Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Λοιπον..τα ιδια ακριβως εκανε και η πουπυ μου..οταν ηταν μικρη!!! επαιζε κυριολεκτικα ποδοσφαιρο με τα κακακια της!!! Δεν νομιζω οτι φταιει η αμμος..απλα..παιζει.Ειναι και η ηλικια τετοια..που ειναι πολυ νευρικα και ζωντοβολα.Ομως με τον καιρο ηρεμουν.Εγω...δεν εκανα κατι ιδιαιτερο με την πουπυ..και ομως το σταματησε σιγα-σιγα..απλα..βαρεθηκε..Γενικα εχω προσεξει οτι αποκτουν πολλες συνηθεις,που αφου τις δοκιμασουν λιγο..μετα τις κοβουν.
Δεν ξερω τις συνηθειες σας..αλλα παρτε της πολλα μπαλακια..και παιζετε μαζι της ποδοσφαιρο..για να ξεδινει εκει.Παντως πιστευω οτι θα το κοψει...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
zouzounela
Εκκολαπτόμενο μέλος
Τα μπαλάκι που προτείνει η Έφη είναι μια καλή λύση για υποκατάστατο...και τα περιτυλίγματα απο σοκολατάκια!!!
Δεν ξέρω αν ειναι τυχαίο, αλλα και ο δικός μου με την everclean τρελαίνεται να την βγάζει έξω....παρόλο που έχω σε κλειστή αμμολεκάνη τη συγκεκριμένη άμμο μόλις δει πως βγάζω το καπάκι να την καθαρίσω έρχεται και την βγάζει στην κυριολεξία με τις χουφτες!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
myrandim
Νεοφερμένο μέλος
Ευχαριστούμε πάρα πάρα πολύ για τη βοήθεια σας! Την έχουμε πραγματικά ανάγκη. (όπως και την πληροφορία ότι δεν είναι μόνο το δικό μας "ζωντόβολο"
) Θα τα δοκιμάσουμε όλα όσα είπατε κι ελπίζουμε να βαρεθεί σύντομα και η μικρή μας γιατί εμείς έχουμε απηυδήσει!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Ευχαριστούμε πάρα πάρα πολύ για τη βοήθεια σας! Την έχουμε πραγματικά ανάγκη. (όπως και την πληροφορία ότι δεν είναι μόνο το δικό μας "ζωντόβολο") Θα τα δοκιμάσουμε όλα όσα είπατε κι ελπίζουμε να βαρεθεί σύντομα και η μικρή μας γιατί εμείς έχουμε απηυδήσει!
χαχαχαχαχαχαχ...αν βαλεις την λεξη..ζωντοβολο..στο λεξικο..την πουπυ μου θα σου δειξει!!

..και ομως..το εκοψε..και μονη της μαλιστα..οποτε...μην απογοητευεσε καθολου...εγω ειμαι σιγουρη οτι θα το κοψει..
zouzounela
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πριν απο λίγα λεπτακια σας σκέφτηκα....βρήκα μια σκα...λα λίγο έξω απο τη λεκάνη....
Επειδή μόλις χτες του άλλαξα άμμο και του έβαλα μια πολύ ψιλη (natural sand, μοιαζει με την everclean αλλά νομίζω είναι ακόμα πιο ψιλη....) είμαι σίγουρη πως το προβλημα για αυτη τη συμπεριφορα είναι η άμμος ...Ίσως επειδή είναι πολύ ψιλη-πιο ελαφρια και μπορει να παιζει, παιζει με την άμμο...ουπς! βρίσκει και μια μπαλίτσα και παιζει και με αυτην....
Απλά ο δικός μου δεν είναι τοσο μάγκας και δεν κατάφερε να το κάνει στην κλειστη αμμολεκάνη που του έχω την everclean και μου την έκανε τώρα με την ανοιχτή...
Μετά το σημερινό θα σου προτεινα να δοκιμάσεις με μια πιο χοντρή άμμο....δυστυχώς δεν έχω κάποια "καλή" να σου προτείνω γιατί κι εγώ το ψάχνω ακόμα....Μακάρι να λυθεί το προβλημα....
mulan1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Και η δικιά μου είχε μανία να σκάβει και να πετάει έξω άμμους και όχι μόνο γι αυτό της πήρα και κλειστή λεκάνη. Πάντως όπως είπε και η πουπουλίνα ήταν μια συνήθεια. Με την κλειστή αμμολεκάνη εμένα διορθώθηκε, ίσως και η δικιά σου μετά από λίγο καιρό συνηθίσει. Νομίζω υπάρχει μια άμμος για γάτες που τους αρέσει να σκάβουν αλλά δεν ξέρω σε τι ακριβώς βοηθάει αυτό.
Alni
Νεοφερμένο μέλος
Επειδή δεν είχα λεφτά για κλειστή αμμολεκάνη πήρα ενα πολύ χοντρό χαρτόνι (ΠΟΛΥ χοντρό) και έφτιαξα ένα σπιτάκι στο οποίο έβαλα την αμμολεκάνη. Σχεδίασέ το έτσι ώστε να μην μπορεί να βγάζει τα μπαλάκια. Εγώ πλήρωσα 2.5 ευρώ και μια χαρά τώρα δεν βρήσκω τοίχους λερωμένους και διάφορα εδώ κι εκεί. Αρέσει και στις γάτες μου να είναι κρυμένες. Σημείωση: αν κάνεις κάτι τέτοιο φρόντησε να είναι αρκετά ευρύχωρο. Τέλος η everclean δεν μου έκανε, χρησιμοποιώ την κόκκινη Friskies με τις ψηλές άμμους έχουν συνεχώς λερωμένα τα πόδια τους και μετά πατάμε στον καναπέ και ...

Bijoux
Πολύ δραστήριο μέλος
Δοκίμασα τη golden white και νομίζω ότι είναι η καλύτερη απ' όλες τελικά. Κρατάει περισσότερο απ' όλες τις άλλες, δε μυρίζει , δε λερώνει. Κρατάει περισσότερο από μήνα ο σάκος και οικονομικά σου έρχεται το ίδιο με τη Friskies, ίσως και λιγότερο τελικά. Εγώ τη βρίσκω στον κτηνίατρο.
myrandim
Νεοφερμένο μέλος
Λοιπόν, τα νέα μας μετά από ενάμισι μήνα είναι τα εξής:
-Φτιάξαμε διάφορα μπαλάκια από εφημερίδες σε διάφορα μεγέθη, τα οποία κυνηγήσαμε με πάθος αλλά σύντομα τα βαρεθήκαμε (στο τσακίρ κέφι ασχολούμαστε μαζί τους) και διατηρήσαμε την παραπάνω κακιά μας συνήθεια.
-Αλλάξαμε την άμμο σε κρυσταλλική για πιο χοντρούς κόκκους και στην αρχή που οι κόκκοι ήταν καθαροί συνεχίσαμε ακάθεκτοι το βρωμοπαιχνίδι μας. Μόλις οι κόκκοι άρχισαν να κιτρινίζουν από τα ούρα το σταματήσαμε. Δε μου άρεσε όμως η κρυσταλλική γιατί έχω διαβάσει στο φόρουμ ότι είναι ανθυγιεινή
-Πήραμε ,λοιπόν, από το lidl άμμο με χοντρούς κόκκους σήμέρα και η βλακεία ξανάρχισε!

Μάλλον δεν την ενοχλεί κάτι. Είναι παιχνίδι που έγινε συνήθεια. Ελπίζω να σταματήσει με τον καιρό μόνη της, όπως συνέβη και με την πουπουλίνα, γιατί δεν ξέρω τι άλλο να κάνω...
Το κακό είναι, ότι είναι πολύ ύπουλη και δεν την έχω πετύχει ποτέ την ώρα που το κάνει -όσο καραούλι και να έχω στήσει- για να της πω ΜΗ!

Αυτά! Και σας ευχαρισρτώ για τις μέχρι τώρα συμβουλές σας και την βοήθειά σας. Τα ξαναλέμε

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mulan1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αν βάλεις την λεκάνη με την άμμο μέσα σε ένα μεγάλο χαρτόκουτο (είχα δει μια παρόμοια κατασκευή κάπου στο forum αλλά δεν την βρίσκω) και αφήσεις μια τρύπα για να μπαίνει, η οποία όμως δεν θα είναι στο ίδιο επίπεδο με το πάτωμα (θα χρειάζεται δηλαδή να κάνει ένα μικρό αλματάκι για να μπει) λες να δυσκολευτεί να βγάλει τα κακά της έξω?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
zouzounela
Εκκολαπτόμενο μέλος
Επισης μπορει να ειναι τυχαίο, αλλα έχει απο την Κυριακή που άλλαξα θέση τη λεκανη και σταματησε να πεταει έξω ακόμα και την άμμο (αφου επρεπε να την καθαρίσω για να καταλάβω πως πήγε!!).
madaley
Νεοφερμένο μέλος
δυστυχως εχουμε κ εμεις το ιδιο προβλημα με τον εναν γατουλη μας...εμας ειναι ακομα πιο τραγικη κατασταση,τον εχουμε πετυχει να τα εχει στο στομα κ να τα βγαζει να παιξει....πραγματικα δεν ξερουμε τι να κανουμε κ εμεις...και ειναι πολυ υπουλος...οταν μας ακουει οτι πλησιαζουμε να δουμε γιατι σκαβει σαν τρελος γινεται λουης!!
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
δυστυχως εχουμε κ εμεις το ιδιο προβλημα με τον εναν γατουλη μας...εμας ειναι ακομα πιο τραγικη κατασταση,τον εχουμε πετυχει να τα εχει στο στομα κ να τα βγαζει να παιξει....πραγματικα δεν ξερουμε τι να κανουμε κ εμεις...και ειναι πολυ υπουλος...οταν μας ακουει οτι πλησιαζουμε να δουμε γιατι σκαβει σαν τρελος γινεται λουης!!
Τι ηλικα εχει;Αν ειναι καποιων μηνων,μικρος δηλαδη..λογικο ειναι.Τα κανουν αυτα τα μικρα γατια.Μεγαλωνοντας θα το σταματησει.
Και η δικια μου το εκανε αυτο.Τα εβγαζε εξω..και επαιζε ποδοσφαιρο.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
madaley
Νεοφερμένο μέλος

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Εμενα παντως η δικια μου,μεχρι 1μιση χρονων,επαιζε με τα κακακια της ποδοσφαιρο.Δεν κανω πλακα..ειναι γεγονος.ειναι ενος χρονων!!δεν ειναι λιγο μεγαλος για να κανει τετοια κολπα;![]()

Sailor Moon
Νεοφερμένο μέλος
. Τώρα την έχω προς το παρόν μπαλκόνι, μέχρι όμως να πιάσουν τα πρώτα κρύα. Μέτα που θα τη βάλω μέσα θα δούμε αν θα κάνει πάλι τα ίδια
.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Καλησπέρα σε 'ολουσ!
Ο γατουλης μας είναι πλέον σχεδον 9 μηνών και τισ τελευταίες μέρες έχει αποκτήσει μια κακιά συνήθεια!
Βρίσκουμε συνέχεια κόπρανα εξω απο τη λεκάνη του. Τα οποία είναι τυλιγμένα με άμμο, το οποίο σημαίνει οτι πάει κανονικά στη λεκάνη του και μετά τα βγάζει και παίζει και τα βρίσκουμε κάτω απο τον καναπέ.
Να σημειώσω οτι πήραμε απόφαση με τον φίλο μου να μετακομίσουμε στο εξωτερικό και φυσικά θα πάρουμε τον γάτο μαζί μας.Ήδη κάναμε όλες τι απαραίτητες διαδικασίες.Επειδή εγώ βρήκα άμεσα δουλειά , έπρεπε να φύγω αρχές Φλεβαρη.Συμφωνήσαμε λοιπόν ο γάτος να έρθει μαζί με τον φίλο μου όταν θα έχουμε βρει σπίτι μόνιμο στο εξωτερικό και όλα θα είναι έτοιμα ώστε να μην ταλαιπωρηθεί και ο γατούλης μας πολύ.'Οπως καταλαβαίνετε ο γάτος μένει εδώ και 2 μήνες με τον φίλο μου στο σπίτι μας στην ελλάδα και παράλληλα τον νταντεύει εκτός απο τον φίλο μου και η αδερφή μου και η μαμα μου που τον υπεραγαπάνε επίσης. Δεν θα σας πω με τη δυσκολία έχω αντεξει μακριά του 2 μήνες....Αυτή είναι ίσως η μεγαλύτερη αλλαγή που έχει συμβεί στη ζωή του γατου μας.Η δεύτερη αλλαγή που έχει συμβεί είναι η αλλαγή αμμολεκάνης (έσπασε το πορτακι της προηγούμενης και αναγκαστηκε ο φίλος μου να του πάρει καινούρια -με πιο ευέλικτο πορτάκι)
Πρώτη φορά 'εβγαλε τα κακά του εκτός λεκάνης όταν ήρθε ο φίλος μου να με επισκεφτεί για 3 μέρες και τον πρόσεχε (στον ίδιο χώρο) η αδερφη μου!Μετά έβρισκε 2-3 ακόμα φορές ο φίλοσ μου κακά τριγύρω μέχρι που προχτές τα έβγαλε μπροστά του!Δλδ εκέι που καθότανε στον καναπέ τον βλέπει να μπαίνει ο μισός μέσα στη λεκάνη και να βγάζει τα κακα έξω!!!Τον μάλωσε άμεσα αλλά δεν ξέρω αν έκανε καλά!
Ευτυχώς σε 2 μέρες θα γυρίσς ελλάδα για ένα τριήμερο και θα τον δώ επιτελούς!Οι κίνησεις του όμως με ανησυχούν! Τι είναι αθτή η καινούρια συνήθεια????
υ.γ. είναι στειρωμένος απο 5 μηνών!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Καλημέρα!
Ουάου, εσύ κι αν έχεις τρελοκομείο γάτο...

Στην ουσία δεν έχω να σου δώσω καμιά απάντηση της προκοπής, μόνο σκέψεις.
Το πρώτο που σκέφτομαι είναι ότι αν όντως το έχει για παιχνίδι, δηλαδή τον βλέπει ο φίλος σου να το κηνυγάει χαρούμενος, να παίζει μαζί του όπως παίζει με τα άλλα του παιχνίδια, τότε ίσως αυτό να του λείπει λίγο, δηλαδή να θέλει να παίζει πιο πολύ. Ίσως σε αυτή την περίπτωση με το που τον βλέπεις να του αποσπάς την προσοχή με ένα άλλο παιχνίδι και να παίζεις μαζί του μέχρι να κουραστεί, τουλάχιστον για λίγο καιρό ώστε να αποσυνδέσει το κακά=παιχνίδι.
Το άλλο που σκέφτομαι είναι αν όντως παίζει κάτι με την ψυχολογία του, ή ακόμα και κάτι με την άμμο του. Πέρα από τη λεκάνη, έχετε δοκιμάσει να αλλάξετε μάρκα άμμου; Δεν ξέρω τι, αλλά μπορεί κάτι να μην του αρέσει και να αντιδρά έτσι. Μήπως η άμμος που έχετε δεν καλύπτει πολύ τις οσμές και τον ενοχλεί, οπότε τα βγάζει έξω για να την κρατήσει "καθαρή"; Τί να πώ..
Είναι και μικρούλης, και όλο και θα κάνει το μουρλό! Αλλά αυτό πάλι...!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Hlianna
Διάσημο μέλος
Μηπως ο γατουλης σου βαριεται?
αν παιζουν πιο πολυ μαζι τους?
΄Το τελευταίο 3μηνο δεν του έχουμε αλλάξει μάρκα άμμοy.Παίρνουμε την EverClean. Οπότε δεν ξέρω αν συνδέεται η άμμος με το "νέο παιχνίδι".
Το θέμα είναι οτι ασχολούνται 3 άτομα μαζί του και μάλιστα απο τότε που έφυγα ο φίλος μου τον έχει κακομάθει επειδή νιώθει τύψεις οτι επειδή λείπω εγώ πρέπει να του δίνει διπλάσια προσοχή.Τον αφήνει και κοιμούνται μαζί , δεν τον περιορίζει μεσα στο σπίτι (κοινως λείπω εγώ και όλα τα όρια του γάτου έχουν καταρριφθεί!), τον κατεβάζει και παίζουνε στον κήπο τα σκ.Και όποτε είναι σπίτι , όλο αγκαλιά τον έχει!
Η αλήθεια είναι οτι το γατί μας είναι και υπερκινητικό (τρέχει σαν σβούρα...η στείρωση δεν είχε καμμία επίδραση πάνω του)και καθόλου ανεξάρτητο.π.χ. όσο είμαστε σπίτι θέλει να είναι συνέχεια μαζί μας!όπου παμε μέσα στο σπίτι είναι απο πίσω μας!
Ευτυχώς που επιστρέφω και έστω και για λίγες μέρες θα δω τι συμβαίνει!
υ.γ. λέω να του πάω δώρο το feliway μήπως και χαλαρώσει λίγο
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool