Raisa
Περιβόητο μέλος
χτες πηρα το - τα ζωα σε μεταφραση-Δεν το εχω διαβασει και με βλεπω να αργω αλλα το θεμα του μου φανηκε ενδιαφερον.Χρησιμοποιεί τα μυστηρια του αυτισμου για να αποκωδικοποιησει την συμπεριφορά των ζωων.Η συγγραφεας αντιλαμβανεται τον αυτισμο σαν ενα ειδοσ μακρινης στασης στη διαδρομη που χωριζει τους ανθρωπους απο τα ζωα, τοποθετωντας μάυτο τον τροπο τους αυτιστικους στην πλεον καταλληλη θεση για να μεταφρασουν την γλωσσα των ζωων.Εξερευνα πονο αγαπη επιθετικοτιτα επικοινωνια μαθηση φιλια και ευφια πονο δυστυχια σκεψη
αντιληψη κοσμου κτλ
https://www.books.gr/ViewShopProduct.aspx?Id=5342134
Λοιπόν Αμαλία μου....το βιβλίο το διάβασα και μπορώ να πω ότι ήταν φανταστικό!!!
Σου συνιστώ να το διαβάσεις....Τα αναλύει όλα τόσο επιστημονικά και ταυτόχρονα απλά...είναι πολύ ενδιαφέρον για όσους αγαπούν τα ζώα αλλά και για όσους έχουν να κάνουν με αυτιστικά άτομα. Είναι απλά φανταστικό! Για μένα τουλάχιστον

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ntontini
Πολύ δραστήριο μέλος
Υπαρχουν καθε ειδους βιβλια που σε ταξιδευουν στο απεραντο γιατι καθε ανθρωπος εχει φαντασια.Και αυτο σε επειρεαζει καθε φορα που διαβαζεις μια νεα ιστορια.Τα βιβλια σε ταξιδευουν.Και αυτη η περιεργη συνηθεια που απεκτησα εδω και λιγο καιρο ειναι να διαβαζω βιβλια,καθε ειδους.Και ο λογος που ανοιξα το θεμα ειναι για να συζηταμε για τα βιβλια και του συγγραφεις που τα εχουν γραψει.Εσεις ποια εχετε διαβασει;ποια σας αρεσαν πιο πολυ;τι ειδους βιβλια διαβαζετε; Θα καταληξω ΒΙΒΛΙΟΦΑΓΟΣ
ειναι ομως ωραιο συνεσθημα...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΑΓΝΗΓΙΩΡΓΟΣ
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ntontini
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
elvenstar
Επιφανές μέλος

Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Οταν ήτανε να γεννηθεί ο Ηρακλής από την Αλκμήνη, η Ηρα(λόγω κέρατου) την έστειλε μαζί με τις Μοίρες να αργήσουνε τον τοκετό, για να τυραννηθεί η ετοιμόγεννη όσο γίνεται.Εννιά μέρες παιδευότανε η δόλια η Αλκμήνη και δεν γεννούσε. Τότε μιά φιλενάδα της Αλκμήνης η Γαλιανθίας, βγήκε από το δωμάτιο και είπε ψέμματα ότι "σύμφωνα με την θέληση του Δία, η Αλκμήνη γέννησε και μάλιστα αγόρι".Οι Μοίρες κι η Ειλείθυια, που φυλάγανε μπάστακας, σηκωθήκανε τρομαγμένες και έτσι αμέσως λυθήκανε τα μάγια και έτσι γεννήθηκε ο Ηρακλής...Η Γαλιανθιάς όμως τιμωρήθηκε που'πε ψέμματα, γιατί η Ειλείθυια τη μεταμόρφωσε σε γάτα...(Γαλή). Από δώ αρχίζει μιά άλλη ιστορία.Η Εκάτη λυπήθηκε τη γάτα και την πήρε υπηρέτρια.Κι ο Ηρακλής αργότερα έκτισε στις Θήβες ένα ναό, προς τιμήν της γάτας...Κι εδώ υπάρχει κάποια σχέση ανάμεσα στη Θήβα της Βοιωτίας και τις Θήβες της Αιγύπτου που λατρεύανε την γάτα σα Θεά...Γιατί και οι Θηβαίοι οι δικοί μας μιά φορά τον χρόνο κάνανε θυσία στη γάτα...

Από το βιβλίο του Ν.Τσιφόρου "Ελληνική Μυθολογία" τόμος Α σελ.108
ειδική έκδοση για την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ
moukelis
Επιφανές μέλος

ιβανα
Επιφανές μέλος

δινονται ακομα? αν ναι, καθε ποτε?

Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
νικη δινονται βιβλια του τσιφορου με τα νεα? δεν το ηξερ γμτ κ μ'αρεσει ο τσιφορος...
δινονται ακομα? αν ναι, καθε ποτε?![]()
Καλά βρε Ιωάννα μου, τόση διαφήμηση κάναν, δεν έτυχε να την προσέξεις?
Κάθε παρασευή τα πέρνω εγώ, είναι μάλλον φτηνά 3,8 ευρώ ο τόμος.Αυτήν την παρασκευή ήταν ο 13 τόμος αλλά ακόμη συνεχίζεται.Αν θές σου γράφω τι πήρα μέχρι στιγμής να διαλέξεις ποιά θέλεις και να τα πάρεις από την εφημερίδα.Πάντα έχουν απόθεμα που δεν πουλήθηκε, μπες στο site των ΝΕΩΝ θα βρείς το τηλέφωνο και ρωτάς.Για σένα που είσαι Αθήνα νομίζω εύκολο είναι.Εγώ τα πέρνω όλα για την μαμά μου που τρελένετε για Τσιφόρο(οι παλαιότεροι μάλλον τον θυμούνται καλύτερα) και σκέφτομαι επιτέλους να διαβάσω στις διακοπές τις Σταυροφορίες, και την Ελληνική Μυθολογία, προς το παρόν τα ξεφύλλισα!

Οτι θες σου στην διαθεσή σου.

ιβανα
Επιφανές μέλος
Καλά βρε Ιωάννα μου, τόση διαφήμηση κάναν, δεν έτυχε να την προσέξεις?Κάθε παρασευή τα πέρνω εγώ, είναι μάλλον φτηνά 3,8 ευρώ ο τόμος.Αυτήν την παρασκευή ήταν ο 13 τόμος αλλά ακόμη συνεχίζεται.Αν θές σου γράφω τι πήρα μέχρι στιγμής να διαλέξεις ποιά θέλεις και να τα πάρεις από την εφημερίδα.Πάντα έχουν απόθεμα που δεν πουλήθηκε, μπες στο site των ΝΕΩΝ θα βρείς το τηλέφωνο και ρωτάς.Για σένα που είσαι Αθήνα νομίζω εύκολο είναι.
Εγώ τα πέρνω όλα για την μαμά μου που τρελένετε για Τσιφόρο(οι παλαιότεροι μάλλον τον θυμούνται καλύτερα) και σκέφτομαι επιτέλους να διαβάσω στις διακοπές τις Σταυροφορίες, και την Ελληνική Μυθολογία, προς το παρόν τα ξεφύλλισα!
Οτι θες σου στην διαθεσή σου.![]()
δε βλεπω πολυ τηλεοραση, αντιθετα ακουω πολυ ραδιοφωνο αλλα στο ραδιοφωνο δεν διαφημιζονται...

θα παρω αυριο τα νεα. ευχαριστω πολυ νικη

Desdemona
Διάσημο μέλος
Ρε την Ειλείθυια...Η Γαλιανθιάς όμως τιμωρήθηκε που'πε ψέμματα, γιατί η Ειλείθυια τη μεταμόρφωσε σε γάτα
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
νικη δινονται βιβλια του τσιφορου με τα νεα? δεν το ηξερ γμτ κ μ'αρεσει ο τσιφορος...
δινονται ακομα? αν ναι, καθε ποτε?![]()
Ιβάνα απο αυτό το Σάββατο τα ΝΕΑ ξεκινούν νέα σειρα "χιουμοριστικών" βιβλίων.Νομίζω το πρώτο θα είναι του Δ.Ψαθά.Θα ακολουθήσουν επίσης του Φρέντι Γερμανού και του Κ.Πρετεντέρη.

Με την διαφήμηση που κάνω στον Λαμπράκη, κανονικά τζάμπα διακοπές έπρεπε να κάνω!

ιβανα
Επιφανές μέλος
Ιβάνα απο αυτό το Σάββατο τα ΝΕΑ ξεκινούν νέα σειρα "χιουμοριστικών" βιβλίων.Νομίζω το πρώτο θα είναι του Δ.Ψαθά.Θα ακολουθήσουν επίσης του Φρέντι Γερμανού και του Κ.Πρετεντέρη.
Με την διαφήμηση που κάνω στον Λαμπράκη, κανονικά τζάμπα διακοπές έπρεπε να κάνω!![]()
παλι καλα που εχω και εσενα ρε νικη να με ενημερωνεις, γιατι σ'αυτα ειμαι τελειως χαιβανι

ευχαριστω

Melini
Διάσημο μέλος
. Βιζυηνός, Κονδυλάκης, Θεοτόκης, Εφταλιώτης, Παπαδιαμάντης, Λασκαράτος και πολλοί πολλοί άλλοι... Εξαιρετικές εκδόσεις. Το πρώτο που διάβασα ήταν "Ο Πατούχας" του Κονδυλάκη. Όταν ξεπεράσετε το εμπόδιο της γλώσσας (δημοτική της εποχής) κι εξοικειωθείτε, θα μπείτε στον κόσμο, τις συνήθειες και τα έθιμα της τουρκοκρατούμενης Κρήτης και της ζωής των απλών ανθρώπων στα χωριά. Το χιούμορ είναι εκπληκτικό και θα πιάσετε πολλές φορές τον εαυτό σας να γελά αβίαστα με τις περιγραφές, τους διαλόγους και τα απρόοπτα συμβάντα 
Στη σειρά περιλαμβάνονται κι άλλα έργα του Κονδυλάκη, ο οποίος με γοήτευσε, νομίζω ότι θα τα ευχαριστηθώ στις διακοπές...

elvenstar
Επιφανές μέλος

Με τι ευχαριστιέται ο κόσμος στις διακοπές του;Στη σειρά περιλαμβάνονται κι άλλα έργα του Κονδυλάκη, ο οποίος με γοήτευσε, νομίζω ότι θα τα ευχαριστηθώ στις διακοπές...![]()
Πάρε κανένα κομιξ καμιά Αγκαθα Κριστι, άκου Κονδυλάκης για τις διακοπές (παρεμπιπτόντως ποιος είναι αυτός);Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Melini
Διάσημο μέλος
Μήπως ξέρει κάποια σε ποια εφημερίδα έχουν σειρά από αστυνομικά βιβλία κ ποια μέρα;![]()
Αυτή τη στιγμή, το ΒΗΜΑ μοιράζει τις ιστορίες του Γιάννη Μαρή. Μια κάθε μέρα και είναι ήδη στο 4ο βιβλίο
Με τι ευχαριστιέται ο κόσμος στις διακοπές του;Πάρε κανένα κομιξ καμιά Αγκαθα Κριστι, άκου Κονδυλάκης για τις διακοπές (παρεμπιπτόντως ποιος είναι αυτός);
Είναι πολύ διασκεδαστικά βιβλιαράκια. Περισσότερες πληροφορίες για τον Κονδυλάκη δεν έχω να σου πω... Απλά, αποφάσισα να το γυρίσω λίγο και στο καλό ελληνικό βιβλίο, όλο αγγλικά διαβάζω
. Αυτή η συλλογή είναι για όλα τα γούστα
elvenstar
Επιφανές μέλος
Α! είναι μόνο με Έλληνες συγγραφείς δηλαδή;Αυτή τη στιγμή, το ΒΗΜΑ μοιράζει τις ιστορίες του Γιάννη Μαρή. Μια κάθε μέρα και είναι ήδη στο 4ο βιβλίο

Melini
Διάσημο μέλος
Α! είναι μόνο με Έλληνες συγγραφείς δηλαδή;![]()
Ναι, και η Καθημερινή της Κυριακής μοιράζει επεισόδια σε DVD, τις περιπέτειες της Miss Marple

Πάντως αν σου αρέσουν τα αστυνομικά, είχε μοιράσει πέρισυ η Ελευθεροτυπία τις περιπέτειες του Δικαστή Τι. Ξέρω, αργά το θυμήθηκα, αλλά μπορεί να τις έχει κανένας φίλος σου.

Επίσης, προτείνω δυο βιβλία έλληνα συγγραφέα "Το Εβένινο Λαούτο" και "Ο Χάλκινος Οφθαλμός", αστυνομικές περιπέτειες στην εποχή του Βυζαντίου. Δυστυχώς δε θυμάμαι το συγγραφέα, θα σου τον γράψω άυριο. Είναι πολύ ωραία βιβλία.
ιβανα
Επιφανές μέλος

Melini
Διάσημο μέλος
εγω αμα σας πω τι βιβλιο θελω να παρω στο νησι θα γελασετε μαλλον.![]()
Πες πες...
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool