Γάτα και διακοπές

όσο για τις οδηγίες, κούκι, θα τις γράψω και με μεγάλα γράμματα σε χαρτιά κολλημένα σε όλο το σπίτι:devil:

Αν σου πω εγώ τι δοκίμιο έγραψα θα γελάσει ο κάθε πικραμένος... Και δοκίμιο και κόλλες Α4 με κάτι γράμματα ΝΑ κολλημένες παντού :clapup:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Home Alone 2 (Summer Time)

Ήρθε η ώρα να πάμε διακοπές τον αύγουστο και θα μείνει μονάχο το παιδί για 9 μέρες.
Για τόσες μέρες δεν τίθεται ζήτημα πανσιόν προτιμώ να μείνει στον χώρο του ποθ είναι οικείος.

Τον Ιούνιου έφυγα πάλι για 8 μέρες και άνα 2-3 μέρες είχα μία φίλη που ερχόνταν και του έβαζε το φαγητό (το είχα χωρίσει σε ανάλογες μερίδες) καθάριζε άμμο και του άλλαζε νερό.
Όλα καλά πήγαν, μην πω γυρίσαμε και ήταν 3 φορές πιο αγαπησιάρης γιατί μας είχε θεωρήσει δεδομένους ο βασιλιάς απ' ό,τι φαίνεται :P

Τώρα τον Αύγουστο ίσως να μην έχω αυτή την πολυτέλεια καθώς μάλλον κανένα κοντινό μου πρόσωπο δεν θα βρίσκεται στην πόλη για να τον φροντίσει :(
Αν τυχόν δεν βρω και τον αφήσω εντελώς μόνο του για 9 μέρες έχετε συμβουλές να δώσετε;
Εγώ σκέφτηκα το εξής:
1)Πολλά μπολ με νερό
2)Να αγοράσω και δεύτερη αμμολεκάνη να είναι δίπλα δίπλα με την άλλη για να έχει περισσότερη άπλα για τις μπαλίτσες του

Κάτι παραπάνω;

ps. ευχαριστώ τον mod για τη μεταφορά του θέματος, δεν έβρισκα το topic :thumbsup:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:
9 μέρες μου φαίνονται πολλές προσωπικά για να είναι τελείως μόνο του..Εγώ φεύγω το πολύ 4 μέρες κ πάλι αγχώνομαι πολύ-δεν είμαι κ το καλύτερο παράδειγμα βεβαια...-

Πάντως αν το αποφασίσετε κ δε βρεθεί άτομο ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ να επισκεφθεί τον μικρούλι καλό είναι να αφήσετε κάποιο παράθυρο ανοιχτό να παίρνει αέρα (με κλειστό πατζούρι βέβαια), μπόλικο νερό σε διάφορα σημεία του σπιτιού, πολύ φαί επίσης σε διάφορα σημεία και το λιγότερο 2 αμμολεκάνες με μπόλικη άμμο.

ΜΠορείς να βάλεις κ καμιά λεκάνη με νερό μήπως-λέμε τώρα-του ρθει να δροσιστεί λιγάκι!;)

Black sherlock σε ποιο μέρος βρίσκεσαι; Αν είσαι Θεσσαλονίκη ίσως μπορούμε να βοηθήσουμε.

Γεια σας και από μένα! Έχω κι εγώ παρόμοιο πρόβλημα. Θα λείψω 14-18 Ιουλίου και δεν έχω που να αφήσω το γάτο μου. Θεσσαλονίκη μένω. Νομίζω ότι θα τρελαθεί αν τον αφήσω μόνο. Δεν είναι συνηθισμένος. Από την άλλη δεν έχω και κανένα έμπιστο άτομο να έρχεται σπίτι να τον προσέχει όταν θα λείπω. Αν κάποιος μένει Θεσσαλονίκη και μπορεί να βοηθήσει πχ με φιλοξενία ας μου πει. Είμαι διατεθειμένη να φιλοξενήσω κι εγώ τη δική του γάτα όταν λείψει ή να πληρώσω κάποιο αντίτιμο.

Γεια σας και από μένα! Έχω κι εγώ παρόμοιο πρόβλημα. Θα λείψω 14-18 Ιουλίου και δεν έχω που να αφήσω το γάτο μου. Θεσσαλονίκη μένω. Νομίζω ότι θα τρελαθεί αν τον αφήσω μόνο. Δεν είναι συνηθισμένος. Από την άλλη δεν έχω και κανένα έμπιστο άτομο να έρχεται σπίτι να τον προσέχει όταν θα λείπω. Αν κάποιος μένει Θεσσαλονίκη και μπορεί να βοηθήσει πχ με φιλοξενία ας μου πει. Είμαι διατεθειμένη να φιλοξενήσω κι εγώ τη δική του γάτα όταν λείψει ή να πληρώσω κάποιο αντίτιμο.

σου στελνω προσωπικο μηνυμα, ισως μπορω να σε βοηθησω.

Black sherlock σε ποιο μέρος βρίσκεσαι; Αν είσαι Θεσσαλονίκη ίσως μπορούμε να βοηθήσουμε.

Ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση αλλά δυστυχώς βρίσκομαι Αθήνα! ;)

Κατά 95% θα υπάρχει άτομο που θα τον επισκεφτεί 3-4 φορές μέσα στο 9ήμερο απλά επειδή ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να τύχει θέλω να είμαι καλυμμένος.

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές!

Κοίτα, αν έρχεται κάποιος να τον βλέπει κάθε 2-3 μέρες θα είναι μια χαρά, μην ανησυχείς. Αρκεί να δώσεις στο άτομο αυτό σαφείς οδηγίες (κυρίως για παράθυρα/πόρτες... :eek: ) για να είστε ασφαλείς.

κοντεύουν οι μέρες που θα φύγουμε κι έχω αγχωθεί πάλι :redface:

επειδή είναι η πρώτη φορά που θα αφήσουμε μόνη τη μικρή, φοβάμαι μήπως μελαγχολήσει.
θα την επισκέπτεται ο πεθερός μου όπως είχα πει, βέβαια, αλλά δε θέλω να αισθανθεί η μικρή πως την εγκαταλείψαμε :(

εσείς που έχετε αφήσει κι άλλες φορές τα γατάκια σας μόνα στο σπίτι, τί πιστεύετε?

ο πεθερός μου θα έρθει κανα 2 φορές όσο θα λείψουμε (5-6 μέρες θα είναι τελικά), για να της αλλάξει το νερό και να γεμίσει τα μπολάκια με τροφή σε περίπτωση που χρειάζεται, αλλά δεν νομίζω να παίξει μαζί του η μικρή. τελευταία βέβαια κάναμε μια πρόοδο καθώς την τελευταία φορά που τον είδε(ήρθε μαζεμένες 2-3 φορές) δεν του έκανε καθόλου κχχχ κι έμοιαζε να συνηθίζει τη μυρωδιά του.

μάλλον το άγχος μου φταίει αλλά σκέφτομαι πως και θα βαρεθεί η μικρή και θα στενοχωρηθεί....

επίσης, όσον αφορά τη ζέστη, με ανοιχτά τα τζάμια και κλειστά παντζούρια, και τα μέσα δωμάτια να μη τα πιάνει ο ήλιος, θα είναι οκ λέτε????

παρανοώ μάλλον!!

υ.γ. δε ξέρω γτ τα βγάζει διπλά τα μνμ μου:worry:

Τελευταία επεξεργασία:
αχ rouli ,προσπαθησε να μην αγχωνεσαι(οσο μπορεις )και να χαλαρωσεις εκει που θα πας,το κοριτσι σου δεν θα παθει τιποτα:/:
εμεις προσωπικα ειμαστε ενα ζευγαρι που λογω δουλειας δεν πηγαιναμε ποτε διακοπες,τα τελευταια χρονια μοναχα παμε λιγες μερες και αυτες στο χωριο,πουθενα αλλου!λοιπον,πρωτη χρονια που ειχαμε γατες καλοκαιρι, ηταν το 2012 ειχα 2 τοτε.που θα αφησουμε τα μικρα μονα τους(μονα ,εννοω χωρις εμας,γιατι ειχα ανθρωπους να ερχονται) ,ειχα σκασει,τα πηρα μαζι μου:/:περα οτι και αυτα λιγακι παιδευτηκαν στο δρομο,κι εκει τα ειχα μαντρωμενα μεσα στο σπιτι,στο μπαλκονι τα εβγαζα ελαχιστα οταν ειμασταν σπιτι,ε τα δολια δεν μπορω να πω οτι περασαν και καλα,βλεπαν αυλη κατω χορταρακι μεσα απο το τζαμι,και ολο παραπονο ηταν!στην ουσια 4 μερες κατσαμε(αν θυμαμαι καλα)και αυτα στριμωχτηκαν και κλειδαμπαρωθηκαν,κι εμεις ειμασταν με το αγχος,να γυρισουμε απο το μπανιο νωρις να μην ειναι μονα,να μην παμε βολτα να μην ειναι μονα κτλ
το ιδιο σεναριο και το 2013 μονο που ειχαμε 3 γατια και κατσαμε μια εβδομαδα

το αποτελεσμα?κι εμεις δεν χαλαρωσαμε καθολου(που πιστεψε με το ειχαμε αναγκη οσο τιποτε στο κοσμο)και αυτα ταλαιπωρηθηκαν και μειναν κλεισμενα σε ξενο περιββαλον(προκλητικο περιβαλλον βεβαια με χορταρακια ζουζουνακια και φυση,αλλα ολα τα εβλεπαν οπως ειπα πισω απο ενα τζαμι και δεσ΄του παραπονο:/:)

φετος εχουμε 5 γατουνια,δεν υπαρχει περιπτωση να τα παρω μαζι μου-αν θα παμε τελικα φετος στο χωριο
και γω σκαω αποτωρα μην τα αφησω μονα τους(τωρα θα μου πεις τι μονα?5 ειναι?!!!!αλλα και παλι εχω τις ιδιες τυψεις:/:)

ο κουνιαδος μου σημερα εφυγαν και θα λειψουν 1 εβδομαδα-εχουν ενα γατο-θα πηγαινω εγω να τον φροντιζω και να του κανω παρεα-ειναι μονος του-τον λυπαμαι πολυ-αλλα δεν ειναι η πρωτη ορα που θα μεονει μονος,εδω και 7 χρονια εχει μεινει μονος τουλαχιστον μια φορα το χρονο.....................και πιστεψε με,ειναι μια χαρα,σιγουρα κατιτις ''παθαινουν'',αλλα ολα ξαναμπαινουν στους ρυθμους τους παντα!!
ξεκουρασου,χαλαρωσε,γεμισε μπαταριες,και νομιζω πως στη μικρη,ναι οκ μπορει να μην της αρεσει και πολυ,αλλα σιγουρα θα προτιμαει τη μαμα της ξεκουραστη χαμογελαστη και ντουρασελ τον υπολοιπο χρονο!πιστευω πως τα μικρα μας για να ειναι καλα πρεπει πρωτα εμεις να ειμαστε καλα(εγωιστικο?ισως:hmm:αλλα τοσο εγωιστικο δεν ηταν και το οτι τα κουβαλησα μεσα στη ζεστη σε αγνωστο σπιτι λιγες μερες για να τα εχω κοντα μου και το μονο που καταφερα ηταν να ταλαιπωρηθουμε ολοι?προσωπικα δεν θα αποφασισω ποτε ποιο ειναι το σωστο-προφανως και γραφω και μπουρδες τοση ωρα:hmm:γνωμη μου παντως αφου δεν υπαρχει αλλη δυνατοτητα,η μικρουλα θα ειναι μια χαρα στο σπιτακι σας,εξαλλου μην ξεχναμε οτι κοιμουνται τις περισσοτερες ωρες της ημερας;)

βοηθησα καθολου????????????μπα ε????????????:P

σ' ευχαριστώ πολύ, όχι δε λες μπούρδες, μια χαρά τα λες.
κι εμένα με τη λογική μου όλα μια χαρά μου βγαίνουν, απλώς είμαι αγχώδης πολύ ως χαρακτήρας κι όσο φτάνουν οι μέρες με πιάνει περισσότερο.
σκέφτομαι τη ζέστη, τη μοναξιά... όσες φορές έχουμε φύγει βέβαια για μερικές ώρες εκείνη κοιμάται.

άλλωστε, μη νομίζεις, αν πάρει τηλ ο πεθερός μου όταν θα έρθει να τη δει και μου πει τίποτε περίεργο έχουμε γυρίσει με το πρώτο κτελ :D
ευτυχώς το εξοχικό είναι σχετικά κοντά, 3 ώρες με λεωφορείο, δεν είναι νησί να ανησυχώ για καράβια κι αεροπλάνα:P

Νομίζω θα είναι εντάξει με ανοιχτά τα τζάμια και κλειστά τα πατζούρια. Μόνο να τονίσεις τον πεθερό σου, όταν θα επισκέπτεται το σπίτι να προσέχει μη τυχόν και ανοίξει τα πατζούρια με ανοιχτά τα παράθυρα:worry: Επίσης φρόντισε να της έχεις αφήσει μερικά παιχνιδάκια σκόρπια να παίζει σε περίπτωση που πλήξει. Αν και θέλω να σου συστήσω να μην αγχώνεσαι, δεν μπορώ να πω οτι και του λόγου μου έχω συνηθίσει αυτόν τον αποχωρισμό.
Δεν είναι μόνο η πρώτη φορά, είναι κάθε φορά αυτό το πρόβλημα, για μένα το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε εμείς οι γατογονείς, αν θε είναι ασφαλή τα "παιδάκια" μας κατά τη διάρκεια της απουσίας μας.
Να την πάρεις μαζί σου δεν το συζητάμε καν, δεν αξίζει τον κόπο για λίγες μέρες να ταλαιπωρηθεί. Σε πανσιόν για ζώα πάλι, προσωπικά δεν εμπιστεύομαι και να πληρώνεις κι από πάνω και το γατί να κινδυνεύει να πάθει σοκ από τον ξαφνικό περιορισμό του(?) Οπότε δια της ατόπου απαγωγής, μόνο αυτή η λύση μένει. Το ιδανικώτερο βέβαια θα ήταν να την επισκεπτόταν κάποιος καθημερινά, αλλά και αραιότερα δεν πιστεύω να πάθει τίποτα και το κεφάλι σου θα έχεις ήσυχο οτι βρίκεται στο περιβάλλον της. :yes:

Εμείς που θα λείψουμε 3 εβδομάδες θα την πάρουμε μαζί, όπως και πέρυσι, επειδή είναι μεγάλο το χρονικό διάστημα. Όταν πρόκειται για λίγες μέρες, την αφήνουμε σπίτι κι έρχεται η αδερφή μου να ελέγχει οτι όλα βαίνουν καλώς. Και όλα μέχρι στιγμής τουλάχιστον καλά πήγαν, εκτός από το μόνιμο άγχος μου κάθε φορά που την εγκαταλείπω. Κακά τα ψέματα, δεν θα το συνηθίσω ποτέ, με μισή καρδιά κάθε φορά φεύγω και η μισή μου καρδιά και σκέψη δεν είναι στην...Κίνα, όπως έλεγε και το παλιό εκείνο άσμα, αλλά στο διαμέρισμα, στη μικρή μου.. Ανασαίνω κανονικά, μόνο όταν την ξαναβρίσκω σώα και αβλαβή.
Έτσι και η δική σου, καλά θα είναι και καλά θα την ξαναβρείς..:)
Και κάτι τελευταίο: Δεν ξέρω αν βοηθάει, αλλά εμείς αφήνουμε και ένα ραδιόφωνο να παίζει σε χαμηλή ένταση, καθ'όλη τη διάρκεια της απουσίας μας, για να'χει έστω την ψευδαίσθηση της παρέας. Μου το είχε συστήσει η κτηνίατρος όταν την άφησα μικρούλα μόνη για πρώτη φορά;)

Σήμερα η γατα μου γέννησε 4 γατακια το πρόβλημα ειναι πως φεύγω για διακοπές αύριο( θα λείπω 1 μήνα)
αν τα κουβαλησω με κλουβί θα πάθουν τίποτα;

Τελευταία επεξεργασία:
Με συγχωρείς για το ύφος, αλλά γιατί δε στείρωσες τη γάτα σου; Επίσης, ενώ είναι η γάτα έγκυος τόσο καιρό, εσύ περίμενες να πας διακοπές την ακριβώς επόμενη μέρα που γέννησε; Δεν μπορούσες με τίποτα να τα κανονίσεις όλα αυτά καλύτερα; Τι να πω, ώρες ώρες μου φεύγει το μυαλό μ' αυτά που διαβάζω...

Σε κάθε περίπτωση, ρώτα τον κτηνίατρό σας, αυτός θα σας πει την ιατρικά σωστή γνώμη.

Δεν ήξερα ότι η γατα ηταν έγκυος έξω μένει και ειναι και άγρια.

Τότε αφού μένει έξω και είναι και άγρια, πώς ακριβώς θα την πάρεις μαζί σου; Μήπως να την άφηνες στο περιβάλλον όπου έχει συνηθίσει και να της άφηνες φαγητό σε κάποιο γείτονα, να της βάζει;

edit: Βλέπω ότι έχεις γράψει το ίδιο μήνυμα 4 φορές σε 4 διαφορετικά threads. Αυτό δεν είναι πολύ πρακτικό καθώς μπορεί έτσι να ξεκινήσουν 4 ίδιες συζητήσεις σε διαφορετικά μέρη. Έτσι μελλοντικά κάποιος χρήστης που θα θέλει να βοηθηθεί για το ίδιο θέμα, δε θα μπορεί να διαβάσει όλες τις απαντήσεις αφού θα είναι σκορπισμένες. Θα πρότεινα να συνεχίσεις τις ερωταπαντήσεις σου σε ένα μόνο σημείο και στη συνέχεια οι mods θα μεταφέρουν τα μηνύματά σου κατάλληλα.

Τελευταία επεξεργασία:
Θα συμφωνήσω με την koukimanster. Αφού η γατούλα ζει έξω, αυτό το έξω είναι το σπίτι της και ο χώρος που γνωρίζει. Αν την πας κάπου αλλού το πιθανώτερο είναι να χαθεί κι εκείνη και να έχουν και αμφίβολη τύχη τα μωρά της.
Αν υπάρχει κάποιος που να μπορεί να την ταίζει εκεί που βρίσκεται, αυτή θα ήταν η καλύτερη λύση. Και όταν τα μωράκια απογαλακτιστούν, εφ' όσον φυσικά ζήσουν γιατί έξω δεν έχουν ούτε πολλές, ούτε καλές πιθανότητες, να κοιτάξεις να την στειρώσεις για το δικό της καλό.

Δεν υπάρχει κανένας να την ταΐζει και εκεί που μένω κινδυνεύουν αφου εχει αλεπούδες .

Τώρα τα γατακια ειναι μεσα μαζι με την μάνα τους.

Όσο για την στείρωση εχω προσπαθήσει παρα πολλές φορές να την πάω στον κτηνίατρο αλλα δεν τα κατάφερα.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Δύσκολη κατάσταση. Εγώ θα τα έπαιρνα μαζί μου μόνο αν είχα την πρόθεση να τα κρατήσω αυστηρά εντός σπιτιού, στο μέρος όπου θα παραθερίσω.

edit: Όταν θες να προσθέσεις κάτι στο μήνυμά σου, μπορείς να κάνεις κλικ στο "επεξεργασία" και μετά να γράφεις ό,τι θες και να πατάς "αποθήκευση".

Επίσης, θα πρότεινα όταν τα μωρά απογαλακτιστούν να επιμείνεις περισσότερο, να καταφέρεις να πιάσεις τη γάτα και να τη στειρώσεις.Εν ανάγκη ζήτα να δανειστείς μια παγίδα είτε από ένα σωματείο είτε από τον κτηνίατρο, είμαι σίγουρη ότι θα δεχτούν.

Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back