ψιψινι
Νεοφερμένο μέλος
Όταν μπαίνει στην αμμολεκάνη της και αφού κάνει την ανάγκη της ακουμπάει τα κακάκια της με τα πατουσάκια της και τα παίζει . Είναι 5 μηνών περίπου και δεν ξέρω τι να κάνω.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Τώρα το άρχισε ή απο μικρό???Έχει άλλα παιχνίδια? Γενικά παίζετε μαζί? Άλλη γατούλα υπάρχει ?? Βαριέται??
Για να μην παίζει με τα κακάκια του, μπορείτε να τα αφαιρείτε αμέσως μόλις τα κάνει απο την αμμολεκάνη. (οταν βρίσκεστε σπίτι.)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Serpentine
Νεοφερμένο μέλος
Της τραβάνε πολύ την προσοχή τα παιχνίδια που έχουν κουδουνάκι..
Την επόμενη φορά που θα κάνει την ανάγκη της, αφού τα σκεπάσει, δοκίμασε να της τραβήξεις την προσοχή κουνόντας κάποιο παιχνίδι της!
Η Ηλέκτρα είναι πολύ παιχνιδιάρα και εχει συνηθήσει να ασχολούνται συνεχώς μαζί της, ίσως να θέλει κι άλλο παιχνίδι..
ιβανα
Επιφανές μέλος

κανε τουλαχιστον αυτο που σου λεει η τζουλι, μαζευε τα οταν εισαι εκει, κ οταν λειπεις...ο θεος βοηθος
ΞΕΝΙΑ17112
Νεοφερμένο μέλος
Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος
Καλά, τα κακάκια να τα παίζει, όχι δεν είναι νορμάλαπόψε ακουγα να παίζει με κάτι και την είδα να έχει πάρει μια κακομπαλίτσα ξεραμένη ,να την έχει βγάλει από την τουαλέτα της και να παίζει μαζί της.Εκτός αυτού η γατούλα μου είναι μόλις 5 μέρες που την υοθέτησα,ήταν αδέσποτη και κλεισμένη σε κλουβάκι αρκετό καιρό μέχρι να βρεί θετή μαμά.Την έφερα ΄σπίτι ακριβώς μετά από εγχείρηση στείρωσης. Είναι πολύ παιχνιδιάρα αλλά ακόμα μας φοβάται.Δεν έχει βγαλει ένα νιάου,παρόλα αυτα όταν τη χαιδεύω όλο κάνει πατουσάκια και γουργουρίζει...ΕΊΝΑΙ ΝΟΡΜΑΛ ΑΥΤΑ?

Άκου τί θα κάνεις: Θα της δώσεις δυό- τρεις μεγάλους γυάλινους βώλους (μπίλιες) να παίζει. Η Μπασσέτ τρελλαίνεται. Και μικρότεροι λίγο να είναι, τους κρατάει στο στόμα και τους πετάει με θόρυβο και το ευχαριστιέται. Βέβαια, αυτό το παιχνίδι δεν ενδείκνυται για ώρες κοινής ησυχίας, γιατί γίνεται χαμός
Όσο για το νιάου, μια χαρα φυσιολογικό γατουλίνι είναι. Εμείς , να καταλάβεις, το ακούσαμε 10-15 μέρες μετά που ήρθε σπίτι και τώρα, 9 μήνες μετά, δεν καταλαβαίνουμε ότι έχουμε γάτα. Η γατούλα είναι φαίνεται λιγόλογη, τί να κάνουμε
Επίσης, η Μπασσέτ μας γουργούρισε για πρώτη φορά δύο ή τρεις μέρες αφού την πήραμε , γι'αυτό, να είσαι πολύ ευχαριστημένη, που το κορίτσι σου παίζει και γουργουρίζει και ζυμώνει
Είναι λίιιιιγο δειλούλα. Α, και βάλε μπόλικη άμμο στο κουτί της, ώστε να μην μένουν τυχόν κακάκια ακάλυπτα και τα βλέπει. Μπορεί, στην προσπάθειά της να τα σκεπάσει να τα πετάει έξω και μετά, μόλις ξεραθούν να τα κάνει παιχνίδι

Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος
Προσπάθησε όσο μπορείς να την παρακολουθείς και να σκεπάζεις με ένα φτυαράκι τα κακά αμέσως, οπότε θα μάθει τί να κάνει. Μετά δώσε της κάποιο παιχνίδι να έχει να ασχολείται, και, μέχρι να σταματήσει αυτό το χόμπυ, να της πλένεις με βρεγμένο χαρτί τα πόδια (εγώ το κάνω κι ας μην παίζει με τις ακαθαρσίες), μη μαγαρίζει τα πάνταΌταν μπαίνει στην αμμολεκάνη της και αφού κάνει την ανάγκη της ακουμπάει τα κακάκια της με τα πατουσάκια της και τα παίζει . Είναι 5 μηνών περίπου και δεν ξέρω τι να κάνω.
ΞΕΝΙΑ17112
Νεοφερμένο μέλος

ria23
Διάσημο μέλος

ΞΕΝΙΑ17112
Νεοφερμένο μέλος

Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος
Φοβερή!!!Πάντως γενικά έχει πολύ πλάκα.Για παράδειγμα για να φάει τα μπισκότα της δε χώνει τη μουσούδα της στο πιατάκι, αλλά αρπάζει με τα νύχια της την τροφή της και τη βάζει στο στόμα της.Τώρα που συνήθισε και τον καθρέφτη όλο μπρόστα του κάθεται...όταν δε πίνει νερό, πρ΄ςτα μπορεί να βάλει το πατουσάκι της να δοκιμάσει τη θερμοκρασία...ΈΧΕΙ ΠΟΛΥ ΠΛΑΚΑ Η ΝΙΟΒΗ ΜΟΥΥΥΥΥ...![]()

Η επόμενη κίνησή σου, είναι να της δώσεις και ένα πηρούνι

demian29
Νεοφερμένο μέλος
χωρις να χρονοτριβω μου εχει σπασει τα νευρα η ατιμη. την εχω ενα χρονο και απο την πρωτη μερα πηγαινε στην αμμο της και δεν ειχαμε ποτε κανενα προβλημα σε αυτο τον τομεα. εδω και 2 βδομαδες χωρις να εχω αλλαξει τιποτα, ουτε τη συμπεριφορα μου ουτε την μαρκα αμμου η το φαι της και μονο οταν λειπω απο το σπιτι βγαζει απο την αμμο της ενα κουραδακι και το κρυβει επιμελως κατω απο το ψυγειο ή απλα το αφηνει εξω! οταν ειμαι σπιτι την παρακολουθω οταν παει στην αμμο της και δεν κανει τιποτα επιληψιμο απλα με κοιταει πονηρα! οταν ομως γυρναω το μεσημερι απο τη δουλεια ή θα βρω κατι κατω απο το ψυγειο ή απλα μπροστα στην λεκανη της η οποια παρεπιπτοντως ειναι κλειστη οποτα σιγουρα δεν τα βγαζει εξω καταλαθος! να τη μαλωσω ή να την τιμωρησω καπως δε μπορω γιατι δεν την εχω πιασει στα πρασα. εχετε καμια ιδεα-προταση?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Καλησπερα.
Ειναι στειρωμενη η γατουλα;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
demian29
Νεοφερμένο μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος
Ειχε αρχισει να μαρκαρει πριν τη στειρωσετε;
demian29
Νεοφερμένο μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος
Δε νομιζω,απλα αν ειχε αρχισει να μαρκαρει πριν στειρωθει σκεφτηκα οτι ισως της εμεινε σαν συμπεριφορα...

julia
Διακεκριμένο μέλος

Αυτό που έχω καταλάβει εγώ είναι ότι ίσως βαριούνται, δεν παίζουν/απασχολούνται αρκετά κλπ. Το βρίσκουν σαν παιχνίδι...

Εγώ αυτό που κάνω είναι να καθαρίζω αμέσως μόλις τα κάνει η συγκεκριμένη γάτα, την τουαλέτα...
Μετά απο λίγο καιρό το ξεχνάει το χόμπι...

myrandim
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα και καλώς σας βρήκαμε κι έμεις!
Πήραμε ένα γατουλάκι τριών μηνών και αυτό που κάνει με την τουαλέτα του δεν κατάφερα να το βρω σε άλλο τόπικ, παρότι έψαξα για να μη σας επιβαρύνω με νέα συζήτηση:
Την λεκάνη του την έχουμε στο μπάνιο.
Στην αρχή ήταν ανοιχτή με μια άθλια άμμο χαλίκι (βρόμαγε πολύ) αλλά τη χρησιμοποιούσε κανονικά. (ήταν και νεοφερμένη και θα ντρεπότανε
)Στη συνέχεια, διαβάζοντας για την ever clean, πήραμε τη centar και το γατούλι χάρηκε πολύ (το διάβασα και σε άνα άλλο τόπικ μόνο που δεν κοιμόταν μέσα...) Το κακό είναι ότι άρχισε να παίζει με τα στερεοποιημένα κακά του και να τα πετάει έξω από τη λεκάνη. Παίζει μαζί τους σαν μπαλάκια και στο τέλος μας τα αφήνει δωράκια τυλιγμένα στα χαλιά ή σκορπισμένα σε όλο το μπάνιο! Σήμερα βρήκα και στο χαλάκι δίπλα από το κρεβάτι μου.
Αυτό, λοιπόν, έγινε σύστημα και πλέον "καθαρίζει μόνη της τη λεκάνη της" κι εμείς δεν αντέχουμε άλλο το καθάρισμα όλου του σπιτιού κάθε μέρα. Σημείωση: καθαρίζαμε τακτικά τη λεκάνη ως και τρεις φορές τη μέρα αλλά δεν την προλαβαίνουμε πλέον! Φυσικά, όταν κοιμόμαστε ή λείπουμε ο κρυμμένος θησαυρός αυξάνεται.
Σκέφτηκα λοιπόν πως η λύση θα ήταν μια κλειστή τουαλέτα: αμ δε! βρήκε τρόπο να κρατάει το πορτάκι ανοιχτό και να τα πετάει έξω μαζί με τη μισή άμμο αυτή τη φορά.

ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑΑΑ! Αλήθεια δεν την παλεύουμε τί να κάνουμε;;;
-Άλλη άμμος, πιο χοντρή θα βοηθούσε;
-Κάποιος λόγος που το κάνει αυτό; Τι θα μπορούσε να την ενοχλεί;
-Κάποιος τρόπος να της δείξουμε ότι δεν σκορπάμε τα σκουπίδια μας στο "μεγάλο τασάκι" μόνο και μόνο να είναι το σπίτι μας καθαρό;

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος

εγω θα δοκιμαζα να επαιρνα το σοκολατακι και να το εβαζα πισω στην αμμο και επειτα να επιανα το γατακι και με τα ποδια του να το σκεπαζα. Καθε φορα που θα το εβλεπα να το πεταει εξω θα το εβαζα παλι μεσα και θα του εδειχνα να το σκεπασει.
Μηπως ομως δεν του αρεσει η αμμος με εντονη μυρωδια; Δοκιμαστε μια αοσμη ή με ελαχιστο αρωμα μηπως η συμπεριφορα του οφειλεται εκει.
Αν συνεχιζε να το κανει, μαλλον θα προσπαθουσα να χρησιμοποιησω μια βαθια λεκανη ωστε να του ειναι δυκολο να τα βγαλει εξω. Δεν ειναι απαραιτητο να ειναι λεκανη για γατες, ενα οποιοδηποτε πλαστικο βαθυ κουτι ισως να το εμποδιζε να τα βγαζει εξω
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool