νομιζω πως κανετε την γατα σας μπανιο πολυ συχνα χωρις λογο (εκτος αν εχετε προβλημα με αλλεργιες). Ο νεροχυτης ειναι λαθος προσεγγιση. Οι περισσοτερες γατες οταν ακουν βρυση να τρεχει τρομαζουν. Τον γατο μου τον κανω μπανιο στην μπανιερα και οχι στον νεροχυτη/νιπτηρα. Γεμιζω την μπανιερα με 15-20 εκατοστα ζεστο νερο (ειναι μεγαλοσωμος) και τον βαζω μεσα. Απο 'κει και περα δεν εχω κανενα προβλημα γιατι του αρεσει το νερο και καθεται και κανει και βολτες στην μπανιερα ή παιζει με το νερο ενιοτε. Οταν θελω να ξεβγαλω το σαμπουαν χρησιμοποιω μια πλαστικη κουπα και τον ξεβγαζω με ζεστο νερακι απο μια λεκανη που εχω διπλα (αφου πρωτα εχει αδειασει η μπανιερα). Με τον νιπτηρα εχω προβλημα και γινεται ανησυχος ακομα και οταν δεν προκειται να τον βρεξω.
Τωρα που εχει ζεστη το χλιαρο νερο ειναι ενταξει, αλλα αργοτερα να την κανετε με ζεστο (προσοχη, οχι καυτο) γιατι η θερμοκρασια σωματος της γατας ειναι γυρω στους 38C και το χλιαρο νερο για μας, ειναι κρυο για αυτες. Μετα απο καθε μπανιο θα πρεπει να την επιβραβευετε. Κατα την διαρκεια του μπανιου μη κανετε ασκοπες κινησεις, μη φωναζετε και μην ειστε νευρικοι. Ξεκινηστε σιγα σιγα. Επειδη δεν της αρεσει μην την πιεζετε πολυ. Βρεξτε την λιγο για αρχη, την επομενη φορα λιγο περισσοτερο, μεχρι να συνηθισει. Επεισης προσοχη μεγαλη να μη μπαινει νερο στα αυτακια της.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.