ΓΑΡΥ
Νεοφερμένο μέλος
Απόψε βρήκα σε αγροτική περιοχή ένα μικρό γατάκι απελπισμένο, δεν είμαι σίγουρη για την ηλικία του αλλά έχει 2-3 μικρά δοντάκια, το έφερα σπίτι μου, φώναζε έντονα και διαρκώς, αφού το τάισα (με σύριγγα) ηρέμησε και κοιμάται μέσα σε μια κούτα. Ωραία όλα ως εδώ, δεν έχω κανένα πρόβλημα να το μεγαλώσω, έχουμε κ άλλα ζώα στο σπίτι (σκύλο και χελώνα) αλλά την ώρα που το τάιζα πρόσεξα ότι είναι πολύ βρώμικο και κυκλοφορούν πάνω του κάτι μαμούνια....!!! Δεν ξέρω πώς τα λένε, σιχάθηκα τόσο όταν τα είδα που δεν το ξαναακούμπησα και έχω αγχωθεί γιατί έχω και ένα γιο 3 ετών, μήπως πρέπει να το απομακρύνω από το σπίτι; και τι να το΄κάνω; θα ρωτήσω αύριο κτηνίατρο αλλά μήπως μπορεί κάποιος να μου δώσει απόψε μία ιδέα;;;;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Lazp11
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

Το γατάκι χρειάζεται απλά αποπαρασίτωση. Πριν από μια βδομάδα βρήκα γατάκι στον δρόμο σε παρόμοια κατάσταση. Το καϋμένο το είχαν φάει κυριολεκτικά οι ψύλλοι

Το ψέκασα με σπρέϋ frontline (για ψύλλους)αφού προηγουμένως συμβουλεύτηκα κτηνίατρο (ήταν περίπου 2 μηνών το δικό μου). Οι ψύλλοι πέθαναν σε ένα 24ωρο. Εννοείται ότι έκλεισα ραντεβού και σε κτηνίατρο, εκεί του έδωσε χαπάκι για εσωτερική αποπαρασίτωση και του καθάρισε και τα αυτάκια. (Μέσα στο ένα αυτί είχε και τσιμπούρι το καϋμένο!!). Μετά από ένα μπανάκι το γατάκι έγινε αγνώριστο!! Είναι πεντακάθαρο, τρώει, σταμάτησαν οι διάρροιες του κι έχει αρχίσει να παίρνει τα πάνω του! Ακόμα κι ένα ανθρώπινο μωρό αν το πέταγαν σε σκουπίδια θα ήταν σε παρόμοια κατάσταση. Είναι η ταλαιπωρία που πέρασε που φταίει, όχι κάποια αρρώστια. Έτσι μην ανησυχείς. Δεν ξέρω πόσων εβδομάδων είναι το γατάκι που βρήκες γι' αυτό και δεν μπορώ να σε συμβουλεύσω ακριβώς τι να κάνεις. Αλλά κλείσε ένα ραντεβού σε κτηνίατρο το συντομότερο. Εκείνος θα κάνει ότι χρειαστεί και σύντομα αυτά τα απαίσια μαμούνια που έχουν καταφάει το μικρό θα ανήκουν στο παρελθόν
Επίσης θα σου πει τι είναι καλό να φάει το γατάκι γιατί αν έδωσες γάλα θα του προκαλέσει διάρροιες.Μπράβο σου που έσωσες αυτό το δυστυχισμένο πλάσμα από βέβαιο θάνατο.
ΓΑΡΥ
Νεοφερμένο μέλος
Θα επανέλθω όταν θα χω εξελίξεις!!!
Fideloudi
Πολύ δραστήριο μέλος

ΓΑΡΥ
Νεοφερμένο μέλος

Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

ΓΑΡΥ
Νεοφερμένο μέλος
1.Χρειάζεται νερό ? (είναι -μάλλον- στην 3η εβδομάδα)
2. Από την Κυριακή που το βρήκα έως σήμερα ουρεί κανονικά αλλά κακά έκανε μόνο μία φορά - φυσιολογικό?
3.Το έχω σε μια μεγάλη κούτα. Καταφέρνει και βγαίνει ό,τι κι αν κάνω, με ακολουθεί όπου πάω, φοβάμαι μην το πατήσει κανείς. Γιατί θέλει τόσο να βγεί? Πώς να το περιορίσω?
4.Το δοχείο με την άμμο να το βάλω από τώρα? Για να πηγαίνει όμως πρέπει να είναι ελεύθερο μέσα στο σπίτι. Μπορώ να το αφήσω τόσο μικρό που είναι?
5. Το μπιμπερό το πιάνει με τα χεράκια του με ένα πάθος... σα να κρατά τη μάνα του. Πίνει περίπου 20ml τη μέρα, είναι αρκετό?
6. Μπορώ να του δώσω κάτι άλλο να φάει?
7.Τη Δευτέρα θα το ξαναπάω στην κτηνίατρο να του δώσει ένα χαπάκι. Στο λαιμό του από κάτω έχουν μείνει κάτι ακαθαρσίες, η κτηνίατρος είπε είναι τα περιττώματα των ψύλων (!), πώς θα τα καθαρίσω αυτά? Το έτριψα ελαφρά με ένα βρεγμένο χαρτί και δε φύγανε.
8. Το γατάκι δεν είναι στρουμπουλό όπως είχα φανταστεί ένα μωρό, αλλά αδύνατο μου φαίνεται. Πάντως πολύ ζωηρό, βγαίνει από την κούτα που είναι πολύ ψηλή και τρέχει από πίσω μου. Στην ποδιά μου δεν χαλαρώνει αλλά ψάχνει να χωθεί μέσα στον αγκώνα μου. Όταν δει το μπιμπερό κάνει σα τρελό αλλά πίνει πολύ λίγο κάθε φορά (περίπου 5-6 ml)
Παιδιά δείξτε κατανόηση σε μια άσχετη με γάτες που προσπαθεί να φροντίσει ένα γατάκι (και να κάνει τα μέλη της υπόλοιπης οικογένειας να το αγαπήσουν και να μη σπάνε τα νεύρα τους με το νιαούρισμα του)
niamania
Νεοφερμένο μέλος
λογικα επειδη ειναι ακομα μωρακι επιζητει ζεστη ασφαλεια και γιατι οχι σκοταδι... κανε το αγκαλιτσες και θα βρει το ρυθμο του! επισης βαλτου στην κουτα ενα μπλουζακι σου η καποιο αλλο υφασμα και ενα αρκουδακι... μπορεις επισης να βαλεις τυλιγμενο σε ενα ρουχο ενα ρολοι για να ηρεμει απο τους κτυπους! καλη επιτυχια με το γατακι!!! περιμενουμε ονομα και φωτογραφια!!! 
ΓΑΡΥ
Νεοφερμένο μέλος
μπορεί κάποιος να μου πει για το δοχείο και την άμμο? Πότε να το πάρω, από τώρα? και να το αφήσω στο πάτωμα το μικρούλι? Δεν είναι πιο ασφαλές στην κούτα του?
niamania
Νεοφερμένο μέλος
sophia1
Νεοφερμένο μέλος
Gogo Valentinou
Νεοφερμένο μέλος

Gogo Valentinou
Νεοφερμένο μέλος
το πρωτο μωρακι μου ετσι εκανα...και πηγε αμεσως...Στο δευτερο δεν χρειαστηκε...Απλα το πηρα και το βαλα μεσα στο ταψι και καταλαβε....κι ηταν και τα δυο ενος μηνος...εγώ θα έβαζα ενα μικρό ταψάκι,ρηχό,στην κούτα μέσα!!!!(σαν αυτά του γαλακτομπούρεκου να φανταστείς)....
Ενα ταψακι αλουμινενιο απο μαρκετ μιας χρησης αρκει...
Gogo Valentinou
Νεοφερμένο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool