Γάτα και μπάνιο

Άσε Χρύσα, κάνε την καρδιά σου πέτρα και χώσε τη Μπουμπού στο μπάνιο:lol::lol::lol::lol:Αφού πρώτα φορέσεις την σιδηράν πανοπλίαν:lol::lol::lol::lol:
Δεν υπάρχει περίπτωση! Μόνο με ολική νάρκωση και πάλι γάντια θα φοράω! :lol::lol::lol: Αφρός, μαντηλάκι και πάλι μάχη γίνεται!
Η Μπουμπού, Ελένη μου, είναι άξιο δισέγγονο της γιαγιάς μου!!! Όταν είμαστε μικρά και πηγαίναμε στο χωριό που είχε μόνο σόμπες και τουρτουρίζαμε, όταν εμείς τα μικρά γινόμασταν χάλια και η μάνα μου ήθελε να μας κάνει μπάνιο, ξέρεις τι της έλεγε η γιαγιά? "Ο βρομιάρης έζησε"... Μάλλον εννοούσε ότι από το πλύσιμο άρπαζες καμιά πνευμονία και μετά ζωή σε λόγου μας! Έτσι και η Μπουμπού! Το έχει σε κακό το μπάνιο!:lol::lol:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

το να μην τους αρέσει το καταλαβαίνω, αλλά μπορεί να λερώνονται επίτηδες; ο μεγάλος μου όταν τον κάνω μπάνιο το επόμενο λεπτό παει και κυλιέται όπου βρει και κάνει βαρελάκια επιδεικτικά.
Το έχω δει να το κάνουν τα σκυλιά του κουνιάδου μου αυτό! Είναι πολύ σπαστικό, ειδικά αν έχεις αφιερώσει τόσο χρόνο και σε έχει κάνει και χάλια πρώτα...:lol:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ισως δεν θελει τη διααφορετικη μυρωδια.Ο Σειριος πλενει και εμενα και τη Μόιρα για να μυριζουμε το ιδιο.Ειδικα αμα κανω μπανιο τρελαινεται!

Ισως δεν θελει τη διααφορετικη μυρωδια.Ο Σειριος πλενει και εμενα και τη Μόιρα για να μυριζουμε το ιδιο.Ειδικα αμα κανω μπανιο τρελαινεται!

σε εμένα δεν έχει πρόβλημα. ισα-ισα που άν βαλω άρωμα και τον παρω αγκαλια αρχιζει και με γλυφει. αλλα ειναι βωμιαρης εκ φυσεως μάλλον. δεν γουσταρει το γατί. απλα δεν γουσταρει.:/:

Ισα ισα,μπορει να σε γλυφει για να εξαλειψει τη μυρωδια...;)

Ισα ισα,μπορει να σε γλυφει για να εξαλειψει τη μυρωδια...;)
Αυτό είναι ακριβώς, τρελλαίνονται τα ρουθούνια τους με τα αρωματικά.
Δώρα, για να μην τρελλαίνεται ο Σείριος μόλις κάνεις μπάνιο δύο λύσεις υπάρχουν: 1) να χρησιμοποιείς αφρόλουτρα για αλλεργικούς χωρίς μυρωδιές κλπ και 2) το προφανές, να μην κάνεις μπάνιο:lol::lol::lol:
Raktia, βάλε φωτό, να δούμε και να γνωματεύσουμε ,αν είναι μεταλλαγμένος ο κύριος μπίχλης:lol::lol::lol::lol:
Χρύσα, η Μπουμπού μάλλον έχει ψχολογικό τραύμα από μωρό με τα διάφορα γιατροσόφια ,που της κάνατε και από τότε, πήρε απόφαση να μη σας αφήσει να την ξαναενοχλήσετε (η ίδια, βεβαίως, μπορεί να ενοχλεί όσο θέλει με τη βρωμιά της και τη μαγκιά της), είναι δε άξιο δισέγγονο της γιαγιάς σου:lol::lol::lol::lol:

Α μας περιποιειται μολις κανουμε μπανιο και τις δυο,μουρμουριζοντας μαλιστα,σαν μαμα."Τι στο καλο,αυτες ολο τις πλενω κι ολο πανε και γινονται μουσκεμα και σαπουνιζονται,με κουρασαν πια!":lol:Ολα μου τα αφρολουτρα,σαπουνια κτλ ειναι υποαλλεργικα,γιατι εχω πολυ λευκο και ευαισθητο δερμα.

Αναθεματισμένο μπάνιο!

Καλημερα θα ηθελα την συμβουλη γιατι εχουμε μεγαλο προβλημα με το μπανιο στην γατα μας!την εχουμε κανει καπου στα 10 μπανια[1 καθε τεταρτη] και αποτελει τεραστιο προβλημα και για εμας και για την χρυσουλα!προχτες καταντησα με πανω απο 10 γρατζουνιες και καθε φορα ειναι και πιο δυσκολο!λοιπον την βαζουμε στον νυπτηρα,ανοιχουμε το νερο στο χλιαρο και μετα λυσαει για να βγει[τις προαλες κοντεψε να διαλυσει τα παντα].προσπαθω να το κανω χαλαρα και εχω δοκιμασει αυτα που γραφεται στο αρθρο για το μπανιο αλλα δεν το συνηθιζει...λογο αυτης της συμπεριφορας αναγκαζομαστε εγω να την κανω μπανιο και ο αδερφος μου να της κραταει τα ποδια γιατι δεν ηρεμει με τιποτα...κλεει αλλα μετα απο καμα ωρα της περναει...μια φορα που την εκανα μονος μου εκανε αυτο το τσιιιιιιιιιι[το επιθετικο] γιατι επρεπε και να την κραταω και να την κανω μπανιο....δεν θελω να την ποναω γι αυτο παρακαλω καμοια ιδεα??

Για να μην φοβαται το μπανιο,μια καλη ιδεα θα ηταν να την ανταμοιβεις πριν και μετα το μπανιο με καποια λιχουδια.Ετσι θα συνδυασει το μπανιο με κατι καλο,και θα σταματησει να φοβαται....;)

συγνωμη, γιατι τοσο συχνα μπανιο? δεν κανει τοσο συχνα, ασε που στρεσαρεται το γατι....:/:

Γιατι την κανετε μπανιο τοσο συχνα;Υπαρχει αρθρο για το μπανιο της γατας,θα το βρεις στην ενοτητα articles.

δεν υπάρχει πρόβλημα με το μπάνιο μία την εβδομάδα... πέρσι έκανα και γώ τόν πρίνς τόσο συχνά λόγο ζέστης...

Συμβουλές για μπάνιο... (με 4 γάτες έχω μία εμπειρία....)

1. πριν το μπάνιο κόβεις νύχια και χτενίζεις...

2. μαζεύεις ό,τι θα σου χρειαστεί... δεν έχεις χρόνο να ψάχνεις για σαμπουάν πετσέτες κλπ..

3. εγώ προτημώ μπανιέρα. Γεμίζω λεκάνη με ελαφρώς χλιαρό νερό και σαπουνάδα και βουτάω τη γάτα αρχικώς με την πλάτη (περνάει λίγη ώρα μέχρι να πάρει είδηση ότι βρέχονται καθότι αδιάβροχες... τουλαχιστον αν έχουν υπερβολικά πολύ μαλλί)

4. ένα άτομο κρατάει πάντα τη γάτα ακίνητη καταπροτήμιση όρ΄θια με τα πόδια να ακουμπάν τα πλαϊνά της μπανιέρας και το άλλο σαπουνίζει / ξεβγάζει...

Η επιχείρηση απαιτεί ταχύτητα...

δεν σηκώνεις τη γάτα για κανένα λόγο.. την κρατάς μαλακά ακίνητη όρθια..

μετά το μπάνιο τυλίγεις τη γάτα γρήγορα με τη πετσέτα να τραβήξει τα πολλά.. αν θές να κάνεις σεσουάρ (οι δικές μου αντιδρούν άσχημα) κλείνεις την πόρτα και κυνηγάς την γάτα με το σεσουάρ μέχρι να την στριμώξεις στη γωνία....

Καλή τύχη

νομιζω πως κανετε την γατα σας μπανιο πολυ συχνα χωρις λογο (εκτος αν εχετε προβλημα με αλλεργιες). Ο νεροχυτης ειναι λαθος προσεγγιση. Οι περισσοτερες γατες οταν ακουν βρυση να τρεχει τρομαζουν. Τον γατο μου τον κανω μπανιο στην μπανιερα και οχι στον νεροχυτη/νιπτηρα. Γεμιζω την μπανιερα με 15-20 εκατοστα ζεστο νερο (ειναι μεγαλοσωμος) και τον βαζω μεσα. Απο 'κει και περα δεν εχω κανενα προβλημα γιατι του αρεσει το νερο και καθεται και κανει και βολτες στην μπανιερα ή παιζει με το νερο ενιοτε. Οταν θελω να ξεβγαλω το σαμπουαν χρησιμοποιω μια πλαστικη κουπα και τον ξεβγαζω με ζεστο νερακι απο μια λεκανη που εχω διπλα (αφου πρωτα εχει αδειασει η μπανιερα). Με τον νιπτηρα εχω προβλημα και γινεται ανησυχος ακομα και οταν δεν προκειται να τον βρεξω.

Τωρα που εχει ζεστη το χλιαρο νερο ειναι ενταξει, αλλα αργοτερα να την κανετε με ζεστο (προσοχη, οχι καυτο) γιατι η θερμοκρασια σωματος της γατας ειναι γυρω στους 38C και το χλιαρο νερο για μας, ειναι κρυο για αυτες. Μετα απο καθε μπανιο θα πρεπει να την επιβραβευετε. Κατα την διαρκεια του μπανιου μη κανετε ασκοπες κινησεις, μη φωναζετε και μην ειστε νευρικοι. Ξεκινηστε σιγα σιγα. Επειδη δεν της αρεσει μην την πιεζετε πολυ. Βρεξτε την λιγο για αρχη, την επομενη φορα λιγο περισσοτερο, μεχρι να συνηθισει. Επεισης προσοχη μεγαλη να μη μπαινει νερο στα αυτακια της.

δεν θελω να την ποναω γι αυτο παρακαλω καμοια ιδεα??

δεν υπαρχει λογος να την πονας......απλα μην την κανεις τοσο συχνα μπανιο, καποια γατια (λιγα) αντεχουν, προφανως η δικια σου στρεσαρεται παρα πολυ, εγω δε βλεπω το λογο για τετοια ταλαιπωρια.....
:):):)

μετά το μπάνιο τυλίγεις τη γάτα γρήγορα με τη πετσέτα να τραβήξει τα πολλά.. αν θές να κάνεις σεσουάρ (οι δικές μου αντιδρούν άσχημα) κλείνεις την πόρτα και κυνηγάς την γάτα με το σεσουάρ μέχρι να την στριμώξεις στη γωνία....

Καλή τύχη[/quote]
:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::D

Καλή τύχη

Αυτό θα ήθελα να το δω:lol::lol::lol: - για να μην κάνω την έξυπνη, το ίδιο κάνω κ εγώ στο στέγνωμα του σκύλου -
Εγώ δεν έχω τολμήσει να κάνω μπάνιο τα γατόνια μου, πριν 14 χρόνια όταν βρήκα το Μπόνη καθότι άσχετη πήγα να τον κάνω μπάνιο τελείως χαζά όμως, :redface::redface::redface: με το που άνοιξα τα ντουζ κ του έριξα νερό μέσα στη μπανιέρα (τόσο άσχετη ήμουν τότε.) το γατί έκανε το σπάιντερμαν στα πλακάκια, γκρέμισε το μπάνιο, τα πέταξε όλα κάτω και τελικά το πιάσαμε με την πετσέτα και το βγάλαμε έξω , έχω πάθει φοβία από τότε κ ίσα ίσα που τα ψιλοέπλυνα όταν τα πρωτοέφερα στο σπίτι:hmm::hmm:

Η κτηνιατρος μου ειχε προτεινει 1 φορα την εβδομαδα το μεγιστο..παροτι εχω πεντακαθαρα καθε μερα για να μην λερωνεται την κανω μπανιο επειδη τρελαινομαι για το τριχωμα της μετα!αν ομως πραγματι την ενοχλει αυτο θα το κανω καθε 2 βδομαδες,σε μπανιερα και με ολες τις συμβουλες που μου δωσατε....
το στεγνωμα με σεσουαρ δεν θελω να το φανταζομαι!:blink::blink:

1 φορα το μηνα και πολυ ειναι. Η γατουλα σου ειναι μακρυτριχη;

Παιδια, παιζει να εχει ξανατε8ει η ερωτηση, αλλα πρεπει να χρησιμοποιησω απαραιτητως σαμπουαν για γατες? Αν βαλω κατι για ανθρωπους υποαλλεργικο θα μου παθει τιποτα ο Μικοτινος μου?:/:

Να πω κι εγώ την άποψή μου, διότι κάνουμε κι εμείς τα μπανάκια μας! Κάνω τη γατούλα μου μπάνιο 4-5 φορές το χρόνο, για να είναι καθαρούλα. Χωρίς να αντιδρά ιδιαίτερα, δεν τρελλαίνεται κιόλας. Την κάνω μπάνιο στην μπανιέρα, έχω κοντά δύο πετσέτες και μια κανατούλα με νερό, όπου έχω διαλύσει το σαμπουάν , και έχω κλείσει την πόρτα μην τυχόν και ξεφύγει με τα νερά, αν και ποτέ δεν έχει αντιδράσει μέχρις αυτού του σημείου:) Το νερό του ντους πρέπει να είναι αρκετά ζεστό, όπως σου είπαν, για να μην κρυώνει η Χρυσούλα και να μην βάζεις αδιάλυτο το σαμπουάν πάνω στη γούνα της για να μην παθαίνει ξηροδερμία. Το χειμώνα έχω αερόθερμο για να ζεσταίνεται και ποτέ δεν την αφήνω να φύγει αν δεν την σκουπίσω με δύο πετσέτες, γιατί μπορεί να αρρωστήσει. Κατόπιν την βουρτσίζω να φύγουν οι νεκρές τρίχες και σε λίγο είναι φουντωτούλα και κατακάθαρη. Μόλις τελειώσουμε της δίνω την αγαπημένη της παστούλα . Το θέμα είναι η γατούλα να νιώθει ασφαλής. Αν είναι ψηλά στο νιπτήρα, αν τρέχει έντονα το νερό της βρύσης ή το ντους, θα φοβηθεί , επόμενο είναι.
Πάντως , καλό θα είναι να της κάνεις αραιότερα μπάνιο, αφού το κάνεις μόνο για να είναι αφράτη η γούνα της και μπορείς ενδιάμεσα να την καθαρίζεις με ειδικά μαντήλια που υπάρχουν στα πετ σοπς, που καθαρίζουν τη γούνα και μυρίζουν ωραία!!!:D:D:D

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back