Βιοηθική - Χρησιμοποίηση ζώων στην έρευνα

Εγώ αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι σε τι διαφωνούμε μεταξύ μας. Όλοι καταδικάζουμε τα πειράματα σε ζώα.
Όλοι αναγνωρίζουμε την αναγκαιότητα να στραφεί η έρευνα προς τη κατεύθυνση μη χρησιμοποίησης ζώων ως πειραματόζωα.
Όλοι δεχόμαστε ότι είμαστε χρήστες των αποτελεσμάτων αυτών των πειραμάτων και μάλιστα στη περίπτωση της ιατρικής δεν αρνούμαστε να τα χρησιμοποιούμε.
Για τις άλλες περιπτώσεις (χρήση καλλυντικών, καθαριστικών κ.λ.π.) όλοι πάλι δεχόμαστε ότι μια θετική κίνηση είναι το να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε προιόντα εταιρειών που τα τεστάρουν σε ζώα.
Γιατί συζητάμε σαν να υπάρχουν δύο απόψεις και μάλιστα κάθετα αντιπαρατιθέμενες;
Και ακόμα χειρότερα κάτι που εμένα όταν μπαίνει σαν όρος σε τέοιες συζητήσεις με βρίσκει κάθετα αντίθετη γιατί το κάνουμε με όρους ηθικής;
Η γάτα ως ζώο έχει εκπαιδευτεί για να τραφεί και για την επιβιωση του είδους της να κυνηγάει για να τρώει, αλλά πολλές φορές και χωρίς να πεινάει γιατί αυτό είναι στα ένστικτά της. Όταν η γάτα μας την πέφτει στο καναρινάκι του σπιτιού και απλά το πνίγει δεν το κάνει επειδή πεινάει απλά γιατί έτσι διασκεδάζει ή έτσι ικανοποιεί το αρχέγονο για αυτήν ένστικτο του κυνηγιού που έστω και σε αυτήν την εξημερωμένη μορφή που έχει σήμερα εξακολουθεί να το έχει.
Εαν τώρα εγώ έχω πολλά καναρινάκια το γατάκι που πνίγει ή κυνηγάει τα καναρινάκια μου τι πρέπει να το θεωρήσω;
Θέλω να πω ότι η καθετοποιημένη λογική του καλού και του κακού, η αντιμετώπιση των πραγμάτων με τη δική μας ανθρώπινη λογική που αποτελεί για τον καθένα συνάρτηση τελείως διαφορετικών πραγμάτων εμένα δεν με βρίσκει σύμφωνη και σαφέστατα δεν με πείθει.
Το σημαντικό είναι ότι ενημερωθήκαμε, βρήκαμε κοινούς τόπους, ο τρόπος που θα επιλέξει ο καθένας να το αντιμετωπίσει και να αντιδράσει αφορά τον ίδιο και κανένας δεν μπορεί να του τον υποδέιξει. Μπορεί απλά να τον πληροφορήσει για το πως ο ίδιος λειτουργεί, αλλά μέχρι εκεί. Η λογική της σταυροφορίας εμπεριέχει πολλές φορές μέσα της τη λογική του ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και για μένα κανένας σκοπός δεν αγιάζει κανένα μέσο. Δεν πρόκειται να χειροκροτήσω κανένα σταυροφόρο των ζώων που μπουκάρει μέσα σε ένα ερευνητικό κέντρο και εν ονόματι της σωτηρίας πέντε σκύλων καταστρέφει την ερευνητική δουλειά χρόνων κάποιων ανθρώπων. Και βέβαια στα παλιά μου τα παπούτσια εαν κάποιο το πήρε η Μαντόνα να το προσθέσει στη συλλογή της παιδιά, άντρες, σκυλιά και σπίτια.
Θα χειροκροτήσω όλες αυτές τις οργανώσεις όταν αντί να καταναλώνουν χρόνο και ενέργεια σε ακτιβιστικές σαπουνόφουσκες σωτηρίας 6 σκύλων ή 7 μπαμπουίνων κατανάλωναν ενέργεια και χρήματα για τη χρηματοδότηση ερευνητικών προγραμμάτων σε αυτή τη κατεύθυνση. Δόξα τω θεώ δωρητές και χορηγούς έχουν πια μπόλικους. Αντί για αυτό έχουν στήσει τεράστια δίκτυα αστυνόμευσης και επικοινωνιακής πολιτικής και ζητούν απο το κάθε κράτος ή φορέα να σταματήσει αυτή τη πολιτική. Δεν χρειάζονται υπογραφές, ιεράρχηση χρειάζονται. Αντί να μαζεύω χρήματα για τη σωτηρία του ταδε σπουργιτιού στο πουθενά ας μαζέψω όλα τα χρήματα που μπορώ στο να αυτοχρηματοδοτηθούν αυτού του είδους οι προσπάθειες στη κατεύθυνση να σταματήσουν τα πειράματα στα ζώα.
Και επαναλαμβάνω τα ζώα στο δρόμο δεν είναι σε καλύτερη κατάσταση απο τα πειραματόζωα, μάλλον σε πολύ χειρότερη είναι. Υπάρχουν και υγιείς ερευνητές που δεν τα βασανίζουν ενώ στο δρόμο το είδος σπανίζει.:redface:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

NERINA πάλι έγραψες! Σου έκαναν καλό τα τρουφάκια...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Και που να δείτε μετά την ολοκλήρωση του πειράματος παρασκευής γκουρμέ τυροπιττακίων!:redface:
Υ.Γ. Ως πειραματόζωο χρησιμοποιώ το χορηγό της οικογένειας, όχι το Μαντού, το διευκρινίζω.

Ασφαλώς θα γνωρίζετε ότι η εταιρεία αθωώθηκε. Όπως αποδείχτηκε, το video ήταν κατασκευασμένο.

Ιωάννη φυσικά και η εταιρεία αθωώθηκε αλλά το βίντεο δεν αποδείχθηκε πως ήταν πλαστό. Η εταιρία δεν αρνήθηκε τα πειράματα αλλά στηρίχθηκε στο παράνομο του τρόπου με τον οποίο αποκτήθηκε το βίντεο. Αυτό δεν αναιρεί ότι συνέβη σε εκείνα τα ζώα. Εκατό δικαστικές αποφάσεις να βγάλουν τα δικαστήρια.

Το βίντεο δεν θεωρήθηκε ποτέ πλαστό. Κάτι τέτοιο δεν αναφέρεται ούτε στο επίσημο σάιτ της εταιρίας. Η νίκη της εταιρίας στηρίζεται στο γεγονός ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος-μέλος της PeTA παραβίασε συμφωνία που είχε να σεβαστεί το απόρρητο των ερευνών και φυσικά ότι βιντεοσκόπησε παράνομα το τι γινόταν στο εργαστήριο. Γι' αυτό και απαίτησαν την επιστροφή όλων των σημειώσεων που είχε κρατήσει για τη δράση των ερευνητών και φυσικά το επίμαχο βίντεο.

Ενδιαφέρον έχει η κάλυψη από το κράτος ωστόσο.

Συγκεκριμένα σου αναφέρω πως στις 4 Νοεμβρίου του 2004, υπήρξε καταγγελία πως υποφέρουν πίθηκοι στο εργαστήριο της εταιρίας με ανοιχτές πληγές στο στομάχι τους, δίχως ευθανασία ή παυσίπονα, το οποίο είναι παράνομο, και ο ελεγκτής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης έφτασε εκεί μετά από πέντε ημέρες. Χωρίς να ελέγξει τις εγκαταστάσεις είπε πως όλα είναι καλά (δεν γίνονται μόνο στην Ελλάδα αυτά) και έφυγε γράφοντας στην αναφορά του ότι δεν είδε τίποτα παράνομο. Την ίδια στιγμή --- μία ημέρα πριν υπήρχε καταγεγραμένο on camera ότι τα ζώα πραγματικά υπέφεραν χωρίς παυσίπονα.
Η PeTa έστειλε μία αναφορά στο υπουργείο έκτασης 253 σελίδων για την 11μηνη έρευνά τους καθώς και το βίντεο που αποδείκνυε πως ερευνητές γρονθοκοπούσαν και έπνιγαν πιθήκους (πράγμα που φυσικά δεν ήταν μέρος πειράματος).
(από το CNN)
Αλλά το Υπουργείο δεν έκανε τίποτα.

Νομίζω πως είναι αφελές να πιστεύουμε πως μία τόσο μεγάλη εταιρία θα κρίνονταν ποτέ ένοχη από το κράτος.Είναι τουλάχιστον αστείο, όταν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης των ΗΠΑ εμφανίζεται μόλις μία φορά το χρόνο για να ελέγξει αν τηρούνται οι κανόνες στα εργαστήρια και τους ειδοποιεί και από πριν.

Δεν μπορώ τις ανακρίβειες.
Είναι το δημοσιογραφικό μου που με πιάνει.
:hello:

Αντιγράφω (και μεταφράζω):

Προσεκτική μελέτη του video δείχνει ότι μικρές σκηνές από διαφορετικούς τεχνικούς, εργαζόμενους σε διαφορετικά πόστα και σε διαφορετικά κτίρια της εταιρείας, ενώθηκαν, με τελικό αποτέλεσμα τη δημιουργία γεγονότων που δεν έγιναν ποτέ.

Πηγή: EBRA

Ιωάννη δεν ακριβολογείτε. Με όλο το σεβασμό, στη μετάφραση και αντιγραφή παραλείψατε το ποιός έκανε τη δήλωση αυτή. (Covance stated that careful scrutiny of the key sequences of the video showed that short clips had been edited together showing different technicians working in different buildings carrying out different tasks).

Τη δήλωση έκανε η εταιρία και όχι κάποιος ανεξάρτητος φορέας. Δεν αποδείχθηκε ποτέ πως το βίντεο είναι ψεύτικο και γι' αυτόν τον λόγο δεν στηρίχθηκε η αθώωση της εταιρίας εκει αλλά στον παράνομο τρόπο που αποκτήθηκε το συγκεκριμένο υλικό.

Άλλη μυστική έρευνα σε άλλη εταιρία --- αν έχετε το χρόνο θα μπορούσατε να διαβάσετε και να θαυμάσετε.
https://pages.eidosnet.co.uk/~antiviv/

Δεν επιθυμώ να αλλάξω τη γνώμη σας για τίποτα. Απλά δεν κατανοώ το γιατί αδυνατείτε να παραδεχθείτε πως και σήμερα υπάρχουν τέτοιου είδους πειράματα σε ερευνητικά εργαστήρια, τη στιγμή που είναι σχεδόν...αυταπόδεικτο.
:hmm:Ενώ υπάρχουν βίντεο, εικόνες και στοιχεία.

Επειδή η διαπίστωση για το video είναι της εταιρείας σημαίνει ότι είναι ψευδής; Κανείς δεν την έχει αντικρούσει.

Φυσικά και δεν ισχυρίζομαι ότι σε κάποια ερευνητικά κέντρα μπορεί να γίνονται ακρότητες. Και έχω ξαναγράψει ότι συμφωνώ στην παραδειγματική καταδίκη αυτών που τις διαπράττουν ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ. Λέω επίσης ότι πρέπει να είμαστε ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ σε τέτοιες κατηγορίες, γιατί οι περισσότερες είναι υπερβολικές και αναπόδεικτες. Δεν μπορούμε να διασύρουμε εταιρείες που προσφέρουν πολλά στη δημόσια υγεία, ελαφρά τη καρδία. Ο φανατισμός δεν είναι ποτέ καλός.

Ποιός να την αντικρούσει την κατηγορία εκτός από την ίδια την οργάνωση; Καμία ανεξάρτητη αρχή δεν το εξέτασε. Για ευνόητους λόγους. Σαφέστατους.
Οι έρευνες 'σπρώχνονται κάτω από το χαλί". Το ότι μία εταιρία δεν ελέγχεται με το σωστό τρόπο από τις αρμόδιες αρχές, αφήνει περιθώρια για πολλές ερμηνείες. Άλλωστε η νομοταγής συμπεριφορά μίας εταιρίας, ισχύει μέχρι να βρεθεί κάποιος να αποδείξει το αντίθετο. Το θέμα είναι αν θα τον αφήσουν να μιλήσει. Τα συμφέρονται είναι πολλά.

Η δική μου ένσταση στα λεγόμενά σας ήταν στο ανακριβές ότι οι φωτογραφίες είναι παλιές και δεν υπάρχουν τέτοια φαινόμενα στα εργαστήρια πια.

Δεν απορω με τον isavva παντως ενω ολοι ευαισθητοποιουμαστε αυτος εκει στα δικα του ολο τις εταιρειες υποστηριζει τοσο κομημενες αποψεις πια κυριε λεκτορα αμαν πια αν καποιος ειναι ακουμητος και ακλονητος και κανει μονιμως τον δικηγορο τετοιων εταιρειων ( γιατι αραγε) ειστε εσεις απο ολο το σαιτ τι θα γινει πια κατανταει μονοτονο!!

νερινα εγραψες παλι κοριτσακι μου

απαντησε μου σε παρακαλω στα παρακατω ladycat για να καταλαβω,και μετα συνεχιζουμε τη συζητηση.

1)εσυ χρησιμοποιεις φαρμακα οποιουδηποτε τυπου?

2)αν ειχες για παραδειγμα ενα παιδι που επασχε απο διαβητη και χρειαζοταν σε καθημερινη βαση ενεσεις ινσουλινης αλλιως θα πεθαινε,τι θα εκανες?θα υποστηριζες ακομα οτι εισαι κατα των πειραματων σε ζωα και θα το αφηνες να πεθανει?

οχι οποιοδηποτε ειδους δεν περνω αναλγητικα κ αντιβιωση επειδη το προβλημα της ινσουλινης το ζω σε καθημερινη βαση τις ενεσεις ειμαι χαρουμενη που βγηκαν αλλα αυτο το πειραμα ειχε γινει πιο παλια τωρα δεν ξερω αν πειραματιζονται πανω στα ζωα αλλα θα προτιμουσα να προσφερω τον εαυτο μου για να γινει ενα πειραμα οταν πασχω απο μια ανιατη αρρωστια που ξερω οτι θα πεθανω καποια στιγμη για το καλο της ανθρωποτητας

Εδω τα χαλια μερικων εταιρειων καλυντικων
Lancaster
https://membres.lycos.fr/eviceba/anti_vivisection.htm

H πληρης λιστα εταιρειων που δε κανουν τεστ πχ Clarins Clinique mac
https://www.caringconsumer.com/pdfs/companiesDontTest.pdf
Η πληρης λιστα εταιρειων που κανοιν τεστ πχ.Johnson L'oreal Colgate
https://www.caringconsumer.com/pdfs/companiesDoTest.pdf

Για οσους ενδιαφερονται για την ενναλακτικη δημιουργια φαρμακων χωρις τεστ σε ζωα και για τα προτερηματα της καθως και για αλλα τετοια θεματα ( στα αγγλικα ολα) να καποια links
https://www.neavs.org/betterscience/index.htm
https://www.neavs.org/betterscience/Alt-Contents.htm
https://membres.lycos.fr/eviceba/anti_vivisection.htm
https://64.233.161.104/search?q=cach...ruelty+free+προιοντα&hl=el&gl=gr&ct=clnk&cd=1

και βιβλια

https://www.neavs.org/resources/loanlibrary/suggested_reading.htm#vivisection
https://www.neavs.org/shop/index.htm

και μερικα σαιτ και μαγαζια για εναλλακτικα ψωνια

ελληνικα
https://www.ecohouse.gr/pprods.php3
https://www.greenpeace.org/greece/137368/

www.greenpeace.org/raw/content/international

ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ!!
https://www.onirocosmos.gr/oniriki_anazitisi/elefthera_zoa/drash_1-inside.htm
και ενα ενδιαφερον blog
https://dsrmlion.blogspot.com/2006/10/blog-post_11.html

και ολα τα σχετικα sites για πειραματα ανα τον κοσμο
https://www.navs.org/site/PageServer?pagename=ResourceCenter

Αυτα πολυ χρησιμα

Αρχική Δημοσίευση από isavvas:
Φυσικά και δεν ισχυρίζομαι ότι σε κάποια ερευνητικά κέντρα μπορεί να γίνονται ακρότητες. Και έχω ξαναγράψει ότι συμφωνώ στην παραδειγματική καταδίκη αυτών που τις διαπράττουν ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ. Λέω επίσης ότι πρέπει να είμαστε ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ σε τέτοιες κατηγορίες, γιατί οι περισσότερες είναι υπερβολικές και αναπόδεικτες. Δεν μπορούμε να διασύρουμε εταιρείες που προσφέρουν πολλά στη δημόσια υγεία, ελαφρά τη καρδία. Ο φανατισμός δεν είναι ποτέ καλός.

yasmin1gr, εσείς από την παραπάνω απάντηση καταλάβατε ότι υποστηρίζω τις εταιρείες που κακοποιούν ζώα;

Παραμένω αμετάκλητα ευγνώμων σε όλα αυτά τα ζώα,
Αν ήσουν πειραματάνθρωπος θα σ ένοιαζε που θα σου ήμουν ευγνώμων;
Η λογική της σταυροφορίας εμπεριέχει πολλές φορές μέσα της τη λογική του ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και για μένα κανένας σκοπός δεν αγιάζει κανένα μέσο.
Κι όμως τα αγιάζει κοίτα από κάτω;
αλλά και σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που με τις ερευνές τους επέτρεψαν σε αγαπημένους μου ανθρώπους και ζώα να είναι ζωντανοί και υγιείς ή να έχουν κατακτήσει μια ικανοποιητική ποιότητα ζωής.
Για μένα σε αυτή την ιστορία το ηθικό και το ανήθικο δεν έχει να κάνει με φωτογραφίες βασανισμένων ζώων και τον αποτροπιασμό που δημιουργούν αυτές οι εικόνες, αλλά με το κατά πόσο αυτή η και ερευνητικά όπως σιγά σιγά αποδεικνύεται πρακτική ακουμπάει στις πραγματικές ανάγκες της έρευνας. Γιατί εαν πραγματικά δεν ακουμπάει και το πρόβλημα έχει να κάνει με το κόστος μόνο, τότε μπαίνει ζήτημα ηθικής.
Σε ξένον κώλο και χίλιες ξυλιές λίγες είναι
Αντί να μαζεύω χρήματα για τη σωτηρία του ταδε σπουργιτιού στο πουθενά ας μαζέψω όλα τα χρήματα που μπορώ στο να αυτοχρηματοδοτηθούν αυτού του είδους οι προσπάθειες στη κατεύθυνση να σταματήσουν τα πειράματα στα ζώα.
Είμαστε έξω από τα πράγματα και δεν μπορούμε να ξέρουμε τι μπορούν και τι δεν μπορούν να κάνουν. Οσο για τις καταστροφές, είναι βασική αρχή ότι τον αντίπαλο προσπαθούμε να τον φθείρουμε ώστε να κάνουμε το έργο του ασύμφορο.
Οταν ημουν πιο μικρη, επεσα και "ανοιξε" το πισω μερος του κεφαλιου μου. Και ενας μαθητευομενος γιατρος, αποφασισε να μου κανει ραμματα στο κεφαλι. Αλλα δεν ηξερε καλα, και δεν ηταν καποιος αλλος για να τον βοηθησει(ειχε πολυ κινηση το νοσοκομειο)και αντι να ξυρισει τα μαλλια στο συγκεκριμενο μερος, εραψε το δερμα μαζι με τα μαλλια!
Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι μάλλον πολύ ειδική περίπτωση. Εδώ δεν τίθεται θέμα γνώσης – άγνοιας αλλά θέμα αντίληψης. Δηλαδή και να μην είναι γιατρός κάποιος, του κόβει ότι πρέπει να ξυριστεί το τριχωτό μέρος κι όχι να ραφτεί έτσι. Κάπου έπρεπε να φάει ψωμάκι ο άνθρωπος κι έτυχε να βρεθεί στην ιατρική, αν είχε βρεθεί στην αρχιτεκτονική πιθανόν να σχεδίαζε κλειστό αεροδρόμιο.
μερικες φορες στην προσπαθεια μας να υπερασπιστουμε τα δικαιωματα των ζωων φτανουμε σε υπερβολες....το θεωρω τρομερα ανηθικο να κατασκευασουμε(υπο την προυποθεση οτι μπορουμε φυσικα)εναν ανθρωπο ο οποιος θα ειναι ακριβως σαν κι εμας,με νου και λογικη και να τον καταδικασουμε εξαρχης να ζει και να πεθανει σ'ενα εργαστηριο.
Μμμμ αυτό θα ήταν ανήθικο; Όταν πρόκειται για μας δεν είναι αναγκαίο το κακό αλλά ανήθικο. Φυσικά και θα ήταν ανήθικο αλλά όχι γιατί θα ήταν του είδους μας…Και χωρίς νου και λογική πάλι θα πονούσε.
απαντησε μου σε παρακαλω στα παρακατω ladycat για να καταλαβω,και μετα συνεχιζουμε τη συζητηση.

1)εσυ χρησιμοποιεις φαρμακα οποιουδηποτε τυπου?

2)αν ειχες για παραδειγμα ενα παιδι που επασχε απο διαβητη και χρειαζοταν σε καθημερινη βαση ενεσεις ινσουλινης αλλιως θα πεθαινε,τι θα εκανες?θα υποστηριζες ακομα οτι εισαι κατα των πειραματων σε ζωα και θα το αφηνες να πεθανει?

Απαντώ κι εγώ. Ναι χρησιμοποιώ φάρμακα γι αυτό θεωρώ αναγκαία τα πειράματα σε ανθρώπους αρκεί να μην γίνονται σε μένα. Μακάρι να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις αλλά ως τότε τι να κάνω;

2) Θα ήμουν κατά των πειραμάτων και δεν θα το άφηνα να πεθάνει. Εχω πει σε άλλο θέμα γύρω από αυτό.
Εγώ αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι σε τι διαφωνούμε μεταξύ μας. Όλοι καταδικάζουμε τα πειράματα σε ζώα.
Όλοι αναγνωρίζουμε την αναγκαιότητα να στραφεί η έρευνα προς τη κατεύθυνση μη χρησιμοποίησης ζώων ως πειραματόζωα.
Όλοι δεχόμαστε ότι είμαστε χρήστες των αποτελεσμάτων αυτών των πειραμάτων και μάλιστα στη περίπτωση της ιατρικής δεν αρνούμαστε να τα χρησιμοποιούμε.
Στο ότι κάποιοι λέμε να σταματήσουν και κάποιοι να μην σταματήσουν. Με κάτι που θα διαφωνήσετε πχ είναι ότι τα πειράματα σε ζώα είναι η εύκολη λύση. Το μεγαλύτερο δυνατόν όφελος για μας με το ελάχιστο δυνατόν κόστος. Τα δικά μας δικά μας και τα δικά σας δικά μας.
Η γάτα ως ζώο έχει εκπαιδευτεί για να τραφεί και για την επιβιωση του είδους της να κυνηγάει για να τρώει, αλλά πολλές φορές και χωρίς να πεινάει γιατί αυτό είναι στα ένστικτά της. Όταν η γάτα μας την πέφτει στο καναρινάκι του σπιτιού και απλά το πνίγει δεν το κάνει επειδή πεινάει απλά γιατί έτσι διασκεδάζει ή έτσι ικανοποιεί το αρχέγονο για αυτήν ένστικτο του κυνηγιού που έστω και σε αυτήν την εξημερωμένη μορφή που έχει σήμερα εξακολουθεί να το έχει.
Εαν τώρα εγώ έχω πολλά καναρινάκια το γατάκι που πνίγει ή κυνηγάει τα καναρινάκια μου τι πρέπει να το θεωρήσω;
Μάλλον συγκρίνεις ανόμοια πράγματα γιατί η γάτα έχει ένστικτα ενώ ο άνθρωπος έχει νοημοσύνη.
Και επαναλαμβάνω τα ζώα στο δρόμο δεν είναι σε καλύτερη κατάσταση απο τα πειραματόζωα, μάλλον σε πολύ χειρότερη είναι. Υπάρχουν και υγιείς ερευνητές που δεν τα βασανίζουν ενώ στο δρόμο το είδος σπανίζει.
Μα δεν θεωρούμε ότι τα αδέσποτα περνάνε καλά. Όταν μιλάμε για ένα πρόβλημα δεν σημαίνει ότι θεωρούμε πρόβλημα μόνο αυτό για το οποίο μιλάμε.
Ανθρωποι βασανίζονται σε όλο τον κόσμο κι ένα σωρό κάθε ηλικίας σκοτώνονται σε πόλεμους. Θα παραβλέψουμε το πρώτο εν ονόματι του δεύτερου;
Ας δούμε ένα θεωρητικό σενάριο που απαγορεύει τη χρήση πειραματοζώων. Μια φαρμακοβιομηχανία παρασκευάζει μια νέα χημική ουσία που βέβαια δεν γνωρίζει αν έχει κάποια φαρμακολογική δράση. Πού θα την δοκιμάσει;
Ανέκαθεν γίνονται αναλύσεις επί αναλύσεων του ανθρώπινου οργανισμού. Και υγιών οργανισμών και ασθενών. Υποθέτω κανείς δεν ξέρει τι ασθένεια θα προκύψει, εμφανίζεται η ασθένεια κι αρχίζουν οι έρευνες. Με βάσει τις γνώσεις για τον ανθρώπινο οργανισμό δεν κατασκευάζεται ένα φάρμακο;
Με βάση τις αναλύσεις και το τι έχει συμβεί στον οργανισμό να κατασκευαστεί το φάρμακο και μένει να γίνει η διαπίστωση αν πέτυχε η χημεία. Το χορηγείς στον ασθενή παρακολουθώντας τον εντατικά για να δεις το αποτέλεσμα κι όταν έχει πετύχει, για τους επόμενους θα είναι γνωστό. Αφου έτσι κι αλλιώς και σε ζώα να δοκιμαστεί μέχρι να βρεθεί η σωστή χημεία θα έχουν πεθάνει κάποιοι ανάλογα με την ασθένεια τη συχνότητα της και το διάστημα που θα χρειαστεί για να βρεθεί το φάρμακο. Θα μου πεις, αφού είδαμε μια ασθένεια θα περιμένουμε μέχρι να ξαναεμφανιστεί για να συνεχίσουμε; Να μην κάνουμε δοκιμές να βρούμε το όπλο και να την περιμένουμε; Ναι. Είναι το κόστος μας. Αλλιώς το κόστος το πληρώνουν άλλοι. Στο κάτω –κάτω οι πολύ θανατηφόρες ασθένειες όπως καρκίνος καρδιοπάθειες κάνουν τόσο συχνές εμφανίσεις που δεν χρειάζεται να περιμένεις πολύ.
Δεν καταλαβαίνετε ότι αν δεν δώσετε στοιχεία θα κατηγορηθείτε για συκοφάντηση; Εσείς πρέπει να δώσετε τα στοιχεία που έχετε. Εγώ θα μπορούσα θεωρητικά να αποκρύψω στοιχεία. Εσείς που με κατηγορείτε (και μάλιστα όλο το ΑΠΘ) πρέπει να φέρετε στοιχεία.
Γιατί να κατηγορηθεί για συκοφάντηση; Ο ίδιος το είπατε ότι στο ΑΠΘ χρησιμοποιούνται πειραματόζωα. Αυτό αρκεί, όσο κι αν είναι νόμιμο. Δεδομένου ότι είναι κακοποίηση κάλλιστα μπορεί κανείς να είναι εναντίον του ΑΠΘ

Η ιατρική εξελίχτηκε πολύ και από τους γερμανούς γιατρούς που έκαναν πειράματα σε εβραίους. Σ αυτούς έμαθαν πολλά πράγματα, και γι αυτό θεωρούνται από τους καλύτερους γιατρούς. Μεταξύ άλλων που έκαναν ήταν το δέσιμο των ποδιών κλειστά, των γυναικών την ώρα που άρχιζε η γέννα για να δουν το αποτέλεσμα.
Τι λέτε γι αυτό; Αναγκαίο κακό…

Απαντώ κι εγώ. Ναι χρησιμοποιώ φάρμακα γι αυτό θεωρώ αναγκαία τα πειράματα σε ανθρώπους αρκεί να μην γίνονται σε μένα. Μακάρι να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις αλλά ως τότε τι να κάνω;

αρα ξαναγυρναμε στην εννοια του αναγκαιου κακου..."ως τοτε τι?"

αφου εισαι κατα των πειραματων στα ζωα,γιατι δεν προσφερεις τον εαυτο σου ως πειραματοζωο?με ποια κριτηρια θα επρεπε να επιλεγονται οι ανθρωποι-πειραματοζωα?

Να συμφωνουν! Να θελουν!

αρα ξαναγυρναμε στην εννοια του αναγκαιου κακου..."ως τοτε τι?"

αφου εισαι κατα των πειραματων στα ζωα,γιατι δεν προσφερεις τον εαυτο σου ως πειραματοζωο?με ποια κριτηρια θα επρεπε να επιλεγουν οι ανθρωποι-πειραματοζωα?

yasmin1gr, εσείς από την παραπάνω απάντηση καταλάβατε ότι υποστηρίζω τις εταιρείες που κακοποιούν ζώα;

Οχι αλλα καταλαβα οτι ειστε υπερ του να τα χρησιμοποιειτε η ισως και να τα κακοποιειτε ( δεν ειδα, δεν ξερω) εσεις. Και εξακολουθω να εχω ερωτηματα για την ψυχολογια σας ενω πραγματοποιειτε πειραματα, τι σκεφτεστε? τι αισθανεσθε?

Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου!

Τα λέτε και τα ξαναλέτε και φαγώνεστε και κανείς δεν κάνει τίποτα, και φάρμακα παίρνετε,και καλλυντικά, και καπνίζετε, (όλα αυτά με πειράματα σε ζώα) και εαυτόν ΔΕΝ προσφέρετε ως πειραματόζωο (αλλά το προτείνετε επιπόλαια) κ.λ.π. κ.λ.π.
Και κατά πανεπιστημίων και γιατρών επιτίθεστε (αλλά θα τους παρακαλάτε όταν σας πιάσει ανάγκη), και λίστες δημοσιεύετε, και διαμαρτυρίες (στα λόγια) οργανώνετε που ποτέ δεν υλοποιείτε, με επιστολές κ.λ.π.
Ουφ! Βαρέθηκα!
Το χειρότερο όλων η υποκρισία!

Βρε Θανάση τόσο καιρό λες να γίνονται τα πειράματα πάνω μας μιας και εμείς χρησιμοποιούμε όλα αυτά τα προϊόντα και τώρα.... βγάζεις την ουρά σου απέξω. Πάλι με ξένα κόλυβα κηδεία θα είναι....

Θανάση ένα πράγμα αρνείσαι να καταλάβεις:
"Ουρλιάζοντας" τα χειρότερα δεν αναιρείται το γεγονός. Και το γεγονός είναι συγκεκριμένο. Χρησιμοποιώ φάρμακα και προιόντα που τεστάρονται σε ζώα. Εαν προεκτείνουμε τη δική σου λογική τότε δεν πρέπει να τη πέφτουμε στα εργαστήρια ερευνών αλλά στα προιόντα. Γιατί στη καταναλωτική κοινωνία που ζούμε το μπουκοτάρισμα προιόντων είναι πάντα η αποτελεσματικότερη μέθοδος. Απο τη στιγμή που για τα φάρμακα τουλάχιστον αρνούμαστε να το κάνουμε αυτό, θεωρώ υποκρισία να σώζω έξη μπαμπουίνους και να δημοσιεύω τις φωτογραφίες του. Έληξε αυτό. Όλοι το ξέρουν πια. Το δια ταύτα μετράει. Εαν εσένα σε ικανοποιεί να ρίχνεις το ανάθεμα στο ανθρώπινο είδος είμαι η τελευταία που θα διαφωνήσω και καθώς επίσης είμαι η τελευταία που θα σε κρίνω με όρους σωστού λάθους. Ο καθένας Θανάση τις ενοχές του τις ρυθμίζει κατά πως αυτό θεωρεί βολικότερο. Όσο για τα περί ενστικτων και νοημοσύνης ψάξε τι απο τα δύο χρησιμοποιείς ως εργαλεία για να διαμορφώσεις άποψη και ίσως εκπλαγείς με το πόσο μοιάζεις σε γάτο.:redface:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back