Jeannine
Δραστήριο μέλος
Τα εξής είναι παρμένα από το blog αυτό και απλώς κάνω copy paste τα λόγια που κατά τη γνώμη μου είναι πιο σημαντικά και μάλλον με εκπροσωπούν.
""Σχετικά με την ουσία της υπόθεσης τα συμπεράσματά μου είναι τα εξής:
Ο Guillermo Vargas είναι αναμφίβολα υπαρκτό πρόσωπο
Ο Guillermo Vargas χρησιμοποίησε ένα αδέσποτο σαν έργο τέχνης για να τραβήξει τα φώτα πάνω του.
Το αδέσποτο είναι νεκρό. Άλλοι λένε ότι βασανίσθηκε κατά την διάρκεια της έκθεσης, άλλοι ότι το ζώο πέθανε γιατί αρνιόταν να φάει κατά την διάρκεια της έκθεσης και κάποια στιγμή ο υπεύθυνος της γκαλερί δήλωσε ότι το σκυλάκι το έσκασε.
Θεωρώ ότι αν κάποιος βρει ένα ζωάκι ταλαιπωρημένο που αρνιέται να φάει έχει υποχρέωση να το φροντίσει. Δεν το κάνει έκθεμα.
Άρα σε κάθε περίπτωση είτε από αμέλεια είτε από πρόθεση ο Guillermo Vargas συνέβαλε στον θάνατο του αδέσποτου.
Δεν πιστεύω ότι ο Guillermo Vargas είχε φιλοσοφήσει το θέμα όσο κάποιοι που προσπαθούν να δικαιολογήσουμε την πράξη του. Αν είχε πρόθεση να ταρακουνήσει την κοινή γνώμη θα είχε υποστηρίξει την πράξη του με υλικό που θα εξηγούσε τα μηνύματα που ήθελε να περάσει. Το να λέμε ότι ήταν τόσο έξυπνος που πρόβλεψε πως η ιστορία θα πάρει τέτοιες διαστάσεις άρα πέτυχε τον στόχο του, είναι κατά την ταπεινή μου άποψη μπούρδες.
Πιστεύω ότι ο πιτσιρικάς (λέγεται ότι είναι 25ρης) έκανε ότι έκανε σε μια γωνιά του πλανήτη για να τραβήξει την προσοχή των άλλων. Όταν όμως πέσανε πάνω του να τον φάνε, αποφάσισε να φτιάξει ένα σενάριο για να αποφύγει την διαπόμπευση και φυσικά έτρεξε να κρυφτεί αντί να πείσει για τις προθέσεις του. Αυτό το σενάριο εμένα δεν με πείθει.
Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι ο ίδιος δεν φαίνεται να προσπάθησε να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες face to face. Δεν είδα βίντεο του στο YOU TUBE όπου να δίνει την άποψή του, δεν είδα blog του, δεν διάβασα για καμιά μήνυσή του σε όσους σχεδίασαν την σκευωρία που ήθελε να τον καταστρέψει. Αν εσείς έχετε κάτι σχετικό παρακαλώ ενημερώστε με ώστε να ανασκευάσω τα συμπεράσματά μου αφού το μελετήσω.
Σύμφωνα με τα παραπάνω και μέχρι κάποια από αυτά να αναιρεθούν από στοιχεία που θα έρθουν στην επιφάνεια εγώ κρίνω πως πρέπει με κάθε τρόπο αυτός ο “καλλιτέχνης” να μην έχει την ευκαιρία να επαναλάβει τέτοια έργα τέχνης. ""
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Anima
Πολύ δραστήριο μέλος
Θα χαιρόμουν αν άκουγα ότι τη στιγμή αυτή είναι τρόφιμος ψυχιατρίου ή ότι τουλάχιστον υφίσταται εντατική ψυχοθεραπεία ανάλογη των κοινών εγκληματιών.
-------------------------------------------------------
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Havana
Διάσημο μέλος
ελπιζουμε στην παγκοσμια κατακραυγη και απαξιωση του εν λογου κυριου που σε καμια περιπτωση δεν συγκαταλεγεται στη καστα των καλλιτεχνων
για τον απλουστατο λογο οτι οι απανταχου καλλιτεχνες απο την απαρχη της ανθρωπινης ανυσιχιας αλλα μεχρι το τελος αυτου του κοσμου θεωρουνται εκεινοι και μονο εκεινοι που εχουν τα κοτσια να εκθεσουν τος ευατο τους και μονο αυτο..
ακομη και τα γυμνα μοντελα οι πραγματικοι καλλιτεχνες αν παρατηριστετε τα αποδιδουν προστατευμενα και ποτε προκλητικα..
και αυτη τη στιγμη μιλω σαν ανθρωπος που κανει διαδακτορικο στην ιστορια της τεχνης.
σαν ανθρωπος που παλευει ακθε μερα με τα αδεσποτα ...δεν θα εκφραστω γαιτι θα φαω μπαν,
ειναι απλο.
παντος ειναι το δευτερο σκυλι που εμφανιζεται εδω να βασανιζει ο κυριος ταδε..
τα χρυσοψαρα στομπλεντερ και αλλες ιστοριες απο τη παραφροσυνη ειναι κια υατ εκθεματα δικα του...
ας του ακνουμε ευθανασια...

Havana
Διάσημο μέλος
απο που τον πηρε τον σκυλο και γιατι τελος παντων δεν τον μαζευουν??????

niaourini2_2
Εκκολαπτόμενο μέλος
Jeannine
Δραστήριο μέλος

Anyway, ούτε εγώ προσωπικά πιστεύω διάφορα του στυλ "Ο Βάργκας το έκανε για να ξυπνήσει συνειδήσεις και το σκυλάκι το τάιζε κρυφά". Η Ιστορία η ίδια πολλές φορές μάς έχει αποδείξει ότι τα "μεγάλα κεφάλια" εμάς τους απλούς ανθρώπους μας δουλεύουν ψιλό γαζί.
Yasmin, θα περιμένουμε τη φόρμα διαμαρτυρίας να την στείλουμε κι εμείς οι υπόλοιποι.
Τι τρέλλα και αρρώστια κυκλοφορεί, δεν περιγράφεται...
Havana
Διάσημο μέλος
elvenstar
Επιφανές μέλος
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Vibe
Νεοφερμένο μέλος
Τόσος κόσμος έχει γίνει έξαλλος αλλά υπάρχουν οι δήθεν καλλιτέχνες που τον υποστηρίζουν και τον ίδιο αλλά και τα "έργα" του.Με ποιόν τρόπο μπορούμε να τον σταματήσουμε από το να ξανακάνει κάτι τέτοιο? Και αυτόν αλλά και οποιοδήποτε άλλον που θα δει την έκταση που πήρε το όλο θέμα και θα θέλει να στρέψει τα βλέματα πάνω του.. Δεν υπάρχει κάποιος νόμος που να τιμωρεί την κακοποίηση ζώων?
Anima
Πολύ δραστήριο μέλος
AΚΡΙΒΩΣ! Το ένα σημαντικότατο ζήτημα είναι: αυτοί που το αποδέχτηκαν ως τέχνη από τη θέση της κριτικής επιτροπής εγκρίνοντας την εγκατάστασή του, είτε ως επισκέπτες της έκθεσης είτε ακόμη και ως συνάδελφοί του.Και το πιο τραγικό είναι ότι η επιτροπή της Bienalle της Κεντρικής Αμερικής το αποδέχτηκε ως "τέχνη"..Τόσος κόσμος έχει γίνει έξαλλος αλλά υπάρχουν οι δήθεν καλλιτέχνες που τον υποστηρίζουν και τον ίδιο αλλά και τα "έργα" του.
Με ποιόν τρόπο μπορούμε να τον σταματήσουμε από το να ξανακάνει κάτι τέτοιο? Και αυτόν αλλά και οποιοδήποτε άλλον που θα δει την έκταση που πήρε το όλο θέμα και θα θέλει να στρέψει τα βλέματα πάνω του.. Δεν υπάρχει κάποιος νόμος που να τιμωρεί την κακοποίηση ζώων?
Το δεύτερο: Καλά, εισαγγελέας δεν υπάρχει εκεί? Θεσμοί δεν υπάρχουν που να αντιδράσουν αυτόβουλα και αυτόματα? Διεθνή δικαστήρια δεν υπάρχουν? Άν δε γίνεται κάτι από τους θεσμούς τότε τι συζητάμε ? όλα είναι δυνατά κι επιτρεπόμενα!
aiorasky
Πολύ δραστήριο μέλος
Οχι οτι δεν υπαρχουν σαλτα ατομα αλλα δεν ξερω...σαν ιστορια του ιντερνετ ειναι.
Εχει επιβαιβαιωθει απο καπου;

Havana
Διάσημο μέλος
magdalena
Εκκολαπτόμενο μέλος
npass
Νεοφερμένο μέλος
Εγώ αγαπητοί μου σκέφτομαι να ανεβάσω μια διασκευή του Προμηθέα Δεσμώτη για παιδιά, σε γνωστή γκαλερί.
Η έκθεση θα απευθύνεται σε παιδιά και τον Προμηθέα θα ενσαρκώνει κάποιο παιδάκι (εθελοντής) όπου σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης πραγματικά όρνεα θα κατατρώγουν τα σπλάχνα του.
Απλά μου λείπουν οι εθελοντές.
Ακόμη...
Όποιος ενδιαφέρεται μου στέλνει pm
(Τέχνη ε ? NERINA συμφωνείς ?)
julia
Διακεκριμένο μέλος

Δεν ξέρω αν ξέρετε όλη την ιστορία αλλά θα σας την ξαναπω και είναι πέρα για πέρα αληθινή.
Το σκυλάκι όντως αδέποτα το πήραν το έβαλαν στην έκθεση,ήταν δεμένο με ένα κοντό σχοινί και λίγο πιο πέρα βρισκόταν και φαί και νερό,έτσι όμως τοποθετημένα ώστε να μην τα φτάνει το σκυλάκι.Και ρωτώ εγώ η αφελής τόσοι άνθρωποι πήγαν και είδαν το θέμα αυτό ένας ΑΝΘΡΩΠΟΣ δεν βρέθηκε να κόψει το σχοινί να γλυτώσει το διστυχό το ζωάκι;;;;;;; ΛΕΩ ΤΩΡΑ
julia
Διακεκριμένο μέλος
Θέλετε να μάθετε και τα χειρότερα;Του......πως να τον πω δεν έχω λόγια του ζήτασν να το επαναλάβει.
Δεν ξέρω αν ξέρετε όλη την ιστορία αλλά θα σας την ξαναπω και είναι πέρα για πέρα αληθινή.
Το σκυλάκι όντως αδέποτα το πήραν το έβαλαν στην έκθεση,ήταν δεμένο με ένα κοντό σχοινί και λίγο πιο πέρα βρισκόταν και φαί και νερό,έτσι όμως τοποθετημένα ώστε να μην τα φτάνει το σκυλάκι.Και ρωτώ εγώ η αφελής τόσοι άνθρωποι πήγαν και είδαν το θέμα αυτό ένας ΑΝΘΡΩΠΟΣ δεν βρέθηκε να κόψει το σχοινί να γλυτώσει το διστυχό το ζωάκι;;;;;;; ΛΕΩ ΤΩΡΑ![]()
Πόπι, τον εκραξε ο Τερενς το πρωι.. και για περσυ και γαι φέτος!!! Τα ε΄χει βαλει και η Yasmin. πιο πανω...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool