Γάλα και κροκέτες

rtsk0670

Νεοφερμένο μέλος

Η rtsk0670 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 34 μηνύματα.
Καλημέρα σας! Πριν από μία βδομάδα απέκτησα έναν γατούλη που είναι τώρα ενός μήνα και κάτι. Όλα πάνε θαυμάσια αν εξαιρέσουμε ότι αρνείται κατηγορηματικά να πιει γάλα από το πιάτο (μόνο από το μπιμπερό) και ότι, ενώ τρώει με χάρη τη μαλακιά τροφή, αγνοεί τις κροκέτες που επίτηδες βάζω μαζί (ο κτηνίατρος είπε ότι τα δόντια του έχουν αναπτυχθεί και μπορεί να τις φάει). Καμιά ιδέα για να αφήσει πίσω τη βρεφική ηλικία και να εισέλθει στην παιδική;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημέρα σας! Πριν από μία βδομάδα απέκτησα έναν γατούλη που είναι τώρα ενός μήνα και κάτι. Όλα πάνε θαυμάσια αν εξαιρέσουμε ότι αρνείται κατηγορηματικά να πιει γάλα από το πιάτο (μόνο από το μπιμπερό) και ότι, ενώ τρώει με χάρη τη μαλακιά τροφή, αγνοεί τις κροκέτες που επίτηδες βάζω μαζί (ο κτηνίατρος είπε ότι τα δόντια του έχουν αναπτυχθεί και μπορεί να τις φάει). Καμιά ιδέα για να αφήσει πίσω τη βρεφική ηλικία και να εισέλθει στην παιδική;
Μούσκεψε λίγο τις κροκέτες και βάλε σταδιακά μαζί με αυτές λίγες στεγνές!!:DΝα χαίρεσαι τον γατούλη..!!!Αυτός στο αβατάρ σου είναι?:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ναι, αυτός είναι αλλά δεν είναι καθαρή η φωτογραφία! Να μία που είναι αγουροξυπνημένος =D Για τις κροκέτες έχω δοκιμάσει: Να τις βάλω μαζί με πανέ. Να τις μουσκέψω. Να τις του δώσω με το χέρι. Για το γάλα έχω δοκιμάσει: Να μουσκέψω το δάχτυλό μου στο πιάτο και να του δώσω να γλύψει. Να τον βουτήξω μέσα. Τώρα σκέφτομαι την επόμενη φορά που θα ζητήσει γάλα να του αφήσω ένα πιάτο στο δωμάτιο και να μην υποκύψω στα παράπονα =\

Έχει αρχίσει να σε εκπαιδεύει ο κούκλος;:D Μην ενδίδεις, κράτα χαρακτήρα. Άσε του το γάλα και τις κροκέτες άβρεχτες και όταν λυσσάξει από την πείνα θα τις φάει και θα πει ότι ήταν το νοστιμότερο φαί του κόσμου:P;)

Πωπώ τι ύπουλο, δεν το είχα σκεφτεί έτσι! Όντως με τη μία πέφτω, με κάνει ό,τι θέλει! =D

Επειδή είναι μικρουλάκι ακόμα και τώρα μαθαίνει τις τροφές των ενηλίκων, πάρε από το pet shop δυο-τρία δειγματάκια από τροφές kitten, δίνε τις εναλλάξ και δες ποιά από όλες προτιμάει. Κι αυτό δεν θα μένει νηστικό κι εσύ θα σωθείς από την έννοια του:)

το μικρό έχει αρχίσει να γλύφει/πλένει τον εαυτό του?

Χμμ, θα του πάρω και άλλες κροκέτες αν είναι, μήπως του αρέσουν περισσότερο. Και ναι έχει αρχίσει να γλύφεται λίγο, ποδαράκια και κοιλίτσα κυρίως. =D Να τον αφήσω θεονήστικο μπας και στρωθεί δεν ξέρω αν έχω το σθένος να το κάνω ;p

Χμμ, θα του πάρω και άλλες κροκέτες αν είναι, μήπως του αρέσουν περισσότερο. Και ναι έχει αρχίσει να γλύφεται λίγο, ποδαράκια και κοιλίτσα κυρίως. =D Να τον αφήσω θεονήστικο μπας και στρωθεί δεν ξέρω αν έχω το σθένος να το κάνω ;p

Ούτε εγώ είμαι της... Γερμανικής Σχολής:P Γι'αυτό πάρε να του δοκιμάσεις ποικιλία και θα τα βρείτε κάπου στη μέση! Κρίμα, μωρέ, είναι και μια σταλιά στο παλιόπαιδο!

Ο άτιμος ο Γάτος, σήμερα άρχισε να του βγαίνει το κυνηγετικό του ένστικτο, να περπατάει πονηρά έτοιμο να χυμήξει και να πηδάει (εδώ είχε και μερικά ατυχήματα =D). Μεγαλώνει το καμάρι και ακόμα μπιμπερό ζητάει (δεν ξέρω αν χρειάζεται το γάλα ή παίρνει το νερό του έτσι). Του έβαλα ένα μπολ με νερό, βούτηξε μέσα τη μύτη του φτερνίστηκε κι έφυγε. Πέρα από αυτό, φυσικά τρώει ακόμα μόνο πατέ. Αύριο θα πάω για ψώνια, καμιά συμβουλή για τροφή που να είναι κάτι ανάμεσα σε πατέ και κροκέτες ώστε να τον μεταστρέψω σιγά σιγά; =(

καμιά συμβουλή για τροφή που να είναι κάτι ανάμεσα σε πατέ και κροκέτες ώστε να τον μεταστρέψω σιγά σιγά; =(
Άρχισε να ανακατεύεις κροκέτες μέσα στο πατέ, σταδιακά βάζε όλο και περισσότερες κροκέτες μέρι να τις συνηθίσει. Ο δικός μου ο γατούλης έτσι έκανε τη μετάβαση και τώρα πια τρώει μόνο κροκέτες. Χρειάζεται όμως αρκετή υπομονή, μπορεί η όλη διαδικασία να σας πάρει 3-4 βδομάδες.

Εντάξει αυτό. Με το μπιμπερό τι θα γίνει; Κλείνει πέντε εβδομάδες αύριο =(

Επειδή είναι μικρουλάκι ακόμα και τώρα μαθαίνει τις τροφές των ενηλίκων, πάρε από το pet shop δυο-τρία δειγματάκια από τροφές kitten, δίνε τις εναλλάξ και δες ποιά από όλες προτιμάει. Κι αυτό δεν θα μένει νηστικό κι εσύ θα σωθείς από την έννοια του:)

Έπιασε αυτό με την αλλαγή μάρκας, σ'ευχαριστώ για το tip! Τις pro plan δεν τις άγγιξε καθόλου. Έφαγε όμως λίγες Royal Canin και αυτό είναι μία καλή αρχή (απο δω και στο εξής κομμένο το πατέ!). Από το μπιμπερό να δούμε πώς θα τον ξεκολλήσω...

Έπιασε αυτό με την αλλαγή μάρκας, σ'ευχαριστώ για το tip! Τις pro plan δεν τις άγγιξε καθόλου. Έφαγε όμως λίγες Royal Canin και αυτό είναι μία καλή αρχή (απο δω και στο εξής κομμένο το πατέ!). Από το μπιμπερό να δούμε πώς θα τον ξεκολλήσω...
Μπορεις να αρχισεις να του βάζεις το γαλατάκι του στο μπωλ.Πρόσεξε να είναι αρκετά ρηχό ώστε να φτάνει να βάλει μεσα τη φατσούλα του,και να ειναι σταθερό.Ισως χρειαστει να το "λερώσεις" με λίγο γαλατάκι απο το μπωλ ώστε να δει τι ειναι και πως το πινει.:)

Μπορεις να αρχισεις να του βάζεις το γαλατάκι του στο μπωλ.Πρόσεξε να είναι αρκετά ρηχό ώστε να φτάνει να βάλει μεσα τη φατσούλα του,και να ειναι σταθερό.Ισως χρειαστει να το "λερώσεις" με λίγο γαλατάκι απο το μπωλ ώστε να δει τι ειναι και πως το πινει.:)

Χμμ...Κάτι τέτοιο θα το κάνω σίγουρα. Τον βλέπω πάντως πιο ενεργητικό -γλύφει το πάτωμα ας πούμε- ενδεχομένως το πρόβλημα μέχρι τώρα να ήταν εξαιτίας της ηλικίας πιο πολύ. =)

rtsk0670 τι γάλα του δίνεις; Του έδωσα εβαπορέ νουλάκ και τρελλάθηκε, αλλά έχει διάρροια και δεν του έδωσα άλλο.
Κι εμένα αυτή την ηλικία έχει αλλά τον έχω μόνο 2 ημέρες. Το είχαν παρατήσει στους δρόμους το καημένο και μάλιστα 2 φορές. :cry:
Σου είπε κτηνίατρος ότι πρέπει να πίνει ακόμη γάλα;
Πάντως κι εγώ αυτό κάνω με τις κροκέτες της Ρουαγιάλ και την κονσέρβα που το τάισαν 2 ημέρες πριν το πάρω.
Για την κονσέρβα τρελλένεται, για τις κροκέτες όχι ( αν και Ρουαγιάλ Κάνιν μπέιμπυ-κατ) και τις τρώει αναγκαστικά ανακατεμένες. Αν τις βρέξω σκέτες έστω και με ζουμί από κοτόπουλο, ούτε που τις αγγίζει.:/:
Το σκέτο ζουμί από το κοτόπουλο του άρεσε πάλι. Για κάνε διάφορα και θα δεις. Μέχρι να μάθουν, πρέπει να κάνουμε διάφορα.;)

rtsk0670 τι γάλα του δίνεις; Του έδωσα εβαπορέ νουλάκ και τρελλάθηκε, αλλά έχει διάρροια και δεν του έδωσα άλλο.
Κι εμένα αυτή την ηλικία έχει αλλά τον έχω μόνο 2 ημέρες. Το είχαν παρατήσει στους δρόμους το καημένο και μάλιστα 2 φορές. :cry:
Σου είπε κτηνίατρος ότι πρέπει να πίνει ακόμη γάλα;
Πάντως κι εγώ αυτό κάνω με τις κροκέτες της Ρουαγιάλ και την κονσέρβα που το τάισαν 2 ημέρες πριν το πάρω.
Για την κονσέρβα τρελλένεται, για τις κροκέτες όχι ( αν και Ρουαγιάλ Κάνιν μπέιμπυ-κατ) και τις τρώει αναγκαστικά ανακατεμένες. Αν τις βρέξω σκέτες έστω και με ζουμί από κοτόπουλο, ούτε που τις αγγίζει.:/:
Το σκέτο ζουμί από το κοτόπουλο του άρεσε πάλι. Για κάνε διάφορα και θα δεις. Μέχρι να μάθουν, πρέπει να κάνουμε διάφορα.;)

Εδώ έμαθα ότι το αγελαδινό γάλα δεν ενδείκνυται καθόλου για μικρά γατιά. Εγώ του δίνω Ormilac kitten (είναι σε σκόνη) και σύμφωνα με τις οδηγίες πάνω στο κουτί ένα γατί πέντε εβδομάδων πρέπει να πίνει κατά μέσο όρο 120ML την ημέρα. Από αυτό υποθέτω ότι ακόμα πρέπει να πίνουν γάλα αλλά ταυτόχρονα πρέπει να προσανατολίζεσαι και σε άλλες τροφές γιατί σιγά σιγά φτάνει η ηλικία του απογαλακτισμού (ποια ηλικία ακριβώς πρέπει να το ψάξω και εγώ). Την κονσέρβα την έχω κόψει τελείως, μην την ξαναθυμηθεί και δεν τρώει κροκέτες μετά! Συνδυασμός ζωμού κοτόπουλου με κροκέτα είναι καλή ιδέα, την είχε πάρει το μάτι μου εδώ γύρω. Και στήθος κοτόπουλου λιτά μαγειρεμένο επίσης.

Εγώ του δίνω Ormilac kitten (είναι σε σκόνη) και σύμφωνα με τις οδηγίες πάνω στο κουτί ένα γατί πέντε εβδομάδων πρέπει να πίνει κατά μέσο όρο 120ML την ημέρα.

Ποιάς εταιρείας είναι; Ας μας πουν οι έμπειροι ως ποια ηλικία πρέπει να πίνει γάλα. 2-3-4 μηνών;
Επειδή το πήγε η κοπέλα σε κτηνίατρο που το βρήκε και του έκανε αποπαρασίτωση και της είπε τάιζέ το κανονικά και όσο θέλει, επαναπάυτικα.
Μόλις κλείσει τους 2 μήνες θα το πάω στον κτηνίατρο.
Τώρα όπως με έχετε μπερδέψει. Εδώ λένε να μην το ταίζουμε γάλα. Στο κουτί λες ότι γράφει για την ηλικί αυτή να πίνει.
Τι γίνεται; Τι να πιστέψω; Ούτε εγώ ξέρω...:/:

Ποιάς εταιρείας είναι; Ας μας πουν οι έμπειροι ως ποια ηλικία πρέπει να πίνει γάλα. 2-3-4 μηνών;
Επειδή το πήγε η κοπέλα σε κτηνίατρο που το βρήκε και του έκανε αποπαρασίτωση και της είπε τάιζέ το κανονικά και όσο θέλει, επαναπάυτικα.
Μόλις κλείσει τους 2 μήνες θα το πάω στον κτηνίατρο.
Τώρα όπως με έχετε μπερδέψει. Εδώ λένε να μην το ταίζουμε γάλα. Στο κουτί λες ότι γράφει για την ηλικί αυτή να πίνει.
Τι γίνεται; Τι να πιστέψω; Ούτε εγώ ξέρω...:/:

Να μην το ταίζουμε αγελαδινό γάλα. Σίγουρα στις 5 εβδομάδες χρειάζονται ακόμα γάλα αλλά ταυτόχρονα πρέπει να εμπλουτίζουμε το μενού και με στερεά τροφή. Και σε μένα η κτηνίατρος είπε προς το παρόν να τον ταίζω όποτε θέλει. Το γάλα το ζητάς έτσι Ormilac για γατάκια, θα καταλάβουν. Είναι λίγο ακριβούτσικο πάντως (12 ευρώ). =)

Το γάλα το ζητάς έτσι Ormilac για γατάκια, θα καταλάβουν. Είναι λίγο ακριβούτσικο πάντως (12 ευρώ). =)

12 Εεεε; Αρκετά. Και τι ποσότητα είναι; Για να καταλάβω για πόσο διάστημα είναι. Το νερό το ζεσταίνεις για το αραίωμα ή από τη βρύση;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back