Βοήθεια ! Τι να κάνω για να μην ανεβαίνει σε τραπέζια,γραφεία κλπ ;;

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
δεν είναι εγωιστικό.
όλα τα μέλη τον αγαπάνε
απλά μάλλον έχουν αγανακτήσει γιατί την μέρα που
μου το είπαν είχε σπάσει ένα βάζο και ένα ποτήρι κ είχε σκάψει στο δίπλα μπαλκόνι.
δε νομίζω να περνάει καλύτερα από οτι με μας.
τεσπα το θεμα δεν ειναι αυτο.
εγώ ήθελα να μάθω τι μπορώ να κάνω για να είναι λιγότερο ζωηρός.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

δεν είναι εγωιστικό.
όλα τα μέλη τον αγαπάνε
απλά μάλλον έχουν αγανακτήσει γιατί την μέρα που
μου το είπαν είχε σπάσει ένα βάζο και ένα ποτήρι κ είχε σκάψει στο δίπλα μπαλκόνι.
δε νομίζω να περνάει καλύτερα από οτι με μας.
τεσπα το θεμα δεν ειναι αυτο.
εγώ ήθελα να μάθω τι μπορώ να κάνω για να είναι λιγότερο ζωηρός.[/quote]

Tιποτα..και ουτε θα επρεπε....φαντασου οτι ειναι σαν να λεω για σενα...να σε κανω να μην εισαι ζωηρη...μα πως γινεται αυτο;;;Δεν θυμαμαι την ηλικια του τωρα...αν ειναι μικρο...σιγουρα θα ειναι διαολακι..ειναι δεδομενο αυτο.Αν οχι,το καθε γατι εχει την προσωπικοτητα του..οπως και οι ανθρωποι.Επισης η γατα ειναι εκ φυσεως περιεργη..και σε τραπεζια θα ανεβαι..και σε παγκους..και οπου μπορεις να φανταστεις.Αλλες το κανουν σε πιο εντονο βαθμο..και αλλες σε λιγοτερο.Αλλα ειν αι στο στοιχειο τους.Οπότε..αυτος που υιοθετει ενα ζωακι..ξερει οτι εχει να κανει με ζωντανο οργανισμο..και οχι με κουκλακι..
Ευχομαι τα καλυτερα..:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

το ξέρω ότι είναι ένας ζωντανός οργανισμός
αλίμονο.
απλά αν με κάποιον τρόπο δεν ανέβαινε σε τραπέζια,πάγκους,χριστουγεννιάτικο δέντρο καλά θα 'ταν.

οι γονείς μου δεν
είναι ύπουλοι ώστε να το αφήσουν στον δρόμο
χωρίς να το ξέρω.
αν είναι δυνατόν.

Τι ηλικια εχει? Τον εχετε στειρωσει? Εχω ακουσει οτι οι γατουλες μετα την στειρωσει ηρεμουν.

είναι 2,5-3 μηνών
θα τον στειρώσουμε όταν
πάει 6-7 μηνών.
μακάρι να ηρεμήσει λίγο τότε...:)

Efoulito

Έτσι είναι τα γατιά. Η θα είναι ζωηρούλης η θα είναι ημερούλης. Και για τα δύο η ζωή τους στο σπίτι είναι μια συνεχή εξερεύνηση του χώρου. Θα ανέβουν στα τραπέζια θα πάνε κάτω από τους καναπέδες και θα σκαρφαλώσουν στο σύνθετο. Δεν μπορείς να τα εκπαιδεύσεις. Αλλά και αν προσπαθήσεις να τα αλλάξεις με φωνές η αγριάδες εσύ θα βραχνιάσεις. Αυτά θα συνεχίσουν τον χαβά τους. Είναι ότι σου πετύχει.
Ο παιδικός μου γάτος ήταν μια ψυχούλα. Δεν τον είδα ποτέ ανεβασμένο στο τραπέζι. Μόνο στο κρεβάτι μου και στις πολυθρόνες. Όταν όμως λείπαμε από το σπίτι βρίσκαμε τα ίχνη του πάνω του. Αναποδογυρισμένα ποτήρια η τις χαρτοπετσέτες σχισμένες στο πάτωμα

Ο δεύτερος ήταν διάολος μεταμορφωμένος. Δεν άφηνε τίποτα όρθιο και μετέτρεψα το διαμέρισμα μου σε Σαχάρα. Εξαφάνισα βάζα και καδράκια αφού όλα τα γκρέμιζε. Αλλά και πάλι έτσι που ήταν το διαμέρισμα είχα την εντύπωση πως η ύπαρξη του ήταν ένα κινητό μπιμπελό που ομόρφυνε το σπίτι. Μόνο όταν είχα τραυματιστεί από πτώση κι έμεινα στο κρεβάτι για 2-3 μήνες ηρέμησε και καθόταν συνέχεια δίπλα μου. Έκανε βέβαια τις βόλτες του αλλά όταν τον φώναζα ερχόταν κοντά μου. Όταν άρχισα να περπατώ άρχισε τα ίδια. Πράγματι μετά που τον στείρωσα ηρέμησε κάπως αλλά δεν μπόρεσα να το επιβεβαιώσω γιατί μια μέρα τον έχασα.

Η τωρινή Χιονάτη ανεβαίνει στο τραπέζι αν κάτσω να φάω. Έχω πρόβλημα μαζί της γιατί δεν τρώει την ξηρά τροφή κι έτσι ορμάει στο πιάτο μου, αναγκάζοντας με να τρώω όρθιος στον πάγκο της κουζίνας.
Σήμερα έστησα το δέντρο (μικρό) με οπτικές ίνες και λαμπάκια. Τι τόθελα? Άλλο δεν κάνει από το να παίζει με τα κλαδιά του. Κι επειδή είναι κουφό, πρέπει όπου κι αν βρίσκομαι να πηγαίνω κοντά της να την κατεβάζω. Εγώ έχω την υπομονή να επαναλαμβάνω την ίδια κίνηση όλη τη μέρα.

Θα πρέπει να τον συνηθίσετε όπως είναι. Δεν γνωρίζω αν θα μπορέσετε. Μπορεί τα ζωάκια να τα θεωρούμε παιδάκια αλλά δυστυχώς ( κατά την άποψη μου) δεν γαλουχούνται σαν τα παιδιά.
Η κρατάς το ζώο η τον δίνεις για υιοθεσία. Μέση λύση δεν υπάρχει. Μόνο προστριβές με τους γονείς σου θα έχεις. Δεν έχεις δικό σου δωμάτιο να τον κλείνεις όταν θα είσαι στο σχολείο ?

νιαουρίζει σαν τρελό οπότε δε μπορούμε να τον κλείνουμε συνέχεια.
ευχαριστώ για τις απαντήσεις ;)

Τελικα τι θα κανεις?

πάντως δε θα τον αφήσω στο δρόμο
αυτό είναι σίγουρο.

Φυσικα και δεν πρεπει να τον αφησεις! Σε βοηθησαν οι ιδεες μας? Βρηκες λυση για τους διπλα?

προς το παρόν
δεν τον αφήνουμε στο μπαλκόνι να βγει
μετά θα δούμε.
:)

Ελπιζω να πανε ολα καλα:)

ευχαριστούμε:)

Και φυσικα δεν πρεπει να βγαινει στο μπαλκονι!!! Υπαρχει μεγαλος κινδυνος να πεσει! Ξερεις ποσα γατακια εχουν πεσει??
Κι ας λενε οτι εχουν καλη ισορροπια! ΟΙ γατες εχουν καλη ισορροπια πανω σε δεντρα,απ'οπου μπορουν να πιαστουν με τα νυχια τους.Οχι πανω σε καγκελα και πλακακια...

μένουμε στον 1ο όροφο και αν πέσει δε θα πάθει κάτι
η άλλη μας γάτα
κάθεται πάνω στα κάγκελα και αγναντεύει
και δεν έχει πέσει ποτέ
οπότε δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα...

Αν πεσει..δεν παθει μεν κατι...αλλα φυγει;;; ή την πατησει αυτοκινητο;; Ξερεις ποσα γατακια χαθηκαν..και δεν βρεθηκαν ποτε,διοτι εφυγαν απο το μπαλκονι;; κανε οτι νομιζεις..αλλα να ξερεις τους κινδυνους:)

αλίμονο
αν κινδύνευε δε θα τον άφηνα;)

αλίμονο
αν κινδύνευε δε θα τον άφηνα;)
Δεν κινδυνευει δηλαδη να πεσει και να φυγει να χαθει?

οχι γιατί προσέχει.

η άλλη η γάτα μου
10 χρόνια το κάνει αυτό
και δεν έχει πέσει ποτέ.

οχι γιατί προσέχει.

η άλλη η γάτα μου
10 χρόνια το κάνει αυτό
και δεν έχει πέσει ποτέ.
Αυτο δεν ειναι κριτηριο.Μια φορα θα γινει το κακο. Ξερω γατο που επεσε στα 12 του χρονια και οχι απο το καγκελο,αλλα απο το πεζουλι που ξεκιναει το καγκελο.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back