Βοήθεια!! Η γάτα μου κατάπιε κάτι... και δεν ήταν φαγητό!

Σε ευχαριστω που απαντησες, εγινε σημερα το πρωι, αρα θα πρεπει να περιμενω ετσι; Για να δουμε τι θα κανει... :,(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Παιδια σος η γατα μου εφαγε ενα κορδονι γυρω στα 8 εκατοστα ηταν σατεν λεπτο κ για την ακριβια ηταν δυο κορδονια δεμενα μεταξυ τους. Τα ειχα κανει για να παιξουμε κ η αρτεμις το εφαγε! Κ φταιω εγω γτ πανω στο παιχνιδι την ειδα να το μασουλαει αλλα νομιζα οτι το εκανε επειδη επαιζε. Γυρναω την πλατη μου για δυο λεπτα κ το κορδονι εξαφανισμενο. Πηρα τηλεφωνο τον κτηνιατρο κ μου ειπε να της δωσω παστα να τα κανει στα κακακια της. Της εδωσα με χιλια ζορια κ πηγε κ κρυφτηκε γτ φοβηθηκε. Τρ της εδωσα τονο να φαει για να βγει απο το δωματιο κ μπας κ παει στην τουαλετα. Εχω αγχωθει παρα πολυ και φοβαμαι μη παθει τιποτα, παρακαλω απαντηστε μου.
Γειά σου!
Μη φοβάσαι, το κάνουν μερικές γάτες αυτό. Εγώ έχω δεινοπαθήσει με την Μπασσέτ μου.Από μωρό, έχει καταπιεί κατά καιρούς, από κορδόνια (μερικών εκατοστών, έως μισού μέτρου),τιράντες,κρόσια κουβέρτας, μέχρι κομμάτια από ρούχα βαμβακερά, μάλλινα και βισκόζ (συνθετικά όχι:D, είναι εκλεκτική). Το κορδόνι που κατάπιε η γατούλα σου είναι μικρό και το πιο πιθανό είναι να περάσει από το στομάχι στο έντερο και να το βγάλει με τα κακάκια 2-3 μέρες μετά. Αν μείνει κρεμασμένο στον πωπό της να της το βγάλεις πολύ προσεκτικά, όχι με βιαστική κίνηση, γιατί μπορεί να βγει και το έντερο μαζί. Αν δεν περάσει στο έντερο, μπορεί να το κάνει εμετό, ακόμη και μέσα στο ίδιο εικοσιτετράωρο. Εμένα η Μπάσσυ μπορεί να το κρατούσε αρκετές μέρες στο στομάχι, της κοβόταν η όρεξη και τελικά το έκανε εμέτο. Άλλοτε τα έβγαζε με τα κακάκια. Κάποια φορά, παρόλο που το κορδόνι ήταν τεράστιο (περίπου μισό μέτρο),πέρασε από το στομάχι στο έντερο και άρχισε να το βγάζει με τα κακά. Όμως, επειδή ήταν τεράστιο, δεν το έβγαλε όλο και τρελάθηκε. Ευτυχώς, ήμουν μπροστά και την σταμάτησα από το να γυρίζει σε όλο το σπίτι τρίβοντας τον πωπό της με τις βρωμιές στα πατώματα. Με προσοχή άρχισα να τραβάω το κορδόνι και καθώς ήταν ροζ και δεν τέλειωνε με τίποτε, νόμιζα ότι της βγάζω το έντερο. Αφού βεβαιώθηκα ότι δεν ήταν έντερο, το έκοψα ,και με το υπόλοιπο κομμάτι να κρέμεται στον πωπό, την πήγα στο γιατρό και της το έβγαλε.
Πάντως, να την προσέχεις τη γατούλα από εδώ κι εμπρός, μήπως σου βγει μουρλή, όπως η δικιά μου, που δεν αφήνω πλέον ούτε τιραντάκι στην απλώστρα να κρέμεται (ναι, έχει φάει και τιράντες από την απλώστρα!!!!) ούτε κορδόνια παπουτσιών χύμα και αεράτα, διότι θα τα κάνει μια χαψιά:D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Με καθησυχαζεις γιατι εχω ακουσει του κοσμου τις βλακειες!! Σε ευχαριστω πολυ!! Γενικα δε τρωει το σκατογατο, μονο λαστιχακια αλλα ποτε ξανα κορδονι! Εχω ανησυχησει τοσο που μολις σιγουρευτω οτι ειναι καλα θα τη σουρομαδισω τη ρουφιανα!!!! <3

Με συγχωρειτε που ξαναγραφω. Ανησυχω διοτι δεν τη βλεπω να εχει παει καθολου στη τουαλετα. Κοιμηθηκαμε το βραδυ με τις λεκανες πεντακαθαρες κ το πρωι ειχαν παει, οχι πολλα πραγματα αλλα το θεμα ειναι δε ξερω ποια απο τις τρεις πηγε! Δηλαδη μπορει κ να εχει παει κ η αρτεμις. Το θεμα μου ειναι να δω οτι γενικα παει το γατι! Η συμπεριφορα της ειναι πολυ νορμαλ. Τρωει, τρεχει, δερνει την αδερφη της (το αγαπημενο της) αν κατι πηγαινε στραβα, θα το εδειχνε λετε;

Με συγχωρειτε που ξαναγραφω. Ανησυχω διοτι δεν τη βλεπω να εχει παει καθολου στη τουαλετα. Κοιμηθηκαμε το βραδυ με τις λεκανες πεντακαθαρες κ το πρωι ειχαν παει, οχι πολλα πραγματα αλλα το θεμα ειναι δε ξερω ποια απο τις τρεις πηγε! Δηλαδη μπορει κ να εχει παει κ η αρτεμις. Το θεμα μου ειναι να δω οτι γενικα παει το γατι! Η συμπεριφορα της ειναι πολυ νορμαλ. Τρωει, τρεχει, δερνει την αδερφη της (το αγαπημενο της) αν κατι πηγαινε στραβα, θα το εδειχνε λετε;
Πιστεύω ναι, κάτι θα φαινόταν. ΄Εστω δεν θα ήθελε να φάει, ή θα ήταν κάπως άτονη. Αφού την βλέπεις μια χαρά και όπως συνήθως, μάλλον ή έκανε την νύχτα, ή ακόμα και αν δεν το έβγαλε δεν την ενοχλεί.
Και δεν υπάρχει κανείς λόγος να ζητάς συγνώμη, γι' αυτό είμαστε εδώ όσοι έχουμε γατούλες και τις αγαπάμε σαν οικογένειά μας.:)

Αχ σε ευχαριστω πολυ που απαντησες!! Ειμαι ολη μερα να σκασω! Γτ ας πουμε ουτε η αδερφη της εχει παει καθολου στην τουαλετα αν ηταν ας πουμε να το συγκρινω. Μονο τη μαμα τους εχω δει να πηγαινει απο το πρωι κ αυτη αργα το απογευμα. Θα μου πεις τι τα λεω; Να τα διαβαζω να καθησυχαζω τον εαυτο μου πιο πολυ! Παντως σιγουρα για το φαγητο το ενδιαφερον μας ειναι αμειωτο!!!!

Αφού το ενδιαφέρον της για φαγητό είναι αμείωτο, μην κάθεσαι και χολοσκάς. Απλά να έχεις τον νου σου κι αυτό με ηρεμία και χαλαρά. Κατά πάσα πιθανότητα, όπως σου είπει και η φίλη Ελένη δεν έχει συμβεί κάτι. Εκείνη έχει τεράστια πείρα στο συγκεκριμένο θέμα.;)

Καλησπερα!! Το εβγαλε το κορδονακι επιτελους!! Μετα απο δυο μερες αγωνιας, παρακολουθησης και κακου υπνου το εβγαλε!!! Και τωρα επιτρεψτε μου, παω να τη σουρομαδησω :)

Καλησπερα!! Το εβγαλε το κορδονακι επιτελους!! Μετα απο δυο μερες αγωνιας, παρακολουθησης και κακου υπνου το εβγαλε!!! Και τωρα επιτρεψτε μου, παω να τη σουρομαδησω :)
Είδες; ΄Αδικα ήσουν αγχωμένη δυό μέρες τώρα. ΄Αλλη φορά να τους ακούς τους θαλασσόλυκους.:P
Μ' αρέσει που τώρα κάνουμε τις άνετες, αλλά αν μας έβλεπες τις πρώτες φορές που πάθανε κάτι τα γατιά μας...:redface:
Και φυσικά σου επιτρέπουμε, καλό σουρομάδημα και ένα μικρούλι κι από μας, γιατί ξέρω καλά τι είδους σουρομάδημα θα είναι.:lol:

Ου καλα εισαι το χασα τελειως απο το αγχος!! Σε μια φαση της ελεγα: "πηγαινε μωρη να χεσεις να ηρεμησω πια! Θα το χασει η μανουλα, Αρτεμις πηγαινε!!" Τωρα παω να της ζουληξω μουτρα και κοιλια και να κρατσανισω πατουσακια!! Σας ευχαριστω ολους παρα πολυ, για τις συμβουλες σας αλλα κ που συμμεριστηκατε το αγχος μιας ακομα γατομανας!!! Παρτε κ τo τερας να δειτε για τι κοιλια μιλαω!!
13782003_10207787231699099_7819154835233089276_n.jpg

Συνημμένα

• 13782003_10207787231699099_7819154835233089276_n.jpg
    119,9 KB · Εμφανίσεις: 78
  • 13782003_10207787231699099_7819154835233089276_n.jpg
    119,9 KB · Εμφανίσεις: 78
13782003_10207787231699099_7819154835233089276_n-jpg.185097

Ωχ Παναγίτσα μου, καλέ αυτή είναι για πολλά ζουλήγματα!:inlove:
Ρίξε ένα κι από μένα παρακαλώ, οι κοιλιές είναι το φετίχ μου.:redface:

Τέλος καλό, όλα καλά λοιπόν.:clapup: Μόνο φρόντισε να μην της ξαναδώσεις την ευκαιρία να σε κοψοχολιάσει η τσούπρα..

...που είναι και κουκλί ζωγραφιστό :inlove:
2016-10-31_234631.jpg

καλημερα alcyone!! Το εμαθα κ εγω το μαθημα μου μαζι με εκεινη!! Τιποτα μικροσκοπικο πια. Η φωτογραφια ειναι πολυ ομορφη και σου στελνουμε φιλακια!! Βασω μου τη ζουληξα τοσο που φτανει για ολα τα μελη της σελιδας!! Απο εσενα της εδωσα διπλη δοση <3

Φιλάκια και "ζυμωματάκια" κι από την Τέρψη μου κι εμένα,
Καλή σου μέρα και
Καλό μήνα!:)

213nj7r.gif

Καλησπέρα σας,

η γατούλα μου μόλις άρπαξε ένα κόκαλο από το κοτόπουλο που έτρωγα. Ήταν από αυτά τα πλακουτσωτά, που είναι σχεδόν τρίγωνα στο σχήμα, αν και δεν ήταν ιδιαίτερα μυτερό. Το πρόλαβε το άρπαξε και την έπιασα για να της το πάρω κι εκείνη τη στιγμή το κατάπιε. Έμεινα κάγκελο γιατί ήταν μεγαλούτσικο, δε φανταζόμουν ότι θα το κατάπινε κιόλας, αλλά ότι θα το έγλυφε ή και θα το τραγάνιζε. Συμπεριφέρεται φυσιολογικά μέχρι στιγμής αλλά φοβάμαι τι μπορεί να πάθει, δεν ήταν και μικρό κόκαλο, πως θα το χωνέψει και πως θα το βγάλει;

Καλησπέρα σας,

η γατούλα μου μόλις άρπαξε ένα κόκαλο από το κοτόπουλο που έτρωγα. Ήταν από αυτά τα πλακουτσωτά, που είναι σχεδόν τρίγωνα στο σχήμα, αν και δεν ήταν ιδιαίτερα μυτερό. Το πρόλαβε το άρπαξε και την έπιασα για να της το πάρω κι εκείνη τη στιγμή το κατάπιε. Έμεινα κάγκελο γιατί ήταν μεγαλούτσικο, δε φανταζόμουν ότι θα το κατάπινε κιόλας, αλλά ότι θα το έγλυφε ή και θα το τραγάνιζε. Συμπεριφέρεται φυσιολογικά μέχρι στιγμής αλλά φοβάμαι τι μπορεί να πάθει, δεν ήταν και μικρό κόκαλο, πως θα το χωνέψει και πως θα το βγάλει;
Καλησπέρα φίλη dkat.:)
Για αρχή θα σου πω να μην πανικοβάλεσαι, ψυχραιμία για να μπορέσεις να αντιδράσεις σωστά αν χρειαστεί, που δεν νομίζω να χρειαστεί.
Το αν της δημιουργήσει πρόβλημα δεν είναι σίγουρο, ναι μεν δεν κάνει να δίνουμε κόκκαλα από κοτόπουλο και αρνί στα γατάκια μας γιατί είναι μυτερούλια όταν σπάνε. Αλλά με ένα μόνο κόκκαλο ίσως δεν συμβεί και τίποτα.
Απλά να την παρακολουθείς και αν δεις να μην έχει όρεξη για φαγητό ή διάθεση για παιχνίδι και τις συνηθισμένες της δραστηριότητες, τότε να την πας αμέσως στον κτηνίατρο.
Μάλιστα θα σου έλεγα να τηλεφωνούσες αύριο στον κτηνίατρό σας, να τον ενημέρωνες για το συμβάν και να ξέρει τι θα αντιμετωπίσει αν χρειαστεί να την δει.

Εντάξει, σε ευχαριστώ πολύ.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back