Βοήθεια, τα χελωνάκια μου!!

μελινάκι

Πολύ δραστήριο μέλος

Η μελινάκι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών. Έχει γράψει 1.189 μηνύματα.
παιδια ζητω τη βοηθειασας για τα χελωνακια μου γιατι σε ενα αλλο φορουμ που ειμαι μελος ειναι απαραδεκτοι!! για να λαβεις μιαν απαντηση περιμενεις καμια βδομαδα!! ασε που μου ειχε πει ,(ενα μελος) οτι θα μου στειλει μια μεταχειρησμενη λαμπα για χελωνακια η οποια ακομα ερχετε:mad: :mad: :mad: !! κοροιδια κανονικη!!! (και στο κατω κατω της γραφης αν δεν θες να μου τη στειλεις μην τη στελνεις πεστο μου ομως μη μ 'αφηνεις να περιμενω με τα χρονια μια λαμπα που δεν θα ερθει ποτε!! αν ξερει κανεις απο χελωνακια ας με βοηθησει.
τι να τους παρεχω; καθε ποτε να αλλαζω το νερο;( τα εχω σε ξεχωριστες χελωνιερες) ποσες γαριδες τρωνε;
κατι σαν να ξεφλουδιζει το καβουκι τι ειναι; (αν θελετε φωτο πειτε μου) το ενα εχει καμια βδομαδα τα ματια του κλειστα και φαινοντε πρισμενα( αυτο το ειχε και το αλλο αλλα του εβαλα κατι σταγονες και εγινε καλα, και σε αυτο βαζω αλλα δεν βλεπω μεχρι στιγμης αποτελεσματα... τι στο καλο να κανω για να ειναι καλα;;;;;;;;;;;;
μια γειτονισσσα μου τα εχει κανα-δυο χρονια χωρις ουτε την μιση φροντιδα και αγχος που τραβαω εγω και εχουν μεγαλωσει και ειναι μια χαρα!!!!!(δεν τα εχει σε ενυδριο, εγω μεχρι και ενυδρυο αγορασα (δευτερο)) το τι εξοδα εχω κανει για αυτα δεν λεγετε οχι σταγονιτσες οχι σκατουλιτσες (sorry κιολας:redface:) αλλα μου εχουν πεθανει τρις πρηγουμενες που ειχα τι στο καλο κανω λαθως;;;;;;;;;:mad: :mad: :mad:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν είχα ποτέ χελωνάκια, οπότε δεν μπορώ να σε βοηθήσω, ρίξε όμως μια ματιά στο ιντερνετ, σίγουρα θα βρεις συμβουλές. Ψάχνοντας στα γρήγορα, βρήκα αυτό: https://iordanisnet.tripod.com/frontida.htm και αυτό (στα αγγλικά): https://www.reptilecare.com/

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν ξέρω αν μπορώ να σε βοηθήσω, αλλά όταν ήμουν μικρή είχα δυο χελωνίτσες. Τις είχα σε μια γυάλα χαμηλή (όχι σαν αυτές για τα ψάρια) με τόσο νερό ώστε να τις σκεπάζει. Άλλαζα το νερό μια φορά την εβδομάδα. Τους είχα και ένα ειδικό βραχάκι για να σκαρφαλώνουν γιατί τους αρέσει να βγάζουν το κεφάλι τους έξω από το νερο. Τροφή τους έβαζα κάθε μέρα λίγη. 4-5 γαριδούλες για την καθεμία, αν θυμάμαι καλά.
Καλύτερα να ρωτήσεις και κάποιον από το μαγαζί που τις αγόρασες, σχετικά με την τροφή. Και έναν κτηνίατρο για τα μάτια και το καβούκι τους.

μπες στα λινκ στο aquazone.gr k ρωτα τα παιδια θα σε βοηθησου ν

Η καημένη η φύση όλο και περισσότερο μετατρέπεται σε pet shops και τα ζώα γίνονται μέρος του ντεκόρ των σαλονιών. Γίνονται μπιχλιμπίδια.

Εγώ είχα 2 χελωνάκια.Το ένα το βρήκα κάτω από το ψυγείο..
Το δεύτερο έχει γίνει μια χελωνάαααααααρα 17 χρονών αλλά δε μένει πια εδώ.
Πρόσεχε μη μπερδευτείς και τα νομίζεις νεκρα άμα έχουν πέσει σε χειμερία νάρκη γιατί μια φίλη έτσι νόμιζε και τα πετούσε( τσαμένα χελωνάκια).Αφού της το είπα και τρόμαξε (με τη βλακεία της)πήρε άλλα 2 και πρότεινα να τα ονομάσει 'Χειμερία' και 'Νάρκη' για να μη ξαναμπερδευτεί..:P

Πρόσεχε μη μπερδευτείς και τα νομίζεις νεκρα άμα έχουν πέσει σε χειμερία νάρκη γιατί μια φίλη έτσι νόμιζε και τα πετούσε
Και κάποιος όταν είδε το συνάδελφό του να κρατιέται από την ηλεκτρική μπετονιέρα και να τινάζει το πόδι του για να του φύγουν τα πετραδάκια από τη σαγιονάρα, νόμισε ότι έπαθε ηλεκτροπληξία και του κοπάνησε μια με το στειλιάρι και του έσπασε δυο πλευρά.:(:/:

πολυ καλο το site που μου δωσατε το ελληνικο δεν το ειχα βρει thanks a lot!!! αλλα κατι για τις αρρωστιες και πως θεραπευονται;:redface:

Και κάποιος όταν είδε το συνάδελφό του να κρατιέται από την ηλεκτρική μπετονιέρα και να τινάζει το πόδι του για να του φύγουν τα πετραδάκια από τη σαγιονάρα, νόμισε ότι έπαθε ηλεκτροπληξία και του κοπάνησε μια με το στειλιάρι και του έσπασε δυο πλευρά.:(:/:
Καλά που τα βρίσκεις αυτά :blink: ;
Είσαι απίστευτος:lol: :lol: :lol: !

Καλά που τα βρίσκεις αυτά :blink: ;
Εγώ τα βρίσκω; Αυτό μου το είπε κάποιος που έγινε στο χωριό του.

:)
Εγώ τα βρίσκω; Αυτό μου το είπε κάποιος που έγινε στο χωριό του.
Δεν είπα ότι το έβγαλες από το μυαλό σου, δεν εννοούσα αυτό;) . Πάντως εντάξει μου απάντησες στην ερώτηση μου:) .

παιδια για αλλη μια φορα χρειαζομαι την πολιτιμη βοηθεια σας!!!
λοιπον ξερω οτι λιγοι απο εσας ξερετε απο χαλωνακια και δεν περιμενω πολλες απαντησεις αλλα ειμαι στα προθυρα εγκεφαλικου!!! εκει που καμαρωνα τα χελωνακια μου που για πρωτη φορα ηταν καλα στην υγεια τους μεσα στο χειμωνα, εκει που πηγα να τα ταισω βλεπω το ενα να εχει ενα φουσκωματακι στο μερος του λαιμου!!! τι ειναι ειμαι πανικοβλητη!!! τρωει κανονικα κινηται κανονικα ειναι μια χαρα:/: βοηθεια!

ωχ,δυστυχως δεν το ξερω αυτο...δεν

ωχ,δυστυχως δεν το ξερω αυτο...ρωτα σε κανα forum με αρπετα.

Μελινάκι είχα και εγώ 2 πιο παλιά για κάποια χρόνια αλλά τελικά πέθαναν...
Τα ζωάκια αυτά ειναι ευαίσθητα πολύ, δεν ειναι κατοικίδια και δεν ειναι ακριβώς φτιαγμένα για να ζουν στο διαμέρισμα μαζί μας, οποτε έχουν και ανάγκες που δεν αντιλαμβανομαστε. Ασε που έτσι οπως τα παράγουν μαζικά, τα περισσότερα βγαίνουν πολύ "αρρωστιάρικα" και δεν επιβιώνουν. Ειναι πολύ σπάνιο να πετύχει κανείς πολύ ανθεκτικό χελωνάκι.
Μονο μια φίλη ξέρω που κατάφερε να το φτάσει σε τεράστιο μέγεθος! Μετά το άφησε στη λιμνούλα στον εθνικό κήπο που είχε και άλλα "τέρατα" σαν κι αυτό, όταν ήταν να φύγει για αγγλία. Άσε που δεν χώραγε και στο ενυδρείο. :)

Πολυλογώ για να καταλήξω οτι θα πρέπει να το ψάξεις πολύ στο νετ και σε ξένα σαιτ για να βγάλεις κάποια άκρη, εκτος κι αν βρεθει κάποιος Ελλάδα που να ξέρει...

ναι οντος ετσι ειναι και δυστυχως εγω το καταλαβα αφου ειχα αγορασε τα χελωνακια...:(:(:( αλλα προσπαθω να κανω οτι μπορω γι αυτα. σημερα ειναι καπως καλυτερα αλλα ακομα δεν ξερω τι ειναι...:/: ευχαριστω πολυ παντος για τις απαντησεις σας:):):happy::happy:

Μελινάκι στην υπογραφή μου έχω σύνδεσμο για χελώνες γι αυτό το λόγο για να βλέπει εύκολα κάποιος που θα βρει βοήθεια για χελώνες.

· ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΚΠΑΖ,
ΤΗΛ: 22970-31338, 2310-724969, 6973-318845

ναι αλλα τα δικα μου χελωνακια ειναι νεροχελωνακια...:/:

Ρώτησέ τους μπορεί να ξέρουν κι από νεροχελώνες

οταν ειχα παει εγω το καλοκαιρι ειχαν σε μια τεραστια λιμνη παρα πολλες νεροχελωνες,αμα θες μπορεις να πας και τα δικα σου εκει,ρωτα τους θα περνανε τελεια!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back