Γάτα και μπάνιο

Το μπάνιο του Πέρση

Εχω έναν Πέρση 10 μηνών. Είναι λίγο βρωμιάρης και αναγκάζομαι ν τον κάνω μπάνιο κάθε 10 μέρες περίπου. όταν το άκουσε ο κτηνίατρος μου έιπε πως αυτό δεν είναι σωστό αλλά πρέπει 1 φορά τον μήνα το πολύ!!! Θα ήθελα να είχα τις απόψεις σας γι'αυτο το θέμα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

μωρομαντιλα παρε να τον καθαριζεις λιγο οπου λερωνεται.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μια φορα τον μηνα οταν δεν λερωνεται αν ομως λερωνεται τοτε πρεπει να τον κανεις οποτε το θεωρεις οτι δεν παιρνει αλλο Οι μακρυτριχες γατες εχουν μια δυσκολια στο καθαρισμα απο μονα τους οποτε θελει βοηθεια.Μετα αρχιζουν οι κομποι και ειναι ακομα πιο δυσκολα

Εγώ τη δικιά μου την μπανιαρίζω δυο φορές το μήνα περίπου. Τα μακρύτριχα θέλουν περισσότερη περιποίηση και συχνότερο μπανιάρισμα από τις άλλες γατούλες. Εμένα η Κτηνίατρός μου μου είπε πως δυο φορές το μήνα είναι καλά. Πάντως όπως είπε και η purina και τα μωρομάντιλα είναι καλή λύση:up:

Παρηγορήσου. Εγώ δεν τα πλένω ποτέ. :redface: Αμα λερώνονται, τοπικά. Αλλά εμένα δεν είναι μακρύτριχα (ειχα παλαιότερα και το έκανα μπάνιο κι εγώ περίπου 1 φορά το μήνα) Και όντως θέπλει φροντίδα μη κάνει κόμπους....

Νομίζω ότι μπάνιο μια με δύο φορές τον μήνα, καθημερινό καθάρισμα με μωρομάντηλα και καθημερινό χτένισμα είναι ότι πρέπει...

Τωρα που ειπατε για χτενισμα αν και μενα ειναι κοντοτριχο μια φορα την εβδομαδα κατηομαι και το χτενιζω.Βγαζει παντοσ τριχουλες και εχει γεμησει το καλαθακι του.Ποια περιοδο ειναι ποθ μαδανε?:hmm:

Εμένα από την ανοιξη και μετά γίνεται χαμός σπίτι μου απο τρίχες..... Να είναι καλά η ηλεκτρική και τα ηλεκτοστατικά πανάκια! Κι εμένα κοντοτριχα είναι αλλα τα χτενίζω και τις τριχες να περιορίσω οσο γίνεται στο σπίτι και βασικά να μην τις καταπίνει

Την Μίτσυ που είναι κοντότριχη δεν την κάνουμε μπάνιο. Άλλωστε είναι πολύ σχολαστική με το καθάρισμα της γούνας της ακόμα και τώρα που είναι γριούλα. Την χτενίζουμε όμως συχνά και της αρέσει πολύ, το απολαμβάνει. Ο Σάκης πάλι είναι φουντωτούλης αλλά δεν λερώνει πολύ και η γούνα του δεν κάνει εύκολα κόμπους. Μπάνιο τον κάνω μόνο αν λερωθεί. Το χτένισμα είναι πιο συχνό γιατί μαδάει αλλά δεν του αρέσει καθόλου και πρέπει να τον ακινητοποιώ για να τον χτενίσω (αν είμαστε 2 άτομα και ο ένας κρατάει και ο άλλος χτενίζει ακόμα καλύτερα)!

Μόλις έκανα στη Νιάρα το πρώτο της μπάνιο μετά τη στείρωση
(κλείσαμε ένα μήνα, και όλα καλά! :up:)
Τούτο ήταν το τέταρτο μπάνιο στο νερό συνολικά από τότε που την έχουμε, δηλ. αναλογεί λιγότερο από ένα ανά μήνα...

Ουφ! Κουράστηκα λίγο! Δεν ήθελε φυσικά! Ευτυχώς να λέω που δε μου'κανε ούτε μία γρατζουνιά, μόνο φώναζε...
Και δεν της έτριψα την κοιλίτσα, με αποτέλεσμα να μείνει λίγο από το μπλε σπρέι που είχε χρησιμοποιήσει ο γιατρός. Πώς θα βγει αυτό;
Δεν έφυγε ούτε με το δικό της γλείψιμο ούτε με το απαλό μπανάκι τώρα!
Η Νιάρα είναι έξω στον ήλιο να στεγνώσει (αφού τη σκούπισα όσο μπορούσα με χνουδωτή πετσέτα) και γλείφεται μετά μανίας!!!

Γάτες και μπάνιο..

[FONT=arial,helvetica,sans-serif]Οι γάτες δεν χρειάζονται καθημερινό μπανιάρισμα. Η γάτα είναι ιδιαίτερα καθαρό ζώο και επιμελείται με προσοχή την καθαριότητα...της γούνας της έτσι ώστε να μην χρειάζεται η δική μας φροντίδα. Ωστόσο χρειάζονται κάθε τόσο ένα πλύσιμο - όχι συχνότερα από μια φορά το μήνα - για τη διατήρηση της προσωπικής τους υγιεινής. Γενικά, οι περισσότερες ράτσες απεχθάνονται το νερό, έτσι το λούσιμο μιας γάτας αποτελεί από μόνο του μια άσκηση...[/FONT]
Γάτες με μακρύ τρίχωμα, ωστόσο, θα χρειαστεί να τις στεγνώσετε με το σεσουάρ των μαλλιών (στο χαμηλό), γιατί η τρίχα τους απαιτεί αρκετό χρόνο μέχρι να στεγνώσει. Αποφύγετε την επαφή του θερμού αέρα με το πρόσωπο της γάτας.
Βουρτσίστε τη γάτα με προσοχή και σε κάθε σημείο τής γούνας της, ειδικά αν πρόκειται για γάτα με μακρύ τρίχωμα, πριν ξεκινήσετε το πλύσιμό της.
Πάρτε τη γάτα στην αγκαλιά σας πολύ χαλαρά, σα να πρόκειται για μια υπόθεση ρουτίνας. Το μπάνιο πρέπει να γίνεται με χλιαρό νερό, σε ένα ζεστό δωμάτιο.
Επειδή οι περισσότερες γάτες δεν δέχονται το μπάνιο με νερό εύκολα, μπορείτε να δοκιμάσετε το στεγνό καθάρισμα ή με υγρό πανί.
Οι κοντότριχες γάτες δεν χρειάζονται ιδιαίτερη περιποίηση παρά ένα καλό χτένισμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα και λίγο πιο συχνά τις περιόδους που μαδούν. Οι τρίχες που είναι να πέσουν, φεύγουν πολύ εύκολα με μία ειδική βούρτσα, χτένα, ή ένα κομμάτι δέρμα.
Οι μακρύτριχες γάτες, χρειάζονται πιο συχνά χτένισμα και βούρτσισμα και αν παραμελήσουμε την φροντίδα αυτή, είναι πολύ πιθανό και συνηθισμένο να δημιουργηθούν μπάλες από τρίχες στο στομάχι της γάτας. Επειδή οι τρίχες τους λερώνονται πιο εύκολα και μαζεύουν ακαθαρσίες και χώμα, το μπάνιο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η μόνη λύση.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πάντως, εγώ θα πρότεινα να γίνεται πολύ πιο αραιά ένα μπανάκι, γιατί δεν είναι σκύλος. Από ότι ξέρω, επηρεάζει την υγεία τους μακροπρόθεσμα και σίγουρα τα πολλά μπάνια δεν κάνουν καλό. Καλύτερα είναι να γίνονται 1-2 φορές το εξάμηνο και πολύ είναι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

η κτηνιατρος, μου εχει πει οτι δεν χρειζεται η γατα μπανιο,εκτος και αν υπαρχει βεβαια καποιος λογος π.χ.πεσει σε ασβεστες.και για τα σκυλια ακομη μου εχει πει για 2 φορες το χρονο

To πρώτο μας μπάνιο!

Ο μικρούλης Μίσα εχτές το βράδυ ήρθε αντιμέτωπος με μια καινούρια εμπειρία! :/: Χαλαρός όπως ήταν και με πολλά γλυκόλογα ψυχολογικής προετοιμασίας μεταφέρθηκε στο μπάνιο! Εκεί τον περίμενε μια λεκανίτσα με ζεστό νεράκι. Βουτήξαμε πρώτα το πόδια και δε φάνηκε να στεναχωριέται γι αυτό. Όταν όμως βουτήξαμε και το κορμάκι αρχίσαμε το κλάμα.:cry: Τι τραγουδάκια του είπα, τι νιαου νιαου βρε γατούλη, το κλάμα όταν βάλαμε και το σαμπουάν έγινε γοερό. Σαν να το έσφαζα. :( Η διαδικασία έγινε με απαλές και ταχείς κινήσεις για να τελειώνει το μαρτύριο και στο ξέβγαλμα είπα τώρα θα μου μείνει. :(

Στην πετσέτα μετά τουρτουρίζαμε. Κρυώναμε ή τρομάξαμε δεν ξέρω ακριβώς. Στεγνώσαμε το γουνάκι με το σεσουάρ και κλαίγαμε αλλά λιγότερο πια. Και μετά που ήμασταν καθαρά κολλήσαμε στην αγκαλιά της μαμάς, κάτω από ζεστή κουβερτούλα και μ' ένα βαθύ αναστεναγό κάναμε νάνι.

Μετά ξυπνήσαμε και αρχίσαμε τα παιχνίδια σαν να μην είχε προηγηθεί τίποτα. :whistle: Και φάγαμε και λιχουδιές!

Τα κατάφερα με το μπάνιο αλλά με τέτοια απελπισία που το έπιασε το λυπήθηκε η ψυχή μου. Μήπως να μην το ξανατολμήσω ή ήταν η πρώτη φορά και θα το μάθει;

Εγώ θα έλεγα να τον ξανακάνεις κάποια στιγμή π.χ. σε κάνα μήνα, για να συνηθίσει. Κοίτα το νεράκι να είναι ζεστό και πρόσεχε πάρα πολύ μην πέσει καθόλου νερό στο κεφάλι του. Θα τον κάνεις πάντα μπάνιο από τον λαιμό και κάτω. Γιατί αν πάει στο κεφάλι όχι μόνο θα πανικοβληθεί και θα του μείνει από τότε κακή εμπειρία, και άντε να τον ξαναπείσεις μετά, και δεν κάνει να μπει νερό στ'αυτιά, παθαίνει ωτίτιδα. Εγώ ένα κόλπο που έκανα για να κάνω μπάνιο τον γάτο μου όταν ήταν μικρός:
Τον έβαζα στο νεροχύτη αφού είχα τοποθετήσει ένα ειδικό πλαστικό που βάζουμε στην μπανιέρα για να μην γλυστράει(γιατί και πάλι πανικοβάλλεται!).Γέμιζα δύο μπουκάλια του 1,5 λίτρου με ζεστό νεράκι άνοιγα μία τρύπα στο καπάκι έτσι ώστε να μην τρέχει γρήγορα το νερό πάνω του και τρομάζει. Ο Νόμπου μου επειδή τον έκανα από πολύ μικρό μπάνιο 1.5 μηνών, δεν μου έκλαψε ποτέ. Τώρα επειδή μεγάλωσε τον κάνω μπάνιο άμα χρειαστεί και μόνο, στην μπανιέρα με το ντους(το τηλέφωνο). Το μόνο που κάνει είναι καμιά φορά προσπάθεια να φύγει, αλλά τον καθυσηχάζω με γλυκά λογάκια και ηρεμεί.
Ερώτηση:
Πόσο μηνών είναι ο γατούλης σου;
Τέλος δεν κάνει, σε καμία περίπτωση, να κάνεις μπάνιο την γάτα πάρα πολύ συχνά και σε σύντομο χρονικό διάστημα π.χ. 1 φορά την εβδομάδα γιατί εμφανίζει δερματικά προβλήματα, πολλές φορές μη αναστρέψιμα.
Καλή τύχη για την επόμενη φορά!

Σ' ευχαριστώ kittycat! :)

O Mίσα κλείνει τους δύο μήνες. Ναι, πριν επιχειρήσω το μπάνιο είχα υπόψιν μου τις πληροφορίες αυτές, τις οποίες και διάβασα εδώ στο φόρουμ.:up:
Σε ένα μήνα θα έλεγα να ξαναπροσπαθήσω με ίσως λίγο πιο ζεστό νερό. Αν ξανακάνει έτσι όμως δε θα το ξαναταλαιπωρήσω το μικρό μου. :happy: Σκέφτομαι ότι όταν μεγαλώσει και γίνει γάτουλας σαν το μπαμπά του (τον έχω δει και είναι μεγάλος ο άτιμος) αποκλείεται να μπορώ να τον κάνω καλά αν έχει την ίδια αντίδραση. Βέβαια, αν και έβγαλε νυχάκια προσπαθώντας να ξεφύγει, περίμενε στωικά να τελειώσουμε και η μόνη του αντίδραση ήταν το σπαραχτικό παράπονο.:cry: Εδώ που τα λέμε, δεν είναι και λίγο να είσαι γατί και να βρέχεσαι για πρώτη φορά... :blink:

εγω δεν την εμαθα τη δικια μου απο μικρη,και τωρα δεν τολμαω να το επιχειρησω...:/: αν μαθει ομως απο μικρος ισως το συνηθισει καπως και μεγαλωνοντας το ανεχεται(γιατι για να του αρεσει ουτε λογος).

Εγώ ρώτησα τον κ.Πάνο στον Αίλουρο που πήγα τον Χίονη χθες καθε πότε πρέπει να τον κάνω μπάνιο γιατί δεν τολμάω να δοκιμάσω και μου είπε ότι δεν είναι απαραίτητο και αν ο Χιόνης δεν θέλει να τον κάνω μπάνιο είναι επειδή είναι ένας φυσιολογικός γάτος. Γιατί να τον ταλαιπωρώ? :hmm: :( :/:

Βασικά αν δεν συμβεί κάτι απρόοπτο κι εγώ δεν τον κάνω μπάνιο.

Εμένα η μπέμπα μου κάθετε ακίνητη και νιαουρίζει που και που, ενώ η lady χουρχουρίζει το χετε ξανακούσει αυτό? :P

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back