Waterlily
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος
Γειά σου!Παιδια σος η γατα μου εφαγε ενα κορδονι γυρω στα 8 εκατοστα ηταν σατεν λεπτο κ για την ακριβια ηταν δυο κορδονια δεμενα μεταξυ τους. Τα ειχα κανει για να παιξουμε κ η αρτεμις το εφαγε! Κ φταιω εγω γτ πανω στο παιχνιδι την ειδα να το μασουλαει αλλα νομιζα οτι το εκανε επειδη επαιζε. Γυρναω την πλατη μου για δυο λεπτα κ το κορδονι εξαφανισμενο. Πηρα τηλεφωνο τον κτηνιατρο κ μου ειπε να της δωσω παστα να τα κανει στα κακακια της. Της εδωσα με χιλια ζορια κ πηγε κ κρυφτηκε γτ φοβηθηκε. Τρ της εδωσα τονο να φαει για να βγει απο το δωματιο κ μπας κ παει στην τουαλετα. Εχω αγχωθει παρα πολυ και φοβαμαι μη παθει τιποτα, παρακαλω απαντηστε μου.
Μη φοβάσαι, το κάνουν μερικές γάτες αυτό. Εγώ έχω δεινοπαθήσει με την Μπασσέτ μου.Από μωρό, έχει καταπιεί κατά καιρούς, από κορδόνια (μερικών εκατοστών, έως μισού μέτρου),τιράντες,κρόσια κουβέρτας, μέχρι κομμάτια από ρούχα βαμβακερά, μάλλινα και βισκόζ (συνθετικά όχι
, είναι εκλεκτική). Το κορδόνι που κατάπιε η γατούλα σου είναι μικρό και το πιο πιθανό είναι να περάσει από το στομάχι στο έντερο και να το βγάλει με τα κακάκια 2-3 μέρες μετά. Αν μείνει κρεμασμένο στον πωπό της να της το βγάλεις πολύ προσεκτικά, όχι με βιαστική κίνηση, γιατί μπορεί να βγει και το έντερο μαζί. Αν δεν περάσει στο έντερο, μπορεί να το κάνει εμετό, ακόμη και μέσα στο ίδιο εικοσιτετράωρο. Εμένα η Μπάσσυ μπορεί να το κρατούσε αρκετές μέρες στο στομάχι, της κοβόταν η όρεξη και τελικά το έκανε εμέτο. Άλλοτε τα έβγαζε με τα κακάκια. Κάποια φορά, παρόλο που το κορδόνι ήταν τεράστιο (περίπου μισό μέτρο),πέρασε από το στομάχι στο έντερο και άρχισε να το βγάζει με τα κακά. Όμως, επειδή ήταν τεράστιο, δεν το έβγαλε όλο και τρελάθηκε. Ευτυχώς, ήμουν μπροστά και την σταμάτησα από το να γυρίζει σε όλο το σπίτι τρίβοντας τον πωπό της με τις βρωμιές στα πατώματα. Με προσοχή άρχισα να τραβάω το κορδόνι και καθώς ήταν ροζ και δεν τέλειωνε με τίποτε, νόμιζα ότι της βγάζω το έντερο. Αφού βεβαιώθηκα ότι δεν ήταν έντερο, το έκοψα ,και με το υπόλοιπο κομμάτι να κρέμεται στον πωπό, την πήγα στο γιατρό και της το έβγαλε.Πάντως, να την προσέχεις τη γατούλα από εδώ κι εμπρός, μήπως σου βγει μουρλή, όπως η δικιά μου, που δεν αφήνω πλέον ούτε τιραντάκι στην απλώστρα να κρέμεται (ναι, έχει φάει και τιράντες από την απλώστρα!!!!) ούτε κορδόνια παπουτσιών χύμα και αεράτα, διότι θα τα κάνει μια χαψιά

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Waterlily
Νεοφερμένο μέλος

Waterlily
Νεοφερμένο μέλος
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Πιστεύω ναι, κάτι θα φαινόταν. ΄Εστω δεν θα ήθελε να φάει, ή θα ήταν κάπως άτονη. Αφού την βλέπεις μια χαρά και όπως συνήθως, μάλλον ή έκανε την νύχτα, ή ακόμα και αν δεν το έβγαλε δεν την ενοχλεί.Με συγχωρειτε που ξαναγραφω. Ανησυχω διοτι δεν τη βλεπω να εχει παει καθολου στη τουαλετα. Κοιμηθηκαμε το βραδυ με τις λεκανες πεντακαθαρες κ το πρωι ειχαν παει, οχι πολλα πραγματα αλλα το θεμα ειναι δε ξερω ποια απο τις τρεις πηγε! Δηλαδη μπορει κ να εχει παει κ η αρτεμις. Το θεμα μου ειναι να δω οτι γενικα παει το γατι! Η συμπεριφορα της ειναι πολυ νορμαλ. Τρωει, τρεχει, δερνει την αδερφη της (το αγαπημενο της) αν κατι πηγαινε στραβα, θα το εδειχνε λετε;
Και δεν υπάρχει κανείς λόγος να ζητάς συγνώμη, γι' αυτό είμαστε εδώ όσοι έχουμε γατούλες και τις αγαπάμε σαν οικογένειά μας.

Waterlily
Νεοφερμένο μέλος
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος

Waterlily
Νεοφερμένο μέλος

Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Είδες; ΄Αδικα ήσουν αγχωμένη δυό μέρες τώρα. ΄Αλλη φορά να τους ακούς τους θαλασσόλυκους.Καλησπερα!! Το εβγαλε το κορδονακι επιτελους!! Μετα απο δυο μερες αγωνιας, παρακολουθησης και κακου υπνου το εβγαλε!!! Και τωρα επιτρεψτε μου, παω να τη σουρομαδησω![]()

Μ' αρέσει που τώρα κάνουμε τις άνετες, αλλά αν μας έβλεπες τις πρώτες φορές που πάθανε κάτι τα γατιά μας...

Και φυσικά σου επιτρέπουμε, καλό σουρομάδημα και ένα μικρούλι κι από μας, γιατί ξέρω καλά τι είδους σουρομάδημα θα είναι.

Waterlily
Νεοφερμένο μέλος

Συνημμένα
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Ωχ Παναγίτσα μου, καλέ αυτή είναι για πολλά ζουλήγματα!

Ρίξε ένα κι από μένα παρακαλώ, οι κοιλιές είναι το φετίχ μου.

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Μόνο φρόντισε να μην της ξαναδώσεις την ευκαιρία να σε κοψοχολιάσει η τσούπρα.....που είναι και κουκλί ζωγραφιστό

Waterlily
Νεοφερμένο μέλος

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Καλή σου μέρα και
Καλό μήνα!

η γατούλα μου μόλις άρπαξε ένα κόκαλο από το κοτόπουλο που έτρωγα. Ήταν από αυτά τα πλακουτσωτά, που είναι σχεδόν τρίγωνα στο σχήμα, αν και δεν ήταν ιδιαίτερα μυτερό. Το πρόλαβε το άρπαξε και την έπιασα για να της το πάρω κι εκείνη τη στιγμή το κατάπιε. Έμεινα κάγκελο γιατί ήταν μεγαλούτσικο, δε φανταζόμουν ότι θα το κατάπινε κιόλας, αλλά ότι θα το έγλυφε ή και θα το τραγάνιζε. Συμπεριφέρεται φυσιολογικά μέχρι στιγμής αλλά φοβάμαι τι μπορεί να πάθει, δεν ήταν και μικρό κόκαλο, πως θα το χωνέψει και πως θα το βγάλει;
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Καλησπέρα φίλη dkat.Καλησπέρα σας,
η γατούλα μου μόλις άρπαξε ένα κόκαλο από το κοτόπουλο που έτρωγα. Ήταν από αυτά τα πλακουτσωτά, που είναι σχεδόν τρίγωνα στο σχήμα, αν και δεν ήταν ιδιαίτερα μυτερό. Το πρόλαβε το άρπαξε και την έπιασα για να της το πάρω κι εκείνη τη στιγμή το κατάπιε. Έμεινα κάγκελο γιατί ήταν μεγαλούτσικο, δε φανταζόμουν ότι θα το κατάπινε κιόλας, αλλά ότι θα το έγλυφε ή και θα το τραγάνιζε. Συμπεριφέρεται φυσιολογικά μέχρι στιγμής αλλά φοβάμαι τι μπορεί να πάθει, δεν ήταν και μικρό κόκαλο, πως θα το χωνέψει και πως θα το βγάλει;

Για αρχή θα σου πω να μην πανικοβάλεσαι, ψυχραιμία για να μπορέσεις να αντιδράσεις σωστά αν χρειαστεί, που δεν νομίζω να χρειαστεί.
Το αν της δημιουργήσει πρόβλημα δεν είναι σίγουρο, ναι μεν δεν κάνει να δίνουμε κόκκαλα από κοτόπουλο και αρνί στα γατάκια μας γιατί είναι μυτερούλια όταν σπάνε. Αλλά με ένα μόνο κόκκαλο ίσως δεν συμβεί και τίποτα.
Απλά να την παρακολουθείς και αν δεις να μην έχει όρεξη για φαγητό ή διάθεση για παιχνίδι και τις συνηθισμένες της δραστηριότητες, τότε να την πας αμέσως στον κτηνίατρο.
Μάλιστα θα σου έλεγα να τηλεφωνούσες αύριο στον κτηνίατρό σας, να τον ενημέρωνες για το συμβάν και να ξέρει τι θα αντιμετωπίσει αν χρειαστεί να την δει.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 28 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool