Βελονισμός και neural therapy στην κτηνιατρική

Ισμήνη εύγε. Το blog που βρήκες υπέροχο, το κείμενο ότι ακριβώς σκέφτομαι, αλλά δεν έχω τη ψυχραιμία να τα γράψω. Μην το προσπεράσετε οι υπόλοιποι please διαβάστε το......:redface: :redface: :redface:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

πραγματι ωραιο!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πολυ ενδιαφερον συμφωνω με πολλα σημεια του αρθρου διαφωνω με καποια αλλα και βρηκα κι αυτο ποθ ειναι πολυ καλο και αρκετα αντικειμενικο
https://www.skepdic.gr/Entries/Epsilon/enaltherap.htm

Αλλα δεν μπορω να καταλαβω ακομη αυτον τον ανταγωνισμο ενναλακτικη κλασσικη γιατι να μην γινονται παραλληλα οπως και η βοτανολογια που εχει να προσφερει πολλα κι ας ειναι απο την πανω ραχουλα και οχι απο τοσο μακρυα οσο το τραλλαλισταν, γιατι να μη δοκιμαζει κανεις παραλληλα με την κλασσικη ιατρικη και αλλα βοηθητικα πραγματα χωρις να ξεχνα οτι δεν ειναι παρα μεσα και οτι σαφεστατα χωρις αλλαγη του τροπου ζωης δε γινονται πολλα αλλα γιατι να μην εχει δικαιωμα να επιλεγει κανεις τον γιατρο που αισθανεται οτι τον ακουει κα τον φροντιζει πιο αρτια και ταιριαχτα σε εκεινον υπαρχουν ζεστοι γιατροι κλασσικοι που ειναι πολυ ψαγμενοι και ενναλακτικοι πολυ ψυχροι και στενομυαλοι εξισου αυτο που σιγουρα με βρισκει αντιθετη ειναι να ξεμπερδευει γρηγορα κανεις με τον ασθενη σ ενα τεταρτακι οπως οπως και να μη νοιαζεται για το τι ακριβως συμβαινει αστον θα ρθει την αλλη φορα αμα δε πιασει αυτο το φαρμακο θα δοκιμασω αλλο κλπκλπ εγω πιστευω οτι ολα χριεαζονται και ανταποκρινονται σε διαφορετικες αναγκες απλακαι οτι ο καθενας σαν διαφορετικος εχει δικαιωμα να διαλεγει τον θεραπευτη του οποιας κατευθυνσης και να ειναι

Αγαπητή yasmin1gr, είναι μεγάλο λάθος να καταφεύγουμε σε πρακτικές εναλλακτικής ιατρικής, επειδή κάποιοι γιατροί δεν ασκούν καλά το επάγγελμά τους. Είναι τραγικό να στρεφόμαστε σε ψευτοεπιστήμες που περισσότερη σχέση έχουν με τη μαγεία, επειδή κάποιοι είναι κακοί επιστήμονες.

Δεν υπάρχει καμία διαμάχη μεταξύ εναλλακτικής και κλασικής ιατρικής. Απλά η εναλλακτική προσπαθεί διακαώς να γίνει αποδεκτή από την επιστημονική κοινότητα και εκλαμβάνει την αδυναμία της ως αντίδραση από την κλασική ιατρική.

Πάντως η δική μου κτηνίατρος είναι και ομοιοπαθητικός.

Αρχική Δημοσίευση από chrisidor:
Πάντως η δική μου κτηνίατρος είναι και ομοιοπαθητικός.

Μήπως είναι και χαρτορίχτρα;

Γνωρίζετε ότι ΔΕΝ απαιτείται πτυχίο ιατρικής (ή κτηνιατρικής) για να γίνεις ομοιοπαθητικός; Αυτό σας λέει κάτι;

Δεν ξερω παιδια εγω παντως ειχα ασχημη εμπειρια απο την ομοιοπαθητικη και πλεον δεν ειμαι απλως επιφυλακτικη αλλα και αρνητικη θα λεγα.Βεβαια αυτο ειναι δικη μου υποθεση που λεει αλλα ενας καλος κανονας ειναι να προσεχουμε πολυ τι επιλεγουμε .και που θα αφησουμε τον εαυτο μας .Κατα βαση παντως πιανουν πολυ καλα τα ψυχοσωματικα συμπτωματα οπου εκει δινουν καποιες λυσεις. Σε σοβαρα προβληματα υγειας ομως δεν...!

Εγώ αυτό που θέλω να πω μόνο είναι οτι ορισμένοι κτηνίατροι με πανεπιστημιακό πτυχίο συμφωνούν με πρακτικές εναλλακτικής ιατρικής και τις εφαρμόζουν σε όσους ενδιαφέρονται.
Τώρα για το αν είναι και χαρτορίχτρα δεν γνωρίζω και προσωπικά δεν με αφορά.Αυτό που ξέρω είναι οτι είναι άριστη κτηνίατρος.

Θα μας πεις τα στοιχεια της για την ερευνα μας για καλους κτηνιατρους??

Μερικες φορες δεν γινεται να δυνδιαστουν αυτα τα δυο λογω σοβαροτητας της καταστασης κατ' αρχην. Δηλαδη εγω πριν τρια χρονια που ειχα φτασει στο σημειο να επισκεπτομαι μια φορα την εβδομαδα (τουλαχιστον) τον ενδοκρινολογο, υπηρχε λογος να το "ψαχνω" και με ομοιοπαθητικο?
Συγνωμη αλλα ουτε που μου περασε απο το μυαλο!
Κι οσον αφορα τα ψυχοσωματικα συμπτωματα υπαρχουν ψυχιατροι και ψυχαναλυτες επισης της κλασσικης ιατρικης. (Παντως εγω για τη αλλεργια μου που ηταν απο στρες πηγα μονο σε αλλεργιολογο.)

Δεν αναφερομουν τοσο στην ολοιοπαθητικη για την οποια κι εγω δεν ξερω τι να πιστεψω,
αν και με ειχε φροντισει με μοναδικο τροπο μια κλασσικη παθολογος που ηταν και ομοιοπαθητικος στην γαλλια αλλα δεδομενου οτι μετα ανακαλυψα οτι εκεινο που ειχα συνδεονταν με το ανχος και τελικα εφυγε με την ψυχαναλυση στην οποια υποβαλλομαστε υποχρεωτικα οσοι θελουν να το ασκησουν σαν επαγγελμα αναρωτιεμαι μηπως ηταν effe placebo τελικα αν κα εκεινο που ειχα εφυγε τοτε και ηταν η μονη γιατρος που με ρωτησε τοσες λεπτομερειες ποτε.

Αναφερομουν σε αλλες τεχνικες που εουν σχεση με το σωμα που συχνα παραμελειται απο την κλασσικη ιατρικη και αντιμετωπιζεται ψυχρα οπως πχ οταν εχεις κρυωμα αντι να παρεις μονο ασπιρινες και αντιβιωση να εκμεταλευτεις και την βοτανολογια με τσαι και εντριβες η μασαζ που διευκολυνουν την αναπνοη και οταν εχεις αυχενικο να κανεις και φυσικοθεραπεια μαζι με τα αντιφλεγμωνωδη η τις αλοιφες που θα σου πει ο γιατρος .

Εκτως αυτων η καθε παθηση για μενα ειναι σημαδι οτι ο ανθρωπος κατι χειριζεται λαθος στην ζωη του ειτε διατροφικα ειτε σαν τροπος ζωης ειτε ψυχικα και η αναρρωση ειναι πολυτιμος χρονος για να σκεφτει κανεις τι ειναι αυτο και να το αλλαξει ριζικα για να μη την ξαναπαθει. Για παραδειγμα δεν ειναι τυχαιο οτι σοβαρες ασθενειες παθαινουν οι ανθρωποι που συχνα δεν αντιλαμβανονται καν οτι πιεζονται στη ζωη τους (μα ηταν μια χαρα ποτε δεν αρωσταινε) αλλα ειναι σκληροι καπως και μετα τους ερχεται κατευθειαν ενα εγκεφαλικο ενας καρκινος κλπ και αν κοιταξει πριν το ιστορικο τους κανεις βλεπει πενθη που δεν ξεπερασαν βλεπει μια απιστευτη εσωτερικη πιεση και μια τεραστια αδυναμια να μιλησουν και να βιωσουν συναισθηματα στα οποια το σωμα τους αντιδρα περισοτεροο η λιγοτερο εντονα με βαση την κληρονομικη τους προδιαθεση. Αυτη ειναι η αποψη που εχω σχηματισει και υποστηριξει θεωρητικα στις δικες μου ερευνες και απο την εμπειρια μου και ακουγοντας συνεδρια και διαλεξεις και διαβαζοντας ερευνες βιολογων, γιατρων νευροβιολογων ψυχολογων ψυχαναλυτων κλπ. Εξισου υπαρχουν ερευνες στη γαλλια γιατι για εκει ξερω που δειχνουν οτι αν πχ ενας ασθενης με καρκινο στηθους μιας συγκεκριμενης μορφης υποβληθει σε ψυχοθεραπεια μετα μειωνεται εως και εξαφανιζεται το ενδεχομενο μεταστασης το ιδιο εχω διαβασει οτι ισχυει και σε μερικες αλλες μορφες καρκινου.
Αυτα απο μενα

Μα και η κλασσικη ιατρικη συνδιαζει την φυσικοθεραπεια π.χ. που αναφερεις. Π.χ. στο αυχενικο συνδρομο τη συστηνουν μαζι με φαρμακα.
Οσο για τον καρκινο κ.α. ασθενειες το αρνητικο ψυχολογικο κομματι σαφως τις επιδεινωνει, αλλα δεν ειναι η κυρια αιτια προκλησης τους.
Συμφωνω παντως οτι το να ειμαστε ψυχολογικα υγιεις ειναι βασικοτατο, αν οχι το βασικοτερο. Kαι εαν χρειαστει να επισκεπτομαστε τον αντιστοιχο γιατρο, αλλα προσωπικα προτιμω της κλασσικης Ιατρικης.

yasmin1gr παραθέτετε πολλές έννοιες και απλουστεύετε τα πράγματα. Η εναλλακτική ιατρική δεν έχει να κάνει με την ψυχολογία του ατόμου, η οποία πράγματι βοηθάει στη θεραπεία πολλών νόσων. Η εναλλακτική ιατρική βασίζεται σε δοξασίες, παραδόσεις, φιλοσοφικές θεωρίες, χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση.

Η βοτανολογία είναι κλάδος της βιολογίας που μελετά τα βότανα. Δεν είναι θεραπευτική μέθοδος. Σχετικά με τα βότανα, η αλήθεια είναι ότι πάρα πολλές από τις ουσίες που χρησιμοποιούνται ως φάρμακα προέρχονται από φυτά. Η χρήση όμως των ουσιών αυτών κατευθείαν από τα φυτά δεν τα κάνει αυτομάτως και φάρμακα. Η περιεκτικότητα των φυτών σε διάφορα συστατικά επηρεάζεται πάρα πολύ από διάφορους παράγοντες, π.χ. ποικιλία φυτού, συνθήκες ανάπτυξης (φως, υγρασία, θερμοκρασία κ.λπ.), συνθήκες συντήρησης, εποχή συγκομιδής και τόσα άλλα, που κάνουν δύσκολη την ακριβή δοσολογία και επομένως αμφίβολη την αποτελεσματικότητα. Έτσι, δεν μπορούμε να πούμε ότι τα βότανα θεραπεύουν, τουλάχιστον όχι όπως τα φάρμακα.

Η φυσικοθεραπεία και ο βελονισμός δεν είναι εναλλακτική ιατρική, αλλά συμπληρωματική.

Και κάτι τελευταίο: η ψυχανάλυση δεν έχει επιστημονική βάση.

Λαθος κανετε για την ψυχαναλυση αγαπητε, δεν ειστε ενημερος και ειναι εν μερη φυσικο μιας και υπαρχουν πληροφοριες που τωρα ερχονται στην ελλαδα (ειμαστε παρα πολυ πισω σ'αυτα τα θεματα).

Υπαρχει επιστημονικη βαση αυτο το αποδεικνυουν παρα πολλες ερευνες που εχουν γινει σε πανεπιστημια ινστιτουτα και φορεις του εξωτερικου( Αμερικη , Λατινικη Αμερικη Ιαπωνια Γαλλια Γερμανια και Αγγλια) σε συνεργασια με αλλους κλαδους πχ ιατρικη, νευροεπιστημες.
Ενδεικτικα σας αναφερω οτι η ψυχαναλυση διδασκεται επισημα σε πανεπιστημια της γαλλιας της αγγλιας και της λατινικης αμερικης και υπαρχει ειδικο μεταπτυχιακο και διδακτορικο πανω σε ψυχαναλυτικα θεματα απλα δεν γινεται να γινει κανεις μεσα απο πανεπιστημιο ψυχαναλυτης για τεχνικους λογους που αφορουν το ιδιο το επαγγελμα και εξισου οτι στην γερμανια η κοινωνικη ασφαλεια αναγνωριζει επισημα και πληρωνει ψυχαναλυτικου τυπου θεραπειες και ψυχαναλυση.
Ερευνες ποιοιτικου τυπου αλλα και ποσοτικου εχουν ηδη γινει επι του θεματος απο την International Psychoanalytic Society σε συνεργασια με ερευνητικους φορεις. Τωρα το αν αναγνωριζεται κεπισημα και απο ποια κρατη σαν θεραπευτικη μεθοδος με επιστημονικη βαση ειναι και θεμα του καθε κρατους.
Εξισου στην Γαλλια γιατι για εκει γνωριζω συχνα ψυχαναλυτες προσκαλουνται σε συνεδρια βιολογων νευροβιολογων και υπαρχει κοινη ερευνα σε αυτους τους τομεις. Το αν αναγνωριζεται κατα ποσο και γιατι στην ελλαδα ειναι αλλο θεμα και αφορα και το κρατος το οποιο δεν προστατευει νομικα εννοιες οπως ο ψυχοθεραπευτης να μη πω για το ψυχολογος που ακομη δεν ξεκαθαρισε στην ελλαδα οποιος ενδιαφερεται θα μαθει για αυτα τα θεματα και τις εν λογω ερευνες απο τον Συλλογο Ψυχολογων Ελλαδας και την Ελληνική Ψυχαναλυτικη Εταιρεια. Να σημειωθει οτι γινεται προοδος παντως και στην πολη μας οι κλινικες Γαστρεντερολογιας στο παπαγεωργιου Νεογνων στο Ιπποκρατειο και Παιδοψυχιατρικης στο παπανικολαουεχουν αρχισει να ενσωματωνουν ψυχολογους η ψυχιατρους-ψυχαναλυτες για το προσωπικο στα σεμιναρια τους.
Οσο για τον καρκινο ειναι οπως πολλες πολυπαραγοντικη νοσος και δεν εχει βρεθει ακομη τι τον προκαλει το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν εχω δει ποτε καρκινο και εχω δει πολους γιατι δουλευα σε δερματολογικο νοσοκομειο με ασθενεις με καρκινο του δερματος που να ειναι ψυχικα υγιης ολοι ηταν μεσα τους απιστευτα ασχημα.

Επειδή τη διαδικασία τη ψιλογνώρισα, τελευταία μου επαφή με ψυχαναλήτρια πριν τρία χρόνια, μιλώντας απο προσωπική εμπειρία και απο τρείς διαοφρετικούς σε σχολή νοοτροπία και άποψη ψυχολόγους και δύο ψυχίατρους και αρκετά βιβλία για να καταλάβω και μόνη μου και χωρίς να αμφισβητώ τις δυνατότητες θεραπείας ψυχικών παθήσεων πάντα και όχι σωματικών γιατί τότε θα μιλάγαμε για νερό του Καματερού και χωρίς να αμφισβητώ το ρόλο που μπορεί να παίξει στην αντιμετώπιση των ψυχολογικών προβλημάτων που γεννάει η γνώση ότι πάσχεις απο μια σοβαρή αρρώστεια, με όλα αυτά και με όλο το σεβασμό στην επιστήμη και χωρίς να τσουβαλιάζω ανθρώπους σχολές και θεωρίες, θεωρώ ότι πια παραείναι απλουστευτική και στερούμενη φαντασίας η πορεία της πια. Υπάρχουν άτομα που έχουν φτάσει να ψυχαναλύονται μια ζωή, να γράφουν καθημερινά ημερολόγια, να μην μπορούν να πάρουν σημαντικές αποφάσεις χωρίς να τις συζητήσουν με τον ψυχαναλυτή τους, να αναζητούν τις αιτίες για το καθετί που τους συμβαίνει ξεχνώντας να το ζήσουν, να αναλύουν τις σχέσεις με βάσει τυποποιημένα πρότυπα, να έχουν σιχτιρίσει και ξανασιχτιρίσει τους γονείς τους για όλα τα κακά που τους έχουν συμβεί και έχουν κάνει αυτοί και ακόμα δεμένοι με τον ομφάλιο να είναι απο την ανάποδη πια και σε τελική ανάλυση να είναι ακόμα εκεί απο όπου ξεκίνησαν με μοναδικό κέρδος ότι καταλόγισαν τις ευθύνες. Συγνώμη που είμαι λίγο παρμένη με το θέμα αλλά απο τα λίγα που διαβάζω ακόμα και στην Αμερική που είναι η χαρά του ψυχαναλυτή αρχίζει και γίνεται έντονη η τάση που μιλάει για τέλος της ψυχανάλυσης τουλάχιστον με τη συμβατική της μορφή. Πάντως την επόμενη ψυχολόγο που θα ακούσω να μου λέει ότι πρέπει να θρηνήσω θα τη δαγκώσω στο λαιμό, τίποτα προσωπικό.:redface:

Πάντως την επόμενη ψυχολόγο που θα ακούσω να μου λέει ότι πρέπει να θρηνήσω θα τη δαγκώσω στο λαιμό, τίποτα προσωπικό.:redface:
Λέει ο ψυχολόγος στον ασθενή ότι πρέπει να θρηνήσει; Δεν του το βγάζει χωρίς να του το πει, αν εντοπίσει τέτοια καταπιεσμένη επιθυμία;

:blink: Εμένα Θανάση μέχρι ότι έχω αναιρέσει τους ρόλους θεραπευτή ασθενή μου έχουν χρεώσει. Η αλήθεια είναι ότι με το δεύτερο κατά σειρά μια χαρά τον βοήθησα!!!:blink: :confused: :blink: :confused:

Αν όμως κανείς έχει στρεβλή άποψη για βασικά θέματα ζωής δεν βοηθά η ψυχοθεραπεία? Δεν ξερω πολλά αλλά ακουσα και για τη γνωσιακή ψυχοθεραπεία η οποία υποτίθεται βοηθά πιο άμεσα.

:blink: Εμένα Θανάση μέχρι ότι έχω αναιρέσει τους ρόλους θεραπευτή ασθενή μου έχουν χρεώσει. Η αλήθεια είναι ότι με το δεύτερο κατά σειρά μια χαρά τον βοήθησα!!!:blink: :confused: :blink: :confused:
Απ όσο έχω υπ όψιν, αν ο ασθενής είναι μη συνεργάσιμος άθελά του, είναι στην ικανότητα του ψυχαναλυτή να τον κάνει να συνεργαστεί. Ο ψυχαναλυτής οδηγεί εκεί που θέλει τον ασθενή και τον κάνει να πει την αλήθεια προσπαθώντας έτσι να εντοπίσει τα αίτια, να τα βγάλει στην επιφάνεια και να τα καταστρέψει. Αν δεν τα καταστρέψει, καλύτερα να τα άφηνε εκεί που ήταν καταχωνιασμένα γιατί μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα.
Προσωπική μου άποψη δε, είναι ότι δεν θα πρέπει να χρησιμοποιεί χρονόμετρο, ή τουλάχιστον όχι εν γνώσει του ασθενή. Εγώ πάντως θα επηρεαζόμουν άσχημα αν έβλεπα χρονόμετρο. Αν κατάφερνε να με κάνει να το ξεχάσω….

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back