Γάτα και διακοπές

Εμένα το σαμαράκι έχει μάθει να το βγάζει :mad: . Πλέον δεν το χρησιμοποιώ καθόλου.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εμένα το σαμαράκι έχει μάθει να το βγάζει :mad: . Πλέον δεν το χρησιμοποιώ καθόλου.

Πώς τα καταφέρνει?:hmm: Μήπως τα κλιπάκια του δεν κλείνουν καλά? Μήπως του το έβαζες πολύ λάσκα? (δεν πρέπει ούτε να το σφίγγει/πιέζει, αλλά ούτε και χαλαρό πάνω του)

Τέτοιο θα της πάρω σίγουρα... Και σύντομα μάλιστα.Όχι ότι θα το χρειαστούμε αν δεν πάμε διακοπές μαζί αλλά καλό είναι να υπάρχει

Θα έλεγα οτι καλύτερα να υπάρχει και να αρχίσεις να την εκπαιδεύεις πριν πάτε διακοπές. Χρειάζεται μια περίοδο εκπαίδευσης και προσαρμογής, οι "ασκήσεις" προκειμένου να το συνηθίσει γίνονται προοδευτικά.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

''Διαβολάκι'' η δικιά σου;:P

Ρίξε μια ματιά "Σαμαράκια" ;)

καλησπέρα κι από εμένα.
σε κανένα μήνα περίπου θα πάμε κι εμείς διακοπές 1 εβδομάδα κι έχω αρχίσει από τώρα να σκέφτομαι πώς και τί!
η σάντι είχε μείνει μόνη της 2 φορές, πέρυσι το καλοκαίρι και φέτος το πάσχα, οπότε ξέρω πως ήταν καλά.

φυσικά ο πεθερός μου θα είναι εκείνος, όπως κάθε φορά, που θα έρχεται να βλέπει τα "παιδιά".

απλώς τώρα το άγχος μου είναι πως θα είναι η πρώτη φορά που θα μείνουν μόνα τους οι δυο τους στο σπίτι.

λογικά θα είναι καλύτερα αφού δεν θα βαρεθούν εύκολα, θα παίζουν και θα είναι το ένα παρέα του άλλου.
θα τους αφήσω 4 αμμολεκάνες(2 κλειστές και 2 ανοιχτές, σε διαφορετικά δωμάτια) και θα δείξω στον πεθερό μου πώς να τις καθαρίζει.

οι σχέση μεταξύ τους είναι καλή, δεν τσακώνονται, παίζουν και κοιμούνται μαζί, καμμιά φορά γλείφει και το ένα το άλλο.

οπότε θα ήθελα τη γνώμη κυρίως όσων έχουν πάνω από ένα γατιά, πώς ήταν όταν τα άφησαν πρώτη φορά στο σπίτι μόνα για λίγες μέρες?
έχετε κάποιες συμβουλές?
δεν νομίζω να γυρίσουμε και να βρούμε το σπίτι κρανίου τόπο, ε...?!:P

Έφη μου(και προτού αποφανθούν οι αρμόδιες γατο-μαμάδες) αν και έχω μια και μονάκριβη, φαντάζομαι στη θέση σου θα έφευγα τουλάχιστον με το κεφάλι πολύ πιο ήσυχο μόνο στη σκέψη οτι θα έχει παρέα.

Σ'ο,τι αφορά την πιθανότητα στην επιστροφή σου να αντικρύσεις "γης Μαδιάμ", δεν πιστεύω να συμβεί κάτι το τραγικό

1049916ojvnd6eyup.gif
:P

Α, κι όταν με το καλό γυρίσετε, νομίζω δεν θα ήταν άσχημη ιδέα κάποιο μικρο-δωράκι για τον πεθερό! ;)
626gdau.gif

Τελευταία επεξεργασία:
Εφη δεν θα παθουν απολυτως τιποτα,φαι ,νερο να εχουν και το χωρο τους.Αυτο θελουν οι γατουλες.Εγω χρονια ολοκληρα καθε καλοκαιρι ,ηταν δυο παντα και μενα, τις αφηνα μονες τους και δεν επαθαν τιποτα απολυτως.Αφου εχεις το πεθερο σου να πηγαινει που και που να της φροντιζει ,εισαι και ειναι τα γλυκουλια σου μια χαρα!:)

Τελευταία επεξεργασία:
ναι εντάξει η λογική μου αυτό λέει, πως εφόσον η σάντι μόνη της ήταν μια χαρά, με παρέα θα είναι καλύτερα!
αλλά αυτό το άγχος επειδή δεν μπορώ να τα πάρω μαζί είναι που με χαλάει κάθε φορά.

αλλά οκ θα το ξεπεράσουμε κι αυτό χαχαχαχα

υπολογίζω γύρω στις 7-8 μέρες να λείψουμε. θεωρείτε καναδυο μέρες παραπάνω θα είναι οκ?
γτ θέλουμε και λίγο νησάκι και λίγο εξοχικό που με έχει πρήξει η μαμά μου να πάμε!
σε κάθε περίπτωση δεν θα είναι πάνω απο 9-10 μέρες.
φυσικά είναι και το αν θα αντέξουμε εμείς μακριά από τα παιδιά τόσες μέρες χαχαχαχαχα
αλλά το έχουμε πολύ ανάγκη!!

ναι εντάξει η λογική μου αυτό λέει, πως εφόσον η σάντι μόνη της ήταν μια χαρά, με παρέα θα είναι καλύτερα!
αλλά αυτό το άγχος επειδή δεν μπορώ να τα πάρω μαζί είναι που με χαλάει κάθε φορά.
Oι γατουλες δενονται περισσοτερο με το χωρο τους, για αυτο μην εχεις αγχος επειδη δεν μπορεις να την παρεις μαζι σου γιατι θα ειναι πιο ηρεμες στο σπιτι που γνωριζουν και ας ειναι μονες τους ,για αυτο αλλωστε στη γατα εχουν δωσει το τιτλο της ''ανεξαρτητης'' !;)

Τελευταία επεξεργασία:
γεια σας και απο μενα :) τωρα αυτες τις μερες θα λειπω σε νησι για δυο βραδιες και εχω αγχος για τον 4 μηνων γατο μου... στο σπιτι μας θα μενει η γιαγια μου για να το προσεχει αλλα ειναι 80 χρονων και το προβλημα μου ειναι οτι δεν θα το προσεχει στο μπαλκονι ειδικα τα βραδια (εχει παει 2-3 φορες στους γειτονες ο γατουλης) η αλλη λυση ειναι να τον παω στο σπιτι του αγοριου μου ο οποιος μου τον εκανε δωρο και ξερει πως να τον μεγαλωνει κ επισης τον εχω παει αλλες 2 3 φορες αλλα ημουν κ εγω μαζι... φοβαμαι ομως μην τον πειραξει η αλλαγη περιβαλλοντος και που δεν θα μας βλεπει εμας του σπιτιου (ειναι πολυ δεμενος με μενα και την μικρη μου αδερφη)... τι προτεινετε? :worry:

γεια σας και απο μενα :) τωρα αυτες τις μερες θα λειπω σε νησι για δυο βραδιες και εχω αγχος για τον 4 μηνων γατο μου... στο σπιτι μας θα μενει η γιαγια μου για να το προσεχει αλλα ειναι 80 χρονων και το προβλημα μου ειναι οτι δεν θα το προσεχει στο μπαλκονι ειδικα τα βραδια (εχει παει 2-3 φορες στους γειτονες ο γατουλης) η αλλη λυση ειναι να τον παω στο σπιτι του αγοριου μου ο οποιος μου τον εκανε δωρο και ξερει πως να τον μεγαλωνει κ επισης τον εχω παει αλλες 2 3 φορες αλλα ημουν κ εγω μαζι... φοβαμαι ομως μην τον πειραξει η αλλαγη περιβαλλοντος και που δεν θα μας βλεπει εμας του σπιτιου (ειναι πολυ δεμενος με μενα και την μικρη μου αδερφη)... τι προτεινετε? :worry:
Εγώ θα σου πρότεινα να τον πας στο σπίτι του αγοριού σου όπου θα τον προσέχουν σωστά και υπεύθυνα.
Δυστυχώς όσο και να θέλουμε, ένας άνθρωπος 80 χρονών κάποια πράγματα δεν τα αντιλαμβάνεται (γιατί μεγάλωσε σε άλλη εποχή και τα βλέπει διαφορετικά τα πράγματα, ακόμα και αν είναι άψογα στην υγεία του) και μπορεί να γίνει τίποτα άσχημο.:worry:

Κι εγώ θα συμφωνήσω με τη Βάσω μας, στο σπίτι του αγοριού. :yes:
Μην ανησυχείς, πέρα από μια μικρή αναστάτωση, ο γατούλης θα συνηθίσει το νέο περιβάλλον. Μπορεί να μη νιώσει πανευτυχής όπως στο δικό του, το οικείο, αλλά προκειμένου να έχεις το κεφαλάκι σου ήσυχο, το προτείνω κι εγώ ανεπιφύλακτα.
Καλά να περάσεις στο νησί και, όσο το δυνατό, πιο ξένοιαστα :)

Σας ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες :) εκει θα τον παω γιατι κ το αγορι μου το αγαπαει πολυ και θελει να το κρατησει σπιτι του να τον χαρει παραπανω... η γιαγια μου ναι εχει καποιες δικες της ιδεολογιες πχ δεν πεφτει απο το μπαλκονι η γατα, πρεπει να τρωει πολυ σπιτικο φαγητο οπως εδινε αυτη στο χωριο στις γατες της μικρη κτλ που ειναι αντιθετες με τις δικες μου ιδεολογιες και οσα μας εχει πει κ ο κτηνιατρος. :) λογικα θα περασω ομορφα γιατι ειναι υπεροχη η Θασος αλλα θα μου λειπει κ ο μικρος μου πολυ...:rolleyes::inlove:

Ασφαλώς και θα σου λείψει... Και αν η μισή σου καρδιά θα είναι εκεί στη Θάσο... η άλλη μισή θα είναι όπου είναι εκείνος!
Όμως αναλογίσου την τελευταία μέρα των διακοπών, ναι μεν κάποια μελαγχολία που τελειώνει κι αυτό το καλοκαίρι, αλλά πόσο γλυκειά θα είναι η προσμονή της στιγμής που θα τον ξανασφίξεις στην αγκαλιά σου :)

για τόσο μικρό χρονικό διάστημα μια χαρά θα είστε κι εσύ κι ο γατούλης.

φυσικά εφόσον η γιαγιά σου δεν είσαι σίγουρη πως θα ακολουθήσει τις οδηγίες σου καλύτερα να μη μείνει μαζί της ο μικρός. όσο κι αν θέλουν να βοηθήσουν καμμιά φορά οι μεγάλοι άνθρωποι κάνουν λάθη με τη νοοτροπία τους.

εμείς θα φύγουμε μεθαύριο για 1 εβδομάδα και οι γάτες θα μείνουν σπίτι, θα έρχεται ο πεθερός μου όπως και πέρυσι με τη μια, να τα προσέχει να τους βάζει νερό και τροφή, να τους καθαρίζει λίγο την άμμο. έχει πάρει όμως αυστηρές οδηγίες που ξέρω πως θα τις ακολουθήσει.

καλά να περάσεις και κοίτα να χαρείς τις διακοπές σου. έτσι αγχώνομαι κι εγώ κάθε φορά που τα αφήνω αλλά μόλις γυρίζω και βλέπω πως αυτά ήταν μια χαρά κι εγώ ήμουν με την ψυχή στο στόμα το μετανιώνω!

καλα να περασεις και εσυ στις διακοπες σου... :) σε καταλαβαινω λιγες ωρες λειπω απο το σπιτι και οταν φτανω αμεσως τρεχω να δω τι κανει κ αυτος τρεχει στην αγκαλια μου και θελει χαδακια (για αυτους που λενε οι γατες δεν σε αγαπουν οπως τα σκυλια). επισης εσενα που ειναι δυο οι γατες σου θα εχουν παρεα απλα θα χρειαζονται λιγη φροντιδα για τα απαραιτητα...:clapup:

κ εγω τωρα την εχω 2 βδομαδες στο χωριο.
παρασκευη παω να την παρω επιτελους.
ρωταω βεβαια καθε μερα,μια χαρα τα παει την προσεχουν,αλλα φενεται προβληματισμενη και ανησυχη μου λεει η αδερφη μου,λογικο.
αν και το σπιτι το ξερει χρονια τωρα,οποτε δεν ειναι και τοσο χαλια.
αλλα ευτυχως τελειωνει συντομα η αναμονη και επιστρεφει στα γνωριμα στεκια

κ εγω τωρα την εχω 2 βδομαδες στο χωριο.
παρασκευη παω να την παρω επιτελους.
ρωταω βεβαια καθε μερα,μια χαρα τα παει την προσεχουν,αλλα φενεται προβληματισμενη και ανησυχη μου λεει η αδερφη μου,λογικο.
αν και το σπιτι το ξερει χρονια τωρα,οποτε δεν ειναι και τοσο χαλια.
αλλα ευτυχως τελειωνει συντομα η αναμονη και επιστρεφει στα γνωριμα στεκια
Με το καλό να την πάρεις πίσω, φαντάζομαι πόσο θα σου λείπει η κουκλίτσα σου.:)

γεια σας και παλι... αν θυμαστε ειχα ενα θεμα με τις καλοκαιρινες διακοπες που αφησαν τον μικρο μου στο αγορι μου και ολα πηγαν καλα αλλα ηταν και μια μερα τελικα... τωρα σε δυο εβδομαδες εγω η αδερφη μου και οι γονεις μου θα λειψουμε εκτος Ελλαδας για 3 νυχτες και το αγορι μου δεν γινεται να τον κρατησει διοτι θα λειπει απο το σπιτι και αυτος πολλες ωρες για τη σχολη του... στο σπιτι μας θα ειναι η γιαγια μου (το προβλημα μου ηταν οτι ανοιγε τα παραθυρα και φοβομουν για το μπαλκονι πιο πολυ) αλλα τωρα κρυο εχει δεν θα τα ανοιγει... της μιλησα και ειπε θα τον προσεχει θα τον ταιζει κτλ... επισης θα της δειξω πως να βγαζει τα κοπρανα του απο την αμμολεκανη γιατι αν τα αφηνει θα δυσκολευεται το γατακι σωστα? ειναι μεγαλη σε ηλικια λεει εχει μεγαλωσει με ζωα αλλα ζει με τις παλιες παραδοσεις (γατα ειναι δεν παθαινει τιποτα να τρωει μονο σπιτικα, δεν πεφτει απο το μπαλκονι ξερει κτλ) της εχω εξηγησει για τις κροκετες και του εχει δωσει μονη της μια δυο φορες... τι να προσεξω ομως? αγχωνομαι ο Τομακος ειναι πολυ χαδιαρης λιγες ωρες λειπουμε μετα ερχεται για χαδακια και κοιμαται στην αγκαλια μας...:(

Mην αγχωνεσαι δεν θα παθει τιποτα ο μικρουλης σου για τρεις μερες,απλα πρεπει να πεις στη γιαγια να προσεχει να μην ανοιξει καποιο παραθυρο και βγει στη βεραντα,αμα βαλεις δυο δοχεια με αμμο δεν θα εχεις προβλημα και δεν θα ειναι η γιαγια σου υποχρεωμενη να την καθαριζει,αφου ειναι και μεγαλη ,μην τη κουραζεις.;)Βαλτου και πολυ φαγητο ,κροκετες,ενα μεγαλο μπωλ νερο,ωστε να μην επιβαρυνεις τη γιαγια με αυτα ,να εχει το νου της μονο στην επιβλεψη του.;)Προσοχη στα παραθυρα,αυτο να πεις στη γιαγια και στην εξωπορτα,μην τυχον παει η γιαγια για ψωνια και ανοιγοντας τη πορτα να βγει ξεμυτισει και ο μικρος απο πισω και της φυγει τρεχοντας.Στο λεω αυτο γιατι εμενα τα μικρα απο περιεργεια πολλες φορες οταν κτυπαει το κουδουνι και παω να ανοιξω τη πορτα ερχονται απο πισω και προσπαθουν να βγουν εξω και εγω τα εμποδιζω.Αυτα και ολα καλα θα πανε.:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back