Βοήθεια!!! Αυτό είναι αρρώστια όχι τέχνη!

με αφορμη τον αισθητικο τροπο παρουσιασης του καλλιτεχνη εχω να κανω την εξης προταση.
στην επομενη εκθεση θα μπορουσε να εξασφαλισει εναν ηλικιωμενο ανυμπορο αστεγο ο οποιος στο glamorous πατωμα του χωρου θα ηταν μια σπονδη στην ανισοτητα που διακρινει τον συγχρονο τροπο ζωης και σε συνδιασμο με την αδιαφορια των παρευρισκομενων που ετσι κι αλλιως την εχουν απο φυσικου τους απ οτι φαινεται θα αποτελουσε την καλυτερη απεικονιση της σκληρης πραγματικοτητας.φυσικα ο ανθρωπος θα πεθαινε καποια στιγμη αλλα τι εγινε,αυτο δεν συμβαινει in real life?εμεις θα θελαμε να δειξουμε αυτο που συμβαινει,αυτος θα ηταν ο σκοπος μας.
επισης τωρα που το σκεφτομαι πολυ καλο concept και πολυ πιασαρικο θα ηταν με παιδακια που υποσσιτιζονται στην αφρικη....ετσι κι αλλιως δεν τρωνε που δεν τρωνε ,να το βλεπουμε καλυτερα μπροστα μας.

ρε δεν παμε καλαααααααααααα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Για Ισμήνη: αισθητικά διαφωνώ, αλλά δεν θα στη πέσω το υπόσχομαι.
Πέρα από πλάκα Ισμήνη πόσο χειρότερο είναι αυτό από αυτό
https://www.mypetz.gr/threads/Φρίκη.220534/
Και ποιος "σούβλισε" με οποιοδήποτε τρόπο αυτή καλή κυρία που δεν έκανε και εικαστική παρέμβαση; :redface:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Για Ισμήνη: αισθητικά διαφωνώ, αλλά δεν θα στη πέσω το υπόσχομαι.
Πέρα από πλάκα Ισμήνη πόσο χειρότερο είναι αυτό από αυτό
https://www.mypetz.gr/threads/%CE%A6%CF%81%CE%AF%CE%BA%CE%B7.220534/
Και ποιος "σούβλισε" με οποιοδήποτε τρόπο αυτή καλή κυρία που δεν έκανε και εικαστική παρέμβαση; :redface:
Τέτοιες περιπτώσεις όπως αυτό που προανέφερες και αυτό χρήζουν ψυχιατρικής βοήθειας και όχι "σουβλίσματος" (γνώμη μου).

Δηλαδή άλλο να κακοποιεί ένας ένα παιδί ή ένα ζώο και άλλο να γίνεται ένα κακοποιημένο παιδί ή ένα ζώο αντικείμενο επίσημης εικαστικής έκθεσης.
Ακραίο παράδειγα, αλλά εάν τα αντιστοιχίσω αυτά σκέφτομαι.

Ισμήνη η τέχνη και οι δημιουργοί έχουν με τα χρόνια κατορθώσει να αποκτήσουν ένα είδος ασυλίας με όχι πάντα θεμιτά αποτελέσματα, όχι τόσο από αυτούς που τα παράγουν αλλά από το τρόπο που οι άλλοι τα χρησιμοποιούν.
Σε αυτή την ιστορία επιμένω το ζητούμενο δεν είναι να τη πέσει κανείς στο καλλιτέχνη επί της ουσίας, γιατί η κουβέντα αναγκαστικά θα πάει στα όρια. Να μιλήσεις για τέχνη με όρους ηθικής, νόμων, κανόνων κ.λ.π., δε ξέρω εάν πρέπει να ανοιχτεί αυτή η κουβέντα, γιατί όπως και να το δεις η τέχνη είναι ίσως ο μοναδικός "ελεύθερος" τρόπος "έκφρασης" που έχει απομείνει. Εάν μπούμε στη κουβέντα πως και να τον οριοθετήσουμε νομίζω ότι ανοίγονται επικίνδυνοι δρόμοι.
Εάν κάποιος λοιπόν θέλει να διαμαρτυρηθεί μπορεί να το κάνει με το τρόπο που είπε η Αρήθα, αλλά για να είμαι τελείως ειλικρινής δε μπορώ να πω ότι με βρίσκει σύμφωνη αυτή η ιστορία.
Από την άλλη δε καταλαβαίνω γιατί, το ότι κάποιος είναι καλλιτέχνης αποκλείει το ενδεχόμενο να είναι άρρωστος με το τρόπο που ήταν η καλή κυρία της Πόπης ή ο πιτσιρικάς εκ Χίου ή οποιοσδήποτε άλλος με τέτοια συμπεριφορά. Τον ένα τον σουβλίζουμε, τον διαπομπεύουμε, τον φιμώνουμε , τον αποκλείουμε, ενώ του άλλου σεβόμαστε τα προσωπικά του δεδομένα ή τη πιθανόν διαταραγμένη του ψυχική υγεία; Επειδή εκ των πραγμάτων θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο εκ Κόστα Ρίκα ορμώμενος καλλιτέχνης τα κάνει όλα για τη προβολή του και όχι το να σκεφτούμε ότι μπορεί λέω μπορεί ο σκοπός του να συναντιέται κάπου με το δικό μας και να θέλει να πει το απλό: είναι τόσο εύκολο να σκοτώσεις ένα ζώο ή ένα άνθρωπο για όποιο λόγο θες και να μην ενδιαφερθεί κανείς. Μήπως τελικά κοιτάμε το δέντρο και όχι το δάσος;
Αυτό σκέπτομαι και το ξαναλέω δεν είμαι πεισμένη για την αλήθεια σε αυτή την ιστορία, αλλά ούτε ακόμα και εάν είναι αληθινή να δεχτώ να υπογράψω διαμαρτυρία εναντίον του, γιατί αισθάνομαι ότι για οποιοδήποτε λόγο και να το έκανε άλλος πρέπει να είναι ο αποδέκτης του θυμού και της διαμαρτυρίας μου.:redface:

Υπέγραψα επώνυμα και το νούμερό μου είναι το 6214.
Διάβασα επίσης ότι ο λόγος που το έκανε ο χυδαίος, είναι επειδή δύο ροτβαίλερ σκυλιά έφαγαν έναν φίλο του ληστή όταν πήγε να κλέψει ένα σπίτι. Ο κόσμος, λέει, συμπάθησε τον εν λόγω ληστή αφού πέθανε. Έτσι και αυτός θέλει να τραβήξει την προσοχή του κόσμου στα αδέσποτα... Τρομάρα του... Πολύ δημιουργικός είναι... Άλλον τρόπο δεν μπορούσε να βρει... Εκτός από ατάλαντος είναι και ψεύτης. Θέλει να μας πείσει ότι το έκανε για τα αδέσποτα...
Ελπίζω να τιμωρηθεί όπως του αξίζει...

με αφορμη τον αισθητικο τροπο παρουσιασης του καλλιτεχνη εχω να κανω την εξης προταση.
στην επομενη εκθεση θα μπορουσε να εξασφαλισει εναν ηλικιωμενο ανυμπορο αστεγο ο οποιος στο glamorous πατωμα του χωρου θα ηταν μια σπονδη στην ανισοτητα που διακρινει τον συγχρονο τροπο ζωης και σε συνδιασμο με την αδιαφορια των παρευρισκομενων που ετσι κι αλλιως την εχουν απο φυσικου τους απ οτι φαινεται θα αποτελουσε την καλυτερη απεικονιση της σκληρης πραγματικοτητας.φυσικα ο ανθρωπος θα πεθαινε καποια στιγμη αλλα τι εγινε,αυτο δεν συμβαινει in real life?εμεις θα θελαμε να δειξουμε αυτο που συμβαινει,αυτος θα ηταν ο σκοπος μας.
επισης τωρα που το σκεφτομαι πολυ καλο concept και πολυ πιασαρικο θα ηταν με παιδακια που υποσσιτιζονται στην αφρικη....ετσι κι αλλιως δεν τρωνε που δεν τρωνε ,να το βλεπουμε καλυτερα μπροστα μας.

ρε δεν παμε καλαααααααααααα

Συμφωνω απόλυτα μαζι σου και μήπως έκει πάνω στα life style πατώματα
θα έπρετε να φιλοσοφίσουμε "χαλαρα" έχόντας τα παιδια από την αφρική καταχαμα και κρατόντας το long drink στα χέρια που στο διαολ... έχει φτάσει αυτή η κατα τα άλλα "δημοκρατηκή" και "πολιτισμένη" κοινωνία μας που μόνο από τέτοιου είδους "τέχνη" καταλαβαίνει.
Η μήπως τελικά έχουμε την τέχνη και τους καλιτέχνες που μας αξίζουν.
Που αξίζουν δηλαδη σε μια απομακρισμένη από την πραγματικότητα μεσοαστική και μεγαλοαστική κοινωνια και τάξη που δεν σκήβει και δεν ενεργει απέναντι στο προβλημα παρα λέιε "ΑΧ ΚΑΛΕ το καιμένο το παιδάκι, σκυλάκι, γατακι κλπ" γυρνόντας το κεφαλί και πηγαίνοντας ήσυχος για ύπνο λέγοντας, "τι καλα όλα αυτα είναι μακριά από εμένα..."

Ισμήνη η τέχνη και οι δημιουργοί έχουν με τα χρόνια κατορθώσει να αποκτήσουν ένα είδος ασυλίας με όχι πάντα θεμιτά αποτελέσματα, όχι τόσο από αυτούς που τα παράγουν αλλά από το τρόπο που οι άλλοι τα χρησιμοποιούν.
Σε αυτή την ιστορία επιμένω το ζητούμενο δεν είναι να τη πέσει κανείς στο καλλιτέχνη επί της ουσίας, γιατί η κουβέντα αναγκαστικά θα πάει στα όρια. Να μιλήσεις για τέχνη με όρους ηθικής, νόμων, κανόνων κ.λ.π., δε ξέρω εάν πρέπει να ανοιχτεί αυτή η κουβέντα, γιατί όπως και να το δεις η τέχνη είναι ίσως ο μοναδικός "ελεύθερος" τρόπος "έκφρασης" που έχει απομείνει. Εάν μπούμε στη κουβέντα πως και να τον οριοθετήσουμε νομίζω ότι ανοίγονται επικίνδυνοι δρόμοι.
Εάν κάποιος λοιπόν θέλει να διαμαρτυρηθεί μπορεί να το κάνει με το τρόπο που είπε η Αρήθα, αλλά για να είμαι τελείως ειλικρινής δε μπορώ να πω ότι με βρίσκει σύμφωνη αυτή η ιστορία.
Από την άλλη δε καταλαβαίνω γιατί, το ότι κάποιος είναι καλλιτέχνης αποκλείει το ενδεχόμενο να είναι άρρωστος με το τρόπο που ήταν η καλή κυρία της Πόπης ή ο πιτσιρικάς εκ Χίου ή οποιοσδήποτε άλλος με τέτοια συμπεριφορά. Τον ένα τον σουβλίζουμε, τον διαπομπεύουμε, τον φιμώνουμε , τον αποκλείουμε, ενώ του άλλου σεβόμαστε τα προσωπικά του δεδομένα ή τη πιθανόν διαταραγμένη του ψυχική υγεία; Επειδή εκ των πραγμάτων θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο εκ Κόστα Ρίκα ορμώμενος καλλιτέχνης τα κάνει όλα για τη προβολή του και όχι το να σκεφτούμε ότι μπορεί λέω μπορεί ο σκοπός του να συναντιέται κάπου με το δικό μας και να θέλει να πει το απλό: είναι τόσο εύκολο να σκοτώσεις ένα ζώο ή ένα άνθρωπο για όποιο λόγο θες και να μην ενδιαφερθεί κανείς. Μήπως τελικά κοιτάμε το δέντρο και όχι το δάσος;
Αυτό σκέπτομαι και το ξαναλέω δεν είμαι πεισμένη για την αλήθεια σε αυτή την ιστορία, αλλά ούτε ακόμα και εάν είναι αληθινή να δεχτώ να υπογράψω διαμαρτυρία εναντίον του, γιατί αισθάνομαι ότι για οποιοδήποτε λόγο και να το έκανε άλλος πρέπει να είναι ο αποδέκτης του θυμού και της διαμαρτυρίας μου.:redface:
Εγώ επιμένω στα προηγούμενα που έγραψα. Και ναι η τέχνη και τα πάντα έχουν όρια, τα οποία ορίζονται από την κοινωνία. Και μέρος της κοινωνίας (πολύ μικρό έστω)είμαι κι εγώ!

Οσο για τον καλλιτέχνη και το δημιούργημα του που εκτείθεται εκεί ΝΟΜΙΜΑ, δεν αποτελεί απλά προϊόν ενός "διαταραγμένου φουκαρά"... Γίνεται επώνυμα και στηρίζεται από το κράτος, το οποίο επίσημα καταπατεί τα δικαιώματα των ζώων, στην περίπτωση αυτή.
Σε αυτό αποσκοπεί και η διαμαρτυρία. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω εκτός από το να υπογράψω κατά και να διαμρτυρηθώ, για την συγκεκριμένη περίπτωση....:/:
Και ναι η σύγχρονη κοινωνία αποτελείται από διεφθαρμένους και υποκριτές κερδοσκόπους και πολλές φορές χάνουμε το δάσος για το δέντρο κτλ, κτλ...(αλήθεια ήταν ποτέ τέλειες οι κοινωνίες?)
Εδω όμως δεν πρόκειται για δέντρο.:/:

"Και ναι η τέχνη και τα πάντα έχουν όρια, τα οποία ορίζονται από την κοινωνία."
Εδώ ρε Ισμήνη μου είναι η διαφωνία μου. Στα όρια που ορίζονται από την κοινωνία. Για φαντάσου εάν τα όρια τα έβαζε πάντα η κοινωνία και η τέχνη απαγορευόταν να τα υπερβεί τι θα σήμαινε αυτό, όχι μόνο για τη τέχνη αλλά και για τη κοινωνία.

Π.χ. Ο Τσάπλιν ας πούμε που ανέφερες. Έφυγε σαν ανεπιθύμητος από μια κοινωνία που έβαζε όρια στη δουλειά του αναζητώντας μια άλλη "κοινωνία" για να εκφραστεί. Φαντάζεσαι να μην την έβρισκε;:redface:

"Και ναι η τέχνη και τα πάντα έχουν όρια, τα οποία ορίζονται από την κοινωνία."
Εδώ ρε Ισμήνη μου είναι η διαφωνία μου. Στα όρια που ορίζονται από την κοινωνία. Για φαντάσου εάν τα όρια τα έβαζε πάντα η κοινωνία και η τέχνη απαγορευόταν να τα υπερβεί τι θα σήμαινε αυτό, όχι μόνο για τη τέχνη αλλά και για τη κοινωνία.

Π.χ. Ο Τσάπλιν ας πούμε που ανέφερες. Έφυγε σαν ανεπιθύμητος από μια κοινωνία που έβαζε όρια στη δουλειά του αναζητώντας μια άλλη "κοινωνία" για να εκφραστεί. Φαντάζεσαι να μην την έβρισκε;:redface:
Φαντάζομαι....και συνήθως αυτό συμβαίνει με αρκετούς καλλιτέχνες.

Φαντάζεσαι εσύ κάποιον που θέλει π.χ. να κάνει τέχνη κακοποιώντας παιδιά να ψάχνει για άσυλο στην Ελλάδα επειδή είναι ανεπιθύμητος στη χώρα του?
Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα.....
Και ο κύριος που κάνει τέχνη κακοποιώντας το σκύλο μπορεί να έχει ιερό σκοπό, αλλά....τα μέσα που χρησιμπποιεί δεν έχουν σχέση με αυτά του Τσάρλι Τσάπλιν...

Φαντάζομαι κάποιον που μπορεί να κάνει τέχνη κακοποιώντας παιδιά. Εάν η αντιμετώπιση είναι η ίδια με αυτήν των επισκεπτών αυτής της έκθεσης και ακόμα χειρότερο αυτού του κράτους, θεωρείς ότι λύνω το πρόβλημα μου με το να τον καταριέμαι, να σκέφτομαι εξίσου ευφάνταστους τρόπους θανάτου του (δες τα σχόλια στη διαμαρτυρία) και στην τελική να θεωρώ ότι άμα τον εξαφανίσω από το κόσμο θα λύσω το πρόβλημα;
Αυτό που λέω είναι ότι το πράγμα έχει δύο σκέλη:
Της τέχνης που θεωρώ ότι πρέπει να ανοίξει σαν κουβέντα, έστω και εάν εγώ έχω την άποψη ότι όσο δεν μπορώ να διασφαλίσω ποιος θα βάλει τα όρια δε θέλω όρια.
Και της πρακτικής που και πάλι θεωρώ ότι δεν αφορά μεμονωμένα τον καλλιτέχνη αλλά τη κοινωνία που αποδέχτηκε αυτή την ιστορία, αφήνοντας μου την υπόνοια ότι αυτό ήταν τελικά αυτό που ήθελε να δείξει. Εντάξει αυτός το έκανε. Αυτοί που το είδαν; Δεν βρέθηκε ένας να πάει να λύσει το σκυλάκι και να το πάρει μαζί του; Το να τα βάλω μαζί του λύνει αυτόματα το πρόβλημα της συμπεριφοράς της κοινωνίας του; Και επίσης προβάλλει το διαφορετικό θέλω της δικής μου κοινωνίας;
Αυτά συνεχίζω να σκέπτομαι. Για αυτό μίλησα για δάσος και δέντρο.:redface:
(Εξακολουθώ να πιστεύω ότι τα πράγματα είναι πολύ απλά από ότι φαίνονται και εννοώ ότι η όλη ιστορία δεν είναι παρά ένα στημένο σκηνικό.)

Εγώ επιμένω στα προηγούμενα που έγραψα. Και ναι η τέχνη και τα πάντα έχουν όρια, τα οποία ορίζονται από την κοινωνία.
Συμφωνώ! Να επιμείνω όμως κι εγώ στο δικό μου το χαβά, ότι τα όρια αυτά δεν πρέπει να έχουν να κάνουν με την αισθητική (που είναι εξ ορισμού υποκειμενικό πράγμα), αλλά με την τήρηση των νόμων και τη μη παραβίαση των δικαιωμάτων των άλλων.

Έγινε πριν δυο χρόνια
«Το Μουσείο Τράπχολτ Κουνστμουζέε, κοντά στην πόλη Κόλντιν της Δυτικής Δανίας, καταδικάστηκε σήμερα να πληρώσει πρόστιμο 2.000 κορονών για μια έκθεση χρυσόψαρων μέσα σε μπλέντερ, ανακοινώθηκε από την αστυνομία της πόλης. Πολλά από τα χρυσόψαρα-εκθέματα πολτοποιήθηκαν από τους επισκέπτες της έκθεσης που δεν άντεξαν στον πειρασμό και πάτησαν το κουμπί του μπλέντερ. Η έκθεση είχε τίτλο "Eyegoblack" και τα έργα ανήκουν σε έναν δανό καλλιτέχνη χιλιανής καταγωγής, ο οποίος τοποθέτησε δέκα μπλέντερ γεμάτα νερό με ένα χρυσόψαρο το καθένα σε ένα μεγάλο τραπέζι στο κέντρο της αίθουσας, τονίζοντας ότι κάθε επισκέπτης είναι ελεύθερος να επιλέξει αν θα πατήσει το κουμπί ή όχι». :confused:
https://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=13723&m=C04&aa=1

Φαντάζομαι κάποιον που μπορεί να κάνει τέχνη κακοποιώντας παιδιά. Εάν η αντιμετώπιση είναι η ίδια με αυτήν των επισκεπτών αυτής της έκθεσης και ακόμα χειρότερο αυτού του κράτους, θεωρείς ότι λύνω το πρόβλημα μου με το να τον καταριέμαι, να σκέφτομαι εξίσου ευφάνταστους τρόπους θανάτου του (δες τα σχόλια στη διαμαρτυρία) και στην τελική να θεωρώ ότι άμα τον εξαφανίσω από το κόσμο θα λύσω το πρόβλημα;
Οχι. Αυτά τα θέματα είναι κυρίως πολιτικά και θέλουν μεγάλη συζήτηση.
Ομως πάντα από μικρες αντιδράσεις γίνεται η αρχή.

Εξάλλου "γροθιά στο στομάχι" δίνει ο καλλιτέχνης και θα την πάρει πίσω.
Η βία γεννά βία..πάντα και παντού....

εγω συμφωνω οτι σε τετοιες περιπτωσεις ισως να βλεπουμε το δεντρο και οχι το δασος και να δεχτω οτι η προθεση του καλλιτεχνη ειναι να προβληματισει και οτι η τεχνη ισως ειναι ο μοναδικος τροπος που μπορει να εκφραστει κανεις ελευθερα...δεν μπαινουν ορια στα μεσα εκφρασης?ο καθενας εκφραζει τον προβληματισμο του και προσπαθει να προβληματισει και τον υπολοιπο κοσμο οπως αυτος γουσταρει?δεν εχει την ευθυνη για τον τροπο με τον οποιο προσπαθει να το κανει?και οταν στην προσπαθεια του αυτη παραβιαζει τον ποινικο κωδικα της κοινωνιας στην οποια ζει απαλλασεται επειδη ειναι "καλλιτεχνης"?εχει το ακαταλογιστο?

Αρήθα δε ξέρω και αυτή η άποψη φέρνει λίγο σε σοσιαλιστικό ρεαλισμό.
Για μένα τα όρια δεν μπορούν να μπουν στη τέχνη που τις περισσότερες φορές δεν αποτελεί εγκεφαλικό δημιούργημα ξεκομμένο από τη κοινωνία γύρω της , δεν αναφέρεται δηλαδή σε πράγματα που δε συμβαίνουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο γύρω μας πολλές φορές και καθημερινά και τα ανακαλύπτει ο καλλιτέχνης για λόγους που αφορούν στη σχιζοφρενική του αντίληψη ή στην ανάγκη προβολής του μόνο. Θυμάμαι κάποιον καλλιτέχνη που χρησιμοποιούσε νεκρά σφαγμένα ζώα (αρνιά για την ακρίβεια) και όταν αντέδρασαν απάντησε ότι αυτός δεν κάνει τίποτα περισσότερο από ότι κάνουν όλοι γύρω του στην κανονική τους ζωή και μάλιστα τα τρώνε.
Αισθητικά είχα πρόβλημα, επί της ουσίας όμως μπορώ να έχω άποψη; Ανέχομαι την εικόνα ενός ζώου σφαγμένου κρεμασμένου στο τσιγκέλι, το ψωνίζω για να το φάω, εάν το δω κρεμασμένο σε ένα μουσείο θα ανακαλύψω τα όρια στη τέχνη;:redface:

Αισθητικά είχα πρόβλημα, επί της ουσίας όμως μπορώ να έχω άποψη;
Όχι βέβαια, αυτό ακριβώς λέω.
Όταν η αντίρρησή μας είναι επί της αισθητικής, δεν μπορούμε να περιορίσουμε τον καλλιτέχνη, επειδή η αισθητική είναι υποκειμενικό πράγμα και επειδή, στο κάτω κάτω, η προσβολή της δε θίγει κανένα δικαίωμα και δεν αποτελεί απειλή για τη ζωή ή την ελευθερία κανενός.
Όμως οι καλλιτέχνες, όπως και όλοι μας, δρουν στο πλαίσιο της κοινωνίας και ορίζονται από τους νόμους της. Όταν τους παραβιάζουν, πρέπει να υφίστανται τις κυρώσεις.
Η τέχνη δεν έχει το ακαταλόγιστο και το να είσαι "καλλιτεχνικά αλαφροΐσκιωτος" ή κάτι παρόμοιο δεν αναγνωρίζεται ως ελαφρυντικό από κανένα δικαστήριο.

Αλίκη με αυτή τη λογική και η κοινωνία δεν μπορεί να έχει δύο μέτρα και σταθμά. Να τιμωρεί τον καλλιτέχνη επειδή απλά κατέδειξε την ανικανότητα της, την αδιαφορία της να προστατεύσει αυτά που έχει αυτή ορίσει να προστατεύει και να αφήνει απροστάτευτα τα "θύματα" απέναντι στην ίδια.
Θα εκθέσει π.χ. αυτός ο κύριος εδώ και εγώ θα ζητήσω από το ελληνκό κράτος να του το απαγορεύσει΄και να του επιβάλλει κυρώσεις. Το λιγότερο που θα μου φαινόταν θα ήταν αστείο. Και σε καμία περίπτωση δεν θα έπεφτα για ύπνο ήσυχη θεωρώντας ότι οι ασφαλιστικές δικλείδες της δικής μου κοινωνίας λειτούργησαν και δεν πρόκειται να ξανακινδυνεύσει αδέσποτο. Τώρα εάν εκτιμάμε ότι από κάπου πρέπει να γίνει η αρχή είναι θέμα πως ιεραρχεί κανείς τις γενεσιουργές αιτίες του προβλήματος και που χρεώνει προθέσεις....:redface:
Υ.Γ. Σε μια χώρα που οι δήμοι για να ξεφορτωθούν τα αδέσποτα ρίχνουν φόλες εγώ θα ζητήσω σεβασμό των νόμων;

Δυστυχώς δυσκολεύομαι να ακολουθήσω το συλλογισμό σου.
Αν κακοποιήσω εγώ ένα ζώο στερώντας του τροφή και νερό, είμαι υπόλογη απέναντι στο νόμο.
Το ίδιο ισχύει και για σένα, το Μήτσο, τη Μαρία, τον Κύπριο φοιτητή κ.ο.κ.
Το ίδιο θα πρέπει να ισχύει και για τον Habacuc ή τον όποιο δηλώνει "καλλιτέχνης".
Το ίδιο και για όποιο δήμο ρίχνει φόλες, για όποια σεβάσμια γηραιά κυρία πνίγει γατάκια και για όποια φιλοζωϊκή λειτουργεί χωρίς να τηρεί τους κανόνες βάσει των οποίων της δόθηκε άδεια λειτουργίας.

Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε κοινωνία, κατά τη γνώμη μου, είναι να σταματήσουν οι πολίτες να απαιτούν το σεβασμό και την εφαρμογή των νόμων.

Υ.Γ. Σε μια χώρα που οι δήμοι για να ξεφορτωθούν τα αδέσποτα ρίχνουν φόλες εγώ θα ζητήσω σεβασμό των νόμων;
Εγώ ναι. Και θα προσπαθήσω και να το ΑΠΑΙΤΗΣΩ όσο μπορώ!
(Κι ας είμαι πεπεισμένη ότι δεν θα αλλάξει ουσιαστικά τίποτα....:()
υσ. Στο δικό μου Δήμο δεν ρίχνουν φόλες. Αντιθέτως χάρη σε μερικούς "τρελούς" τα σκυλιά τουλάχιστον τριγυρίζουν εμβολιασμένα και καλοταϊσμένα. Πολλά δόθηκαν σε σπίτια.....
Τουλάχιστον υπάρχουν κι αυτά. Και αυτό με κάνει να ελπίζω.

ΣΕΝΑΡΙΟ
Ας υποθέσουμε ότι η ιστορία είναι αληθινή (το ξαναλέω)
Ας υποθέσουμε ότι ο καλλιτέχνης είναι συνειδητοποιημένος
Ας υποθέσουμε ότι ζει στην Ελλάδα (γιατί δε ξέρω τι γίνεται στη Κοστα Ρίκα)
Τι βλέπει γύρω του:
Ζώα παρατημένα από κράτος και πολίτες
Ζώα κακοποιημένα από κράτος και πολίτες
Ζώα σκοτωμένα από κράτος και πολίτες
Ζώα ανοχύρωτα απέναντι σε κράτος και πολίτες
Και αποφασίζει να αντιδράσει χρησιμοποιώντας αυτό που αυτός έχει σαν τρόπο έκφρασης της αντίδρασής του. Είτε κάνει ένα πίνακα, είτε στήνει ένα δρώμενο χρησιμοποιώντας περΙσσότερα εκφραστικά μέσα, είτε γράφει κείμενο ή μουσική, ή κάνει γλυπτό κ.λ.π. Κάποιος κάνει το αυτονόητο: ΑπΟφασίζει να μας στερήσει το άλλοθι εγώ δεν ήμουνα εκεί, εγώ δεν είμαι έτσι, εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι γιατί όλοι γύρω μου αδιαφορούν, έτσι που είμαστε καλύτερα να εξαφανιστούμε από τη γη να ησυχάσει ο πλανήτης κ.λ.π. και να μας πει "νάτο λοιπόν μπροστά σας σε πανελλήνια προβολή και η πρακτική και η αντιμετώπιση της κοινωνίας (για την αδιαφορία των επισκεπτών μιλώ και ευτυχώς γιατί τα χρυσόψαρα τη πάτησαν)" και εμείς θα ζητήσουμε να "φιμωθεί" επί της ουσίας με τις καλύτερες πάντα των προθέσεων -σώζουμε ένα αδέσποτο- και αυτό μας αρκεί.
Για να σου δώσω τη χειρότερη εκδοχή: Ο τύπος είναι τρελλός, ψώνιο του κερατά επικίνδυνος. Μέσα. Τι παραπάνω κάνει από αυτό που στο μεγαλύτερο ποσοστό του κάνει το ελληνικό κράτος και η κοινωνία μας; Αυτού του απαγορεύεις την έκφραση. Για τους άλλους επιλέγεις ποια λογική; (Το δεύτερο πρόσωπο δεν αφορά σε εσένα, δικούς μου προβληματισμούς λέω. Και όχι δεν ακούω φωνές:lol:):redface:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back