Βοήθεια ! Τι να κάνω για να μην ανεβαίνει σε τραπέζια,γραφεία κλπ ;;

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Έχω εκνευριστεί τόσο πολύ που δεν ξαναδιαβάζω το θέμα.
Έλεος πια.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Έχεις δίκιο Κάλια. Κι εγώ θα σταματήσω να διαβάζω το θέμα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kounelaki
οκ μάλλον έχω πει όλα
τα άσχημα μαζεμένα.

το γατάκι δεν ανεβαίνει συνέχεια στα κάγκελα
διότι αν το αφήσουμε θα πάει στους δίπλα
μια φορά στο τόσο
μπορεί να τον αφήσουμε να αγναντεύει
και να τον βάλουμε ξανά μέσα στο σπίτι.

είχαμε δοκιμάσει να τον αφήσουμε διότι
ήταν μικρός και πιστεύαμε ότι θα προσαρμοστεί
γρήγορα με τα άλλα γατάκια.
τέσπα δε χρειάζεται να το συζητάμε από τι στιγμή
που δε το αφήσαμε στο δρόμο
και δε πρόκειται να το αφήσουμε στο δρόμο.

η άλλη μας γάτα είναι 10 χρονών
ήταν πρώην αδέσποτο
και επειδή μένουμε στο 1ο όροφο
και έχουμε δέντρο δίπλα ακριβώς στο μπαλκόνι
από κει άρχισε να χει πρόσβαση.
δηλαδή εδώ και 10 χρόνια
πηδάει στο δέντρο
πάει κάνει την ανάγκη της στη πυλωτή
και
μετά σκαρφαλώνει στο δέντρο
και μπαίνει σπίτι.

και είπα προηγουμένως
ότι δεν ήξερα ότι δεν κάνει οι γάτες να
κάνουν την ανάγκη τους στο χώμα
και γιαυτό παραγγείλαμε λεκάνη.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
αυτό για το ψέκασμα
το λένε εκπαιδευτές .
και πιάνει.
σε αντίθεση με το απλά να τον απομακρύνω.

Μια χαρα πιανει το να τον απομακρυνεις! Απλα πρεπει να επιμενεις! Και εμενα ανεβαινει στον παγκο και στο τραπεζι...και σκασιλα μου δηλαδη απλα οταν μαγειρευω τον κατεβαζω για να μην καει:) απλα επιμενω 5 φορε ς θα ανεβει;; 5 θα τον κατεβασω...10;;;; ε 10 θα τον κατεβασω! Καποια στιγμη βαριεται και σταματαει! Απλα θελει να επιμενεις!Υπομονη χρειαζεται! Το νερο ειλικρινα δεν χρειαζεται καθολου!:):)
Φιλικα:)

λες ε?
οκ αυτό θα κάνω που θα πάει θα κουραστεί

ευχαριστώ πολύ:)

Θα παρεις και στις 2 γατουλες λεκανη?

θα πάρουμε μόνο στον μικρούλη.
η άλλη μας η γάτα δε μπορεί να μάθει μετά από τόσα χρόνια σε λεκάνη.

θα πάρουμε μόνο στον μικρούλη.
η άλλη μας η γάτα δε μπορεί να μάθει μετά από τόσα χρόνια σε λεκάνη.

:confused: Γιατι καλε δεν μπορει να μαθει;; Εμας ο δικος μας ο μεγαλος ηταν αλανι κυκλοφορουσε στην αυλη και εκανε την αναγκη του εξω! Ολα αυτα πριν παρουμε τον μικρο. Με το που ηρθε ο μπεμπης στο σπιτι και βαλαμε αμμολεκανη και ο μεγαλος εκει πηγαινε...ετσι του πηραμε και αυτου μια! Ο γατος μ ο μεγαλος ειναι δυομιση και μεχρι πριν εναν μηνα κυκλοφορουσε συνεχεια εξω...ειναι περιφραγμενη η αυλη μας δεν μπορει να παει πουθενα..και ειναι μεγαλη ...σε εκταση!:) Αλλα τον τελευταιο μηνα βγαινει βεβαια για βολτιτσες και τα λοιπα αλλα για την αναγκη του ερχεται στην αμμολεκανη! Του καλαρεσε μαλλον!:P
Καλα για τον μικρο δεν το σχολιαζω! Ουτε καν στην αυλη δεν τον αφηνω γιατι τα σκυλια μας ναι μεν εχουν συνηθισει τον Ριγκο μαζι παιζουν και τρεχουν αλλα τον μικρο δεν τον εχουν συνηθισει και ουτε κατα δοιανια θα τον αφησω εξω!:P
:):):)

Αλλα πιστευω θα μαθει καλε! και ειναι και πιο υγιεινο!:)
Και εγω πριν δυο χρονια δεν τα ηξερα με τον μικρο τα εμαθα και τα εφαρμοζουμε και στον μεγαλο τωρα! :) Καλλιο αργα παρα ποτε δεν λενε;;)

είναι ότι κάνει τις βολτίτσες της
και τσουπ
πάει και για την ανάγκη της γιαυτό

Θα επισημάνω και εγώ με τη σειρά μου ότι το να στέλνεις τη γάτα σου για τις ανάγκες της στην πυλωτή, στην
γλάστρα, στο κοντινότερο πάρκο που βγαίνουν τα σκυλάκια για τη βόλτα τους κ.λπ. κ.λπ. είναι ανάλογο του να πηγαίνεις
για τις δικές σου ανάγκες στα ίδια μέρη. Ο, τι είναι για εμάς η τουαλέτα είναι για τις γάτες η άμμος.
Όσο για τη 2η γάτα που έχει το μέλος που άνοιξε αυτό το τόπικ, από όσο καταλαβαίνω είναι ημιαδέσποτη-κατοικίδια εξωτερικού χώρου και θα της συνιστούσα να έχει κατά νου τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται. Ελπίζω τουλάχιστον να είναι στειρωμένη. Όσο για το λόγο που μέχρι τώρα βολεύεται στο χώμα της πυλωτής, πού αλλού θα μπορούσε άραγε να πάει αφού δεν της προσφέρθηκε ποτέ τουαλέτα; Εποίησε την ανάγκη φιλοτιμία το δύστυχο γατί :clapup:. Ο γάτος όμως από μικρός κράτησε χαρακτήρα και μπράβο του. Έγινε αφορμή να πληροφορηθεί η ζωόφιλη οικογένεια ότι είθισται οι κατοικίδιες γάτες να έχουν δική τους τουαλέτα. Εδώ επίσης σημειώνω ότι μου προκαλεί τεράστια εντύπωση το ότι οι ενήλικες της οικογένειας εξοργίζονται με τις άκακες μικροζημιές που προκαλεί ένα μικρό γατάκι, ενώ δέχονται να μπαινοβγαίνει στο σπίτι τους κατά βούληση γάτα που από ο, τι διαβάζω δεν αποκλείεται να κάνει ακόμα και βουτιές στα σκουπίδια. Κατά την άποψή μου, έχουν κάποια καλή διάθεση και πρόθεση, αλλά έλλειψη ενημέρωσης, και ακόμα χειρότερα, διάθεσης να ενημερωθούν, νοοτροπία που όπως φαίνεται έχει περάσει και στο ανήλικο μέλος, το οποίο δυσκολεύεται να δεχθεί ότι το "νταξ συμβαίνουν αυτά" τελικά δεν είναι και πολύ "νταξ"...

Θα συμφωνήσω φυσικά και εγώ ότι η φροντίδα ενός ζώου απαιτεί σοβαρότητα, ενημέρωση και διάθεση από όλους όσους συμμετέχουν σε αυτή. Και επίσης όταν κάποιος δεν ξέρει, καλό είναι να ακούει τι λέγεται σε αυτό το φόρουμ και να μαθαίνει, αντί να δικαιολογείται μην μπας και κρίνουν αρνητικά τα υπόλοιπα μέλη. Είναι μεγάλο θέμα το ότι αφιερώνουν κάποιοι εδώ το χρόνο τους για να βοηθήσουν εμάς τους λιγότερο έμπειρους, γι' αυτό αντί να κοπτόμαστε ότι "το γατί περνάει ζωή και κότα" και "έλα μωρέ η άλλη γάτα που κατά τ'αλλα την έχουμε στο δρόμο ανεβοκατεβάινει από το μπαλκόνι μέσω δέντρου" καλό
είναι να προβληματιζόμαστε και λίγο για το πώς μπορούμε να κάνουμε τη ζωή τους πραγματικά καλύτερη.
Και εγώ προσωπικά, ενώ πάντα λάτρευα τις γάτες, όταν συνάντησα τη δική μου πρόσφατα δεν είχα ιδέα τι να κάνω και πελάγωσα εντελώς. Μαθαίνω από αυτό το φόρουμ, διαβάζω με πολλή προσοχή και όταν καταθέτουν την εμπειρία τους μέλη που ξέρουν καλά για τι μιλούν έχω δεκατέσσερα μάτια και δε λαμβάνω καμία δική μου ιδέα-προκατάληψη ως δεδομένη.

Τέλος, να προσθέσω ότι, με βάση την εμπειρία μου, οι γάτες συνηθίζουν αρκετά εύκολα νέο περιβάλλον με νέους ανθρώπους,και η εντύπωση ότι ο συγκεκριμένος γάτος, που είναι και μωρό ακόμα, θα πληγωθεί αν αλλάξει σπίτι, είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας. Φτάνει να του προσφέρεται στο νέο σπίτι η φροντίδα που χρειάζεται.

όχι δεν είμαι ημιαδέσποτες
ο μικρός είναι συνέχεια σπίτι
η μεγάλη είναι συνέχεια σπίτι
εκτός από 2-3 5λεπτα που λείπει την ημέρα.
και όχι δε πάει ποτέ στα σκουπίδια.:)

δεν δικαιολογούμαι
μπορεί να είμαι 16 χρονών
αλλά έχω φροντίσει
πολλά γατάκια και ξέρω κάποια πράγματα.
γνωρίζω τους κινδύνους του δρόμου
και δε θέλω να περιορίσω τη γάτα μου
όταν χτυπάει το τζάμι για να βγει έξω για 5 λεπτά
έτσι έχει μάθει εδώ και 10 χρόνια.

τέσπα
ευχαριστώ για τις απαντήσεις:)

Κανεις μας δεν θελει να περιοριζει τις γατες του..πιστεψε με..ομως,το να βγαινει στο δρομο..σημαινει οτι κινδυνευει απο αρρω στιες πολυ επικυνδινες..μεχρι πατημα αμαξιου..και δεν ξερω και εγω τι αλλο.Η επιλογη ..δυστυχως πεφτει σε εμας.Εμεις αποφασιζουμε για αυτα..διοτι αυτα απλα..δεν ξερουν τους κινδυνους.Η γατα ειναι προσαρμοστικο ζωο...αν τη μαθεις μεσα στο σπιτι..ειναι ευτυχισμενη εκει.Η περιεργεια παντα υπαρχει..γιατι ειναι στη φυση της.Εδω..υπαρχουν μελη..που πηραν γατα μεγαλης ηλικιας..και ομως..μια χαρα εμαθαν να μην βγαινουν εκτος σπιτιου.Ειναι σαν το γλυκο...αν δεν το τρως..δεν το αποζητας..:)...

νταξει απλά εδώ και δέκα χρόνια δεν έχει πάθει τίποτα
είναι πολύ προσεκτική
από το δρόμο μας σπάνια περνάν αμάξια
και βγαίνει για πολύ λίγο
λίγες φορές τη μέρα.

νταξει..αμα σου παθει κατι...μην κλαιγεσαι μετα,,,ε..με προκαλεις βρε εφουλιτο μου..ΕΜΕΙΣ προννοουμαι για αυτα...μια φορα θα συμβει το κακο..και μετα θα αναρρωτιομαστε γιατι συνεβει..

Δες αυτο..αν θελεις... https://www.mypetz.gr/posts/5744440/

Τελευταία επεξεργασία:
Μια φορα γινεται το κακο... Προσεχε την γατουλα σου. Η μεγαλη γατα ειναι στειρωμενη?

ναι είναι στειρωμένη

Ηταν μια κυρια που αφηνε ελευθερο το σκυλακι της στο δρομο για να κανει την αναγκη του... Τωρα το σκυλακι ειναι με 3 ποδαρακια... :( Πολλα ζωακια χανονται αδικα στους δρομους απο την αμελεια των ιδιοκτητων τους... Η πουπουλινα ενα παραδειγμα. Ενα μελος εχασε την γατουλατου γιατι η γατουλα ειχε προσβαση στο δρομο... Θα ηταν καλο να παρεις και για τις 2 γατουλες αμμο, γιατι ειναι πολυ επικινδυνο να κανει την αναγκη της στο χωμα, επισης ειναι επικινδυνο να βγαινει εκτος σπιτιου. Πολλες γατες εχουν παθει να πηγαινουν στην αμμο και σε μεγαλη ηλικια. Επισης υπαρχει μεγαλος κινδυνος οταν βγαινει στο δρομο απο τα σκυλια. Ποσες γατες εχουν φαει εδω... Τελος, οι γατες πρεπει να ειναι μεσα στο σπιτι με τα βασικα που χρειαζεται μια γατα (φροντιδα, τροφη, αμμος) :)

γίνεται να κλειδωθεί το θέμα
?

Ναι. Απλως στελνεις στους μοντ για να κλειδωσουν το θεμα:)

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back