aretha
Περιβόητο μέλος
Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου, ότι θα είναι καλύτερα για εκείνες έξω. Δυστυχώς, μου θύμισες μια δυσάρεστη ιστορία (με ευτυχές όμως τέλος) ενός άλλου μέλους του mycat που είχε επίσης αποφασίσει να έχει τη γατούλα της σε καθεστώς μέσα-έξω, καθώς έμενε σε γειτονιά που θεωρούσε ασφαλή και με ήσυχους δρόμους. Η γατούλα χτυπήθηκε πολύ άσχημα από αυτοκίνητο, που της σμπαράλιασε κυριολεκτικά το σαγόνι. Ευτυχώς η γάτα βρήκε δυνάμεις να συρθεί μέχρι το σπίτι, την πρόλαβαν και την πήγαν στο γιατρό. Μετά από επεμβάσεις, κλείσιμο των σαγονιών με σύρματα και τάισμα με υγρή τροφή με σύριγγα, η γατούλα τα κατάφερε και ανάρρωσε. Μπορείς να διαβάσεις την ιστορία της εδώ, νομίζω πως αξίζει πραγματικά τον κόπο.
Εύχομαι τα δικά σου γατάκια να είναι πιο τυχερά. Δυστυχώς οι στατιστικές δεν είναι με το μέρος τους, αλλά πάντα μπορεί να ελπίζει κανείς.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kyka
Δραστήριο μέλος
3) Όταν είχε αρχίσει να συνέρχεται την πήγα σιγά-σιγά κοντά στο Κατέλι κι αυτή η χαζούλα πήγε να κάνει αναγνώριση αλλά το Κατέλι τη μίσησε, της αγρίεψε, έκανε χχχχχ κλπ. Η μικρούλα αδιαφόρησε αλλά το Κατέλι από τότε όταν τη βλέπει αγριεύει και μετά κλαίει παραπονιάρικα και πάει και κάθετε μόνο του με "τουπέ". Νομίζουμε ότι ζηλεύει αλλά πρέπει να βρούμε μια λύση, γιατί δεν μπορούμε αιωνίως να έχουμε το ένα ζωάκι αγκαλία εγώ και το άλλο ο άντρας μου για να μην αρπάξει η μεγάλη το μικρό! Να ξέρετε επίσης ότι το Κατέλι είναι κατά τα άλλα το πιο αξιαγάπητο ζώο, ανεβαίνει πάνω σε όποια αγκαλιά βρει, δεν αγριεύει ΠΟΤΕ και σε κανέναν, γουργουρίζει διαρκώς, ακόμα και την ώρα που κάνει εμβόλιά... Πώς θα γίνουν φίλες?
Εδώ θα βρεις οδηγίες για το πως μπορείς να τις συμφιλιώσεις..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Λουκούμι
Νεοφερμένο μέλος
, όλη μέρα διαβάζω για τα γατάκια! Επίσης, ζήτα οδηγίες για τη διατροφή του κατα τη διάρκεια της διάρροιας. Συνιστάται ειδική τροφή (κροκέτες), αποχή από γάλα και μικρά γεύματα μέχρι να φτιάξει το εντεράκι. Βέβαια, αν είναι παράσιτα ,χωρίς θεραπεία δεν γίνεται τίποτα.Υπερβολή μου φάνηκε η εξέταση, μόνο αν έχει γίνει πλήρης αποπαρασίτωση και δεν ξέρει πού να το αποδώσει νομίζω ότι ενδείκνυται, αλλιώς, χάνεται πολύτιμος χρόνος. Το γατάκι μπορεί να "πέσει" απότομα από την εξάντληση.
Ελένη συμφωνώ, κι εμένα μου φαίνεται υπερβολή σε αυτή τη φάση η ειδική εξέταση, ειδικά εφόσον δεν έχουμε κάνει ακόμα αντιπαρασιτική αγωγή (όταν την βρήκαμε μας είχε πει η γιατρός ότι ήταν πολύ μωρό). Άσε που θέλει 3-4 μέρες να βγει το αποτέλεσμα και μέχρι τότε θα μου έχει ξεζουμιστεί το ζωντανό! Αν κρίνω από την κατάσταση που ήταν το ζωάκι όταν το βρήκαμε, καλυμμένο με ψύλλους σε όλο το κορμάκι του, δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχει στην κοιλίτσα και αυτά του σκουληκάκια που λέτε...
Σκεφτείτε ότι όταν την είχε ψεκάσει η γιατρός με το ειδικό φάρμακο φεύγανε οι ψύλλοι μισο-ψόφιοι κατά δεκάδες, μαύρισε ο τόπος
! Είχε μάλιστα τόσα αβγά κολλημένα πάνω της, που την άλλη μέρα που την έκανα μπανάκι δεν φεύγανε με τίποτα, ήταν γεμάτη ξεραμένα αίματα και ειδικά κάτω από το λαιμουδάκι της αναγκάστηκα να την τρίψω με λούφα (!!!), ξέρω ότι ακούγεται λίγο σκληρό αλλά δεν είχα άλλη λύση για να φύγουν τα παλιό-αβγά! Όταν καθάρισε η δόλια είδα ότι η γουνίτσα της στο σημείο αυτό ήταν σκοροφαγωμένη, την είχαν κατασπαράξει τα βρωμοπράγματα! Ευτυχώς ήταν Σ/Κ και την είχα 2 μέρες αγκαλιά σε κουβερτούλα να την ταΐζω με σύριγγα, έφαγε οριακά 20 ml τη 2η μέρα, τις πρώτες 2 μέρες δεν μπορούσε να κάνει καθόλου τσίσα, ενώ κακάκια έκανε την 4η μέρα! Μετά από όλα αυτά, δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχει αυτά τα σκουλήκια που λέτε, έτσι δεν είναι???Σχετικά με τη διατροφή της τώρα, το γάλα της το έκοψα μετά τη διάρροια και τρώει μόνο ειδικές κροκετούλες για νεογέννητα (πολύ-πολύ μικρές) και πίνει μπόλικο νεράκι. Η αλήθεια είναι ότι τρώει μεγάλες ποσότητες για το ασήμαντο μπόι της, νομίζω πιο πολύ κι από το Κατέλι, όταν την κατεβάζω στο ισόγειο να παίξουμε πάει πρώτα-πρώτα στο φαΐ του Κατελιού και του το τρώει και αυτό (το Κατέλι πολύ νευριάζει
). Μήπως πρέπει να της αφήνω λιγότερο φαγητό? Μήπως την εξαντλεί η διάρροια και πεινάει συνέχεια? Πόσες φορές την ημέρα δικαιολογείται να κάνει κακάκια? Εμάς χθες που την παρατηρούσα όλη μέρα έκανε πάνω από 5 φορές, είναι νορμάλ αυτό?Τελευταία ερώτηση: στο Κατέλι δε δώσαμε ποτέ γάλα γιατί όταν τη βρήκαμε ήταν 3-4 μηνών περίπου και ξεκινήσαμε αμέσως ειδικές κροκέτες για γατάκια 0-6 μηνών, εννοείται ότι κάνουμε αντιπαρασιτική θεραπεία με χάπια, κάνουμε εμβόλια και όλα τα σωστά για ένα ζώο που ζει πολλές ώρες έξω. Να της δώσω λίγο γαλατάκι από της Μουτζούρας ή να παραμείνουμε στις κροκέτες? Το μόνο έξτρα που τρώει είναι καμιά φορά όταν μαγειρεύω και ζηλεύει της δίνω π.χ λίγο ψαράκι ψητό ή λίγο μπιφτεκάκι, ό,τι φτιάχνω σε ψάρι ή κρεατικό αλλά πάντα ξεκοκαλισμένο και ψιλοκομμένο. Πειράζει ή δεν κάνει κακό μια στο τόσο ένας μεζές?
Λουκούμι
Νεοφερμένο μέλος
Μόλις πριν μισή ώρα γύρισε ο άντρας μου σπίτι από ταξίδι, μπήκε στο δωμάτιο της Μουτζούρας και τη βρήκε να κοιμάται κουλουριασμένη έξω από το κρεβατάκι της, σ'ένα σημείο που είναι πιο σκοτεινό και ζεστό. Του έκανε χαρές αλλά μετά άρχισε να τρέμει.
Στο σπίτι δεν έχουμε ανάψει ακόμα τα καλοριφέρ κι εγώ αφήνω μια χαραμάδα το παντζούρι ανοιχτό για να μπαίνει φρέσκος αέρας και να μη βρομάει το δωμάτιό της σα στάβλος. Συνεπώς το δωμάτιό της πρέπει να έχει γύρω στους 18 βαθμούς... Είναι πολύ κρύο? Γιατί έτρεμε? Τι να κάνω, μένει τόσες ώρες μέσα στο κλειστό δωμάτιο όσο λείπουμε που αν δεν αφήνω λίγο ανοιχτά θα σκάσει από την άσχημη μυρωδιά!
kyka
Δραστήριο μέλος
aretha
Περιβόητο μέλος
Γιατί θα μυρίζει σαν στάβλος το δωμάτιο αν της κλείσεις το παράθυρο;
Δεν έχει μάθει να πηγαίνει στην άμμο; Αν πάρεις μια καλής ποιότητας άμμο και δείξεις στη γατούλα να τη χρησιμοποιεί, δεν θα υπάρχουν καθόλου μυρωδιές. Οι γάτες από μόνες τους είναι πεντακάθαρες και δεν μυρίζουν καθόλου, όπως ας πούμε τα σκυλιά.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Λουκούμι
Νεοφερμένο μέλος
Επίσης φάγαμε πολλές σφαλιάρες από το Κατέλι μόλις γυρίσαμε, τόση φάπα ούτε ο Τζανετάκος στις Ελληνικές ταινίες δεν έχει φάει! Αλλά κι εμείς παίζαμε με την ουρά του Κατελιού και την νευριάσαμε!
Aretha μου, αλήθεια μυρίζει σα στάβλος γιατί η Μουτζουρίτσα τις μισές φορές πάει στην άμμο και τις μισές όπου της έρθουν, δεν σκάβει καθόλου και μετά δεν τα σκεπάζει καθόλου, άσε που τα πατάει και τα περιφέρει στο δωμάτιο. Εγώ τα μαζεύω το πρωί πριν φύγω και μετά ξανά το βράδυ που γυρνάω, άρα όλος αυτός ο χαμός είναι στο κλειστό δωμάτιο για 12 ώρες τουλάχιστον. Πραγματικά μυρίζει τρελά το δωμάτιό της!
Ρώτησα και τη γιατρό για το κρύο, μου είπε δεν πειράζει να αφήνω μια χαραμάδα ανοιχτή μέχρι να μπουν τα κρύα (έτσι κι αλλιώς σε καμιά βδομάδα θα ανάψουμε και τα καλοριφέρ), αλλά να παραγεμίσω το κουτί μεταφοράς της με τη ζεστή κουβερτούλα της και να την αφήσω στο δωμάτιο, μήπως επειδή είναι πιο κλειστός χώρος τον προτιμήσει για κρεβατάκι.
Τι να πω, συγνώμη που σας ζάλισα με το μωράκι, αλλά ήταν η πρώτη φορά και επίσης οι όχι-πολύ-ζωόφιλοι μάλλον την περνάμε πιο βαριά την "αρρώστια" όταν "ερωτευτούμε" μεγάλοι!

aretha
Περιβόητο μέλος

Είναι πάντως σε ηλικία που μπορεί ανετότατα να μάθει να χρησιμοποιεί την άμμο της.
Τοποθετήστε την αμμολεκάνη όσο πιο μακριά γίνεται από το κρεββάτι της κι από το φαγητό της, το ένστικτό τους τους λέει να μην κάνουν την ανάγκη τους κοντά στο μέρος του φαγητού ή του ύπνου τους.
Φροντίστε ώστε το ύψος της αμμολεκάνης να είναι τέτοιο που να της επιτρέπει την εύκολη είσοδο και έξοδο, για το μέγεθός της. Πειραματιστείτε με διάφορα είδη άμμου για να δείτε ποια προτιμάει και ποια σκάβει περισσότερο.
Και όποτε βρίσκετε ακαθαρσίες εκτός αμμολεκάνης, μεταφέρετέ τις εκεί για να συνδέσει τη μυρωδιά με την άμμο. Επίσης, καθαρίστε πολύ καλά με ξίδι το σημείο που λέρωσε, γιατί αν η μυρωδιά παραμείνει, η μικρή θα την εκλάβει σαν πρόσκληση να ξαναλερώσει στο ίδιο σημείο.
Ρίξε μια ματιά και σ' αυτό το αναλυτικότατο άρθρο.
Καλή επιτυχία!
Λουκούμι
Νεοφερμένο μέλος
Διάβασα με τρομερό ενδιαφέρον τα περισσότερα Post και άρθρα που βρήκα σχετικά με μωρά παρατειμένα γατάκια και κάποιες στιγμές συγκινήθηκα, έχετε ένα ΑΠΙΘΑΝΟ φόρουμ!
Περνάμε εδώ και 2 μήνες ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας με τον πατέρα μου. Τη μέρα που επιβεβαιώθηκε το πρόλημα βρήκαμε το Κατέλι. Τη μέρα που μάθαμε ότι γίνεται καλά βρήκαμε τη Μουτζούρα. Τη Δευτέρα (προχθές) γύριζα από το πατρικό μου το βράδυ κι έκλαιγα, μόλις μπήκα σπίτι και άνοιξα την πόρτα στο δωμάτιο της Μουτζούρας ήρθε αγκαλιά και ένοιωθα ότι με παρηγορούσε. Άρχησα σιγά-σιγά να χαμογελάω, κοιμηθήκαμε αγκαλιά...
Δεν πίστευα ποτέ ότι ένα ζώο μπορεί να μου ξυπνήσει τέτοια συναισθήματα... Δείξτε κατανόηση στη χαζο-γατο-μαμά!!!

julia
Διακεκριμένο μέλος

.....Πολύ χάρηκα για τα νέα.
moukelis
Επιφανές μέλος
Πατζαρι εγω...
Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος

), θα μπείτε σε καλή σειρά. Σχετικά με τα μεζεδάκια, τώρα που η Μουτζουρίτσα είναι αρρωστούλα, απόφυγε να της δίνεις φαγητά με καρυκεύματα. Ψαράκι βραστό και κοτοπουλο βραστό της κάνει καλό. Πολύ καλό στις γάτες κάνει ο κρόκος του αυγού, όχι το ασπράδι, βρασμένος σφικτός ή και μελάτος. Κάνει καλό και στο τρίχωμα .
Λουκούμι
Νεοφερμένο μέλος

Θα ήθελα πάρα πολύ να μπορέσω να σας ανεβάσω φωτογραφίες να μας καμαρώσετε αλλά η Μουτζούρα δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει ακίνητη πάνω από 3 δευτερόλεπτα... Έχει ξεσαλώσει, της πέρασε η διάρροια σχεδόν τελείως με την παστούλα και έχει τρελαθεί, τρέχει σα παλαβή, πηδάει σαν ελατήριο, τι διαβολάκι είναι τούτο??? Σήμερα πρώτη φορά σκεπάσαμε και τα κακάκια μας!
Όχι εντελώς, αλλά για αρχή τα πήγαμε πολύ καλά!Έχει αρχίσει και την συνηθίζει και το Κατέλι μας, μάλλον την ανέχεται θα έλεγα, απλά το τερατάκι πηγαίνει συνέχεια και την τσιγκλάει, θέλει να παίξει και της δαγκώνει την ούρα, το Κατέλι μάλλον όμως τη βαριέται και της δίνει φάπες!
Έχουν πολύ γέλιο!Σας χαιρετώ όλες και όλους και σας ευχαριστώ και πάλι για την ηθική συμπαράσταση!
moukelis
Επιφανές μέλος

Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος
ΜΟΥΚΕΛΙΣ, άσε τις ευχές και μοιράσου το μυστικό της επιτυχημένης γατοφωτογραφίας (πέρα από το να έχεις ψωνάρα γάτα...

)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Λουκούμι
Νεοφερμένο μέλος
Καλημέρα! Ανεβάζω 3 φωτό, είναι ό,τι καλύτερο μπόρεσα να κάνω με αυτά τα διαβολάκια που έχω μπλέξει!!!
Το Κατέλι δε μου κάθετε, γιατί μόλις βλέπει το κινητό πάει να το εξερευνήσει και κολλάει τη μούρη της στο φακό! Η Μουτζούρα δεν κάθετε γενικότερα...
Πάντως έχουν αρχίσει να γίνονται φιλαράκια, παίζουν με τις ώρες, η Μουτζούρα τρώει πολύ ξύλο αλλά δείχνει να το ευχαριστιέται που έχει επιτέλους γατο-παρέα!!! Το Κατέλι από την άλλη βρήκε "θύμα" να κάνει μαγκιές, γιατί γενικά μέχρι τώρα ήταν αυτή το "θύμα" ανάμεσα στις υπόλοιπες γάτες του κήπου, που είναι αδέσποτες και άρα πιο ξεψαρωμένες από τη δική μας την αγαθιάρα!
Συνημμένα
moukelis
Επιφανές μέλος
Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος

zweet_dreamz
Νεοφερμένο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool