Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Όπως σου είπε πολύ σωστά η Έφη, πρώτα θα την βολτάρεις μέσα στο σπίτι. Πολύ αργά και σε στάδια θα την εκπαιδεύεις.
Την πρώτη εβδομάδα θα έλεγα να της φοράς μόνο το σαμαράκι χωρίς το λουράκι για λίγο. Να της το βγάζεις και να την επιβραβεύεις με ένα γατογλυκό.
Μετά την πάροδο των 7 ημερών και εφόσον έχει συνδυάσει το σαμαράκι με τη λιχουδιά φόρα της το λουράκι και άσε την να σε οδηγήσει εκείνη-πάντα μέσα στο σπίτι! Αφαίρα το σαμαράκι μετά από λίγο και δώσε γλυκό. Αφού συνηθίσετε μέσα στο σπίτι, άνοιξε την εξώπορτα και άσε την να περιεργαστεί το έξω. ¨Ασε την να βόσκει χορταράκια, να κάνει βαρελάκια, να εξερευνήσει τη φύση. Δεν υπαρχει λόγος να απομακρυνθείτε πολύ. Ούτως ώστε αν κάτι την τρομάξει εύκολα να μπορείετε να μπείτε πάλι στο σπίτι.
Έτσι πρέπει να μοιάζει το σαμαράκι/λουράκι και να είναι ειδικό για γάτες
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Edit: στη φωτογραφία φαίνεται λίγο, αλλά όχι καλά (άσε, δε, που το κρύβουν τα πατσά της... Και δεν το είχα καν σφιχτό), αλλά θα σας το δείξω απόψε να μου πείτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Συνημμένα
mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Όχι, ολόσωμο είναι (λαιμός και μασχάλες, με ένα λουρί να ενώνει τα δύο, κι από εκεί στηρίζεται και το μέρος που φτάνει στο χέρι μου), απλά... δεν ξέρω, μου φαίνεται ... λίγο!
Δες πώς είναι της δικής μου..
Πιάνει και πιο πίσω από τις μασχάλες...Μέχρι την κοιλίτσα

Ναι μπράβο!!! Αυτό! Μια χαρά είναι βρε!

Αρκεί να είναι γερό

Εμένα οι 2 γάτες μου όταν τους το βάζω, για κάποιο λόγο , νομίζουν ότι δε μπορούν να περπατήσουν και το παίζουν νεκρές χαχα
Συνημμένα

Κούκλαααααααα τριχόμπαλαααααα αφρατούλαααα η γατούλα σου!!!
Ωωωωω σας ευχαριστούμε πολύ πολύ!!! Κι εμείς αγαπάμε τα κορίτσια σας, τις χαζέψαμε όλες πριν για να πάρουμε δύναμη!!
Την πήγα!!!!! Κάναμε βασικά τον ακάλυπτο, να μάθει τους ήχους και τις μυρωδιές του έξω κόσμου. Ήταν πολύ φρόνιμη και περίεργη, δύο φορές μόνο "τσίτωσε" με τον πιτσαδόρο, και τη δεύτερη πια την έπιασα αγκαλιά και γυρίσαμε... Επεξεργαζόταν τα πάντα, αύριο θα κάνουμε το ίδιο και μόλις δω ότι το θέλει, θα την ακολουθήσω στο πάρκο.![]()
Πάω στο θέμα της βόλτας, με απορίες...!!![]()
Απορίες!!!
Όπως βλέπετε παραπάνω, βγήκαμε έξω!!! Ήμαστε κι οι δύο εξιταρισμένες και αγχωμένες, να σας πω γιατί εγώ:
- Αν συναντήσουμε άλλη γάτα ελεύθερη τι να κάνω; Να τις αφήσω να κάνουν κονέ; Είναι μία του γείτονα που βγαίνει ελεύθερη, ένα βόδι Νορβηγίας 8 κιλά (που κατατρόπωσε το Σάκη, το ποντίκι του κτιρίου μας), και τη φοβάμαι...
- Αν με κάποιο θόρυβο αρχίσει να κάνει σαν τρελή; Καμία συμβουλή; Ο άλλος δίπλα έχει σκύλο, και δεν ξέρω αν κάποια στιγμή τον έχει έξω και μας την πέσει και μας τρομάξει (υπάρχει πλέγμα ανάμεσα, εννοείται)
- Μπορεί να κολλήσει τσιμπουράκια ή κάτι άλλο; Να της βάλω ειδικό λουράκι;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Απορίες!!!
Όπως βλέπετε παραπάνω, βγήκαμε έξω!!! Ήμαστε κι οι δύο εξιταρισμένες και αγχωμένες, να σας πω γιατί εγώ:
- Αν συναντήσουμε άλλη γάτα ελεύθερη τι να κάνω; Να τις αφήσω να κάνουν κονέ; Είναι μία του γείτονα που βγαίνει ελεύθερη, ένα βόδι Νορβηγίας 8 κιλά (που κατατρόπωσε το Σάκη, το ποντίκι του κτιρίου μας), και τη φοβάμαι...
- Αν με κάποιο θόρυβο αρχίσει να κάνει σαν τρελή; Καμία συμβουλή; Ο άλλος δίπλα έχει σκύλο, και δεν ξέρω αν κάποια στιγμή τον έχει έξω και μας την πέσει και μας τρομάξει (υπάρχει πλέγμα ανάμεσα, εννοείται)
- Μπορεί να κολλήσει τσιμπουράκια ή κάτι άλλο; Να της βάλω ειδικό λουράκι;
![]()
1. Καλό θα είναι να αποφεύονται τα κονέ κατά τη γνώμη μου γιατί είναι πολύ πιθανό να υπάρξει επεισόδιο..Ποτέ δεν ξέρεις..Το βόδι Νορβηγίας, μπορεί να έφαγε το Σάκη αλλά δε νομίζω να φάει και τη Briam
Θέλω να πιστεύω ότι θα φοβηθεί εσένα καταρχήν..2. Και για το 1. αλλά και για το 2. η γνώμη μου είναι να παίρνεις μαζί σου (ειδικά τώρα που είναι αρχή) και τη γατοφόρο μαζί σου..Έτσι ώστε εάν τύχει κάτι, τσουπ, την χώνεις μέσα
Η αλήθεια είναι ότι είναι απρόβλεπτες οι γατούλες και στην αρχή εγώ θα ήμουν επιφυλακτική..3. Εξαρτάται πολύ από το κλίμα..Εάν επικρατεί κρύο, δεν ευνοούνται τα τσιμπούρια..Για τους ψύλλους δεν είμαι σίγουρη..Καλό θα ήταν έαν ξεκινήσεις να τη βγάζεις συστηματικά, είτε να ρωτήσεις κάποιον κτηνίατρο να σου δώσει τη συμβουλή του, είτε να της βάζει αμπουλίτσα Frontline που προστατεύει για 1 μήνα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Αχ τι ωραία!!!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
) είδε μια φορά μια γατούλα και την αγνόησε επιδεικτικά. Συνήθως το πρόβλημα με επιθετικές γάτες έχει να κάνει με αστείρωτες και με αυτές που ζουν μόνιμα έξω και βλέπουν την νεα γάτα ως κίνδυνο για την περιοχή τους. Για τους σκύλους ζήτα ευγενικά από τον ιδιοκτήτη του σκύλου να τον έχει με λουρί για να μη κινδυνεύει η γατούλα σου 

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Θα ρωτήσω, αν και δεν ξέρω κάποιον με γάτα στην άμεση περιοχή. Έχει κάποιο νόημα να της το φοράω όταν τη βγάζω έξω; Έχω ήδη ένα.![]()
Kολλάρο για ψύλλους; Εγώ δεν θα της φορούσα κάτι τέτοιο γιατί έχω ακούσει ότι δεν κάνουν σχεδόν τίποτα
Τον δικό μου τον έχω πάρει σε πάρκο σε ανοιξιάτικο καιρό όπου το επισκέπτονται πολλά σκυλιά και άγρια ζώα και δεν κόλλησε τίποτα. Μείναμε μάλιστα αρκετή ώρα εκεί και αυτός ξάπλωνε στο χόρτο. Τα χειρότερη μέρη για να κολλήσει ψύλλους είναι οι περιοχές με θερμό και υγρό κλίμα. Aν μένεις στην Ελβετία, μάλλον δεν χρειάζεσαι να πάρεις επιπλέον μέτρα προς το παρόν (τι καιρό έχετε; )

Θα ρωτήσω πάντως, ευχαριστώ!!

Κάτι άλλο δεν μπορεί να κολλήσει, ε;
catandie
Δραστήριο μέλος
Βασικά είναι ασφαλέστερο να μην απομακρύνεστε από το σπίτι.. και η βόλτα να μην κρατάει πάνω από 20 λεπτά. Μακριά από πολυσύχναστους δρόμους ή μέρη όπου συχνάζουν σκυλιά.
Όπως σου είπε πολύ σωστά η Έφη, πρώτα θα την βολτάρεις μέσα στο σπίτι. Πολύ αργά και σε στάδια θα την εκπαιδεύεις.
Την πρώτη εβδομάδα θα έλεγα να της φοράς μόνο το σαμαράκι χωρίς το λουράκι για λίγο. Να της το βγάζεις και να την επιβραβεύεις με ένα γατογλυκό.
Μετά την πάροδο των 7 ημερών και εφόσον έχει συνδυάσει το σαμαράκι με τη λιχουδιά φόρα της το λουράκι και άσε την να σε οδηγήσει εκείνη-πάντα μέσα στο σπίτι! Αφαίρα το σαμαράκι μετά από λίγο και δώσε γλυκό. Αφού συνηθίσετε μέσα στο σπίτι, άνοιξε την εξώπορτα και άσε την να περιεργαστεί το έξω. ¨Ασε την να βόσκει χορταράκια, να κάνει βαρελάκια, να εξερευνήσει τη φύση. Δεν υπαρχει λόγος να απομακρυνθείτε πολύ. Ούτως ώστε αν κάτι την τρομάξει εύκολα να μπορείετε να μπείτε πάλι στο σπίτι.
Έτσι πρέπει να μοιάζει το σαμαράκι/λουράκι και να είναι ειδικό για γάτες
![]()
Τι μαναρακι ειναι αυτο ΘΕΕΕΕΕ μου

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Απόψε είναι λιγότερο ειδυλλιακός ο καιρός... Έβρεχε όλη μέρα. Νομίζω ότι είναι στεγνά τώρα, αλλά και να'ναι: να τη βγάλω; Μη μου πουντιάσει, με τα αμάθητα ροζ πατουχάκια στο κρύο βρεγμένο χώμα.
Βγάλτην αλλά μη την αφήσεις να πάει σε περιοχές με χώμα γιατί θα γίνει μαύρη
Εγώ τον βγάζω μερικές φορές στην βροχή και τον αφήνω να πατάει και να ξαπλώνει στο χόρτο. Βρέχεται λίγο αλλά δεν λερώνεται και αν λερωθεί θα καθαριστεί τέτοιος που είναι
Είναι μακρύτριχος και ποτέ δεν είχα πρόβλημα ούτε με την βροχή ούτε με ψύλλους. Η θερμοκρασία και εδώ που μένω είναι γύρω στο 0 οπότε υποθέτω ότι το κλίμα είναι παρόμοιο και δεν χρειάζεται να ανησυχείς για ψύλλους 
Αν θέλει, δηλαδή, γιατί έχει λίγο το στομαχάκι της... 
moukelis
Επιφανές μέλος
Ο Casanova
Συνημμένα
-
040yj.jpg489,6 KB · Εμφανίσεις: 85 -
0412n.jpg378,1 KB · Εμφανίσεις: 83 -
063xi.jpg389,2 KB · Εμφανίσεις: 66 -
047jhi.jpg541,4 KB · Εμφανίσεις: 82 -
0422r.jpg391,1 KB · Εμφανίσεις: 81 -
067ew.jpg401,5 KB · Εμφανίσεις: 70 -
085ba.jpg378,1 KB · Εμφανίσεις: 95 -
154vo.jpg222,2 KB · Εμφανίσεις: 67 -
284u.jpg157,9 KB · Εμφανίσεις: 69 -
195iv.jpg395,3 KB · Εμφανίσεις: 69 -
156jh.jpg382 KB · Εμφανίσεις: 81
moukelis
Επιφανές μέλος
Συνημμένα
-
64657279.jpg144,1 KB · Εμφανίσεις: 67 -
00412f.jpg382,1 KB · Εμφανίσεις: 59 -
00413h.jpg603,8 KB · Εμφανίσεις: 69 -
0109n.jpg423,9 KB · Εμφανίσεις: 75 -
00911.jpg468,9 KB · Εμφανίσεις: 90 -
68619622.jpg398,7 KB · Εμφανίσεις: 66 -
0216ln.jpg208,9 KB · Εμφανίσεις: 79 -
0227y.jpg458,1 KB · Εμφανίσεις: 75 -
0442n.jpg591,3 KB · Εμφανίσεις: 68 -
046lx.jpg579,4 KB · Εμφανίσεις: 64
Άλλη μία απορία:
Τι μπορεί να μασουλάει; Φύλλα, κουκουνάρια, ξυλαράκια, χορταράκια...;
mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Στο δέντρο ανέβηκε με την πρώτη ευκαιρία???
Αγαπώ πολύ Briam

moukelis
Επιφανές μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool