Βιβλιο-προτάσεις!

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Α κοπελουδες,φρεσκιες φρεσκιες και ακουω και οργανωση bookring ε;Αντε με το καλο,ποστάρετε στο φόρουμ και ότι χρειαστειτε απο πλευρας αποριων και οργανωσης,ειμαι ενα κλικ μακρια!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σπουδάζω ειδική αγωγή στο Παν. Μακεδονίας:D φέτος κάνω την πρακτική μου και τελειώνω:up:.....εσύ???

Μπράβο αυτό θα σπούδαζα αν το ξανάπαιρνα απο την αρχή. Είναι μεγάλο μεράκι νομίζω η διδασκσλία και ειδικά οταν έχει να κάνει με ειδική αγωγή. Καλή σταδιοδρομία σου εύχομαι, έχει μεγάλες -όχι οικονομικα βέβαια:confused::hmm::mad:- ανταμοιβές. Εγώ σπούδασα Αγγλική Φιλολογία στο Καποδιστριακό, διδάσκω χρόνια ατελείωτα στον ιδιωτικό αρχικά και τώρα στον δημόσιο τομέα και το λατρεύω. Με ενδιαφέρουν οι νέες τεχνολογίες και οτιδήποτε έχει σχέση με μαθησιακά αλλά ....για μεταπτυχιακό είμαι μεγάλη πια και... λέω να ;) ζήσω όσο περισσότερο μπορώ όσο ακόμα προφταίνω. Έτσι ασκούμαι στην βιβλιοφαγία η οποία είναι η μόνη ίσως .."φαγία" που δεν με παχαίνει:lol::lol::lol: :blink::blink: :D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σλιθεριν στην κατηγορια αστυνομικων και ιστορικων θα προσθεσω το
"Εγκλημα στην αρχαια αγορα" της Claude Mosse.Περα απο την αστυνομικη πλοκη νομιζω οτι παραθετει αρκετα στοιχεια απο την καθημερινη ζωη των Αθηναιων,διαδραματιζεται αν θυμαμαι καλα λιγο μετα τον Πελοπονησιακο πολεμο.Και δεν μπορω να μην αναφερω το κορυφαιο(κατα την γνωμη μου)του ειδους το "Ονομα του ροδου" του Ουμπερτο Εκο.Για οσους δεν το διαβασαν ακομη, το συστηνω ανεπηφυλακτα.:)
Τωρα για επιστημονικη φαντασια, που διαβαζα πολυ,πολυ μικροτερη
θυμαμαι οτι μου αρεσαν πολυ τα "Ταξιδια στον χοροχρονο".Καποια απο τα διηγηματα του, ηταν πραγματικα ευρηματικα.Α, και να προσθεσω και την "Επαφη" του Καρλ Σαγκαν, που απο τοτε που ειδα την ταινια με την Τζουντι Φοστερ,ψαχνω το βιβλιο αλλα εδω και χρονια εχει εξαντληθη.:down:

Σλιθεριν στην κατηγορια αστυνομικων και ιστορικων θα προσθεσω το
"Εγκλημα στην αρχαια αγορα" της Claude Mosse.Περα απο την αστυνομικη πλοκη νομιζω οτι παραθετει αρκετα στοιχεια απο την καθημερινη ζωη των Αθηναιων,διαδραματιζεται αν θυμαμαι καλα λιγο μετα τον Πελοπονησιακο πολεμο.
ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ βιβλίο, ευφυέστατη η γραφή της Mosse. Διδάσκει ενώ σε δελεάζει με την αστυνομική πλοκή. Αναφέρεται στην αρχή της πτώσης της αθηναϊκής δόξας, την περίοδο των ελληνιστικών χρόνων.

,ψαχνω το βιβλιο αλλα εδω και χρονια εχει εξαντληθη.:down:
https://thebookstore.gr/product_info.php/products_id/75172?osCsid=f0a041e1ed750c3da1a619e2aa05b9ee
Στο πιο πάνω είναι το λινκ που μπορείς να βρεις το βιβλίο σου κ μάλιστα σχεδών τσάμπα:up:

https://thebookstore.gr/product_info.php/products_id/75172?osCsid=f0a041e1ed750c3da1a619e2aa05b9ee
Στο πιο πάνω είναι το λινκ που μπορείς να βρεις το βιβλίο σου κ μάλιστα σχεδών τσάμπα:up:

Σλιθεριν σε ΥΠΕΡ,ΥΠΕΡ ευχαριστω.:kiss: Το καλυτερο δωρο ,για μενα.:up::up::up:
Την "ΕΠΑΦΗ" την ψαχνω δυο-τρια χρονια τωρα ,και παντου μου εβγαινε εξαντλημενο.Την εχω διαβασει απο δανειστικη βιβλιοθηκη, αλλα ηθελα πολυ να το εχω αυτο το βιβλιο.
Τωρα το παραγγελνω,μακαρι να μην μου πουν οτι ειναι εξαντλημενο.
Σλιθ σ'ευχαριστω και παλι.:D
Ραισακι να'σαι καλα που ανοιξες το θεμα.:kiss:

Σλιθεριν σε ΥΠΕΡ,ΥΠΕΡ ευχαριστω.:kiss: Το καλυτερο δωρο ,για μενα.:up::up::up:
Την "ΕΠΑΦΗ" την ψαχνω δυο-τρια χρονια τωρα ,και παντου μου εβγαινε εξαντλημενο.Την εχω διαβασει απο δανειστικη βιβλιοθηκη, αλλα ηθελα πολυ να το εχω αυτο το βιβλιο.
Τωρα το παραγγελνω,μακαρι να μην μου πουν οτι ειναι εξαντλημενο.
Σλιθ σ'ευχαριστω και παλι.:D
Ραισακι να'σαι καλα που ανοιξες το θεμα.:kiss:
Δεν νομίζω να σο το πουν γιατί το έβαλα στο καλάθι της απαραγγελίες κ μου έβγαλε τιμή κανονικά άρα είναι σε διαθεσιμότητα. Με έβαλες κ μένα στη πρίζα να το παραγγείλω:up:

Μερικά απ'τα δικά μου αγαπημένα:
  • The Hitchhiker's Guide to the Galaxy, του Douglas Adams (ο ελληνικός τίτλος είναι "Γυρίστε τον γαλαξία με οτοστόπ", αλλά αν δεν σας κουράζουν τα αγγλικά, αξίζει πραγματικά τον κόπο να διαβάσετε το πρωτότυπο). Είναι κορυφαίο!
  • Μπαουντολίνο, του Ουμπέρτο Έκο. Είναι ιστορικοφανές μυθιστόρημα, σαν το Όνομα του Ρόδου, με λίγο περισσότερο χιούμορ.
  • Τρυποκάρυδος, του Τομ Ρόμπινς. Πολύ πρωτότυπο, πολύ ευχάριστα γραμμένο.
  • Μόνολογκ, του Λένου Χρηστίδη. Όπως όλα όσα έχει γράψει ο Χρηστίδης: ειρωνικό, με κυνικό χιούμορ, ανατρεπτικό. Χρειάζεται λίγη προσπάθεια να εξοικειωθεί κανείς με την ασυνταξία και την αποσπασματική ροή (γιατί πρόκειται όντως για αυτό που λέει ο τίτλος), αλλά η προσπάθεια ανταμείβεται.

Ντρεπομαι αλλα πρεπει να σας πω οτι για ΟΛΟ το καλοκαιρι διαβασα μονο το Η ΚΥΡΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΜΕΛΙΕΣ του Αλεξανδρου Δουμα :redface::redface::redface:

Ντρεπομαι αλλα πρεπει να σας πω οτι για ΟΛΟ το καλοκαιρι διαβασα μονο το Η ΚΥΡΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΜΕΛΙΕΣ του Αλεξανδρου Δουμα :redface::redface::redface:
Δεν το έχω διαβάσει, αλλά δεν είναι κάπως ψυχοπλακωτικό; Ή κάνω λάθος;
  • The Hitchhiker's Guide to the Galaxy, του Douglas Adams (ο ελληνικός τίτλος είναι "Γυρίστε τον γαλαξία με οτοστόπ", αλλά αν δεν σας κουράζουν τα αγγλικά, αξίζει πραγματικά τον κόπο να διαβάσετε το πρωτότυπο). Είναι κορυφαίο!
Αυτό δεν είναι τριλογία; Θυμάσαι τα άλλα 2 βιβλία ποια είναι;

Μερικά απ'τα δικά μου αγαπημένα:
  • Μπαουντολίνο, του Ουμπέρτο Έκο. Είναι ιστορικοφανές μυθιστόρημα, σαν το Όνομα του Ρόδου, με λίγο περισσότερο χιούμορ.
  • Τρυποκάρυδος, του Τομ Ρόμπινς. Πολύ πρωτότυπο, πολύ ευχάριστα γραμμένο.
  • Μόνολογκ, του Λένου Χρηστίδη. Όπως όλα όσα έχει γράψει ο Χρηστίδης: ειρωνικό, με κυνικό χιούμορ, ανατρεπτικό. Χρειάζεται λίγη προσπάθεια να εξοικειωθεί κανείς με την ασυνταξία και την αποσπασματική ροή (γιατί πρόκειται όντως για αυτό που λέει ο τίτλος), αλλά η προσπάθεια ανταμείβεται.

To Μπαουντολινο του Εκο για να πω την αληθεια δεν με πολυενθουσιασε.:/: Ισως γιατι το διαβασα αμεσως μετα το Ονομα του ροδου και περιμενα κατι ισαξιο.Θα επρεπε μαλλον να το δω λιγο σαν "παρωδια" η χιουμοριστικη προσεγγιση της εποχης. :hmm::)

Δεν το έχω διαβάσει, αλλά δεν είναι κάπως ψυχοπλακωτικό; Ή κάνω λάθος;
Άντε καλέ, τι ψυχοπλακωτικό :lol:, εγώ πια το έχω συνηθίσει :lol:

καλέ με ταράξατε ...κοιτα να δεις φιλε μου οταν δεν ασχολουνται με γάτες ...διαβάζουν (πότε φτιαχνετε κανενα φασολακι δεν ξέρω..):lol:
Λοιπον εγω φετος το καλοκαίρι καθως ήθελα λιγο να ξεφυγω διάβασα το
-Ως εκ θαύματος του Τζουμα, δεν επαθα και πλάκα, ο γνωστος Τζουμας δηλαδή ενταξει ευχαριστο, μην παθουμε δηλαδη και προβληματισμό και μας χαλασει το ζεν..
-Το κουστουμι στο χώμα της Καρυστιάνη που μου άρεσε πολύ πολύ
κατά διαστήματα διαβαζα αποσπασματα απο το βιβλιο της ανησυχίας τον β' τομο πια Πεσσοα..(αλλα αυτο το βιβλίο δεν μπορείς να πεις ποτε ότι το τελειωσες...οποτε θα το ξαναναφέρω...:P) αυταααα
επισης να πω οτι επειδη χρειαζομουν και μια ελαφραδα το καλοκαίρι τουτο, διαβασα και Τον Αστερίξ στην Κορσική
Επισης ναι το Κοινωνία και Ζωα θεωρώ οτι ειναι μια πολύ καλή προσπάθεια και εύχομαι να ακολουθήσουν και αλλα τετοια βιβλία απο έλληνες ...
(Τσεεεεεης μην παιζεις με τα κανάλια έρχομαι να σε στρώσω στο διαβασμα)

Tσελεμεντες. Η προσωπικη μου Βιβλος (Γεια σε ολους, διαβαζω για εξεταστικη οποτε μπαινω σπανια)

Tσελεμεντες. Η προσωπικη μου Βιβλος (Γεια σε ολους, διαβαζω για εξεταστικη οποτε μπαινω σπανια)
:up::up::up::up::up::up:
Να και το φασολάκι
Καλή επιτυχία στην εξεταστική:up:

Αυτό δεν είναι τριλογία; Θυμάσαι τα άλλα 2 βιβλία ποια είναι;
Για την ακρίβεια, είναι πενταλογία (ο Άνταμς το έλεγε "τριλογία σε πέντε τόμους":lol:).
Εγώ έχω μια επετειακή έκδοση που περιλαμβάνει κι ένα 6ο μέρος (το οποίο εκδόθηκε αφού είχε κυκλοφορήσει η "πενταλογία").
Λοιπόν, έχουμε και λέμε:
  • The Hitchhiker's Guide to the Galaxy (Γυρίστε το Γαλαξία με οτοστόπ)
  • The Restaurant at the End of the Universe (Το Εστιατόριο στο Τέλος του Σύμπαντος)
  • Life, the Universe and Everything (Η Ζωή, το Σύμπαν και τα Πάντα)
  • So Long, and Thanks for All the Fish (Αντίο κι ευχαριστώ για τα ψάρια)
  • Young Zaphod Plays It Safe (δεν βρίσκω στο ιντερνετ την ελληνική μετάφραση, κάτι σαν "Ο Νεαρός Ζάφοντ το παίζει εκ του ασφαλούς")
  • Mostly Harmless (Μάλλον Ακίνδυνος)

Να και το φασολάκι

:lol::lol: είδες;
καλη επιτυχία και απο μένα..

Να και το φασολάκι

Ευχαριστω! Παω να συνεχισω! 3 μαθηματα δινω και τερμα η σχολη! Αν επιζησω του εξουθενωτικου διαβασματος και το παρω το ρημαδοπτυχιο θα φροντισω να εμπαιδωσουμε ολοι μαζι το περιεχομενο του αγαπημενου μου βιβλιου!
:P

Για την ακρίβεια, είναι πενταλογία (ο Άνταμς το έλεγε "τριλογία σε πέντε τόμους":lol:).
Εγώ έχω μια επετειακή έκδοση που περιλαμβάνει κι ένα 6ο μέρος (το οποίο εκδόθηκε αφού είχε κυκλοφορήσει η "πενταλογία").
Λοιπόν, έχουμε και λέμε:
  • The Hitchhiker's Guide to the Galaxy (Γυρίστε το Γαλαξία με οτοστόπ)
  • The Restaurant at the End of the Universe (Το Εστιατόριο στο Τέλος του Σύμπαντος)
  • Life, the Universe and Everything (Η Ζωή, το Σύμπαν και τα Πάντα)
  • So Long, and Thanks for All the Fish (Αντίο κι ευχαριστώ για τα ψάρια)
  • Young Zaphod Plays It Safe (δεν βρίσκω στο ιντερνετ την ελληνική μετάφραση, κάτι σαν "Ο Νεαρός Ζάφοντ το παίζει εκ του ασφαλούς")
  • Mostly Harmless (Μάλλον Ακίνδυνος)
Ευχαριστώ πολύ:up::up:

Καλή επιτυχια Shakespeare!:)

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back