Γάτα και διακοπές

καλημερα! εχω κ εγω να κανω μια ερωτηση με τη σειρα μου.. θ φυγω γ διακοπες 10 ημερες. σε καμια περιπτωση δεν μπορω να τον αφησω μονο του γτ δεν εχω τον καταλληλο εξοπλισμο γ κατι τετοιο. ουτε υπαρχει καποιος που να μπορει να τον φροντισει.. το θεμα ειναι οτι εγω θα παω να κανω ελευθερο καμπινγκ σε θαλασσα. μπορω να τον παρω μαζι μου με σαμαρακι??? μια φορα τον ειχα παρει για ψαρεμα βραδυ μαζι. στην αρχη φοβοταν πολυ τον ηχο της θαλασσας κ δεν πλησιαζε.. μετα κατεβηκε πιο κατω κ αρχισε να παιζει με την αμμο... θα ειναι καλο ομως να τον εχω τοσες μερες στε καμπινγκ? σε δεντρα θα ειμαι, σκια θα εχει. φοβαμαι ομως λιγο με τη ζεστη. ευτυχως εχει κ το καλο οτι εχει μαθει να φοραει λουρι, κ τωρα λεω να του παρω σαμαρακι σε περιπτωση π τον παρω μαζι μου... ουτε με το αμαξι πλεον εχει μεγαλο θεμα. απλα προτιμα την αγκαλια μου απο το κουτι του!

Πέρσι το καλοκαίρι γνώρισα μια κοπέλα σε καμπινγκ όπου μου είπε πως έπαιρνε συνήθως το γάτο της μαζί.Του είχε μάλιστα μια μικρή σκηνή δική του με νερό και φαϊ και εκείνος δεν έφευγε από δίπλα της εύκολα. Δεν ρώτησα αν είχε σαμαράκι.

Το βρήκα εξαιρετικό το να μπορείς να πάρεις μαζί σου το γατούλι σου και ειδικά στον καμπινγκ αλλά και εξίσου τρομακτικό!
Θέλω να πω ότι επειδή κ εγώ συνήθως κάνω διακοπές σε κάμπνγκ έχω προβληματιστεί πολύ και θα ήθελα να τα έχω μαζί μου αλλά δεν είμαι σίγουρη κατά πόσο θα το τολμούσα!
Είναι δίλημμα και μάλλον θα πρέπει να σκεφτείς κάθε φάση των διακοπών σου:
για παράδειγμα όσο θα κάνεις βουτιές πού θα είναι;το βράδυ πού θα κοιμούνται;θα βρεις σίγουρα δροσερό και σκιερό μέρος και ειδικά για τα μεσημέρια;
Υπάρχει περίπτωση να υπάρχουν σκυλιά τριγύρω;
Αυτά είναι όσα σκεφτόμουν εγώ!:)

Επίσης, από ό,τι καταλαβαίνω σαμαράκι δεν έχει ξαναβάλει, μήπως να δοκιμάσεις αντιδράσεις πριν φύγετε;να δεις αν το ανέχεται και πώς αντιδρά έξω;

Ελπίζω να μην σε μπερδεύω περισσότερο αλλά επειδή με προβληματίζει κ εμένα το θέμα σου μεταφέρω κ δικούς μου προβληματισμούς και σίγουρα αν το τολμήσεις τελικά θα ήθελα να μας πείς την εμπειρία σου!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

με το σαμαρακι ειμαι σιγουρη δεν θα εχει κανενα προβλημα.. εκει που εμενα ειχα προβλημα με τη σπιτονοικοκυρα οταν τον βρηκα.. δεν με αφηνε να τον εχω... αλλα εγω τον κρατησα. απλα γ να μην εχουμε γκρινιες τον ειχα μαθει απο 3 μηνων οταν ειναι εξω να ειναι με το λουρι του.. κ γενικα πταν παμε καπου κ ειμαστε εξω του εχω λουρι γτ ειναι επιθετικος με τα αλλα ζωα. πιστευω το σαμαρι θα του ειναι πιο βολικο. με το αλλο το πραγμα νιωθω καμια φορα οτι τον πνηγω! σκηνη φυσικα θα εχει δικια του! εχω μια παλια που μου εχει χαλασει λιγο κ λεω να του τη χαρισω! η θαλασσα ειναι 5 μετρα απο τη σκηνη αρα δεν θα εχω προβλημα να τον προσεχω. εμαθα οτι στη παραλια εκεινη δεν εχει αλλα ζωα. ολα αυτα τα εχω σκεφτει... εμενα ομως πιο πολυ με νοιαζει να μαθω αν θα ειναι αυτος καλα εκει. δεν θελω να τον ταλαιπωρησω. αν ειναι, να περασουμε ολοι καλα!!!!!!

μολις εισα κ το σιαμεζικο στο καμπινγκ! τελειο! κ εμεις δεν εχουμε τετοιο ταξιδι... αθηνα-λευκαδα θα παμε..... ειναι συνηθησμενος στη διαδρομη αθηνα-πατρα..... αρα δεν νομιζω να εχω προβλημα με το αμαξι! αν μεχρι το σαββατο δεν βρω κανεναν, θα το παρω μαζι μου τον τιγρη, να ανακαλυψει τη φυση του!! (αν κ τη μιση του φυση του την ευνουχισα... ας ανακαλυψει την αλλη μιση!!)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
... εμενα ομως πιο πολυ με νοιαζει να μαθω αν θα ειναι αυτος καλα εκει. δεν θελω να τον ταλαιπωρησω. αν ειναι, να περασουμε ολοι καλα!!!!!!

Aυτό νομίζω δεν μπορεί να το απαντήσει κανείς ,ούτε να το ξέρεις από πριν.Θα το μάθεις μόνο στην πράξη.
Το θετικό είναι ότι ο γάτος σου έχει μάθει να κυκλοφορεί έξω μαζί σου,ενώ οι δικές μου δεν έχουν βγεί ποτέ και ειδικά η μεγάλη είναι φοβιτσιάρα με ό,τιδήποτε νέο άρα για μένα είναι πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα!

Θα είστε κ σε τέλειο μέρος!:)
Εύχομαι όλα να πάνε καλά και να περάσετε τέλεια είτε με το γατούλι είτε χωρίς!Θα περιμένουμε βέβαια πολλές φωτο έτσι και τον πάρετε μαζί τελικά!

Καλημέρα,

στις αρχές Σεπτέμβρη θα χρειαστεί να λείψουμε από το σπίτι για 4 μέρες για δουλειά.
Τις διακοπές της είχα αποκλείσει από το μυαλό μου για φέτος και ειδικά με 2 νέα γατάκια στο σπίτι αλλά αυτό το 4ημερο πρέπει οπωσδήποτε να λείψω..

Ευτυχώς έχω μια φίλη που θα μπορέσει να περάσει 1 ή 2 μέρες να δει αν είναι όλα καλά κ αν χρειάζεται να ανανεώσει νερό-φαϊ.

Βρήκα μια ποτίστρα 1,5 λίτρο και λέω να βάλω κ διάφορα μπολάκια με νερό.Θα τους γεμίσω και ολόκληρα τάπερ,μπολάκια κλπ με τροφή και θα πω στην φίλη μου να ανανεώσει μόλις έρθει.

το πρόβλημα είναι με την άμμο.Έχω 2 αμμολεκάνες που θα τις αφήσω πεντακάθαρες μόλις φύγω.Επειδή δεν με παίρνει να αγοράσω και άλλη, σκέφτομαι να γεμίσω και 1-2 λεκάνες(αυτές που απλώνουμε ρούχα υποτίθεται) με άμμο και να τις εμφανίσει η κοπέλα που θα έρθει τη 2η-3η μέρα ώστε να μην γεμίσουν αμέσως όλες τις λεκάνες.

Λογικά θα τους φτάσει για 4 μέρες,σωστά;;

Έχω αγχωθεί τόοοσο πολύ..Έχω κ αυτά τα μικρά που παίζουν τόσο ατσούμπαλα και φοβάμαι μην έχουμε κ κανένα ατύχημα..
Όσο για τη φίλη μου την εμπιστέυομαι γενικά αλλά όπως κ να χει δεν είναι το ίδιο κ ποτέ δε ξέρεις αν θα ξεφύγει κάτι,μην ξεχάσει κανένα παράθυρο κλπ κ φοβάμαι τόσο πολύ..Είναι κ 3 τα μωρά μου πια..
Έχω ήδη γράψει βέβαια 1 σελίδα οδηγίες προς ναυτιλλομένους ;) και θα της κάνω ένα σεμινάριο πριν φύγω!

Βρές μια γατονταντά! δεν θα σου πάρει πολλά για 1 ώρα την ημέρα παιχνίδι και καθαριότητα και θα είσαι ήσυχη! Για 3 γάτες γενικά 4 λεκάνες είναι οκ για 4 μέρες αν τις καθαρίσει η κοπέλα που θα έρθει.....

Καλημέρα,

στις αρχές Σεπτέμβρη θα χρειαστεί να λείψουμε από το σπίτι για 4 μέρες για δουλειά.
Τις διακοπές της είχα αποκλείσει από το μυαλό μου για φέτος και ειδικά με 2 νέα γατάκια στο σπίτι αλλά αυτό το 4ημερο πρέπει οπωσδήποτε να λείψω..

Ευτυχώς έχω μια φίλη που θα μπορέσει να περάσει 1 ή 2 μέρες να δει αν είναι όλα καλά κ αν χρειάζεται να ανανεώσει νερό-φαϊ.

Βρήκα μια ποτίστρα 1,5 λίτρο και λέω να βάλω κ διάφορα μπολάκια με νερό.Θα τους γεμίσω και ολόκληρα τάπερ,μπολάκια κλπ με τροφή και θα πω στην φίλη μου να ανανεώσει μόλις έρθει.

το πρόβλημα είναι με την άμμο.Έχω 2 αμμολεκάνες που θα τις αφήσω πεντακάθαρες μόλις φύγω.Επειδή δεν με παίρνει να αγοράσω και άλλη, σκέφτομαι να γεμίσω και 1-2 λεκάνες(αυτές που απλώνουμε ρούχα υποτίθεται) με άμμο και να τις εμφανίσει η κοπέλα που θα έρθει τη 2η-3η μέρα ώστε να μην γεμίσουν αμέσως όλες τις λεκάνες.

Έχω αγχωθεί τόοοσο πολύ..Έχω κ αυτά τα μικρά που παίζουν τόσο ατσούμπαλα και φοβάμαι μην έχουμε κ κανένα ατύχημα..
Όσο για τη φίλη μου την εμπιστέυομαι γενικά αλλά όπως κ να χει δεν είναι το ίδιο κ ποτέ δε ξέρεις αν θα ξεφύγει κάτι,μην ξεχάσει κανένα παράθυρο κλπ κ φοβάμαι τόσο πολύ..Είναι κ 3 τα μωρά μου πια..
Έχω ήδη γράψει βέβαια 1 σελίδα οδηγίες προς ναυτιλλομένους ;) και θα της κάνω ένα σεμινάριο πριν φύγω!
Και εγω 2 αμμολεκανες εχω και αν χρειαστει να λειψω εχω αγορασει επισης λεκανες μεγαλες για τα ρουχα.Μην ανησυχεις μια χαρα κανουν την δουλεια τους! 4 μερες ειναι πολυ λιγο διαστημα. Επειδη και εγω δεν εμπιστευομαι κανεναν αλλο περα απο τον αντρα μου στη θεση σου θα τους ειχα καθαρη αμμο,νερο σε ποτιστρα και διαφορα αλλα λεκανακια και αρκετες κροκετες.Δεν νομιζω για τοσο μικρο χρονικο διαστημα να χρειαστει καν καποιος να περασει να ελεγξει.Φυσικα απομακρυνεις οτιδηποτε επικινδυνο υπαρχει στο σπιτι (πχ γυαλινα αντικειμενα,βαρια πραγματα που υπαρχει περιπτωση να τα ριξουν και να χτυπησουν κ.α).Μεχρι 3-4 μερες τα εχω αφησει με ολα τα παραπανω και μια χαρα ηταν.

Βρές μια γατονταντά! δεν θα σου πάρει πολλά για 1 ώρα την ημέρα παιχνίδι και καθαριότητα και θα είσαι ήσυχη! Για 3 γάτες γενικά 4 λεκάνες είναι οκ για 4 μέρες αν τις καθαρίσει η κοπέλα που θα έρθει.....

Και εγω 2 αμμολεκανες εχω και αν χρειαστει να λειψω εχω αγορασει επισης λεκανες μεγαλες για τα ρουχα.Μην ανησυχεις μια χαρα κανουν την δουλεια τους! 4 μερες ειναι πολυ λιγο διαστημα. Επειδη και εγω δεν εμπιστευομαι κανεναν αλλο περα απο τον αντρα μου στη θεση σου θα τους ειχα καθαρη αμμο,νερο σε ποτιστρα και διαφορα αλλα λεκανακια και αρκετες κροκετες.Δεν νομιζω για τοσο μικρο χρονικο διαστημα να χρειαστει καν καποιος να περασει να ελεγξει.Φυσικα απομακρυνεις οτιδηποτε επικινδυνο υπαρχει στο σπιτι (πχ γυαλινα αντικειμενα,βαρια πραγματα που υπαρχει περιπτωση να τα ριξουν και να χτυπησουν κ.α).Μεχρι 3-4 μερες τα εχω αφησει με ολα τα παραπανω και μια χαρα ηταν.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
Αρχικά,no money no honey για νταντά,αλλά για να είμαι ειλικρινής κ να είχα λεφτά δύσκολα θα εμπιστευόμουν κάποιον που δε ξέρω ήδη καλά!

Γυαλικά κλπ κλπ άρχισα ήδη να τα μαζεύω μην τυχόν κ μου ξεφύγει τίποτα τις τελευταίες μέρες.;)
Άρχισα να σκέφτομαι κι όλας μήπως τελικά δεν έρθει κ η φίλη μου.Παίζει να είμαι πιο σίγουρη.Με αγχώνει περισσότερο ότι ειδικά όταν λείπω ώρες από το σπίτι μόλις ακούσουν κλειδιά στην πόρτα τρέχουν και τα 3 κ κάνουν κινήσεις να βγούν να ελέγξουν την είσοδο!Δεν είναι δύσκολο να τα συμαζέψεις αλλά θέλει τρόπο!
Από την άλλη η Καρμέλα μου που είναι κ καλοαναθαρεμένο θέλει καθημερινά το φρέσκο της το νεράκι αλλιώς αρνείται...
Έχω λίγες μέρες να το σκεφτώ.

Σας ευχαριστώ κ πάλι!:)

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
Αρχικά,no money no honey για νταντά,αλλά για να είμαι ειλικρινής κ να είχα λεφτά δύσκολα θα εμπιστευόμουν κάποιον που δε ξέρω ήδη καλά!

Γυαλικά κλπ κλπ άρχισα ήδη να τα μαζεύω μην τυχόν κ μου ξεφύγει τίποτα τις τελευταίες μέρες.;)
Άρχισα να σκέφτομαι κι όλας μήπως τελικά δεν έρθει κ η φίλη μου.Παίζει να είμαι πιο σίγουρη.Με αγχώνει περισσότερο ότι ειδικά όταν λείπω ώρες από το σπίτι μόλις ακούσουν κλειδιά στην πόρτα τρέχουν και τα 3 κ κάνουν κινήσεις να βγούν να ελέγξουν την είσοδο!Δεν είναι δύσκολο να τα συμαζέψεις αλλά θέλει τρόπο!
Από την άλλη η Καρμέλα μου που είναι κ καλοαναθαρεμένο θέλει καθημερινά το φρέσκο της το νεράκι αλλιώς αρνείται...
Έχω λίγες μέρες να το σκεφτώ.

Σας ευχαριστώ κ πάλι!:)
Και εγω τις τρεμω τις πορτες και τα παραθυρα.Αυτος ειναι και ο λογος που δεν εμπιστευομαι κανεναν.Και οκ εμεις μπορουμε να τα κουμανταρουμε και να τα μαντρωσουμε,καποιος ομως που δεν εχει εμπειρια? Καλη τυχη οτι κι αν αποφασισεις!

Καλημέρα,

Πριν αποφασισεις τι θα κανεις δες λιγο και εδω https://www.mypetz.gr/threads/Πέσιμ...ταστροφή-συμπεριφοράς-του-γατούλη-μου.236748/
Δεν λεω οτι μπορει να συμβει σε ολους αλλα καλο ειναι να εχουμε το νου μας.

Σ ευχαριστώ catlover!
Με έβαλε σε επιπλέον σκέψεις το θέμα αν και εγώ τη φίλη μου την ξέρω από όταν γεννήθηκα κ δε θα υπάρξουν ανοιχτά παράθυρα ούτε για πλάκα.Το καλό είναι ότι την ξέρουν και τα γατιά μου.
Δεν έχω αποφασίσει ακόμα αλλά αν της ζητήσω να έρθει θα είναι καθαρά για να δει αν είναι και τα 3 καλά κ παράλληλα όση ώρα θα είναι σπίτι θα μιλάμε στο τηλ.
υπό σκέψη ακόμα το θέμα...

γεια σας φίλοι και φίλες. να μαι πάλι να ξενυχτάω στο mycat! με αυτή που έμπλεξα(βλ. shanti) τόσο διάβασμα δεν είχα ρίξει ούτε για τις πανελλήνιες χαχα

λοιπόν αυτό ήταν το πληρέστερο νήμα που βρήκα για το θέμα που με απασχολεί οπότε θα αφήσω το ποστ μου εδώ και περιμένω τις πολύτιμες συμβουλές σας.

για όσους φίλους δε μας ξέρουν, έχουμε μια γατούλα 7μιση μηνών. φέτος λόγω οικονομικών, οι μόνες διακοπές που θα κάνουμε θα είναι στο εξοχικό των γονιών μου, λίγο έξω από την πάτρα.
αρχικά σκεφτόμουν να πάρουμε μαζί τη μικρή, όμως εκεί το σπίτι είναι ένα απλό παραθαλάσσιο λυόμενο, με όχι και τόσο καλή περίφραξη, οπότε αν προσθέσει κανείς και το ταξίδι, νομίζω ότι περισσότερο ταλαιπωρία θα είναι παρά διασκέδαση, και για εμάς και για τη γατούλα.

σκέφτομαι λοιπόν να την αφήσουμε σπίτι, στο χώρο που ξέρει κι αισθάνεται ασφάλεια.
θα λείψουμε για 4-5 μέρες maximum.
έχω διαβάσει πολλά και ξέρω ήδη πως θα πρέπει να αφήσουμε άφθονη τροφή και νερό, σκέφτομαι να προμηθευτώ από τώρα ειδικές ταίστρες και ποτίστρες που βάζεις μεγαλύτερη ποσότητα και να τα δοκιμάσουμε. άλλωστε οι διακοπές θα είναι αύγουστο οπότε έχουμε καιρό.
το θέμα μου είναι πως, ενώ πιστέυω θα βρούμε άνετα 2-3 άτομα που ξέρουν από ζωάκια να μπορεί κάποιος να έρθει να τη δει έστω μια φορά να της καθαρίσει την άμμο και να αλλάξει το νεράκι, να δει ότι όλα είναι καλά βασικά, φοβάμαι την αντίδραση της μικρής η οποία είναι αντικοινωνική. δεν ορμάει, αλλά όποιος έρχεται σπίτι, του κάνει κχχχχ και φέυγει. μετά ξαναπλησιάζει, πάλι κχχχ και πάλι φεύγει. δεν έχει τραυματική εμπειρία, δεν την έχει πειράξει κανείς ποτέ, αλλά κάνει σε όλους έτσι! ακόμη κι αν κάποιος έρθει κι άλλες φορές, πχ ο πεθερός μου, όλο έτσι του κάνει.
οπότε τί θα μου προτείνατε?
να την αφήσω 4-5 μέρες εντελώς μόνη ή να ζητήσω από κάποιον να έρθει έστω μια φορά να δει ότι όλα είναι οκ, ακόμη κι αν εκείνη του κάνει κχχχ και δεν τον πλησιάζει?
επίσης, με κλειστά παντζούρια αλλά ανοιχτά τζάμια στα μισά δωμάτια, θα είναι οκ από τη ζέστη? το καλό είναι πως το μέσα δωμάτιο δεν το πιάνει ήλιος σχεδόν καθόλου.

αν έχετε κάποια άλλη πρόταση και οποιαδήποτε συμβουλή παρακαλώ πείτε μου, κι ότι ξέρετε από την εμπειρία σας.
ευχαριστώ εκ των προτέρων

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημέρα "rouli":)
Ασφαλώς και δεν θέλει ρώτημα... δεν θα την πάρεις μαζί στο εξοχικό
smiley-happy118.gif
Θα είναι ταλαιπωρία και για τους δυο σας, ιδιαίτερα για το γατί, άλλωστε δεν θα λείψεις πολλές μέρες..
να την αφήσω 4-5 μέρες εντελώς μόνη ή να ζητήσω από κάποιον να έρθει έστω μια φορά να δει ότι όλα είναι οκ, ακόμη κι αν εκείνη του κάνει κχχχ και δεν τον πλησιάζει?

Θα έλεγα προτιμώτερο σαφώς να έρχεται κάποιος και ει δυνατόν καθημερινά. Αν δε, μένει κοντά και μπορεί, ακόμα και 2 φορές την ημέρα, για να βεβαιώνεται το "έχειν καλώς". Που βέβαια είναι περισσότερο για να σε καθησυχάσει εσένα που θα βρίσκεσαι μακριά της και θα'χεις την έννοια της.. κι όχι τη γατούλα;) Επίσης θα της αλλάζει το νεράκι και θα ανανεώνει την τροφή όπου και αν χρειάζεται..
Ναι, ακόμα κι αν εκείνη του "χιχιρίζει" (του κάνει κχχχχ), δεν νομίζω να κινδυνεύει ο άνθρωπος, το γατί το κάνει από το φόβο του περισσότερο (βλ."η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση" που δεν πρόκειται να επιτεθεί).
Αυτό που θα σου συνιστούσα, θα είναι, αφού αποφασίσεις ποιός θα επισκέπτεται το σπίτι σου κατά το χρονικό διάστημα της απουσίας σου, είναι(ει δυνατόν, που λέει ο λόγος, από σήμερα κιόλας) να αρχίσει να έρχεται πιο συχνά αυτό το επιλεγμένο πρόσωπο, ώστε η γατούλα σιγά-σιγά και να χιχιρίζει...και να τον/την συνηθίζει!:P
Κι αν είναι εφικτό, να δοκιμάσει να της βάλει λίγη τροφή στο μπωλάκι της, να δώσετε το περιθώριο να τον προσεγγίσει μόνη της όταν θέλει...Βασικά το point είναι, να εξοικειωθεί η μικρή με τη μυρωδιά του, και όλα θα πάνε καλά, θα δεις:)

Για τα πορτοπαράθυρα, δεν ξέρω.. :hmm:Συνήθως όταν αφήνω την Τέρψη μου μόνη της είναι χειμώνας και έτσι κι αλλιώς τα κλείνω ερμητικά.. Τι να πω.. αν δεν ανησυχείτε για διαρρήκτες κι αν είναι εντελώς ασφαλές για το γατί, ίσως η δυνατότητα μιας μικρής χαραμάδας κάπου ..ώστε μεν να μπαίνει λίγος αέρας, χωρίς όμως τον κίνδυνο εισβολέων
ή και "γατο-δραπετών";)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημέρα!:)
Κι εγώ θεωρώ πως για 4-5 μέρες δεν αξίζει το ρίσκο του άλλου σπιτιού. Μια χαρά θα είναι με καθημερινές επισκέψεις. Θα κάνει και τα χου της να σπάει η βαρεμάρα! :D

Για τη δροσιά τώρα... Αν υπάρχει δυνατότητα, όποιος πηγαίνει για να τη τσεκάρει να πηγαίνει νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ για να ανοίγει το σπίτι ώρες που έχει μια σχετική δροσιά; :hmm:
Αν και πιστεύω θα τη βρει τη δροσερή γωνίτσα της αυτή... Κλειστά βέβαια δε μπορεί να μείνει αλλά και η χαραμάδα συνέχεια, εμένα θα με άγχωνε, γι΄αυτό το λέω.

Τελευταία επεξεργασία:
Συμφωνώ με τα κορίτσια, έτσι κάνουμε κι εμείς :) Για τα πορτοπαράθυρα, αφήναμε 2 παντζούρια κλειστα με ανοιχτά τζάμια και ένα με μισοκατεβασμένο παντζούρι και κλειστό τζάμι (για να μην είναι στο σκοτάδι). Θα προτιμούσα αυτό παρά το να βασίζεσαι στον ανθρωπο που θα έρθει, ο οποίος μπορεί να αργήσει ή να μην μπορέσει να πάει μια μέρα ή κάτι.

Επίσης, βασικό, κάνοντας έτσι τα παράθυρα λες στον γατοσίτερ να ΜΗΝ πειράξει καθόλου παράθυρα/μπαλκονόπορτες, να τα αφήσει ως έχουν. Γενικά δε θα έλεγα με τίποτα σε αυτόν που θα έρχεται να της ανοίγει να δροσιστεί, δε θα του επέτρεπα να πειράξει καθόλου παράθυρα/πόρτες κλπ, φοβούμενη μη λακίσει η γατούλα, μην τα ξεχάσει ανοιχτά, μην τα ξεχάσει σε καμια ανάκλιση και παγιδευτεί η γατούλα, κλπ.

Καλημέρα! Ο δικός μου, (Disney) είναι επίσης αντικοινωνικός. Η μαμά μου τον λέει "σνομπ", εγώ πάλι προτιμώ τον ορισμό φοβικό γατί. Όπως και να χει, το μόνο άτομο που εμπιστεύεται, είμαι εγώ. Μου έχει δοθεί ολοκληρωτικά κι ενώ μ' αφήνει ακόμα και στην κοιλιά να τον χαϊδέψω (πράγμα που ελάχιστες γάτες κάνουν), μην δει άλλο άτομο! Πρώτα τους κοιτάζει γουρλωμένα και μετά φεύγει τρέχοντας προς την πλησιέστερη έξοδο. Όποτε έφυγα για διακοπές, τον άφησα σ' ένα ξενοδοχείο για γάτες που εμπιστεύομαι.
Οι άνθρωποι εκεί είναι εκπληκτικοί με τα ζώα και τον Disney τον αγαπάνε. Έκαναν άπειρες προσπάθειες να τον προσεγγίσουν, όμως εκείνος τους κάνει "Κχχχχχχ!!!!!" και φεύγει. Σ' αυτό που θέλω να καταλήξω είναι πως μην το ψάχνεις. Από τη στιγμή που η ασφάλειά της δεν απειλείται, άσε την να είναι αντικοινωνική. Μη σου πω, πως αν κάποια μέρα πλησιάσει άλλο άτομο θα σκάσεις από τη ζήλια σου :redface::redface:
Τώρα, όσον αφορά τη ζέστη, δεν μας είπες σε ποιο όροφο είστε ή αν μένετε σε μονοκατοικία/ισόγειο.. :hmm:

Καλό αυτό με τα κλειδωμένα πατζούρια και ένα ανοιχτό με κλειστό τζάμι. Απλώς, έτσι δε θα μπαίνει μέσα και όλη η ζέστη των μεσημεριών του καλοκαιριού; Δεν ξέρω κι εγώ...Σκέψεις λέω. Εσείς kouki το έχετε δοκιμάσει κιόλας.
Και βέβαια, δεν εννοούσα να ανοίγει τέντα το σπίτι με τη γατούλα εκεί.:redface:
Μπορεί να κάθεται όποιος πηγαίνει μαζί της σε ένα δωμάτιο με κλειστή την πόρτα όσο θα είναι εκεί και να ανοίγει το υπόλοιπο σπίτι.
Κάπως έτσι το σκέφτηκα.

Ναι έχεις δίκιο, Ειρήνη, απλά οκ εμείς ήμασταν τυχεροί και ως τώρα έχουμε βρει δυο ανθρώπους συνεννοήσιμους και καλούς, που ξέρουν από γάτες και έχουν και οι ίδιοι γάτες (ξέρεις ποια είσαι! :clapup:). Αλλά πχ αν έλεγα στη μαμά μου να έρθει να προσέξει τη γατούλα, θα της έλεγα "κάνε αυτό κι αυτό μπλα μπλα" και δεν είμαι σίγουρη αν θα ακολουθούσε 100% γιατί πολλά πράματα δεν καταλαβαίνει ότι ίσως είναι επικίνδυνα για τη γάτα, απορεί πραγματικά και είναι σε φάση "γιατί καλέ, τι θα πάθει;;;;:hmm:". Οπότε προτιμώ την πρόληψη να σου πω την αλήθεια...

Όχι, έτσι δεν μπαίνει ζέστη, το αντίθετο! Στο μπαλκόνι που το βαράει πολύ ο ήλιος (σαλόνι) κατεβάζουμε το στόρι και αφήνουμε τις γρίλιες ανοιχτές, καταλάβατε τι εννοώ ελπίζω, δλδ δεν το κατεβάζουμε έτσι ώστε να κλείσει ερμητικά. Όσοι έχετε στόρια καταλάβατε! :P Και τα τζάμια ανοιχτά. Το ίδιο κάνουμε και στο υπνοδωμάτιο. Στην κουζίνα που το παράθυρο είναι σε δυτική κατεύθυνση, οπότε έχει τον "καλό" ήλιο και όχι τον 100% καυτό, κατεβάζουμε το στόρι μέχρι τη μέση (για να μη γίνει θερμοκήπιο) και κλείνουμε το τζάμι. Η θερμοκρασία είναι μια χαρά!

ευχαριστώ όλους για την άμεση ανταπόκρισή σας.

λοιπόν, το συζητήσαμε και με τον καλό μου και μάλλον θα ζητήσουμε από τον μπαμπά του να έρχεται.
τον έχει δει πάμπολλες φορές αλλά πάλι κχχχ και κχχχ του κάνει.

να διευκρινήσω πως μένουμε στον 1ο όροφο μιας 4όροφης πολυκατοικίας, οπότε η ιδέα ανοιχτού πατζουριού μου φαίνεται μη υλοποιήσιμη. από την κουζίνα όμως θα μπάινει φως την ημέρα κι είναι κι αυτό στη μέσα πλευρά που δε χτυπάει ο ήλιος ουσιαστικά.

το να έρχεται κάθε μέρα είναι αδύνατο γτ ενώ μένει κοντά σχετικά, ο δρόμος είναι μια τεράστια ανηφόρα, ούτε εγώ δε την ανεβαίνω με τα πόδια, και δε μπορώ να του ζητήσω να πληρώνει ταξί κλπ. άλλωστε, δεν το πολυ-έχει με τα ζώα ώστε να κάτσει μαζί της να παίξει κλπ.
σαφέστατα θα του δώσουμε ρητή εντολή να μην ανοίξει για κανένα λόγο τις μπαλκονόπορτες, όχι τόσο για να μη φύγει η μικρή αλλά γτ αν βγει στο μπαλκόνι θα κρυφτεί κάτω από καμμιά παπουτσοθήκη και δε θα μπορεί να τη βάλει πάλι μέσα στο σπίτι.
θα τον περάσω από casting βέβαια, θα κάνουμε μεγάλη συζήτηση για να είμαι 100% σίγουρη, είναι καλός άνθρωπος και με αγαπάει πάρα πολύ, δε πιστεύω πως θα έκανε κάτι που θα με στενοχωρούσε και ξέρει πόσα πράγματα έχουμε κάνει για τη μικρή μας. όσο να 'ναι όμως, όσο εμπιστεύομαι τον εαυτο μου και το σύντροφό μου, δεν εμπιστεύομαι κανέναν άλλο για το μωράκι μας!

όσο για τις οδηγίες, κούκι, θα τις γράψω και με μεγάλα γράμματα σε χαρτιά κολλημένα σε όλο το σπίτι:devil:

ριάνα, το είδα και σε προηγούμενο ποστ π έγραφες για το ξενοδοχείο που πας τον ντίσνευ αλλά είσαι κύπρο δυστυχώς δε μας βολεύει :( και για κάποιο εδώ κοντά να έψαχνα, με προβληματίζει και το οικονομικό και μη μελαγχολήσει η μικρή μας.
ενώ το να μείνει σπίτι της και να έρθει κάποιος 1-2 φορές να δει ότι είναι καλά κι έχει νερό και φαγητό, μου φαίνεται και εφικτό και καλύτερο για εκείνη.

είδομεν..
ευχαριστώ και πάλι όλους για τις συμβουλές,θα σας ενημερώσω εν καιρώ για τις εξελίξεις επί του θέματος.
πάλι θα μας σώσει το mycat , το βλέπω :D

Το καλύτερο θα κάνεις τελικά. Στις γάτες δεν αρέσουν οι μετακινήσεις και για τόσο λίγες μέρες είναι ασφαλώς καλύτερα να μείνει στο σπίτι της που νοιώθει άνετα.
Δασκάλεψε καλά τον κύριο που θα έρχεται και πιστέυω όλα θα πάνε μια χαρά.
Είσαι και μακρυά βρε παιδί μου, αλλιώς ευχαρίστως θα ερχόμουν και κάθε μέρα να την έβλεπα και να την φρόντιζα. Το κάνω για τις γάτες αρκετών γνωστών όταν πάνε διακοπές και για πολύ περισσότερες μέρες.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back