Βρήκα το μωρό μου!!!!!

έχω όμως το εξής πρόβλημα...παίζει πολύ πάνω στους καναπέδες,σκαρφαλώνει με τα νύχια της και δεν τα κάνει στον στυλο...κάθε φορα που βλέπω και τα ξύνει στη γωνια του καναπέ την πάω στο στυλο και της τρίβω τα χεράκια εκεί...αλλα ούτε το καταλαβαίνει,ούτε κάθεται να της το κάνω..το θέμα είναι ότι καθώς τα ξύνει ,πάνω στο παιχνίδι,δεν μπορώ να κάνω κάτι να την τρομάξω για να καταλάβει ότι δεν πρέπει...αφού παίζει,δεν ξύνει τα νύχια της..θα παραξενευτεί..σου λέει τη μια μπορώ να ανεβαίνω στους καναπέδες και την άλλη όχι??και έτσι απλά με αγνοεί...τι να κάνω?
a..ανέβαινε στον καναπέ σκαρφαλώνοντας από τη γωνια του(με νύχια φυσικά)και σκέπασα τη γωνια αυτή με μια κουβέρτα..τώρα πηγαίνει πιο διπλα και σκαρφαλώνει πάλι με τα νύχια..δε θέλω να μου καταστρέψει τα έπιπλα..τι μπορώ να κάνω??
συγγνώμη για το μεγάλο post...:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

χαχα.άσχετο,μου άρεσε που είπες τον κ.πάνο "αίλουρο", αν κ έχεις δίκιο γιατί έτσι τον έχουμε σνδυάσει όλοι.λοιπόν, κ εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα με τον περσέα μου, ξύνει συνέχεια τους καναπέδες κ είμαι απλά τυχερή γιατί το ύφασμα είναι τέτοιο που δεν αφήνει σημάδια προς το παρόν.δε νομίζω ότι μπορούμε εύκολα να τους κόψουμε αυτή τη συνήθεια,ωστόσο τί είναι αυτός ο στύλος που λέτε όλοι?κάτι για να τρίβουν τα νυχάκια τους?αν ναι(δεν τα ξέρω αυτα,είμαι νέα γατομαμά), τότε ίσως θέλει λίγο χρόνο να συνηθίσει.εμένα σκαρφαλώνει κ στις κουρτίνες,ασε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

χαχα.άσχετο,μου άρεσε που είπες τον κ.πάνο "αίλουρο", αν κ έχεις δίκιο γιατί έτσι τον έχουμε σνδυάσει όλοι.λοιπόν, κ εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα με τον περσέα μου, ξύνει συνέχεια τους καναπέδες κ είμαι απλά τυχερή γιατί το ύφασμα είναι τέτοιο που δεν αφήνει σημάδια προς το παρόν.δε νομίζω ότι μπορούμε εύκολα να τους κόψουμε αυτή τη συνήθεια,ωστόσο τί είναι αυτός ο στύλος που λέτε όλοι?κάτι για να τρίβουν τα νυχάκια τους?αν ναι(δεν τα ξέρω αυτα,είμαι νέα γατομαμά), τότε ίσως θέλει λίγο χρόνο να συνηθίσει.εμένα σκαρφαλώνει κ στις κουρτίνες,ασε.

χα χα!!ναι κι εγώ έτσι τον έχω συνδυάσει!!
είναι ειδικοί στύλοι με soagko για να ξύνουν τα νύχια τους..σε πολλά μεγέθη..με σπιτάκια..ποντικάκια να κρέμονται για να παίζουν..διαφορα!!άμα τα μάθεις πηγαίνουν μονο εκεί αλλα η δίκια μου δεν καταλαβαίνει..
εγώ κουρτίνες δεν έχω ακόμα ευτυχώς γιατί είναι λίγος καιρός που έχουμε μετακομίσει σε αυτό το σπίτι και δεν έχω αξιωθεί ακόμα!!:lol:

ααα από που το πήρες αυτο?θέλω να πάρω κ στο δικό μου.ζήλεψα!κουδουνάκι να της βάλεις γιατί μπορεί να την ψάχνεις στα πιο απίθανα μέρη αν κ απο ότι θυμάμαι είναι μικρούλα.

ααα από που το πήρες αυτο?θέλω να πάρω κ στο δικό μου.ζήλεψα!κουδουνάκι να της βάλεις γιατί μπορεί να την ψάχνεις στα πιο απίθανα μέρη αν κ απο ότι θυμάμαι είναι μικρούλα.

a αυτό είναι το πιο εύκολο!!!σε όλα τα pet shop βρίσκεις!!πήγαινε σε κανένα μεγάλο για να έχει ποικιλία!!!
θα της βάλω κουδουνάκι..πρέπει να πάω να της πάρω γιατί όταν πήγα για τα ψώνια δεν είχαν...k είναι μικρούλi,πρέπει να βρω στο μεγέθοs της...

αν είναι πολύ μικρό μην της βάλεις ακόμα γιατί ο κ.πανος σε μένα είπε όχι ακόμα κ ειναι σχεδόν 2 μηνών.αν ειναι κ σενα κάπου εκεί, περίμενε να μεγαλώσει λίγο μην πνιγεί η μικρούλα με το λουράκι.πολύ όμορφο είναι, το είδα τώρα στις φωτος.να το χαίρεσαι.

αν είναι πολύ μικρό μην της βάλεις ακόμα γιατί ο κ.πανος σε μένα είπε όχι ακόμα κ ειναι σχεδόν 2 μηνών.αν ειναι κ σενα κάπου εκεί, περίμενε να μεγαλώσει λίγο μην πνιγεί η μικρούλα με το λουράκι.πολύ όμορφο είναι, το είδα τώρα στις φωτος.να το χαίρεσαι.

σε ευχαριστώ πολύ!!ναι δε θα της βάλω τότε ακόμα..σε 20 μέρες πάμε για τα εμβολιακια μας και θα τον ρωτήσω ποτε πρέπει να της βάλω!!:)

δε θέλω να μου καταστρέψει τα έπιπλα..τι μπορώ να κάνω??

Σε πρώτη φάση μπορείς να βάλλεις ένα ριχτάρι στον καναπέ. Σε δεύτερη φάση μπορείς να πάρεις ένα απωθητικό σπρέι και να ψεκάσεις τα έπιπλα (δεν μυρίζει άσχημα, δεν λεκιάζει και είναι ασφαλές - αν και ο Φιντέλ μετά από λίγο καιρό το συνήθισε και δεν πτοείται - αλλά αυτός είναι και παλαβός και δεν υπολογίζεται για νορμάλ γάτος:lol:). Τέλος μπορείς να βάλλεις στο ονυχοδρόμιο λίγο catnip και να αρχίσεις να της κόβεις τα νυχάκια από τώρα που είναι μικρή για να το συνηθίσει.

Σε πρώτη φάση μπορείς να βάλλεις ένα ριχτάρι στον καναπέ. Σε δεύτερη φάση μπορείς να πάρεις ένα απωθητικό σπρέι και να ψεκάσεις τα έπιπλα (δεν μυρίζει άσχημα, δεν λεκιάζει και είναι ασφαλές - αν και ο Φιντέλ μετά από λίγο καιρό το συνήθισε και δεν πτοείται - αλλά αυτός είναι και παλαβός και δεν υπολογίζεται για νορμάλ γάτος:lol:). Τέλος μπορείς να βάλλεις στο ονυχοδρόμιο λίγο catnip και να αρχίσεις να της κόβεις τα νυχάκια από τώρα που είναι μικρή για να το συνηθίσει.

Φιντελ μου σε ευχαριστω παρα πολυ!!!το σπρει και το κατνιπ απο που μπορω να τα προμηθευτω?και ποσο περιπου θα μου κοστισουν??

Απωθητικό σπρέυ βρίσκεις στα πετ σοπ (είχα πάρει παλιότερα ένα που λεγόταν Get off Spray σε αρκετά τσουχτερή τιμή από ότι θυμάμαι :hmm:). Μύριζε πολύ έντονα σαν λεμόνι.
Catnip αποξηραμένο θα βρεις στα μεγάλα μαγαζιά με μπαχαρικά (δοκίμασε στην Ευριπίδου π.χ.). Η επιστημονική του ονομασία είναι Nepeta Cataria. Στα πετ σοπ μπορείς να βρεις διάφορα παιχνιδάκια που έχουν μέσα κάτνιπ. Πουλάνε επίσης και ένα σπρέι με άρωμα κάτνιπ, στις δικές μου γάτες όμως δεν είχε κάνει απολύτως καμία εντύπωση.

Να συμπληρώσω ότι το απωθητικό σπρέι όντως είναι τσουχτερό (εγώ το πήρα 17 ευρώ και νομίζω ότι είναι αυτό που λέει η Aretha) και το catnip δεν έχει σ'όλα τα γατιά την ίδια απήχηση (ο δικός μου το σνομπάρει κανονικά). Το spray catnip που είχα βρει εγώ έκανε 9 ευρώ.Το ριχτάρι και το κόψιμο των νυχιών θα σου έρθουν φτηνότερα...

Πουλάνε επίσης και ένα σπρέι με άρωμα κάτνιπ, στις δικές μου γάτες όμως δεν είχε κάνει απολύτως καμία εντύπωση.

Ούτε εγώ θα στο συνιστούσα το σπρέι. Τζίφος...:down: Όπως είπε η Αρήθα, αποξηραμένο catnip θα βρεις στην Ευριπίδου στο Μπαχάρ σε πολύ καλή τιμή.

Όσο για το ξύσιμο, λογικά το ονυχοδρόμιό σου θα έχει κάποια πον-πον ή παιχνιδάκια που κρέμονται. Δοκίμασε να την παίξεις μ'αυτά, και πάνω στο παιχνίδι θα καταλάβει και τη σκοπιμότητα του στύλου.:P

Κατόπιν, επιβράβευέ την, όποτε την βλέπεις να ξύνεται εκεί, και όποτε την βλέπεις να ξύνεται στα έπιπλα, χτύπα παλαμάκια για να την ξαφνιάσεις και πήγαινέ την στο ονυχοδρόμιο. Έτσι θα μάθει να ξύνεται μόνο στο ονυχοδρόμιο (τουλάχιστον όταν είσαι μπροστά!):D

Εντελώς θεωρητικά τα παραπάνω, δεν εγγυώμαι ότι θα πιάσουν.

Ούτε εγώ θα στο συνιστούσα το σπρέι. Τζίφος...:down: Όπως είπε η Αρήθα, αποξηραμένο catnip θα βρεις στην Ευριπίδου στο Μπαχάρ σε πολύ καλή τιμή.

Όσο για το ξύσιμο, λογικά το ονυχοδρόμιό σου θα έχει κάποια πον-πον ή παιχνιδάκια που κρέμονται. Δοκίμασε να την παίξεις μ'αυτά, και πάνω στο παιχνίδι θα καταλάβει και τη σκοπιμότητα του στύλου.:P

Κατόπιν, επιβράβευέ την, όποτε την βλέπεις να ξύνεται εκεί, και όποτε την βλέπεις να ξύνεται στα έπιπλα, χτύπα παλαμάκια για να την ξαφνιάσεις και πήγαινέ την στο ονυχοδρόμιο. Έτσι θα μάθει να ξύνεται μόνο στο ονυχοδρόμιο (τουλάχιστον όταν είσαι μπροστά!):D

Εντελώς θεωρητικά τα παραπάνω, δεν εγγυώμαι ότι θα πιάσουν.

τα εχω δοκιαμασει αυτα αλλα μαλλον ειναι χαζουλι...:redface:
θα δοκιμασω το κατνιπ...ευχαριστω πολυ!!!!!!!!!:)

τα εχω δοκιαμασει αυτα αλλα μαλλον ειναι χαζουλι...:redface:

Δεν είναι χαζούλι... Απλά μικρούλι κι εσύ βιαστική... Μην ξεχνάς ότι οι γάτες δεν εκπαιδεύονται... Απλά καλοπιάνονται και σου κάνουν τη χάρη να μην σου κάνουν το σπίτι χάλια...:lol: Όπως λέει κι η κτηνίατρος μας δεν είναι τυχαίο οτι δεν υπάρχουν εκπαιδευτές γατών...

Ακριβώς!
Με τις γάτες χρειάζεται μεγάλη υπομονή. Και η προσέγγιση πρέπει να είναι της πειθούς (και της δωροδοκίας), όχι της εκπαίδευσης, όπως στα σκυλιά. Με άλλα λόγια, πρέπει να δώσεις στη γάτα σου κίνητρα για τις συμπεριφορές που επιθυμείς και αντικίνητρα για τις υπόλοιπες.
Καλά κουράγια!! :D

:lol::lol::lol: εχετε δικιο!!!ευχαριστω πολυ!!!

Εμένα μιά χαρά το δέχτικε το λουράκι του απλά χριάστικε να το κόψω στα μετρα του, μέσα σε μία εβδομάδα έχει πάρει μπόι τρώει καλα πίνει πολύ νερό και ίχνος ψίλου! επιτέλους ηρέμισα με αυτό το θέμα. Το περιέργο είναι ότι δεν έχει πρόβλημα με το νερό προχτέσ είχα ανίξει την βρίση στο ντουζ και πιιγε και έβαλε τα πόδια του μέσα στο νερό :blink::blink: και ουτε γκρίνια ούτε χοροπιδιτό! είναι φυσιολογικό αυτό? οεο?

Το περιέργο είναι ότι δεν έχει πρόβλημα με το νερό προχτέσ είχα ανίξει την βρίση στο ντουζ και πιιγε και έβαλε τα πόδια του μέσα στο νερό :blink::blink: και ουτε γκρίνια ούτε χοροπιδιτό! είναι φυσιολογικό αυτό? οεο?
Κι ο δικός μου τα ίδια κάνει! Μην ακούσει βρύση, τρέχει να μπει από κάτω!:lol:

Κι ο δικός μου τα ίδια κάνει! Μην ακούσει βρύση, τρέχει να μπει από κάτω!:lol:

πες τα Ολγα μου....
καλε εμενα ξημεροβραδιαζετε στον νεροχυτη! αφου δεν προλαβαινω να ανοιξω την βρυση και ζβιουυυυυυυ πηδαει στον παγκο!!! :lol::lol::lol:

ζβιουυυυυυυ
Αυτό ακριβώς. Πληρέστερα δεν θα μπορούσα να το περιγράψω :lol:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back