από Ismini:
Eγω παλι δυστυχως δεν μπορω να το κανω αυτο με τις κονσερβες. Σπανια εχω δυο ανοιχτες. Και μια ανοιχτη αρκει για να βρωμαει το ψυγειο:( .... (δεν τρωει κροκετες ο Σιβα)

Σωστά! Με τις κονσέρβες δε γίνεται. Αλλά αυτές είναι μεριδάτες και ακόμα και οι μεγάλες πάνε το πολύ 2 μέρες. Έτσι μπορεί κανείς να αγοράζει διαφορετικές κονσέρβες και να κάνει την ποικιλία. Με τις κροκέτες σαφώς και είναι πιο εύκολο, αλλά αφού δεν τρώει...

Χθες που γυρίσαμε από Πόρτο Γερμενό, φέραμε στη Νιάρα το περίσσευμα της μπριζόλας μου (τρώω μόνο το "στρογγυλό" στο κέντρο και αφήνω πολύ κρέας). Έφαγε με όρεξη για βραδινό! Σήμερα το σκασμένο έφαγε 2-3 κομματάκια με το ζόρι (αφού τα ζέστανα) και μετά στοπ! Δε θέλει μπαγιάτικο η πριγκιπέσσα!:mad: :/: ;)

Δεν πειράζει, θα πάνε στα αδέσποτα τα υπόλοιπα...

Εμένα πάντως το Μαρικάκι μου και ο Φοίβος δεν δείχνουν να βάριουνται καθόλου τις κροκέτες τους, αν και πρόσφατα άρχισα να βάζω μαζί kitten και adult (και τα 2 κοτόπουλο είναι) για να είναι κάπως ισορροπημένη η τροφή τους, μου το πρότεινε ο κτηνίατρος.

Πόσο είναι το Μαρικάκι (καταπληκτικό όνομα :)) και ο Φοίβος;
Υποθέτω τους έδινες junior μέχρι τώρα.
Εγώ της έδωσα από την αρχή απλές, ούτε junior ούτε senior έγραφαν...(αν και τρώει κροκέτες μόνο για συμπλήρωμα, δεν είναι το κύριο φαγητό της), λες να την πείραξαν;

Σ’ ευχαριστούμε! Η Μαρίκα είναι ενάμιση χρόνων και Φοίβος 5 μηνών. Βάζω μαζί kitten και house cat από την pro plan, είναι και οι δύο με κοτόπουλο.

αλήθεια:up:???????? δεν το ήξερα αυτο:redface:. είμαι νέα γατομαμά και έχω πολλά να μάθω ακόμα. ποια μάρκα ξηράς παίρνεις που έχει τόση ποικιλία?
εγω τους δίνω την royal Cannin kitten.δεν νομίζω η συγκεκριμένη μάρκα να εχει αλλες γευσεις.δεν το έχω ψάξει όμως.τα λυπάμαι τα καημενούλια να τρώνε καθε μέρα το ίδιο φαγητό.1 φορά την εβδομάδα τους δίνω κονσερβα.εχει και η royal cannin κονσέρβες???

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η royal canin έχει σίγουρα υγρή τροφή σε φακελλάκια στη σειρά vet που πωλούνται κυρίως στα κτηνιατρεία. Δοκίμασε να βρεις αυτή τη σειρά (η τίμη είναι σχεδόν ίδια με αυτή που αγοράζεις ήδη) γιατί όλοι ισχυρίζονται ότι είναι κατά πολύ ανώτερη από αυτή που πωλείται στα pet shops. Εαν το γατάκι σου είναι κάτω από 4 μηνών θα πάρεις τη Weaning Kitten ενώ για γατάκια μεγαλύτερα και μέχρι τη στείρωση υπάρχει η Growth.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κατερίνα, ξέρεις κανένα κτηνιατρείο που να έχει τις κονσέρβες Royal Cannin; Ντρέπομαι να μπαίνω σε όποιο βλέπω μπροστά μου και να ρωτάω. Η Royal Cannin είναι, πραγματικά, η καλύτερη εταιρεία σε γατοτροφές.

Είναι αλήθεια οτι στις γάτες αρέσει η μονοτονία στην γεύση. Αυτό δεν σημαίνει οτι θα τρώνε σε όλη τους την ζωή την ίδια μάρκα και την ίδια ποικιλία, αλλά είναι καλύτερο να παραμένουμε στην ίδια μάρκα. Αυτό που πιστεύω εγώ οτι είναι καλύτερο είναι να τους δίνω κροκέτα Royal Canin αλλά αλλάζω τις ποικιλίες αλλά της ίδιας μάρκας πάντα γιατί δεν είναι και καλό να γίνονται μεγάλες αλλαγές στην διατροφή τους. Συνήθως παίρνω Persian, Oral Sensitive και Hair and Skin. Ανάλογα με τί χρειάζονται κάθε χρονική περίοδο, τα αναμιγνύω σε διαφορετικές ποσότητες.

Δοκίμασε να βάλεις λίγο νερό ή γάλα στις κροκέτες. Και η δικιά μου πρέπει να πεινάει πολύ για να τις φάει στεγνές:P

Καλησπέρα, και η δικιά μου τρώει Royal Canin την babycat όμως ακόμη.. Ήθελα να της πάρω που κ που να τρώει καμία κονσέρβα για λιχουδιά, αλλά έχω ακούσει ότι μετά δυσκολεύουν στην ξηρά. Δηλαδή άμα δεν φ΄ναε ποτέ κονσέρβα, πως θα ξέρουν ότι είναι ωραία????? :hmm:Φοβάμαι να ανοίξω καινούριες ιστορίες με την γεύση της!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back