Βγάζει τα κόπρανα απο τη λεκάνη και παίζει!

Lionesse

Νεοφερμένο μέλος

Η Lionesse αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 53 ετών. Έχει γράψει 49 μηνύματα.
Καλησπέρα.
Ο Μελένιος πια μεγάλωσε, μπήκαμε στους πέντε μήνες. Όταν είναι στα καλά του, είναι το καλύτερο και το πιο τρυφερό γατί του κόσμου. Όταν τον πιάνει το ανάποδο όμως, καλύτερα να μην είσαι μπροστά. Κρεμιέται από κουρτίνες, ανεβαίνει παντού (ακόμα και μέσα στα πιάτα που τρώμε), γρατζουνάει και δαγκώνει ό,τι βρει, κατα προτίμηση εμάς, δεν δέχεται καμία παρατήρηση, και γενικά ότι συμβουλές έχω διαβάσει κατά καιρούς εδώ, απλά δεν πιάνουν. Τι νεράκι στη μουρίτσα, τι κοφτό μη και αδιαφορία, τι φύσημα στη μουρίτσα τι, τι, όλα τα έχω κάνει, δεν γίνεται τίποτα. Απλά ΔΕΝ υπάρχει τίποτα απαγορευμένο γι'αυτόν.

Κάνω υπομονή μέχρι το Σεπτέμβρη, μήπως με την στείρωση, στρώσει η κατάσταση. Το θέμα είναι ότι, υπάρχει κάτι που κάνει που είναι υπερβολικά ανθυγιεινό και για τον ίδιο αλλά και για μας. Λατρεύει την άμμο του. Αλλά όχι μόνο για την ανάγκη του. Πάει και κοιμάται πάνω στην άμμο. Την καθαρίζω τρεις φορές την ημέρα, δεν έχω αλλάξει μάρκα από τότε που ήταν μωρό. Και όταν παίζει, το αγαπημένο του παιχνίδι είναι σβόλοι άμμου (τσίσα και κακά, ότι βρει πρόχειρο)!!! Τα βγάζει έξω από την άμμο και τα κλωτσάει σε όλο το σπίτι και κάτω από τους καναπέδες!

Και να πεις ότι δεν έχει παιχνίδια; Έχει καμιά 20αριά που εναλλάσονται ημερισίως. Παίζουμε τουλάχιστον μία ώρα. Ο Αίλουρος μου είπε να τον παίζω μέχρι να λαχανιάζει. Το κάνω και γίνεται ακόμα πιο επιθετικός με τα πόδια μας, αλλά και δεν έχει σταματήσει αυτή την κακιά συνήθεια. Γεμίζει τον τόπο βρωμιές, και τρέμω για κατσαρίδες και μυρμύγκια.

Έχετε ξανακούσει κάτι τέτοιο; Έχετε καμιά συμβουλή προς την απελπισμένη μάνα;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Λοιπόν, νομίζω ότι είνια θέμα ηλικίας.Δεν είμαι καμια έμπειρη απλά σου λέω με τα δικά μου γατάκια που είναι 4 μηνών και λίγων ημερών, τα δικά μου αφηνιάζουν το βράδυ και το πρωί.Τρέχουν σαν τρελά δαγκώνουν ότι βρεθεί στο δρομο τραυματίζονται με δαγκωνιές και γρατζουνίσματα και νιαουρίζουν περισσότερο.Αυτό με την άμμο το κάνουν ανέκαθεν αλλά σε μικρότερο βαθμό γιατί η κακιά μαμά φωνάζει.Τώρα το ότι δεν σε ακούει είναι μάλλον γιατί δεν το έχεις μάθει να σε ακούει.Κοινώς κατά τη γνώμη μου, κάνει πως δεν σε ακούει.Για βαλ τον μεσα στη γατοφόρο του κανα 10λεπτο μετά από την αταξία να δούμε θα σε ακούει μετα??Γιατί αυτό με την άμμο που το έιχα θέσει κι εγώ εδώ μου είπαν ότι είναι πολύ κακό το ίδιο και η κτηνίατρος μου...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ο κτηνίατρος μου είπε να μην τον μαλώσω σε σχέση με την άμμο του, γιατί μετά μπορεί να μην πηγαίνει εκεί, και να μου αφήνει "δωράκια" σ΄όλο το σπίτι.

Τι να το κάνω; Και τώρα, όλο "δωράκια" είμαστε. Κι άμα του πω "μη", μου απαντάει με νευριασμένα Μιαου.

Δεν ξέρω τι να κάνω.

Αχ όχι δεν είναι λύση αυτή..Θα έλεγα να το διακυνδυνέψεις..Επίσης στην άμμο πάει και όταν είναι βρωμικούλα΄???:confused:Εμένα ποτέ δεν έμπαιναν αν ήταν βρώμικη για να παίξουν μόνο όταν την έχω μόλις καθαρίσει...Το να τον επιπλήξεις για κάτι που έκανε δεν στέκει για το γατί.Πρέπει την ώρα που το κάνει να του την πεις.Αν μπει να παίξει φώναξε του!ή βγαλτον από εκεί..Να είσαι σίγουρη ότι θελει απλά να παίξει όμως γιατί αλλιώς θα γεμισεις δωράκια πάνω σου...Σχετικά με το δάγκωμα αν νιαουρίσεις σαν να πονάς δεν σε αφήνει???

Μόνο στιγμιαία, μετά συνεχίζει αμέσως ακάθεκτος!
Όλες μου οι ελπίδες κρέμονται στη στείρωση το Σεπτέμβρη. Αν συνεχίσει και μετά, κλάφτε μας. Μας έχει τρελάνει κι εμένα και τον άντρα μου στις δαγκωνιές. Στίνει καρτέρι στις γωνίες, περιμένει να περάσουμε και πετάγεται, κάνει μια επίθεση κι εξαφανίζεται... η παμπόνηρη σουρικάτα!:redface:

Όσο για την βρωμιά στην άμμο, δεν τον νοιάζει καθόλου. Αν είναι βρώμικη, τόσο περισσότερα "παιχνίδια θα έχει για να παίζει. Τα κάνει και τα θάβει, και μετά από λίγο, τα ξεθάβε, τα κλωτσάει και τα βγάζει έξω για να παίξει. Αν είναι τελείως καθαρή, τότε μπαίνει μέσα και σκάβει με μανία, μέχρι να πετάξει τη μισή έξω. Και μετά κάθεται στα σκαμένα σαν να μην τρέχει τίποτα...

Μόνο στιγμιαία, μετά συνεχίζει αμέσως ακάθεκτος!
Όλες μου οι ελπίδες κρέμονται στη στείρωση το Σεπτέμβρη. Αν συνεχίσει και μετά, κάψτε μας. Μας έχει τρελάνει κι εμένα και τον άντρα μου στις δαγκωνιές. Στίνει καρτέρι στις γωνίες, περιμένει να περάσουμε και πετάγεται, κάνει μια επίθεση κι εξαφανίζεται... η παμπόνηρη σουρικάτα!:redface:

Αχπαίζει κρυφτούλι μωρέ...:PΤο γλυκούλι.Εγώ όταν το κάνουν αυτό παίζω κι εγώ μαζί τους και τρομάζουν μερικές φορές από εμένα...:lol::lol:Σαν χαζό κυλιέμαι κάτω από το κρεββάτι πλάκα έχω..:DΜε τις δαγκωματιές ένα δυνατό φύσημα και ένα δαντυλάκι πανω στο μυτακι του και καλά ήσουν κακός κάτι θα κάνει..Τώρα γενικά είναι καλό το φύσημα να γίνεται άμεσα όχι στο πλάι ...Αν δεν καταλάβει ξανά και ξανά συνεχόμενα μέχρι να σταματήσει έστω και για δευτερόλεπτο.Μετά όταν του το κάνεις θα ξέρει ότι είναι μάλωμα και ίσως υπακούει περισσότερο..

Δεν πιάνει ούτε το φύσημα, ούτε το νεράκι. Τσαντίζεται και, έστω κι αν σταματήσει στιγμιαία, μετά επανέρχεται με μεγαλύτερη μανία.

Πάντως, εκείνο που με ανησυχει περισσότερο είναι το παιχνίδι με τα κακά. Ο γιατρός μου είπε ότι, αυτά τα μαθαίνουν από τη μαμά τους. Αυτός επειδή βρέθηκε στα σκουπίδια, λίγων ημερών, δεν έμαθε ότι αυτό είναι βρώμικο, κι έτσι δεν θεωρεί ότι κάνει κάτι κακό....

Δεν πιάνει ούτε το φύσημα, ούτε το νεράκι. Τσαντίζεται και, έστω κι αν σταματήσει στιγμιαία, μετά επανέρχεται με μεγαλύτερη μανία.

Πάντως, εκείνο που με ανησυχει περισσότερο είναι το παιχνίδι με τα κακά. Ο γιατρός μου είπε ότι, αυτά τα μαθαίνουν από τη μαμά τους. Αυτός επειδή βρέθηκε στα σκουπίδια, λίγων ημερών, δεν έμαθε ότι αυτό είναι βρώμικο, κι έτσι δεν θεωρεί ότι κάνει κάτι κακό....

Αμ πες το έτσι..Για αυτό και δεν πιανει το φύσημα.Πίστεψε με όλα ποιανουν.Πρέπει να το κάνεις με επιμονή και υπομονή.Εγώ ήμουν τυχερή η μαμά τους τα είχε μαθει πολλά καλά...Αλλά τι θα σου προτεινα..Φύσα το συνέχεια.Όταν σταματάει σταματα κι εσύ.Όταν κάνει κάτι που σε ενοχλει φύσημα.Ο γάτος του φίλου μου δεν ανταποκρινόταν στα φυσηματα των αφεντικών του μέχρι που γνώρισε εμένα..Το φυσούσα κάθε φορά που με δάγκωνε.Τσαντιστηκε σε κάποια φάση και έφυγε αλλά δεν με ξαναδάγκωσε ποτέ...Δοκίμασε το λίγο αυτό...και το κολπο με το δαχτυλάκι στη μύτη πιάνει ακόμα καλύτερα αν συνδυάζονται..Το θέμα με την άμμο αν μάθει το μη και το φύσημα είναι θέμα χρόνου πιστεύω..

Απ΄το στόμα σου και στου Μελένιου το αυτί.

Πάντως, το δακτυλάκι το παίρνει για παιχνίδι, και το κυνηγάει να το δαγκώσει. Πώς το φυσάς όταν επιτήθεται στα πόδια;

Απ΄το στόμα σου και στου Μελένιου το αυτί.

Πάντως, το δακτυλάκι το παίρνει για παιχνίδι, και το κυνηγάει να το δαγκώσει. Πώς το φυσάς όταν επιτήθεται στα πόδια;

Εγώ προσωπικά λέω μηηηηηηηηηη με ακούει όλη η γειτονιά και μετά σε δευτερολεπτα το παίρνα αγκαλιά το φυσάω και το αφήνω..ΚΑι το μαλώνω στα ελληνικα πράγμα που καταλαβαίνει..Οχι τι του λέω αλλά το ότι έχω νευριασει..Γλυκια μοου πάω για ύπνο εγώ τώρα θες κατι άλλο να με ρωτήσεις??Περιμένω ερώτηση...

Πάω κι εγώ Κατερινιώ, ευχαριστώ πολύ.
Θα τα πούμε κι αύριο, ίσως και με τα υπόλοιπα κορίτσια που όλο και κάτι θα έχουν να προτείνουν.

Ευχαριστώ και καληνύχτα :)

Ναι βρε εννοείται γιατί εγώ είμαι νέα μαμά!:)

Lionesse, δύσκολα τα πράγματα:(. Έχω δει γατάκια σε πετ σοπς που κοιμούνται μέσα στην άμμο και έχω φρίξει, όχι να παίζει και με το περιεχόμενο. Θα σου πρότεινα μια κλειστή τουαλέτα. Φαντάζομαι δεν θα του είναι ευχάριστο να κλείνεται και να κυλιέται πια εκεί μέσα, ούτε θα μπορεί να πετάει έξω κακάκια και να παίζει μετά, εκτός κι αν τα φέρνει έξω με το στόμα του:mpliaks::mpliaks:. Εμένα η Μπασσέτ ,σχεδόν 4 μηνών τώρα, έκανε κάτι ανάλογο τις προάλλες, που την ψέκασα με φάρμακο, όπως είχα συνεννοηθεί με τον κτηνίατρο. Δεν της άρεσε η μυρωδια, νόμιζε ότι είχε κάτι βρώμικο απάνω της και στην αρχή περπατούσε σέρνοντας το κεφάλι κάτω, προσπαθώντας να "ξεκολλήσει" τη βρωμιά, δεν έφυγε βέβαια το φάρμακο και μπήκε στο κουτί με την άμμο, έσκαψε με μανία πρωτοφανή και κυλιόταν μέσα, προφανώς για να αφήσει εκεί, αυτό το βρώμικο πράγμα που είχε επάνω της. Φρικίασα, γιατί δεν έπρεπε να πλυθεί για δύο ημέρες μετά τον ψεκασμό. Εσύ τι να κάνεις; Να τον κάνεις μπάνιο κάθε μέρα; Βρε το Μελένιο, πρέπει μάλλον να αρχίσεις την εκπαίδευση από την αρχή, παράλληλα με την κλειστή τουαλέτα και ,επειδή δεν είναι και μεγάλος, έχει ελπίδες σωφρονισμού. Χρειάζεται όμως πολύ υπομονή και επιμονή εκ μέρους σου.

Αχ Ελένη μου από το ένα ποστ στο άλλο σε βρίσκω.:)Λοιπόν εμένα που κάνουν τα ίδια, μπαίνουν μέσα στην κλειστή τουαλέτα ο ένας μέσα ο άλλος έξω και παίζουν κρυφτοτρομαχτικό..:lol:Όση επιπληξη και να τους έχω κάνει νομίζω ότι το διασκεδάζουν το μέσα εξω..Για αυτό..Είναι θέμα ηλικίας.Βέβαια δεν έχουν κάνει ποτέ κάτι ανάλογο με το να βγάζουν τα κακάκια τους απ εξω αλλά μια φορά το είχε πατήσει ο μάπας και ήταν ελεεινό.:mpliaks::sick:Με τα χίλια ζόρια όταν είμαι μπροστά παιρνω τον έναν αγκαλιά ννα μην παει να πειράξει τον αλλον που κάνει την αναγκη του αλλά..τι να κάνω άλλο?Ο μελένιος επίσης μπορεί να θέλει και συντροφιά..Του αφιερώνεις χρόνο αρκετό???

Αν είναι τελείως καθαρή, τότε μπαίνει μέσα και σκάβει με μανία, μέχρι να πετάξει τη μισή έξω. Και μετά κάθεται στα σκαμένα σαν να μην τρέχει τίποτα...

Αυτό το κάνει και το δικό μου. Και όχι μόνο στην άμμο. Σκάβει και τα παρτέρια στην αυλή με μανία όποτε τον κατεβάζω, και οι σχετικά μεγάλες γλάστρες μου δεν έχουν γλιτώσει από τη μανία του. Μόλις βλέπει καθαρό μπαλκόνι ξεκινάει σκάψιμο

Καλημέρα σας! Πιστεύω πως είναι θέμα ηλικίας... Το πρώτο μου γατάκι (ο Τίμυ) οταν ήταν μικορούλης ήταν πάρα πολύ άταχτος γενικά.. Παρόλο που του κάναμε στείρωση ηρέμησε μετά τον 1 1/2 χρονο... Μετά από πάρα πολλές φωνές και μερικές σφαλιαρίτσες...Ο Τιμάκης μου τουλάχιστον σταμάταγε με τη φωνή... Τώρα να σας πώ την αλήθεια το καινούριο γατάκι που έχουμε πάρει με το φίλο μου(είναι ένα σιάμ 5μηνών ο Simba) παρότι είναι υπέροχος και πολύ τρυφερός είναι πάρα πολυ σκανταλιάρης...! Επίσης είναι η πρώτη γάτα που έχω δει να βρίζει αυτόν που τη μαλώνει... Για να καταλάβαιτε αμα κάνει καποια σκανταλιά και του φωνάξουμε ,μας γυρίζει επιδεικτικά την πλάτη του με μούτρα και φεύγοντας μας ρίχνει και ένα μίαουυυυ... Με απαξία πάντα...:lol::lol: Είναι πολυ αστείος! Πάντως στον συγκεκριμένο δεν πιάνει το φυσιμα ισα ισα νευριάζει περισσότερο και μας δαγκώνει πιο άγρια.Κάτι άλλο όμως που πίανει είναι όταν τον περιορίζουμε για 5 10 λεπτά στο κλουβί του(στον ίδιο χώρο βέβαια που είμαστε εμείς χωρίς να του δίνουμε καθόλου σημασία).Τη φωνη τη φοβάται λιγο αλλά τα καταφέρνει πάντα και μας φέρνει μέχρι ορίων.. Τότε πλέον σταματάει...:)

Αχ Ελένη μου από το ένα ποστ στο άλλο σε βρίσκω.:)?
Χι Χι Χι, ναι και με βρίσκεις Κατερίνα, όλο σε .....αρωματικά θέματα:lol::lol::lol:Είναι που και εγώ είχα μια σχετική ενόχληση με τη μικρούλα μου( δες εδώ https://www.mypetz.gr/showthread.php?t=28319&page=4 ) και καταλαβαίνω όλους τους γατογονιούς ,που αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε τέτοιο πρόβλημα. Ελπίζω, φίλη Lionesse, η Θεά των γάτων να σε βοηθήσει να ηρεμίσει ο γατουλίνος σου και εσύ Κατερίνα να μη ξαναβρεις ...δωράκια -έκπληξη.

Ελένη μου ποια είναι η Θεα των γάτων????Την θέλουμε κι εμείς εδώ...για να καταλάβουμε μερικά πράγματα για τα μωρά μαςς:)Μια που το έθεσες δωράκι δεν ξαναπήρα άρα μάλλον αυτό ήταν...Σήμερα είμαστε όλο αγκαλιές με την δεσποινίδα Ήλια..Καλά και με τον Μαπούλη..Αλλά καλύτερα πάω να τα γράψω στο δικό μου θέμα.

Λιονεζ να μας επις τι έπιασε και τις εξελίξεις έτσι??Περιμένουμε!!

Παιδιά, ευχαριστώ για τις προτάσεις. Έχω δοκιμάσει και με κλειστή και με ανοιχτή τουαλέτα. Δεν γίνεται τίποτα.

Επίσης δεν πιάνει καμία επίπληξη. Κάθε φορά που του λέω "Μη" μου απαντάει με ένα νευριασμένο "Μιάου" και κάνει αυτό που θέλει. Και αν τον εμποδίσω, δαγκώνει. Μου έχει πάρει τελείως τον αέρα.

Το μόνο που ίσως πιάσει, και δεν έχω δοκιμάσει ακόμα, είναι να τον βάζω για λίγο στη γατοφόρο. Θα το δοκιμάσω και θα σας πω.

Βρε το στραβόξυλο! (Με συγχωρείς λιονταρίνα μου). Και νόμιζα ότι η ιδέα της κλειστης λεκάνης ήταν καλή:( Να μη σε απογοητεύσω, αλλά, με τέτοια επιμονή που δείχνει ο Μελένιος , τι να του κάνει η προσωρινή κράτηση;
Τέλειωσε!! Πρέπει να μάθει να τα κάνει στη λεκάνη. Αυτό είναι, αυτή τη φορά το βρήκα!!!!:up:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back