Βρήκα catnip στην Μονεμβασιά! Εδώ θα το βρείτε κι εσείς!

chouzouris

Πολύ δραστήριο μέλος

Η chouzouris αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 53 ετών. Έχει γράψει 1.993 μηνύματα.
Κι εκεί που περπατούσαμε στο κάστρο της Μονεμβασιάς, βλέπουμε ενα καινούργιο μαγαζάκι με παραδοσιακά προϊόντα, βότανα, αρωματικά, τσάι, λάδι κλπ... Είχε μπουκάλια με αποξηραμένα αρωματικά βότανα, ματζουράνα, ρίγανη, θυμάρι κλπ... Αναρωτήθηκα: λες να έχει catnip; Μπα αποκλείεται, είπα μέσα μου...
Κοιτάω ψηλά και βρίσκω τη φιάλη με το nepeta cataria, δηλαδή το catnip!
Δεν το πίστευα! Εκεί που το παίρνω από Αμερική, το βρήκα στη Μονεμβασιά! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!
Το καλό είναι ότι το κατάστημα αυτό είναι παράρτημα αλυσίδας που υπάρχει και στην Αθήνα. Λέγεται ΑΡΚΕΥΘΟΣ και εδώ μπορείτε να το βρείτε:

ΚΑΛΛΙΘΕΑ - Γρυπάρη 138, 210 9531042
Ν. ΙΩΝΙΑ - Αγ. Φωτεινής 8, 210 2710753
ΓΛΥΦΑΔΑ - Βασ. Γεωργίου Β' 7 - 210 9680968
ΠΛ. ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ - Γ' Σεπτεμβρίου 83 - 2108838082
ΑΙΓΑΛΕΩ - Μάρκου Μπότσαρη 25 - 210 5905879
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ στο κατάστημα ΒΑΝΙΛΙΑ-ΚΑΝΕΛΑ - Λουίζης Ριανκούρ 71-73 - 210 6925940
ΡΕΘΥΜΝΟ - Μ. Μουσούρου 11 - 2831023505
ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ στο κατάστημα Λλλλίξες στο Κάστρο - 27320 61121

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ: Το ζητάμε NEPETA CATARIA!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ολε ολε ολε ναιιι ναιιιι θα παω στο αιγαλεω την παρασκευη κιολας

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τέλειο!! Βικτώρια, θα το "μυρίσουμε" στην υγειά σου!! :lol: :lol:
Πριν από 7-8 χρόνια που είχα πάει στη Μονεμβασιά μου είχαν κάνει φοβερή εντύπωση οι τεράαααστιες πανέμορφες γάτες που κυκλοφορούσαν αδέσποτες μέσα στο κάστρο. Είχα βγάλει ένα σωρό φωτογραφίες. Υπάρχουν ακόμα;

Μπράβο Βικτωρία! Αλήθεια, το δοκίμασες στα γατιά σου; Είναι εξίσου αποτελεσματικό με το catnip εισαγωγής;

Τα γατιά μου ξετρελάθηκαν! Είναι το ίδιο αποτελεσματικό.

Η Μονεμβασιά έχει πάρα πολλές γάτες. Τις αγαπάνε πλύ και τις έχουν για να σκοτώνουν φίδια και ποντίκια. Ωστόσο, δεν είναι τόσο όμορφες! Είναι μάλλον ασχημούλες. Κάποιος είπε ότι είναι άσχημες λόγω των συχνών αιμομιξιών που γίνονται... Δεν ξέρω αν αληθεύει...

Η Μονεμβασιά έχει πάρα πολλές γάτες. Τις αγαπάνε πλύ και τις έχουν για να σκοτώνουν φίδια και ποντίκια. Ωστόσο, δεν είναι τόσο όμορφες! Είναι μάλλον ασχημούλες. Κάποιος είπε ότι είναι άσχημες λόγω των συχνών αιμομιξιών που γίνονται... Δεν ξέρω αν αληθεύει...
Σοβαρά;;; :blink: :blink: Λες να τις θυμάμαι όμορφες επειδή είχα περάσει ωραία; ;) Το απόγευμα που θα γυρίσω σπίτι θα ψάξω τις φωτογραφίες... Με προβλημάτισες :hmm:

Οι περισσότερες είναι άσπρες με λίγες μαύρες βούλες. Είναι όμως πολύ άσχημες.

Εν πάση περιπτώσει παιδιά, όποιος χρειάζεται catnip και δεν μπορεί να βρει, μπορώ ευχαρίστως να του στείλω. Πήρα μπόλικο!!

Αχ χουζουρη θα με ενδιεφερε εμενα το κατνιπ ...

Παιδιά κι εγώ μπορώ να βοηθήσω όποιον θέλει. Το ένα από τα μαγαζιά που έγραψε η Βικτωρία ότι το έχουν είναι δίπλα στο σπίτι μου. Τόσο καιρό δίπλα μου...κι εγώ ζήτησα να μου φέρει η Βικτωρία από την Αμερική...που να ξεραμε.

Σημειώνω ότι αυτό είναι το αποξηραμένο catnip, όχι οι σπόροι, σαν αυτούς που έδωσα στην Κατερίνα.
Lactoula στείλε μου με PM την διεύθυνσή σου να σου στείλω!

Μπράβο Βικτώρια! Κι εμένα με βολεύει το κατάστημα της Καλλιθέας. Με την πρώτη ευκαιρία όταν γυρίσω Αθήνα θα πάω να πάρω. Αν και τον τελευταίο καιρό ο Χιόνης μάλλον δεν το χρειάζεται. Είναι λες και έχει πέσει στο καζάνι με το catnip όπως ο Οβελίξ στο καζάνι με το μαγικό ζωμό. Όλη την ώρα μέσα στην καλή χαρά είναι! Μιλάμε για ΤΟ natural high!!!....:lol: :lol: :lol: Μα τι πίνει????:blink: :blink: :blink:

εμεις σημερα βρηκαμςε κ στον π[ειραια ενα μαγαζι που πουλαει κ αγορασα μπολικο τωρα που τους το εβαλα το μονο κακο οτι γρινιαρης με δαγκωσε

εεε, συγγνωμη......

τι ειναι αυτο το catnip βρε παιδια?? βοηθειστε και εμας τους αδαεις....!

Φροσω,που???
ειναι ενα φυτο που διεγειρει τις γατες προκαλωντας τους ευχαριστηση:P

τι ειναι αυτο το catnip βρε παιδια?? βοηθειστε και εμας τους αδαεις....!
Μαγιοβότανο (Cat nip)
Το Catnip (Nepeta cataria) είναι ένα φυτό που προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις στις γάτες. Περίπου το 20% των γατιών δεν επηρεάζονται καθόλου απ' αυτό και κυρίως οι πολύ νεαρές και τα γατάκια. Δεν είναι γνωστό το γιατί και πως επηρεάζεται το υπόλοιπο ποσοστό.
Το Cat nip είναι κάποιο είδος "φαρμάκου αναψυχής" που όμως δεν δημιουργεί εξάρτηση ή κάποιο άλλο κακό. Δρα νευρολογικά στον γατίσιο εγκέφαλο και λένε ότι διεγείρει τα ίδια κέντρα ευχαρίστησης που διεγείρει και ο οργασμός. Οι περισσότερες γάτες γλυκαίνουν την φωνή τους και δείχνουν ευτυχισμένες και με τάση να κοιμηθούν. Άλλες αρχίζουν να ενεργούν σαν μικρά γατάκια. Ένα μικρό ποσοστό γίνονται κτητικές και προσέχουν το παιχνιδάκι από catnip σε τέτοιο σημείο ώστε "να δείχνουν δόντια και να κάνουν χχχχ".
Μπορείτε να βρείτε άγριο φυτό catnip στα περισσότερα μαγαζιά σπόρων και να το φυτέψετε. Είναι εύκολο να αναπτυχθεί. Όσο μεγαλώνει, πρέπει να το κρατάτε μακριά από τις γάτες γιατί οι "εραστές του catnip θα το καταστρέψουν". Η καλλίτερη στρατηγική είναι να το αφήσετε λίγο να μεγαλώσει στο δικό του δοχείο (γιατί εξαπλώνεται πολύ γρήγορα) και μετά να κλαδεύετε τακτικά μερικά φυλλαράκια και να δίνετε στη γάτα σας την σοδειά. Οι γάτες έχουν την τάση να ξεθάβουν το φυτό και να το τρωνε ολόκληρο αρχίζοντας από τις ρίζες του.
Υπάρχουν 250 είδη catnip (εκτός από τα υβρίδιά τους). Το Nepeta cataria είναι το σύνηθες catnip. Είναι γένος της οικογένειας της μέντας Lamiaceae (=Labiatae). Υπάρχουν και άλλα είδη Nepeta που έχουν διαφορετικά ποσά της δραστικής ουσίας. Το καλλίτερο θεωρείται το Nepeta mussini, ένα catnip με φύλλα σαν μινιατούρα που αποτελεί ένα καλό φυτό για βραχώδη κήπο.
Η ρίζα της Βαλεριάνας (Valerian) είναι ένα βότανο με αποτελέσματα παρόμοια του catnip και γενικά "τρελαίνει..." τις γάτες. Δεν είναι τόσο εύκολο να βρεθεί και ίσως είναι λίγο πιο ισχυρό από το catnip. www.
ailouros.gr

εμεις σημερα βρηκαμςε κ στον π[ειραια ενα μαγαζι που πουλαει κ αγορασα μπολικο τωρα που τους το εβαλα το μονο κακο οτι γρινιαρης με δαγκωσε

Καλημέρα, που ακριβώς στον Πειραιά για να πεταχτώ από τη δουλειά :up:

ΣΤον πειραια ειναι δ.γουναρη 14 Κ 14α κ το μαγαζι λεγετε μανδραγορας

ΣΤον πειραια ειναι δ.γουναρη 14 Κ 14α κ το μαγαζι λεγετε μανδραγορας

Ευχαριστώ πολύ ! Και έχω ψωνίσει τόσες φορές αφου είναι απο τα αγαπημένα μου bio-delicatessen μαγαζιά και δε σκέφτηκα να ρωτήσω ποτέ ! Το ζητάς με το λατινικό όνομα ?

α,το ξερω το μαγαζι:up: ποσο περιπου κοστιζει?

Εγώ αγόρασα ένα ολόκληρο βάζο και πλήρωσα 5 ευρώ...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back