Βρήκα αδέσποτο και δεν μου φαίνεται πολύ υγιές

ΓΑΡΥ

Νεοφερμένο μέλος

Η ΓΑΡΥ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Άγιος Νικόλαος (Λασιθίου). Έχει γράψει 6 μηνύματα.
Καλησπέρα σε όλους, ελπίζω να διαβάζει κάποιος....
Απόψε βρήκα σε αγροτική περιοχή ένα μικρό γατάκι απελπισμένο, δεν είμαι σίγουρη για την ηλικία του αλλά έχει 2-3 μικρά δοντάκια, το έφερα σπίτι μου, φώναζε έντονα και διαρκώς, αφού το τάισα (με σύριγγα) ηρέμησε και κοιμάται μέσα σε μια κούτα. Ωραία όλα ως εδώ, δεν έχω κανένα πρόβλημα να το μεγαλώσω, έχουμε κ άλλα ζώα στο σπίτι (σκύλο και χελώνα) αλλά την ώρα που το τάιζα πρόσεξα ότι είναι πολύ βρώμικο και κυκλοφορούν πάνω του κάτι μαμούνια....!!! Δεν ξέρω πώς τα λένε, σιχάθηκα τόσο όταν τα είδα που δεν το ξαναακούμπησα και έχω αγχωθεί γιατί έχω και ένα γιο 3 ετών, μήπως πρέπει να το απομακρύνω από το σπίτι; και τι να το΄κάνω; θα ρωτήσω αύριο κτηνίατρο αλλά μήπως μπορεί κάποιος να μου δώσει απόψε μία ιδέα;;;;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μάλλον ψύλλοι είναι. Άφησέ το στην κούτα για απόψε και αύριο πρωί πρωί στον κτηνίατρο να δει τι ηλικία έχει και να σου προτείνει την κατάλληλη λύση για τους ψύλλους (σπρέι, μπάνιο κ.λπ.). Όσο για τη βρωμιά μην ανησυχείς, μπορείς ακόμη και μωρό να είναι με ένα μωρομάντηλο σιγά σιγά να το καθαρίσεις.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κανένα άγχος, ειλικρινά :)
Το γατάκι χρειάζεται απλά αποπαρασίτωση. Πριν από μια βδομάδα βρήκα γατάκι στον δρόμο σε παρόμοια κατάσταση. Το καϋμένο το είχαν φάει κυριολεκτικά οι ψύλλοι :(
Το ψέκασα με σπρέϋ frontline (για ψύλλους)αφού προηγουμένως συμβουλεύτηκα κτηνίατρο (ήταν περίπου 2 μηνών το δικό μου). Οι ψύλλοι πέθαναν σε ένα 24ωρο. Εννοείται ότι έκλεισα ραντεβού και σε κτηνίατρο, εκεί του έδωσε χαπάκι για εσωτερική αποπαρασίτωση και του καθάρισε και τα αυτάκια. (Μέσα στο ένα αυτί είχε και τσιμπούρι το καϋμένο!!). Μετά από ένα μπανάκι το γατάκι έγινε αγνώριστο!! Είναι πεντακάθαρο, τρώει, σταμάτησαν οι διάρροιες του κι έχει αρχίσει να παίρνει τα πάνω του! Ακόμα κι ένα ανθρώπινο μωρό αν το πέταγαν σε σκουπίδια θα ήταν σε παρόμοια κατάσταση. Είναι η ταλαιπωρία που πέρασε που φταίει, όχι κάποια αρρώστια. Έτσι μην ανησυχείς. Δεν ξέρω πόσων εβδομάδων είναι το γατάκι που βρήκες γι' αυτό και δεν μπορώ να σε συμβουλεύσω ακριβώς τι να κάνεις. Αλλά κλείσε ένα ραντεβού σε κτηνίατρο το συντομότερο. Εκείνος θα κάνει ότι χρειαστεί και σύντομα αυτά τα απαίσια μαμούνια που έχουν καταφάει το μικρό θα ανήκουν στο παρελθόν :) Επίσης θα σου πει τι είναι καλό να φάει το γατάκι γιατί αν έδωσες γάλα θα του προκαλέσει διάρροιες.
Μπράβο σου που έσωσες αυτό το δυστυχισμένο πλάσμα από βέβαιο θάνατο.

Σας ευχαριστώ για την απάντηση, ακόμα στην κούτα είναι το μικρό γιατί λείπω από το σπίτι από τις 7.30 έως τις 4 το απόγευμα... Όλη τη νύχτα είχε χώμένη τη μουσούδα του σε μια γωνιά της κούτας και κοιμόταν έτσι. Το πρωί το τάισα πάλι, δεν ξέρω αν είναι ανοικτά τα κτηνιατρεία σήμερα το απόγευμα, αν όχι, μέχρι Τρίτη απόγευμα ελπίζω να μην πάθει τίποτα, ούτε αυτό, ούτε εμείς ούτε ο σκύλος μας (αν και δεν τα έχουμε φέρει σε επαφή, ο σκύλος είναι έξω από το σπίτι). Πάντως πολύ μεγάλη ευθύνη από την ώρα που το πήρα, θέλω να το δω να μεγαλώνει και να παίζουμε μαζί και έχω ενθουσιαστεί με την ιδέα, αλλά θα προλάβω να το πάω στο γιατρό???
Θα επανέλθω όταν θα χω εξελίξεις!!!

Να προλάβεις, να προλάβεις, και όλα να πάνε καλά! :)

Λοιπόν, υπερβολική ήμουν ή μάλλον εντελώς άσχετη. Πήγαμε στον κτηνίατρο, είναι θηκυκό, περίπου 2 εβδομάδων είπε, το ψέκασε, μου είπε σε 48 ώρες αν θέλω το σκουπίζω με 1 νωπό πανάκι, σε 1 εβδομάδα θα του δώσουμε μία κάψουλα και σε 15 μέρες να το ξαναψεκάσω. Και να του δώσω γάλα για γάτες αλλά δεν βρήκα σήμερα και του δίνω προς το παρόν εβαπορέ. Οκ, ευχαριστώ που με καθησυχάσατε και ναι, έχουμε και γάτα στο σπίτι τώρα!;)

Μπράβο σου που δεν το παράτησες το γατάκι παρ' όλο που δεν γνώριζες κάποια πράγματα πάντως, που το πήγες στον κτηνίατρο, που το φροντίζεις.. θα αποζημιωθείς με το παραπάνω, να το θυμάσαι αυτό ;)

Λοιπόν... γεια σε όλους! Το γατάκι ζει, πίνει γάλα και έχω ένα σωρό προβληματισμούς, ελπίζω να βοηθήσετε
1.Χρειάζεται νερό ? (είναι -μάλλον- στην 3η εβδομάδα)
2. Από την Κυριακή που το βρήκα έως σήμερα ουρεί κανονικά αλλά κακά έκανε μόνο μία φορά - φυσιολογικό?
3.Το έχω σε μια μεγάλη κούτα. Καταφέρνει και βγαίνει ό,τι κι αν κάνω, με ακολουθεί όπου πάω, φοβάμαι μην το πατήσει κανείς. Γιατί θέλει τόσο να βγεί? Πώς να το περιορίσω?
4.Το δοχείο με την άμμο να το βάλω από τώρα? Για να πηγαίνει όμως πρέπει να είναι ελεύθερο μέσα στο σπίτι. Μπορώ να το αφήσω τόσο μικρό που είναι?
5. Το μπιμπερό το πιάνει με τα χεράκια του με ένα πάθος... σα να κρατά τη μάνα του. Πίνει περίπου 20ml τη μέρα, είναι αρκετό?
6. Μπορώ να του δώσω κάτι άλλο να φάει?
7.Τη Δευτέρα θα το ξαναπάω στην κτηνίατρο να του δώσει ένα χαπάκι. Στο λαιμό του από κάτω έχουν μείνει κάτι ακαθαρσίες, η κτηνίατρος είπε είναι τα περιττώματα των ψύλων (!), πώς θα τα καθαρίσω αυτά? Το έτριψα ελαφρά με ένα βρεγμένο χαρτί και δε φύγανε.
8. Το γατάκι δεν είναι στρουμπουλό όπως είχα φανταστεί ένα μωρό, αλλά αδύνατο μου φαίνεται. Πάντως πολύ ζωηρό, βγαίνει από την κούτα που είναι πολύ ψηλή και τρέχει από πίσω μου. Στην ποδιά μου δεν χαλαρώνει αλλά ψάχνει να χωθεί μέσα στον αγκώνα μου. Όταν δει το μπιμπερό κάνει σα τρελό αλλά πίνει πολύ λίγο κάθε φορά (περίπου 5-6 ml)

Παιδιά δείξτε κατανόηση σε μια άσχετη με γάτες που προσπαθεί να φροντίσει ένα γατάκι (και να κάνει τα μέλη της υπόλοιπης οικογένειας να το αγαπήσουν και να μη σπάνε τα νεύρα τους με το νιαούρισμα του)

καλως τα δεχτηκες με το ζουζουνι!!!!! θα γινετε οι καλυτερες φιλεναδες!!!! λοιπον.... απο οσο μου ειχε πει και εμενα ο κτηνιατρος οσο πινει γαλα δεν πινει νερο μιας και με το γαλα ξεδιψαει... επισης αφου δεν τρωει κανονικη τροφη λογικα γι αυτο δεν παει τουαλετα ακομα πολλες φορες την ημερα... τωρα εισαι εσυ η μαμα του οποτε γι αυτο σε ακολουθει παντου! και κοντα σου νιωθει ασφαλεια! σχετικα με αμμο και τροφη εγω δεν ξερω να σου πω μιας κι εμεις τον πηραμε 2,5 μηνων και ειχε μαθει να πηγαινει αλλα ειμαι σιγουρη θα σε βοηθησουν αλλα μελη! τις ακαθαρσιες μπορεις να τις καθαρισεις με ενα μωρομαντιλο και μετα με ενα χαρτακι να σκουπισεις το τριχωμα... τελος λογικο ειναι ακομα να μην εχει βαλει βαρος! κατσε να ξεπεταχτει λιγο και θα σου γινει μπουλουκακι!! :P λογικα επειδη ειναι ακομα μωρακι επιζητει ζεστη ασφαλεια και γιατι οχι σκοταδι... κανε το αγκαλιτσες και θα βρει το ρυθμο του! επισης βαλτου στην κουτα ενα μπλουζακι σου η καποιο αλλο υφασμα και ενα αρκουδακι... μπορεις επισης να βαλεις τυλιγμενο σε ενα ρουχο ενα ρολοι για να ηρεμει απο τους κτυπους! καλη επιτυχια με το γατακι!!! περιμενουμε ονομα και φωτογραφια!!! ;)

Ευχαριστώ για τις συμβουλές niamania,
μπορεί κάποιος να μου πει για το δοχείο και την άμμο? Πότε να το πάρω, από τώρα? και να το αφήσω στο πάτωμα το μικρούλι? Δεν είναι πιο ασφαλές στην κούτα του?

μεχρι να σου απαντησει καποιος πιο ειδικος απο μενα ,γνωμη μου θα μπορουσες να βαλεις ενα μικρο ταψακι με αμμο και οταν το βλεπεις να παει να τα κανει να το βαζεις εκει και να το βαζεις να σκαβει με τα ποδαρακια του... οι γατες ειναι πολυ καθαρα ζωα και εξυπνα και λογικα σιγα σιγα θα το παρει το μυνημα...

εγώ θα έβαζα ενα μικρό ταψάκι,ρηχό,στην κούτα μέσα!!!!(σαν αυτά του γαλακτομπούρεκου να φανταστείς)....

Μια φορα αν το βαλεις μεσα στο ταψακι με την αμμο, αμεσως θα πιασει το νοημα...Ετσι εκανα εγω και με τα δυο μου και λειτουργησε αμεσως....Δευτερη δεν χρειαστηκε να του δειξω , να παει να κανει εκει τα κακα του....Να σου ζησει...Τωρα που θα μεγαλωσει λιγο θα χεις μονιμη παρεα στο κρεββατι σου....ενα μωρο ακομα....:D

εγώ θα έβαζα ενα μικρό ταψάκι,ρηχό,στην κούτα μέσα!!!!(σαν αυτά του γαλακτομπούρεκου να φανταστείς)....
το πρωτο μωρακι μου ετσι εκανα...και πηγε αμεσως...Στο δευτερο δεν χρειαστηκε...Απλα το πηρα και το βαλα μεσα στο ταψι και καταλαβε....κι ηταν και τα δυο ενος μηνος...
Ενα ταψακι αλουμινενιο απο μαρκετ μιας χρησης αρκει...

Εκεινο που ξεχασα να σου πω ειναι, οτι τα μωρακια στην αρχη λερωνονται...δηλ μενουν κακακια στον ποπουλη, στην ουριτσα η και την ωρα που τα χωνουν στην αμμο τα πατανε...Αυτο κραταει περιπου 10 μερες...Πρεπει λοιπον να χεις το νου σου, να το πλενεις λιγο κατω απ τη βρυση...η να χρησιμοποιεις μωρομαντηλα....Επειδη ειναι πολυ μωρο προσπαθησε να το πλυνεις μονο τοπικα κι οχι ολο, γιατι κινδυνευουν τα μωρα απο πνευμονια αν βραχουν πριν τα εμβολια τους, αλλα ο καιρος ειναι ζεστος, οποτε δεν κινδυνευει και πολυ...εγω το 2ο γατακι που απεκτησα πριν ενα μηνα δυστυχως το επλυνα αρκετες φορες λογω του θεματος, αλλα ευτυχως λογω της ζεστης απλως φτερνιζοταν μια μερα μονο...Το σκεπαζα ομως με την πετσετα και το στεγνωνα με μπιστολακι να μαι σιγουρη οτι δεν θα κρυωσει...

Σας στέλνω μια φωτό της μικρής

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back