Βοήθεια!!! Αυτό είναι αρρώστια όχι τέχνη!

βασικα το κειμενο ειναι απο copy paste και δν ηξερα οτι θα βγει ετσι..πραγματιοκα δν ξερω αμα αξιζει κατι αλλα το κειμενο δν το εχω γραψει εγω..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ανθή, Χρόνια Πολλα καταρχήν. Αν θέλεις κάνε μια επεξεργασία στο προηγουμενο κείμενό σου γιατί δεν βγαίνει κάποιο νόημα, νομίζω έτσι και αλλιώς ότι έχει γραφτεί κάτι παρόμοιο παραπάνω στο ίδιο θέμα...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ok!ριχτε του ντοματες του βαργκας αλλα πιστεψτε με , ανθρωπος που εκθετει στην biennale δεν παιζει να ειναι βλακας..
το σκυλο τον εβαλε για να τον λυσουν...εχω βαρεθει και στο facebook και στο myspace να μιλαω για την προθεση του καλλιτεχνη και να μην μ ακουει κανεις και να βλεπω συνεχομενα copy paste του ιδιου post...το γεγονος οτι κανενας απο τους επισκεπτες της εκθεσης δν τον ταϊσε , δν τον ελυσε ειναι το προβλημα...παρακαλω ας αναπτυχθει λιγο η κριτικη σκεψη μπροστα σε ενα καλλιτεχνικο δρωμενο...αλλωστε ποιος μπορει να μου αποδειξει οτι ο σκυλος πεθανε?φανταζεστε μονο σε τι κατασταση ειναι οι ανθρωποι σ αυτη τη χωρα που το παρακολουθησαν εν ειδη big brother? πλεον η τεχνη ειναι κατι το οποιο εχει αμεση αλληλεπιδραση με το κοινο...δν φταιει αυτος αν το κοινο ηταν τυπου νεαντερνταλ με τηλεκοντρολ..ξερω πως δεν ακουγονται ωραια αυτα που εγραψα αλλα οι καλες τεχνες και συγκεκριμενα οι παραστατικες ειναι αυτο που σπουδαζω..εγω το μετεφρασα σαν μια ψυχρη και σκληρη διαμαρτυρια γι αυτα που συμβαινουν στον τοπο του...αφου φυσικα εψαξα ολες τις αποψεις..

Είναι φρικτό. Την ιστορία την άκουσα από τον καθηγητή γλυπτικής μας, όταν ο τσαχπίνης γατούλης του Πανεπιστημίου μπήκε στο εργαστήριο και μας είπε ότι μετά από αυτή την έκθεση κάθε φορά που βλέπει ζώο σε εργαστήριο φοβάται ότι είναι για τον ίδιο λόγο.

...... αλλα πιστεψτε με , ανθρωπος που εκθετει στην biennale δεν παιζει να ειναι βλακας..
το σκυλο τον εβαλε για να τον λυσουν...εχω βαρεθει και στο facebook και στο myspace να μιλαω για την προθεση του καλλιτεχνη και να μην μ ακουει κανεις και να βλεπω συνεχομενα copy paste του ιδιου post...το γεγονος οτι κανενας απο τους επισκεπτες της εκθεσης δεν τον ταϊσε , δεν τον ελυσε ειναι το προβλημα...παρακαλω ας αναπτυχθει λιγο η κριτικη σκεψη μπροστα σε ενα καλλιτεχνικο δρωμενο...αλλωστε ποιος μπορει να μου αποδειξει οτι ο σκυλος πεθανε? φανταζεστε μονο σε τι κατασταση ειναι οι ανθρωποι σ αυτη τη χωρα που το παρακολουθησαν εν ειδη big brother? πλεον η τεχνη ειναι κατι το οποιο εχει αμεση αλληλεπιδραση με το κοινο...δεν φταιει αυτος αν το κοινο ηταν τυπου νεαντερνταλ με τηλεκοντρολ..ξερω πως δεν ακουγονται ωραια αυτα που εγραψα αλλα οι καλες τεχνες και συγκεκριμενα οι παραστατικες ειναι αυτο που σπουδαζω..εγω το μετεφρασα σαν μια ψυχρη και σκληρη διαμαρτυρια γι αυτα που συμβαινουν στον τοπο του...αφου φυσικα εψαξα ολες τις αποψεις..

Και καλά έκανες που έψαξες όλες τις απόψεις.
Εγω πιστεύω ότι ο "καλλιτέχνης" πέτυχε το στόχο του που, προφανώς, ήταν να γίνει παγκοσμίως γνωστός έστω μετερχόμενος άθλια μέσα. Όμως, όπως και νάχει το πράγμα, η ιδέα και η εκτέλεσή της θίγουν κατάφωρα τον όποιο ανθρωπισμό απέμεινε στον κόσμο μας - κι ας μη βρίσκει κανείς δικαιολογίες. Το ίδιο το "εικαστικό συμβάν" μιλά επίσης όχι μόνο προς τους αλλά και για τους αποδέκτες του -την κοινωνία ή μέρος της στην οποία απευθύνεται.
Συνεπώς όλα όσα λες -και λένε κι άλλοι- δεν αλλάζει την ουσία.
Η χρησιμοποίηση ενός ζωντανού πλάσματος (σε κατάσταση ζωής ή θανάτου) χωρίς τη θέλησή του ως εργαλείου, πως δικαιώνεται για τον ποιούντα? Με ποιο δικαίωμα? Και σε τι διαφέρει αυτό από άλλες περιπτώσεις (βασανιστήρια) που χρησιμοποιούνται για την προώθηση δήθεν της επιστήμης?

Όσο για την εννοιολογική τέχνη και την αλληλεπίδραση με το κοινό, πιστεύω ότι η τέχνη πάντα αυτό ήταν: και εννοιολογική και σε αλληλεπίδραση με την κοινωνία. Μόνο που με τα στερεότυπα με τα οποία δουλεύει η θεωρία της τέχνης σήμερα μάλλον καθιστά τον εαυτό της ανίκανο να διεισδύσει και να το δει. Περιορίζεται στα επιφαινόμενα και ομφαλοσκοπεί. Τέλος πάντων αυτό είναι ίσως μια άλλη συζήτηση.

Πρακτικα τωρα επειδη ο Αργος και το psychanimal θελουν να κανουν κατι εαν βρουμε ατομα θα κανουμε τα εξης αφου βρουμε συγκεκριμενα σε ποιο μερος ειναι:

Φαξ στο ίδρυμα με κοινοποίηση στο Υπ. Πολιτισμού και τα ΜΜΕ

Συνάντηση με τον υπεύθυνο του ιδρύματος

Διαμαρτυρία έξω από το ίδρυμα (τουλάχιστον 30-50 άτομα), θα χρειαστούμε πανό κι όποιος έχει σκύλο να τον φέρει. Αν μπορεί να του φτιάξει και μπλουζάκι με σύνθημα.

Ενημέρωση από πριν στα blogs κλπ.

Αληθινη τεχνη θα ειναι να κοψω τα αχαμνα του καραγκιοζη για να μην πω και πολλα πολλα αλλα(κρατιεμαι γιατι εντοπισα και ανηλικα στο σαιτ)και να τα δωσω να τα φαει ενας αδεσποτος και πεινασμενος σκυλακος!!!Ελεος πια με αυτο το τομαρι..πειτε μου ποτε και που θα ερθει και θα με δειτε στα καναλια!!!!

ok!ριχτε του ντοματες του βαργκας αλλα πιστεψτε με , ανθρωπος που εκθετει στην biennale δεν παιζει να ειναι βλακας..
το σκυλο τον εβαλε για να τον λυσουν...εχω βαρεθει και στο facebook και στο myspace να μιλαω για την προθεση του καλλιτεχνη και να μην μ ακουει κανεις και να βλεπω συνεχομενα copy paste του ιδιου post...το γεγονος οτι κανενας απο τους επισκεπτες της εκθεσης δν τον ταϊσε , δν τον ελυσε ειναι το προβλημα...παρακαλω ας αναπτυχθει λιγο η κριτικη σκεψη μπροστα σε ενα καλλιτεχνικο δρωμενο...αλλωστε ποιος μπορει να μου αποδειξει οτι ο σκυλος πεθανε?φανταζεστε μονο σε τι κατασταση ειναι οι ανθρωποι σ αυτη τη χωρα που το παρακολουθησαν εν ειδη big brother? πλεον η τεχνη ειναι κατι το οποιο εχει αμεση αλληλεπιδραση με το κοινο...δν φταιει αυτος αν το κοινο ηταν τυπου νεαντερνταλ με τηλεκοντρολ..ξερω πως δεν ακουγονται ωραια αυτα που εγραψα αλλα οι καλες τεχνες και συγκεκριμενα οι παραστατικες ειναι αυτο που σπουδαζω..εγω το μετεφρασα σαν μια ψυχρη και σκληρη διαμαρτυρια γι αυτα που συμβαινουν στον τοπο του...αφου φυσικα εψαξα ολες τις αποψεις..
Συγνωμη αλλα εγω ειμαι απολιτιστος εγωιστης με περιορισμενη σκεψη και απολυτος, παρολο που σπουδαζω ζωγραφικη,οπως και 958.209.088.700.000 ανθρωποι σε αυτον τον πλανυτη.και πιστευω οτι ολο αυτο ειναι απλα ενα βασσανιστηριο...και τιποτα περισσοτερο.....

Δηλαδή ο σκοπός αγιάζει τα μέσα;; Το γεγονός ότι το σκυλάκι αυτό με τον έναν ή τον άλλο τρόπο χρησιμοποιήθηκε για να γίνει ο "καλλιτέχνης" αυτός γνωστός σε όλο τον κόσμο, δεν λέει απολύτως τίποτα;

Υπάρχει απόδειξη ότι το σκυλάκι αυτό επέζησε;;;; εδώ λένε ότι το σκυλάκι χάθηκε. Από τη στιγμή που ενδιαφέρονταν τόσο πια για τα αδέσποτα ζώα που κυκλοφορούν και αργοπεθαίνουν, γιατί δεν πήγαν το συγκεκριμένο σκυλάκι σε κάποιο φιλοζωικό σύνδεσμο να το περιθάλψουν και να του δώσουν ιατρική φροντίδα;

Θέλω να πιστεύω ότι δεν χρειαζόμαστε τέτοιου είδους "καθοδηγητές" για να συνειδητοποιήσουμε κάποια πράγματα. Γιατί κανείς δεν μπορεί να μας εγγυηθεί ότι αυτός ο άνθρωπος είχε καλό σκοπό.

Η ιστορία ανά τους αιώνες μας αποδεικνύει ότι κυκλοφορεί πολλή απάτη, κι ότι εμείς οι απλοί άνθρωποι ξεγελιόμαστε από κάτι ψευτόμαγκες.

Και να θέσω έναν ακόμη προβληματισμό...
Ας δεχτούμε ότι ο Βάργκας πήρε το σκυλάκι στην έκθεσή του για να δείξει ότι οι άνθρωποι είναι αδιάφοροι απέναντι στα αδέσποτα κ.λπ. κ.λπ.....
Σε ποιον άνθρωπο θα του άρεσε να τον πάρουνε ως αντικείμενο και να τον εκθέτουν ως αξιοθέατο, προκειμένου να αποδειχθεί κάτι;;; Αν το πάμε έτσι, τότε και τα πειραματόζωα καλά κάνουν και τα θυσιάζουν για χάρη της άθλιας ανθρωπότητας...!!!

Σαν να τα ισοπεδώσαμε όλα και να μην κοιτάμε παρά πέρα... Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, αγαθά και τέλεια..

Υπάρχει απόδειξη ότι το σκυλάκι αυτό επέζησε;;;;

Τώρα θα κάνω λίγο το δικηγόρο του διαβόλου (συγχωρέστε με, είναι το χόμπι μου).:P Υπάρχει απόδειξη ότι το σκυλάκι πέθανε; Πού είναι το σώμα του εγκλήματος; Κανείς δεν μπορεί να πει τίποτα με βεβαιότητα.

Δεν έχω τα φόντα να μπω στη συζήτηση για το καλλιτεχνικό (εντός ή εκτός εισαγωγικών) μέρος του πράγματος, αλλά θέλω να πω και κάτι άλλο:

1) Μπορεί κανείς να απαριθμήσει δέκα καλλιτέχνες που έζησαν και εργάστηκαν από τα μέσα του προηγούμενου αιώνα; Ξέρει κανείς πέντε ενεργούς καλλιτέχνες σήμερα; Εγώ όχι, και δεν είναι προς τιμήν μου. Ωστόσο τον Vargas όλοι τον μάθαμε.

2)Προσωπικά, έχω επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα της συλλογής υπογραφών μέσω ίντερνετ, αλλά ας είναι. Μήπως, όμως, πρέπει, προτού βάλουμε την υπογραφή μας να προσπαθούμε να εξακριβώνουμε τους ισχυρισμούς; Καλή η διαμαρτυρία, αλλά να διαμαρτυρόμαστε για κάτι που όντως συμβαίνει, όχι για κάτι που μπορεί και να συμβαίνει.

Κάποιος μπλόγκερ παρατήρησε το εξής:
petition για τη Λωρίδα της Γάζας: 8686 υπογραφές
petition για τον Vargas: 1047873 υπογραφές and still going strong.
Γιατί για τα σοβαρά θέματα δεν κουνιέται φύλλο, αλλά γίνεται χαμός για κάθε μαλακία που μαζεύεται από chain mail;

Η ιστορία ανά τους αιώνες μας αποδεικνύει ότι κυκλοφορεί πολλή απάτη, κι ότι εμείς οι απλοί άνθρωποι ξεγελιόμαστε από κάτι ψευτόμαγκες.
Μαζί σου 100%.

jeff koons,neo rauch,daniel richter,laura owens,damien hirst,keith edmier,peter doig...οριστε..7 σημερινοι εικαστικοι...τον κυριο αυτον πρωτη φορα τον ακουω....

Εσύ, παιδί μου, βγαίνεις πρώτος και με διαφορά! Αλλά τα βλέπεις; Τώρα έμαθες και τον Vargas 'Habacuc'.:bleh:

αρνουμε να τον μαθω...ουτε καν διαβαζω το ονομα του, δεν θελω...

petition για τη Λωρίδα της Γάζας: 8686 υπογραφές
petition για τον Vargas: 1047873 υπογραφές and still going strong.
Γιατί για τα σοβαρά θέματα δεν κουνιέται φύλλο, αλλά γίνεται χαμός για κάθε μαλακία που μαζεύεται από chain mail;

Αυτό εμένα πολύ με προβληματίζει!!!:hmm::hmm::hmm:

Πρακτικα τωρα επειδη ο Αργος και το psychanimal θελουν να κανουν κατι εαν βρουμε ατομα θα κανουμε τα εξης αφου βρουμε συγκεκριμενα σε ποιο μερος ειναι:
Nομίζω ότι ακριβώς αυτό μπορεί να είναι η 'λύση' στο θέμα που συζητάμε.
Κατά πάσα πιθανότητα ΔΕΝ υπάρχει τέτοιο μέρος, ούτε έχει κανονιστεί να έρθει ο τύπος εδώ. Όσο πάει και περισσότερο έχω την αίσθηση ότι πρόκειται για 'ράδιο-αρβύλα' (όχι η αρχική έκθεση-η υπόθεση της παρουσίας του στη Θεσ/νίκη, εννοώ), που ακριβώς επειδή έχει ευαισθητοποιηθεί πολύς κόσμος για το θέμα, κυκλοφόρησε σε μπλογκς κλπ κλπ και τελικά λειτουργεί ΚΑΙ αυτό σαν μια εξαιρετική διαφήμιση.

WSPA says art is no excuse for cruelty

Apr 7, 2008

In 2007, artist Guillermo Vargas showed an emaciated live dog in a Nicaraguan gallery. Despite public outcry, the countryʼs lack of animal welfare laws meant he faced no consequences. This year, when Vargas was invited to compete in an art show in Honduras, WSPA and member society the Honduras Association for the Protection of Animals and their Environment (AHPRA) acted to ensure this cruelty could not be repeated by any artist.

Elly Hiby, WSPAʼs Head of Companion Animals, commented: “Information regarding the treatment and fate of the dog used in the 2007 exhibition is inconsistent, but for WSPA – irrespective of the exact outcome – chaining a dog without food or water for public entertainment is a reprehensible abuse”. Our attempts to discuss the matter with Vargasʼ representative were met with silence.

But images from the Nicaraguan gallery were not forgotten. When Vargas was invited to enter the VI Central American Visual Arts Biennale (to be held in Honduras this year), an independent internet petition against the artist and his work attracted over two million signatures. WSPA sought a meeting with Business Owners for Art (Empresarios por el Arte), one of the sponsors of the Honduras Biennale.

In the meeting, WSPAʼs representative gave sound welfare arguments against the work shown in Nicaragua and formally requested that the Honduras AHPRA be invited to observe the Biennale exhibition.

After pressure from WSPA, the Honduras AHPRA and the public, the Biennial organisers have agreed not only to make AHPRA official observers but also to include new competition rules that prohibit the abuse of animals.:up:

While we are satisfied that no-one will be able to abuse animals in the name of art during this forthcoming exhibition, stronger laws need to be in place that prohibit animal cruelty full stop. WSPA and member society UCC are currently supporting a campaign, led by the Commission for Natural Resources and Environment of the Nicaraguan Assembly, calling for legislation to protect animals in Nicaragua.
You too cansupport the protection of animals worldwide by signing the Animals Matter to Me petition. This calls for a Universal Declaration on Animal Welfare, an internationally accepted set of principles about the treatment of animals that would encourage countries to improve their legislation.

More about the Universal Declaration on Animal Welfare >>

το διαβασα

:down::down::down:(repost)επιβεβαιώθηκε από το ραδιόφωνο.όσο κι αν πανε να το περάσουν στα μουλωχτα φοβούμενοι τις αντιδρασεις, o σχιζοφρενής Guillermo Habacuc Vargas θα έρθει τελικά στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 17 Μαίου στις 7.00 το απόγευμα σε κεντρικό ξενοδοχειο της Αριστοτέλους(δεν λεγαν πιο είναι),πιθανότατα στα πλαίσια της Photobienalle,για να αιτιολογήσει στους κωλοακαδημαικούς της τέχνης την δολοφονία του άμοιρου σκύλου.
δε ξερω τι απάντηση του χρειάζεται,πραγματικά είμαι εξοργισμένος και μόνο στην ιδέα πως θα αντικρύσω αυτό το κτήνος.
angry.gif
angry.gif

Εγώ πρόσεξα ότι έχει γίνει πολύ πανικός με την συγκεκριμένη απάνρωπη ενέργεια και ...έχω λάβει διπλά και τριπλά email καθώς και πρόσεξα πολλές ομάδες στο facebook.

Μεγάλη μούφα...

Όσο κι αν έψαξα, πουθενά δεν βρήκα καταγραφή του συγκεκριμένου περιστατικού από κάποιο έγκυρο ΜΜΕ. Μόνο σε blogs και ράδιο αρβύλα, όπως είπε παραπάνω και η Marmanga.
Και σε όλα τα αγγλόφωνα κείμενα (Guardian π.χ.) υπήρχε η μαγική λεξούλα alleged.
Ότι δηλαδή "φημολογείται" πως ο Βάργκας έκανε τούτο και τ' άλλο.

Συνεπώς προτείνω:
1. Αφήστε τις υπογραφές κατά μέρος. Έτσι κι αλλιώς κανένας σοβαρός φορέας δεν θα έπαιρνε υπ' όψη συλλογή υπογραφών μέσω ίντερνετ γιατί σηκώνει πολλή φαλκίδευση, πλαστογραφία, διπλοψηφία και κάθε είδους νοθεία.
2. Αν υποθέσουμε ότι ο τύπος θα μας τιμήσει με την παρουσία του (πράγμα για το οποίο πολύ αμφιβάλλω), να φροντίσουμε να επισκεφθούμε την έκθεση και να γλιτώσουμε το "έκθεμα".

Να το σκεφτούμε λίγο λογικά. Τέτοιου είδους κακοποίηση ζώου είναι, στις περισσότερες χώρες, ποινικά κολάσιμη, συνεπώς ο τύπος ΔΕΝ μπορεί να "εκθέσει" το "καλλιτέχνημά του".
Επίσης, την αλήθεια γι' αυτό δεν θα τη μάθουμε ποτέ. Αν ήταν αλήθεια, χαζοί είναι να το πουν; Κι αν ήταν διαφημιστικό κόλπο, χαζοί είναι να το αποκαλύψουν και να σταματήσουν το παγκοσμίου εύρους σούσουρο που δημιουργήθηκε;
Αν κάποιος του έπαιρνε τον σκύλο, δεν θα είχε να φοβηθεί τίποτα. Θα εμπόδιζε μια ποινικά κολάσιμη πράξη. Θα έσωζε και μια ζωή.
Εγώ προσωπικά κάτι τέτοιο το βρίσκω απόλυτα σύμφωνο με τις αρχές μου και θα το έκανα χωρίς κανέναν δισταγμό.
Αν θέλει ο κ. Βάργκας, ας κοπιάσει στην Ψωροκωστούλα μας... Θα μάθει ότι ούτε δέρνουμε ούτε βρίζουμε, όμως σεβόμαστε τα ζωντανά μας ας είναι και του δρόμου!

Δυστυχως δεν εδα εγκαιρως το ποστ και ηταν και αναμεσα στη διασωση ζωων και τη χτεσινη εκπομπη της τατιανας στεφανιδου μεσα σε τσιρκο και η αυριανη διαδηλωση στην αθηνα γι αυτο και ειχαμε πολύ δουλεια, ειμαστε λιγοι τον εχασα τον Βαργκας αν ηρθε.. δεν ειχαμε βρει που και νομιζαμε οτι ηταν ψεματα τελικα.. φτου να παρει

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back