Alniyat
Νεοφερμένο μέλος
Η δικιά μου μόλις το είδε -από μακρία- κάνει ένα τρελό ήχο σαν να φυσάει αέρα και βγάζει νύχια και δόντια

Κοιμάται τώρα ...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Για φαγητό πήγαινε αν μπορείς σε ένα πετ σοπ και πάρτου κονσέρβα a/d της Hill's (είναι για άρρωστα ή σε ανάρρωση γατάκια και είναι πολύ θρεπτική), για να δυναμώσει. Επειδή είναι μικρούλι, ίσως να μην ξέρει να τρώει, δώσε του λίγη με το δάχτυλό σου.
Για τα ματάκια, πάρε αποστειρωμένες γάζες και φυσιολογικό ορό από το φαρμακείο και καθάρισέ του τα πολύ προσεκτικά και με απαλές κινήσεις. Μην βάλεις φάρμακα αν δεν το δει πρώτα ο κτηνίατρος.
(Έχε το νου σου, πολλοί γιατροί προτείνουν κορτιζονούχα κολλύρια, τα οποία όμως μπορεί να προκαλέσουν χειρότερη ζημιά, σε περίπτωση που υπάρχει έλκος).
Σου προτείνω να το πας στην Ευγενία Σκούντζου το γατάκι, είναι εξειδικευμένη στα οφθαλμολογικά (δες εδώ τα στοιχεία της).
Τα καλύτερα σ' εσένα και στο μικρούλι!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Alniyat
Νεοφερμένο μέλος
Για καθάρισμα σκεφτόμουν μήπως να το αφήσω να το δει ο κτηνίατρος το απόγευμα? Θα σας πώ τι μου είπε να μου πείτε την γνώμη σας.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Αν φοβάσαι να το κάνεις μόνη σου, τότε άστο, δεν νομίζω να πάθει τίποτα χειρότερο το γατάκι για λίγες ώρες. Πάντως η γάζα ποτισμένη με φυσιολογικό ορό είναι σίγουρα ασφαλής, δεν θα του κάνει κακό (πάντα με πολλή προσοχή, ε; )Για καθάρισμα σκεφτόμουν μήπως να το αφήσω να το δει ο κτηνίατρος το απόγευμα?
Alniyat
Νεοφερμένο μέλος
Επειδή είναι μικρούλι, ίσως να μην ξέρει να τρώει, δώσε του λίγη με το δάχτυλό σου.
Τρώει... τρώει ... τρώει!!! Την ήξερε την τέχνη ... χεχε. Είναι ασπρο με μαυρες και κόκκινες κιλήδες. Ομορφόγατο. Αντε να γίνει καλά και μετά ελπίζω να το κρατήσω να έχει παρέα η μεγάλη μαύρη γατουλίνα

catlover
Εκκολαπτόμενο μέλος

Alniyat
Νεοφερμένο μέλος
Βρήκα κι εγώ ένα γατάκι 1 μήνα που είναι τυφλό. Ο Αίλουρος μου είπε να το καθαρίζω με γάζα και φυσιολογικό ορό από μέσα προς τα έξω, δηλαδή με την φορά των βλεφαρίδων, αλλιώς μπορεί να γυρίσουν οι βλεφαρίδες προς τα μέσα. Το ταίζω της royal canin την recovery, πάλι ο γιατρός μου την έδωσε αριαωμένη με νεράκι, με σύριγγα. Μόνο που κοιμάται ενώ τρώει και το φτύνει το μισό. Επίσης βάλτου χώμα και βάλτο μέσα, ξέρει μόνο του τι πρέπει να κάνει. Σήμερα η δικιά μου έσκαψε και στήθηκε στην γνωστή πόζα και έκανε κακάκια![]()
Χαχα, η δικιά μου παίρνει ένα πολύ σοβαρό ύφος όταν χρησιμοποιεί την άμμο. Και αν την κοιτάξεις σου ρίχνει ένα βλέμα ...

Alniyat
Νεοφερμένο μέλος
Alniyat
Νεοφερμένο μέλος
ΘΑ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ!!!

prince
Διάσημο μέλος
Να ρωτήσω κάτι άλλο ... πόσο καιρό πριν μπορέσω να βγάλω το γατάκι από το μπάνιο? Εννοώ για να μην κολλήσει τίποτα η δική μου. Τι πρέπει να του κανω κτλ.
Το βασικό είναι να πάτε κτηνίατρο για αρχή. Εκεί πρέπει να αποπαρασιτωθεί (δεν ξέρω αν λόγο ηλικίας και βάρους μπορεί ακόμη) και να ελεγθεί για αρρώστιες. (ο γιατρός θα ξέρει). Εξονυχιστικό έλεγχο. Νομίζω ότι θα πρέπει να εμβολιαστεί κι όλας μην κολλήσει κάτι από την άλλη γατούλα. Αλλά κι αυτό είναι θέμα ηλικίας και βάρους. Αν είναι ταλαιπωρημένο να συνέλθει και λίγο. Αν έχεις μεγαλύτερο χώρο με πόρτα βάλτο εκεί μέσα (ένα δεύτερο υπνοδωμάτιο για παράδειγμα)
Η δική σου γάτα πέρα από παράσιτα δεν νομίζω ότι κυνδινεύει να κολλήσει τίποτε. Εμβόολια έχει κάνει υποθέτω.
¨Οταν σου δώσει ο κτηνίατρος το ΟΚ (από θέμα υγείας μικρού ) μπορείς να τα αφήσεις μαζί υπό την επίβλεψή σου. Ενδιάμεσα μπορείς να τους ανταλάσεις παιχνίδια μπωλ κλπ για να συνηθίσουν μυρωδιές. Εχει άρθρο εδώ (δευτερη γατούλα σπίτι κάπως έτσι το λένε). αν δεν στο δώσει άλλος/η συμφορουμιτισσα θα στο βρώ μόλις γυρίσω σπίτι.
Αρχικά να περιμένεις πολλά πχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ και από τις δύο μεριές. Και από τη γατούλα σου προς εσένα. Μην ξεχνάς το δέυτερο ειναι εισβολέας στην περιοχή της. Υπομονή και όταν φεύγεις να τα αφήνεςι χώρια μέχρι να τα εμπιστέυεσαι (εμένα ένα μήνα μετά ακόμη παίζουν φάπες, έχουν περάσει βεβαια από το πχχχχ στο μιααααααααααααααααααααααααααααααου μιαααααααααααααρ κλπ)
Καλή συμβίωση και κουράγιο τις πρώτες μέρες

ΚΑι μπράβο σου και σένα και του φίλου σου
catlover
Εκκολαπτόμενο μέλος
Alniyat
Νεοφερμένο μέλος
Το βασικό είναι να πάτε κτηνίατρο για αρχή. Εκεί πρέπει να αποπαρασιτωθεί (δεν ξέρω αν λόγο ηλικίας και βάρους μπορεί ακόμη) και να ελεγθεί για αρρώστιες. (ο γιατρός θα ξέρει). Εξονυχιστικό έλεγχο. Νομίζω ότι θα πρέπει να εμβολιαστεί κι όλας μην κολλήσει κάτι από την άλλη γατούλα. Αλλά κι αυτό είναι θέμα ηλικίας και βάρους. Αν είναι ταλαιπωρημένο να συνέλθει και λίγο. Αν έχεις μεγαλύτερο χώρο με πόρτα βάλτο εκεί μέσα (ένα δεύτερο υπνοδωμάτιο για παράδειγμα)
Δυστηχώς μόνο δεύτερο μπάνιο. Του έβαλα τα πάντα εκεί.
Η δική σου γάτα πέρα από παράσιτα δεν νομίζω ότι κυνδινεύει να κολλήσει τίποτε. Εμβόολια έχει κάνει υποθέτω.
Οχι όλα, σήμερα θα την πήγαινα για τα τελευταια

Ευχαριστώ για τις συμβουλές
, θα κοιτάξω για το άρθρο!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Alniyat
Νεοφερμένο μέλος
Πολύ ωραία νέα για το μικράκι, έκανε την τύχη του. Εμάς μας είπε να πλένουμε τα χέρια μας με hibitane που είναι αντισηπτικό υγρό για να μην κολλήσεις δερματικές ασθένειες την άλλη γάτα. Επίσης πρέπει να ψεκαστεί με frontline για τους ψύλλους και να κάνει αποπαρασίτωση. Θα πρέπει να το εμβολιάσεις κιόλας πριν τα φέρεις σε επαφή μεταξύ τους και αυτό σιγά-σιγά γιατί απ'ότι είπες αγρίεψε η δικιά σου μόλις είδε το μωράκι.
Μααααααααλιστα, και εγώ επλενα τα χέρια με σαπούνι και έπιανα και την Morgan. Πάω να πάρω αντισηπτικο, ελπίζω να μην κόλλησε τίποτα ...
prince
Διάσημο μέλος
Το απόγευμα στο γίατρό και οι δύο γάτες ... χμ αν δεν έχεις δύο γατοφόρους και η μεγάλη είναι ήρεμη και πάς με αμάξι, τη μεγάλη αγκαλιά (αν οδηγάει άλλος) και το μικρούλι στο κλουβάκι. αλλιώς χαρτόκουτο στο μικρό και κλουβάκι στο μεγάλο (πάντα με αμάξι). Σε κάθε άλλη περίπτωση σε βλέπω να κάνεις δύο γύρους...
Να σου πώ άπό την εμπειρία μου με τον πρίνς και τη ρέινα, να κάνεις πολλά χάδια την πρώτη γατούλα σου. Πολύ περισσότερα από ότι συνήθως στην αρχή. και ας σου κάνει πχχχχχχχχχχ θα σταματήσει σύντομα
prince
Διάσημο μέλος
Alniyat
Νεοφερμένο μέλος
οκ μέχρι η σταλίτσα που μάζεψες να είναι σε θέση να βγεί από τη μικρή τουαλέτα η μεγάλη σου γάτα θα είναι σε θέση να διεκδικήση τα δικαιώματά της επί της μαμάς της του κρεβατιού της κλπ![]()
Το απόγευμα στο γίατρό και οι δύο γάτες ... χμ αν δεν έχεις δύο γατοφόρους και η μεγάλη είναι ήρεμη και πάς με αμάξι, τη μεγάλη αγκαλιά (αν οδηγάει άλλος) και το μικρούλι στο κλουβάκι. αλλιώς χαρτόκουτο στο μικρό και κλουβάκι στο μεγάλο (πάντα με αμάξι). Σε κάθε άλλη περίπτωση σε βλέπω να κάνεις δύο γύρους...
Να σου πώ άπό την εμπειρία μου με τον πρίνς και τη ρέινα, να κάνεις πολλά χάδια την πρώτη γατούλα σου. Πολύ περισσότερα από ότι συνήθως στην αρχή. και ας σου κάνει πχχχχχχχχχχ θα σταματήσει σύντομα
Λοιπόν, δεν μπορεσα να πάω και τις δύο. Την μεγάλη θα την πάω την Πέμπτη ο κτηνίατρος λέει δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Η μικρή έχει ρινο...κάτι που υποτίθεται ότι χτυπάει στα μάτια. Πήραμε σταγόνες και αλοιφές για τα μάτια και αντιβίοση. Το ένα μάτι είναι καλά το άλλο έχει πρόβλημα. Εχει επίσης ψύλλους ή κάτι στα αφτιά ... σταγόνες και γι αυτό. Και τέλος από το ξύσιμο στα αυτιά έχει κάνει πληγή πίσω από το ένα αυτάκι. Πήραμε και χάπι για αποπαρασίτοση. Καραντίνα από την μεγάλη δηλαδή ... και με καεί κι αυτό λίγο -αφού είμαι πανι με πανι- 40 ευρουδάκια γι αρχή.
moukelis
Επιφανές μέλος
prince
Διάσημο μέλος
λίγες μέρες υπομονή.πόσες μέρες σας είπε καραντίνα;
κοίτα να εκμεταλευτείς την καραντίνα για να τους ανταλλάσεις παιχνίδια ώστε να μάθει το ένα το άλλο από τη μυρωδιά.
εμβόλια πότε σας είπε; (αν δεν κάνει εμβόλια κινδυνεύει το μικράκι σου να κολλήσει κάτι από τη μεγάλη)
prince
Διάσημο μέλος
Alniyat
Νεοφερμένο μέλος
Καραντίνα δεν είπε πόσο καιρό, θα την ξαναπάω σε μια βδομάδα για να την δει και βλέπουμε. Ετσι μου είπε. Είναι πολύ μουρμούρα πάντος όλο λαλάει. Κάναμε και σούπερ αντίσταση στον κτηνίατρο με νύχια και με δόντια

Α, και θα την πούμε Crystal

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool