Βρήκα γατάκι sos!!!!!!!!

Δώσε στο γατάκι λίγη κονσερβούλα να φάει, το γάλα είναι ακατάλληλο πια γι' αυτήν την ηλικία! Βάλε λίγη κονσερβούλα στη σύριγγα με το γάλα για 1-2 μέρες και μετά βάλ' το να δεις αν αρχίσει να τρώει μόνο του!Πρέπει να του δώσεις και πάστα για τα σκουληκάκια! Μπορεί τα σκουλήκια να κάνουν πάρτυ στο εντεράκι του και γι' αυτό να μην έχεις δει ακόμα κακάκια, ενώ αντιθέτως μόλις ξεκινήσει να ενεργείται να αρχίσει μια διάρροια που δε θα σταματάει με τίποτα!!Οι κροκέττες baby της Royal Canin θα ήταν ιδανικές αν έβρισκες!Το κατσίκι είναι απαγορευτικό για τέτοιες ηλικίες! Δυσκολοχώνευτο και πολύ λιπαρό!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σε λιγο θα παω να παρω γατοκονσερβα..μπορω ν τ παρω για τα σκουληκια αυτο το φαρμακο που φερνουν στο φαρμακειο???(υγρο νομιζω ειναι?)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν συνιστω φαρμακειο.Κανε τον κοπο και πηγαινε το στον κτηνιατρο.Αυτος ξερει καλυτερα απο ολους,και θα σου πει τι χρειαζεται.:)
ΥΓ Εμενα ποτε δεν με εχει χρεωσει κτηνιατρος στη ζακυνθο για επισκεψη.Μονο αυτα που θα παρω.

Αυτό από το φαρμακείο είναι τοξικό για τις γάτες και αυτό είναι πολύ μικρό... Με κάθε επιφύλαξη πρέπει να δώσεις κτηνιατρική πάστα banminth με πολλή προσοχή στη δοσολογία, που καλό είναι να σου την πει κτηνίατρος!!

Ελπιζω να ειναι καλα και να μας στειλεις και φωτογραφιες συντομα!!!!!Ελπιζω να πανε ολα καλα!!!!!

κι εγώ!

Του εδωσα γατοκονσερβα rokus αλλα την ετρωγε μονο απο το χερι μου και με καταδαγκωσε κ γι' αυτο του εβαλα απ το ζουμι στην συριγγα και το ετρωγε, ηταν πολυ λαιμαργο και του αρεσε κ εφαγε 5-6 ml.. Αα τελικα εκανε και κακακια!!! Σημερα που το εβαλα σε μεγαλυτερη κουτα το ειδα ενω το μετεφερα! Τωραπ που του δινω κονσερβα να του δινω και νερο με τη συριγγα και αν ναι ποσο? Ποση κονσερβα να του δινω καθημερινα κ ποσσες φορες την ημερα? Γαλα ενοειτε συνεχιζω κανονικα να του δινω.. Φωτογραφιες προσπαθησα να το βγαλω σημερα αλλα δεν καθοταν...

Καλυτερα να κοψεις τη συριγγα.Καταρχην οπως το ειδα στις φωτο,ειναι αρκετα μεγαλο.Εφοσον τρωει υγρη τροφη,δεν του χρειαζεται η συριγγα,και να ξερεις οτι ειναι και επικινδυνη.Λιωνε την τροφη,βαζε και νερακι..και θα τη φαει απο το πιατο σιγα σιγα.:)

Κι εμένα μου φάνηκε πιο μεγάλο από όσο έλεγες. Σημαντικό είναι να προσέχεις αν κάνει κανονικά κακά (τακτικά) και άμα το δεις να είναι ανύσηχο και να "ψάχνει" στο πάτωμα θέλει να κάνει την ανάγκη του. Πρόσεχε να δεις αν στα κακά του υπάρχει κάτι ασυνήθιστο. Περιμένουμε νέα σας και φωτογραφίες σας.

Σημερα το πρωι που πηγα να το ταισω ειδα οτι ειχε κανει 2 φορες κακα χθες το βραδυ.. Τις τελευταιες 3 μερες ξυπναγε απο μονο του το πρωι και εκλαιγε γιατι πειναγε αλλα σημερα το ξυπνησκ εγω και μαλιστα στις 10! Λογικα παιζει ρολο η γατοκονσερβα σε αυτο.. Του αρεσει πολυ και αγριευει οταν παω ν του βγαλω τη συριγγα.. Θα προσπαθησω να το βγαλω φωτογραφιες αν και δεν καθεται..γενικα εχει ζωηρεψει πολυ.. εχω κουραστει και εγω με την συριγγα αλλα αντι να φαει απ το μπολακι του παει και παταει πανω και γινεται χαλια και φοβαμαι μην κρυωσει αμα το βρεχω συνεχεια με να το καθαριζω.. Τώρα που εχει μεγαλωσει λιγο πρεπει να συνεχισω το ταισμα ανα 4 ωρες ή να το ταιζω ανα μεγαλυτερα χρονικα διαστηματα?

Όσο πιο συχνά τρώει, τόσο καλύτερα για το πεπτικό του, δεν επιβαρύνεται το στομαχάκι του!

παιδια κονσερβα πρεπει να τρωει σε καθε γευμα?????

Βρε συ..μην παιδευεσαι τσαμπα...δοκιμασε να του δωσεις να φαει χωρις την συριγγα...επισης μπορεις να μουλιασεις και καμια κροκετα,να δεις αν τις τρωει.Αρχικα μπορεις να τις μουλιασεις σε γαλα,στη συνεχεια σε νερο..και μετα θα δεις που θα αρχισει να τις τρωει ετσι.Απο τις φωτο,φαινεται οτι μπορει να φαει:)

https://www.mypetz.gr/threads/Ορφανά-γατάκια-και-πώς-να-τα-μεγαλώσετε.220884/

εγω εχω δυο μικρες γατουλες,περιπου 3 εβδομαδων,που τις ταιζω τωρα.Μπορεις να ρωτησεις οτι θες.

https://www.strayshelp.gr/index.php?...2008-09-07-23-50-52&catid=50:advice&Itemid=71

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Μάθε το να τρώει και μην το πλένεις κάθε φορά που γίνεται χάλια. Γατάκι είναι και καθαρίζεται με το γλύψιμο.:D;)

σε καταλαβενω ... σημερα κι ολασ ενα γατακι που εχει εμφανιστει εξω απο την πολυκατοικια μου πριν τρισ μερεσ εχει εξουενοθει... εριξα κλαμα ασε!! αλλα τωρα το φροντιζω εγω και κατι γειτονεσ!! ελπιζω να επιωιοσει γιατι ειναι μονο 1οσ μηνα και μονο του χωρισ μητερα και υπαρχουν πολλα αρσενικα που πορουν να του κανουν κακο απο στιγμη σε στιγμη ... ασε που βρεχει και φοωαμε μην κριονει .... το εχουμε βαλει μεσα σε ενα κουτακι με ανοιχτεσ 2 τριπεσ για οξυγωνο και μεσα στο κουτι μια κουβερτα για να μην κριωνει... αχ ειναι τοσο ομορφο... :)

αα ξεχασα!!! πρεπει αν του δινεισ γαλα εβαπορε αρεομενο 3 φορεσ την ημερα ... δεν ξερω ποση ποσοτιτα :( :P:P

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
βασικα τα περισοτερα απ αυτα που μου ειπες τα εχω γιατι εχω τρεις ακομα γατες οι οποιες ειναι οι μονες που καταφερα να σωσω μιας και τα υπολοιπα 7 μου τα φολιασαν πριν εναμιση μηνα... τωρα για κονσερβες δεν χρησημοποιω παρα μονο 1 φορα ανα 1-2 μηνες και αυτο ως λιχουδια... απο ξηρα τροφη παιρνω αυτην την χυμα των σουπερ μαρκετ μιας και καταναλων 1 κιλο ανα 1-2 εβδομαδες.. την διατροφη των γατιων την βασιζω σε ωμα κρεατα και οτι μαγειρευεται στο σπιτι... (οχι αποφαγια καθαρο φαγητο) και ετσι πιστευω ειναι το καλυτερο μιας και ξερω τι τρωνε... τωρα για τα εμβολια θα του τα κανω προς το τελος του δευτερου μηνα με αρχες τριτου γιατι οσο πιο μικρα ειναι εχω παρατηρησει οτι τα επηρεαζει και ειναι νοχελικα για καποιες ωρες.....
και να ρωτησω και κατι για τα τσισα του.. ποση ωρα πρεπει να το τριβω με το βρεγμενο πανακι ???? μεχρι τωρα το κανω για 1-2 λεπτα γιατι δεν καθεται... αλλα αμα χρειαζεται παραπανω θα το κρατησω με το ζορι....

Καλωσόρισες στη παρέα μας!! Αυτό το μικρό πλασματάκι θα το χεις μέσα στο σπίτι; Αν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο προτίμησέ το για να μην έχει την ίδια μοίρα με τα υπόλοιπα γατιά... Χριστέ μου τι κόσμος υπάρχει...:(:mad: Και όταν μεγαλώσει λίγο θα σου εξηγήσω αν θέλεις πως μπορείς να το εκπαιδεύσεις να βγαίνει με σαμαράκι και λουράκι..
Ρώτησε τον κτηνίατρό σου αν κάνει να δώσεις γάλα σε σκόνη για βρέφη (βρέφη ανθρώπους) που μπορείς να προμηθευτείς από το φαρμακείο. Νομίζω πως κάνει. Ο κτηνίατρός σου θα μπορεί επίσης να σου πει πόσο μεγάλο είναι το γατί και τι είναι καλό να τρώει. Μην ανησυχείς, όλα θα πάνε καλά.
Ευτυχώς που υπάρχουν και άνθρωποι σαν κι εσένα..:)

αα ξεχασα!!! πρεπει αν του δινεισ γαλα εβαπορε αρεομενο 3 φορεσ την ημερα ... δεν ξερω ποση ποσοτιτα :( :P:P
Εβαπορε δεν κανει να δινουμε στις γατες.Ειναι σχεδον βεβαιο οτι θα τα θερισει η διαρροια.Μονο σε εκτακτες περιπτωσεις,οταν το πρωτοβρουμε δηλαδη,και δεν υπαρχει ειδικο γαλα για γατες στο σπιτι.Μετα ομως θα πρεπει να συνεχισουμε με το ειδικο γαλα.

κάτι γατάκια που είχαμε παλιά πεθαναν επειδή τους δίναμε εβαπορέ...
όταν πέθανε το πρώτο, αρχίσαμε να τους δίνουμε ειδικό για γάτες, αλλά ήταν ήδη πολύ αργα... :'(

δεν εχω γραψει εδω και δυο μερες γιατι δεσ ειχα ιντερνετ αλλα αποψς το γατακι μου ψυχομαχουσε... τωρα περιμεν μεχρι να πεθανει να το θαψω.... τσαμπα και ο δικος μου κοπος και η δικη του ταλαιπορια και ο δικος σας κοπος και η βοηθεια τσαμπα και ολα:'(:'(:'(:'(:'( ειλικρινα σας ζητω συγνωμη που σχας ταλαιπωρησα.... παρακαλω αυτο το θεμα να διαγραφει απο καποιον αρμοδιο.... παντως το εβαπορε δεν ειναι και τοσο ακαταλληλο για τις πρωτες μερες τυλαχιστον μιας και το γατακι μου και παχαινε και αναπτυσοταν, απλως το κακο εγινε ξαφνικα και πανω που ειχα σταματησει να φοβαμια μιας και την κονσερβατου τουλαχιστον την ετρωγε πλεον απο μπολακι.... ευχαριτω για την βοηθεια σας και παλι συγγνωμη που σπαταλησα τον χρωνο σας.....

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back