Βρήκα catnip στην Μονεμβασιά! Εδώ θα το βρείτε κι εσείς!

α δεν εχει ακριβα 3.30 το ζητατε σαν νεπετα πειτε το στην κοπελα θελω νεπετα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Α! Να είσαι καλά!!! :up: Ξέρεις, πόσους μήνες το έψαχνα;;; Είναι στην Ν. Ιωνία το πιο κοντινό μου :up: Λες να κάνει κάλο στην Mici μας, μετά το ατύχημα της; Να της το δίνω σε ρόφημα μια φόρα την μέρα;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Βασικά και να το μυρίζει μόνο, αν δεν είναι στο ποσοστό που δεν επηρεάζεται από το catnip, μια χαρά καλό θα της κάνει. Όταν το μυρίζουν τα δικά μου, νιώθουν μια ευτυχία και γίνονται πιο χαδιάρικα!

Chouzouris, το κατάστημα Άρκευθος της Γ΄Σεπτεμβρίου (Πλ. Βικτωρίας) που πήγα σήμερα, δεν το ξέρει καν ως προϊόν. Το ζήτησα και με τη λατινική ονομασία και ως κατνιπ και ως μαγιοβότανο, αλλά μου είπαν ότι δεν το γνωρίζουν.
Εσένα στην Μονεμβάσια σου είπαν ότι το έχουν τα Άρκευθος ;
Αυτοί όταν τους το ανέφερα μου είπαν ότι έχει γίνει λάθος.

αυτο μπορω να το ζητησω και απο αλλα μαγαζια οπως ανθοπωλια;
αλλιως ενδιαφερομαι κι εγω να μου στειλεις αλλα πως θα στο πληρωσω;

Παιδιά εγώ βρήκα σήμερα το Nepeta στο Μπαχάρ, ένα μεγάλο κατάστημα με μπαχαρικά και βότανα στην οδό Ευριπίδου 31 (σχεδόν γωνία με Αθηνάς). Πλήρωσα 5 Ευρώ τα 100 γραμμάρια. Πως ακριβώς μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε, ξέρετε? Πάντως τα γατούλια χώνουν τη μουσούδα και προσπαθούν να το μασήσουν.
Μήπως να κάνω μικρά μπαλάκια μέσα σε τούλι και να τους το δώσω να παίζουνε? Ή στο νερό? Όποιος ξέρει ας μου πει.

Η συνηθέστερη χρήση του catnip είναι να τρίψεις μια μικρή ποσότητα από αυτό πάνω στο νυχοδρόμιο ή στα παιχνίδια της γάτας σου, για να της ζωηρέψεις το ενδιαφέρον γι' αυτά. Κάπου διάβασα στο φόρουμ και για αφέψημα από catnip...

Chouzouris, το κατάστημα Άρκευθος της Γ΄Σεπτεμβρίου (Πλ. Βικτωρίας) που πήγα σήμερα, δεν το ξέρει καν ως προϊόν. Το ζήτησα και με τη λατινική ονομασία και ως κατνιπ και ως μαγιοβότανο, αλλά μου είπαν ότι δεν το γνωρίζουν.
Εσένα στην Μονεμβάσια σου είπαν ότι το έχουν τα Άρκευθος ;
Αυτοί όταν τους το ανέφερα μου είπαν ότι έχει γίνει λάθος.

Στη Μονεμβασιά έχει κατάστημα που έχει μέσα Άρκευθο, δηλαδή έχει τα ράφια με τις γυάλες που φυλάνε τα διάφορα βότανα και χορταρικά. Εκεί που πήγες τις είδες τις γυάλες αυτές; Κάθε μία από αυτές έχει ετικετάκι που γράφει. Έτσι το βρήκα εγώ.

Παιδιά εγώ βρήκα σήμερα το Nepeta στο Μπαχάρ, ένα μεγάλο κατάστημα με μπαχαρικά και βότανα στην οδό Ευριπίδου 31 (σχεδόν γωνία με Αθηνάς). Πλήρωσα 5 Ευρώ τα 100 γραμμάρια. Πως ακριβώς μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε, ξέρετε? Πάντως τα γατούλια χώνουν τη μουσούδα και προσπαθούν να το μασήσουν.
Μήπως να κάνω μικρά μπαλάκια μέσα σε τούλι και να τους το δώσω να παίζουνε? Ή στο νερό? Όποιος ξέρει ας μου πει.

Στη Ruby απλώς το δίνω να το μυρίσει και τρελλαίνεται. Αρχίζει τις φούρλες. Ο Chouzouris προσπαθεί να το φάει, μην ανησυχείς δεν τους κάνει κακό.
Αυτό με τα μπαλάκια είναι καλή ιδέα, αν και δεν νομίζω ότι θα επιζήσουν πολύ. Θα τα ξεσκίσουν για να πάρουν το catnip.

Παιδιά έχουνε αφάνταστη πλάκα. Έβαλα δύο φορές σε ένα μπολάκι και το άδεισαν κάτω και άρχισαν να κυλιούνται επάνω του. Βέβαια μετά από λίγο το ξέχασαν. Είχα τρίψει τα χέρια μου με αυτό και η Πέρλα με κυνήγαγε και με δάγκωνε το χέρι σαν τρελλή (μαλακά φυσικά). Νομίζω ότι το καλίτερο θα είναι να φυτέψουμε σπόρους και να το έχουν ως χόρτο.

Είχα τρίψει τα χέρια μου με αυτό και η Πέρλα με κυνήγαγε και με δάγκωνε το χέρι σαν τρελλή (μαλακά φυσικά).
Ακριβώς το ίδιο έκανε και η μαυρούλα:lol: Δεν ξέρω αν έχει την ίδια μορφή το δικό σας , αλλά αυτό που πήρα εγώ είναι σαν μικρά ξυλαράκια,δεν έχουν φόβο αν κάνουν να το μασήσουν?

Μπαααα, τα κοτσανάκια από το φυρό είναι... τί να πάθουν;

Μπαααα, τα κοτσανάκια από το φυρό είναι... τί να πάθουν;
Είναι αρκετά σκληρά και φοβάμαι μην καρφωθεί:hmm:

Ειπα κι εγω σε μια φιλη που μένει στους Αμπελόκηπους να μου πάρει, απο το κατάστημα της Λ. Ριανκουρ. Εντυπωσιάστηκε οταν της είπα τι είναι, και με ρώτησε εάν υπάρχει κάτι αντίστοιχο για σκύλους, για να δωσει στο δικό της. Υπάρχει; :hmm:

Οσον αφορα αυτο που εχω φυτέψει (από σπόρους της Βικτώριας) έχει πάρει τα πάνω του τώρα, μόνο που το κατούρησε λιγάκι (ναι κι αυτό:redface: ), ο Σίβα και "κάηκε" σε εκείνο το σημείο.

Τώρα θα πάρει τα πάνω του Ισμήνη, είναι η εποχή του...

Όχι, δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο για σκύλους!

Και το δικό μου έχει αρχίσει να "πετάει" και περιμένω πως και πως να μεγαλώσει να το δοκιμάσουμε!

Ξέρει κανείς που μπορώ να βρώ catnip στη Θεσσαλονίκη; Διάβασα και τη θεραπευτική συνταγή της mimica και είναι ό,τι πρέπει για τον γατούλη μου..

Απίστευτο που έχουν catnip στο Μπαχάρ! Και να φταναστείς ότι πήγαινα συνέχεια εκεί, όταν έμενα Θησείο...

Ξέρει κανείς που μπορώ να βρώ catnip στη Θεσσαλονίκη; Διάβασα και τη θεραπευτική συνταγή της mimica και είναι ό,τι πρέπει για τον γατούλη μου..

Δεν κάνεις κι εσύ μια κρούση στα μαγαζιά που πουλάνε μπαχαρικά;
Θα προσπαθήσω να βρω την κοινή ονομασία, μπας και μας βοηθήσει...

Τη βρήκα! Νεπέτα (η γαλαιόφιλος, αν δεν κάνω λάθος), Γλήχωμα ή Καλαμίνθη.
Αν δουλέψει το link, λογικά θα μπορείτε να το δείτε εδώ:
https://www.ert.gr/afieromata/votana/votana13.html

χουζουρη πηρες το προσωπικο μηνυμα που σου εστειλα με την διευθυνση μου;:hmm: :hmm: :hmm:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back