Βόλτα με λουρί;

Τωρα εχω απορια...ετσι ξαφνικα.Βασικα τωρα μου ΄ρθε.

Εχουμε το εξης σεναριο...Φοραμε το λουρι στη γατα και την παμε βολτα . Το χει συνηθισει πια οποτε ειμαστε cool. Και εκει εξω στον αγνωστο για τη γατα κοσμο εμφανιζεται ενας αντε δυο αδεσποτος/οι σκυλοι. Τι κανουμε τοτε; Η γατα που θα θελει να το βαλει στα ποδια να προφυλαχτει και δεν θα μπορει τι θα κανει;Και φυσικα το σεναριο να την παρεις αγγαλια θα ειναι το χειροτερο και για σενα αλλα και για τη γατα γιατι περα το οτι θα εχεις να αντιμετωπισεις τα νυχια της γιατι θα εχει φρικαρι το ζωντανο θα εχεις να αντιμετωπισεις και τον αγριο σκυλο (λεμε τωρα) που θα ερθει κατα πανω σου.
Μπρρρρ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

σιγουρα ειναι εναντια..μαζι σου, αλλα να εισαι γατα κ να περασεις μια ολοκληρη ζωη κλεισμενη σε 4 τοιχους, χωρις να εχεις δει ποτε το εξω, κι αυτο δεν ειναι θλιβερο ? δεν ξερω...:/:

χειροτερα ειναι μεσα στο σπιτι. Αν συνηθησει εξω θα περναει πολυ ωραια και θα της αρεσει. Εμεις ειχαμε ενα ευτραπελο πριν λιγες μερες :mad: Τρομαξε με ενα αυτοκινητο και δεν συμμαζευοταν. Φαγωθηκε να τρεχει προς την πορτα να μπει μεσα. Τον πηρα αγκαλια να ηρεμισει και πηδηξε να μου φυγει φοβισμενος. Μου εσκισε λιγο την μπλουζα αλλα ευτυχως δεν μου εφυγε. Εχω να τον βγαλω αρκετες μερες μηπως και ξεχασει την ασχημη εμπειρια γιατι τον λυπηθηκα πολυ. Λεω να τον βγαζω ή πολυ πρωι που δεν εχει καθολου κινηση (κυριολεκτικα δεν υπαρχει ψυχη στον δρομο, αφου περνας τον κεντρικο οταν το φαναρι ειναι κοκκινο) ή να τον βγαζω αργα το βραδυ που εχει λιγοτερη κινηση. Μαλλον θα καταληξω στο πρωινο για να αναπνεω και φρεσκο πρωινο αερα :D 6 το πρωι μια χαρα θα ειναι :D
.
Ναι έχετε δίκιο είναι θλιβερό να περάσεις όλοι σου τη ζωή μέσα σε ένα διαμέρισμα άντε κ σε μια βεράντα αλλά νομίζω εξαρτάται κ από τη Γάτα για παράδειγμα η Κάντυ δεν νομίζω ότι θα την απολαύσει την βόλτα το αντίθετο ενώ ο Μπατ θα χαιρόταν πολύ να βγει έξω, δεν ξέρω:/:
Εγώ λέω πάντως Σακουρα να τον πας εναλλάξ μία πρωί μία βράδυ γιατί οι γάτες απολαμβάνουν να περισσότερο να κινούνται την νύχτα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αυτο που λες μαλλον ειναι το καλυτερο! Θα το δοκιμασω! Παντως αν ειχα βεραντα θα ηταν καλυτερα. Ελα ομως που δεν εχω και ο καημενος ειναι ολη μερα μεσα. Μονο στο παραθυρο μπορει να κατσει (το οποιο ειναι παντα κλειστο) και να βλεπει εξω. Τον λυπαμαι πολυ :( Επισης σκεφτομαι να τον παιρνω στην γατοφορο και να τον πηγαινω σε ενα παρκο εδω κοντα, διπλα στην θαλασσα που ειναι ησυχα και να τον αφηνω να περπαταει με λουρι. Δυστυχως μενω στο κεντρο της πολης και εχει πολλη κινηση και θορυβους και τρομαζει (σκεφτειτε τι θα γινει αν καποια στιγμη περασει ασθενοφορο ή πυροσβεστικη απο διπλα! Ειναι και το νοσοκομειο διπλα!).

αυτο που λες μαλλον ειναι το καλυτερο! Θα το δοκιμασω! Παντως αν ειχα βεραντα θα ηταν καλυτερα. Ελα ομως που δεν εχω και ο καημενος ειναι ολη μερα μεσα. Μονο στο παραθυρο μπορει να κατσει (το οποιο ειναι παντα κλειστο) και να βλεπει εξω. Τον λυπαμαι πολυ :( Επισης σκεφτομαι να τον παιρνω στην γατοφορο και να τον πηγαινω σε ενα παρκο εδω κοντα, διπλα στην θαλασσα που ειναι ησυχα και να τον αφηνω να περπαταει με λουρι. Δυστυχως μενω στο κεντρο της πολης και εχει πολλη κινηση και θορυβους και τρομαζει (σκεφτειτε τι θα γινει αν καποια στιγμη περασει ασθενοφορο ή πυροσβεστικη απο διπλα! Ειναι και το νοσοκομειο διπλα!).
Ναι πραγματικά είναι πολύ άσχημο για τον καημενούλη να μην έχει έστω κ μια μικρή βεράντα να βγαίνει λίγο έξω να παρακολουθεί, οπότε η καλύτερη λύση είναι αυτή που σκέφτηκες, πάντως κ η παραλία δεν είναι καταπληκτική ιδέα μόνο να μην πέσεις σε κατόχους σκυλιών που τα πάνε πολύ συχνά στην παραλία.

Σαμαράκι- tips!

προσπαθω να μαθω στη γατα μου να δεχτει το σαμαρακι, χθες οταν της το εβαλα αντεδρασε καπως ασχημα και τα ειχε μαζι μου, σημερα που ηρεμισε πριν της βαλω φαι της το φορεσα και προς το παρων δεν εχει εκνευριστει αν και ειναι ξαπλωμενη ... εχετε συμβουλες για τις πρωτες φορες που θα το φορεσει? ποση ωρα να της το αφησω? ποια τα σταδια μεχρι να της βαλω τον οδηγο?

να της το βαζεις πριν φαει για να το συνδεσει με κατι καλο. Σημερα αστο πανω της 10 λεπτα ή οσο το ανεχεται, αυριο αστο περισσοτερη ωρα πανω της (δοκιμαζε να της το φορας πολλες φορες τη μερα και να το βγαζεις) και επιβραβευε την. Μπορεις να προσπαθεις να παιζεις μαζι της οση ωρα το φοραει για να της αποσπας την προσοχη.

σημερα της το αφησα 4-5 ωρες γιατι δεν εδειξε να δυσανασχετει..πριν την ταισω τωρα θα της το ξαναβαλω για να δουμε...

το οτι εκανε ζυμαρακια, γουργουριζε και επαιζε ενω το φορουσε ειναι καλο ε? ακομη δυσκολευεται στο περπατημα αλλα δεν ειναι θυμωμενη..

Κουκλίτσα μου όπως σου έγραψα και στο άλλο θέμα, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να συνδέσει το σαμαράκι με κάτι θετικό. Πρώτα με φαγητό, άργότερα με βόλτα που θα επιβραβευθεί με φαγητό.
Ο Disney ακόμη και τώρα περιμένει το γλυκό του μετά τη βόλτα!
Άρα επιβρέβευσε!!!

Βόλτες!!

Προχτες ηρθε μια φιλη μου σπιτι να δει το "παιδι" :) και μου λεει το εξης:
Καλα το καημενουλη ολη μερα μεσα στο σπιτι δεν βγαινει ποτε εξω? Εγω ειπα οτι δεν χρειαζεται, αλλα απο τοτε καθε φορα που τον βλεπω να κοιταζει απο το παραθυρο σκεφτομαι μηπως ειχε δικιο?
εσεισ τι λετε?και αν πιστευεται οτι χρειαζεται βολτιτσα, τοτε πως μπορω να τον παω??? με λουρακι? εστω να παρει λιγο αερα το πουλακι μου.. γιατι μονο του δεν τον αφηνω θα χαθει!!! :(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Βολτες!!

ξερει κανεις????? :worry:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

αν το δεχεταο το λουρακι..ναι,ειναι μια καλη λυση..ακομα καλυτερα το σαμαρακι,γιατι με σκετο κολλαρο ,το βγαζουν πολυ ευκολα...εννοειται οτι μονο του δεν τον αφηνεις..
ΥΓ..μην γραφεις γκρικλις γιατι απαγορευεται απο τους κανονισμους του σαιτ..:)

ωωωωχχχχ συγνωμη!!!!
δεν το ειδα οτι εγραφα ετσι!!!!
Μα ναι με σαμαρακι σιγουρα γιατι το λουρί θα τον πνίγει....
Απλα δεν ηξερα αν συνηθιζεται!!!!
Ωραια αυριο θα παω να του παρω!!!! :)

ΥΓ. πολυ ωραια τα ζουζουνια σου!!!!!!

Γινεται,αλλα θελει εξοικειωση πρωτα μεσα στο σπιτι,να δεις αν το δεχεται και σταδιακα εξοδο.

ωωωωχχχχ συγνωμη!!!!
δεν το ειδα οτι εγραφα ετσι!!!!
Μα ναι με σαμαρακι σιγουρα γιατι το λουρί θα τον πνίγει....
Απλα δεν ηξερα αν συνηθιζεται!!!!
Ωραια αυριο θα παω να του παρω!!!! :)

ΥΓ. πολυ ωραια τα ζουζουνια σου!!!!!!

δεν πειραζει καλε...απλα για να το ξερεις στο ειπα..:)
κοιτα,στο εξωτερικο ειναι πολυ συνηθισμενο ...εδω..οχι και τοσο...αλλα εσυ μην πτοηθεις..αυτο που να προσεξεις ειναι,να μην τον βγαλεις με την 1η φορα που θα του το φορεσεις,γιατι μπορει να αντιδρασει ασχημα...θα ελεγα να κανεις πρωτα δοκιμες..να του το φορεσεις μερικες φορες,για να το συνηθισειν κιολας..και μετα να τον βγαλεις...επισης θα σε συμβουλευα οχι σε δρομο με παρα πολλα αυτοκινητα...καλη τυχη..:)

Δε θα το τολμούσα σε δρόμο ποτέ.. Το Marc τον έβγαζα βόλτα στο ποτάμι όταν ήμουν στη Φλώρινα, που είναι πεζόδρομος κι έχει ησυχία πολλή, αλλά μέχρι να φτάσουμε τον μετέφερα στη γατοφόρο.. Δεν είναι μόνο τα αυτοκίνητα που μπορεί να τα τρομάξουν. Είναι τα αδέσποτα που μπορεί να συναντήσεις και όλοι οι θόρυβοι της πόλης στους οποίους δεν είναι συνηθισμένα τα γατάκια που ζουν αποκλειστικά μέσα στο σπίτι. :worry: Άλλο να το πας μια βόλτα σε ένα υπαίθριο χώρο με δεντράκια άλλο να τον βγάλεις σε δρόμο με κίνηση.. Νομίζω πως πιο πολύ θα τον αγχώσει παρά θα τον ευχαριστήσει.

κ εγω ετσι το σκεφτομουν στην αρχη να τον βγαλω λιγο στον κηπο να μαθαινει και αν δω οτι του αρεσει εχουμε εδω πολυ κοντα ενα φοβερο παρκο που θα περνουσε τελεια!!!
Αν παλι δεν το δεχεται θα τον αφησω μεσα. Σιγουρα αν δει αλλα σκυλακια - γατακια θα φρικαρει!
Ενω ειναι πολυ κοινωνικος με τους ανθρωπους, με τα αλλα ζωα δεν τα παει καλα και οταν δει παιδακια τρεχει να κρυφτει!!! :P

Πήγαινε να περάσεις λίγο χρόνο στο πάρκο να δεις τι κυκλοφορεί και ποιες ώρες ώστε να ξέρεις πότε είναι πιο ήσυχα κι άρχισε να του φοράς το σαμαράκι, στην αρχή χωρίς το λουρί και αφού συνηθίσει το σαμαράκι πρόσθεσέ το. Μην παρασυρθείς, κρατάς γάτα κι όχι σκύλο, δε θα πάει όπου θες εσύ :P Καλή τύχη!

χαχαχαχ αυτο το γνωριζω πιστεψε με!!! θα με παει οπου θελει αυτος!!!:P

Απάντηση: Βόλτες!!

Παντως αν συνηθισει ειναι ωραια εμπειρια,η Breena δεν κρατιεται οποτε βλεπει το σαμαρακι,της αρεσει παρα πολυ.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back