Γάτα και μπάνιο

Αρχική Δημοσίευση από みことftw;387162:
Παιδια, παιζει να εχει ξανατε8ει η ερωτηση, αλλα πρεπει να χρησιμοποιησω απαραιτητως σαμπουαν για γατες? Αν βαλω κατι για ανθρωπους υποαλλεργικο θα μου παθει τιποτα ο Μικοτινος μου?:/:
Τι εννοείς υποαλλεργικό? Γιατί ποιες αλεργίες?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

προφανως δερματικες αλλεργιες εννοει:):)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Για τις ελαφρώς έως βαρέως μακρύτριχες γάτες προτίνω στο χτένισμα η βούρτσα να βουτιέται σε ενα μπώλ με ζεστό νερό. Φουντώνει το γάτί.. :)

από κει και πέρα να θυμάστε ότι το γατί πρέπει να στεγνώσει τελείως μετά το μπάνιο και δεν πρέπει να βγεί άμεσα στο μπαλκόνι ή να κάτσει σε αιρ κοντίσιον μετά. Η ρέινά μου δεν ξέρει να γλύφεται (καθότι η προηγούμενη κυρία την είχε μέσα στην πούδρα) οπότε το σεσουάρ είναι απαραίτητο μετά το μπάνιο της. Ο πρίνς και ο πάρης μου θέλουν ίσα ίσα λίγο να μην στάζουν και μετά αναλαμβάνουν 8 ώρες γλύψιμο... Η λύρα χμ απλά δεν στέκεται οπότε την κυνηγάμε να την στεγνώσουμε..

¨Ασχετο μετά το μπάνιο ο πρίνς κυνηγάει τον πάρη να τον καταχεριάσει γιατί του έχει θιχτεί η αξιοπρέπεια και κοιτάει να επιβάλει τις θέσεις του... αυτό το προσέχουμε πάντα (ακόμη και στο απλό χτένισμα). Ελπίζω να μην αντιμετοπίζετε τέτοιο πρόβλημα...

Οχι κοντοτριχη ειναι!παρε σαμπουαν απο πετ σοπ για να εισαι σιγουρος οτι δεν θα παθει τιποτα!εγω πηρα ενα με 4 ευρω,την εχω κανει 10 μπανια και δεν ειναι ουτε στην μεση!!!1 φορα τον μηνα οποτε θα την κανω!σας ευχαριστω παιδια!

Εννοεί προφανώς τα σαμπουάν που χρησιμοποιούμαι για τα μωρά.
Δεν νομίζω να είναι επικίνδυνο το ανθρώπινο σαμπουάν για τις γάτες ειδικά αυτά που δεν είναι σκληρά κ έχουν ουδέτερο PH όμως για καλύτερα να ρωτήσεις κ τον γιατρό του φόρουμ μήπως το δικό μας σαμπουάν φράζει τους πόρους ή δημιουργεί λιπαρότητα :hmm:

καλησπερα!εγω οταν ειναι να κανω μπανιο την δικια μου,γεμιζω μια λεκανιτσα με χλιαρο νερο κ αφου την κρατω με το ενα χερι με το αλλο την καθαριζω με ενα σφουγγαρι!το βρεχω,την καθαριζω κ παλι απο την αρχη!δοκιμασε το ισως σε βοηθησει!κ παλι να θυμασε πως δεν ειναι αναγκη να την κανει συχνα μπανιο...

Εγώ τη λυπάμαι λίγο την καημένη τη συνονόματη... Να μην της αρέσει καθόλου και να τη βάζετε με το ζόρι κάθε εβδομάδα?:blink: Κι εγώ θέλω να κάνω μπάνιο τη δικιά μου που έχει να κάνει από πέρισυ :redface:, αλλά δεν της αρέσει καθόλου και δεν θέλω ούτε να την καταπιέσω τόσο ούτε να γίνω αγνώριστη από τις γρατζουνιές! Και μια φορά το δίμηνο να την κάνεις, πάλι καθαρή θα είναι αν είναι μέσα στο σπίτι...:)

δεν σηκώνεις τη γάτα για κανένα λόγο.. την κρατάς μαλακά ακίνητη όρθια..

Εγώ αυτό θα ήθελα να δω να κάνει κάποιος με τη δική μου γάτα...:P

γιατί κάτι μου λέει να μην προσφερθώ να στην μπανιάρω τη γάτα σου;

αχ βαχ έχω φάει και γώ γρατζουνιές στην αρχή .... ειδικά από τη ρέινα που η χμχμ κυρία της θεωρούσε μπάνιο μόνο την πούδρα! 5 κιλά πουδρα είχε πάνω της η γάτα... ούτε να γλυφτεί δεν έχει μάθει το γατί.. τι να έγλυφε; την πούδρα; τώρα καθημερινά την μπανιάρει ο πάρης... :Ρ Βασίλισα με τα όλα της...

γιατί κάτι μου λέει να μην προσφερθώ να στην μπανιάρω τη γάτα σου;

αχ βαχ έχω φάει και γώ γρατζουνιές στην αρχή .... ειδικά από τη ρέινα που η χμχμ κυρία της θεωρούσε μπάνιο μόνο την πούδρα! 5 κιλά πουδρα είχε πάνω της η γάτα... ούτε να γλυφτεί δεν έχει μάθει το γατί.. τι να έγλυφε; την πούδρα; τώρα καθημερινά την μπανιάρει ο πάρης... :Ρ Βασίλισα με τα όλα της...
:lol::lol::lol:
Είναι το ένστικτο της αυτοσυντήρησης που στο λέει!;)
Δυστυχώς είναι πολύ αντιδραστική σε οποιαδήποτε παρέμβαση που περιλαμβάνει πασπάτεμα, νερό, φάρμακο, κλπ. Φταίει που όταν τη βρήκαμε είχε μύκητες και έπρεπε να της βάζουμε για αρκετό καιρό betadine και αλοιφές. Της έμεινε ψυχολογικό, αλλά τι να κάναμε τότε? Προείχε η θεραπεία.:(
Άκου μπάνιο με πούδρα... Κουραμπιές δηλαδή ήταν η Ρέινα όταν την πήρες!;)

:lol::lol::lol:
Άκου μπάνιο με πούδρα... Κουραμπιές δηλαδή ήταν η Ρέινα όταν την πήρες!;)
:lol::lol::lol::lol::lol::lol:άκου εκεί κουραμπιές!!!!!!!!
Πολύ επιτυχημενη παρομοίωση!!!:lol::lol::lol::lol::lol:

κουραμπιές δεν θα πεί τίποτε..... σκεφτήτε ότι φόραγα μαύρη μπλούζα και όταν άφησα τη ρέινα κάτω φόραγα μια λευκή μπλούζα !!!!

Θυμάμαι ο κτηνίατρος μου είχε δώσει την αμπούλα να της κάνω με την συμβουλή να την μπανιάρω καλλά καλά πρωτα και μετά από δύο μέρες να την κάνω!!!

τι να πείς...

κουραμπιές δεν θα πεί τίποτε..... σκεφτήτε ότι φόραγα μαύρη μπλούζα και όταν άφησα τη ρέινα κάτω φόραγα μια λευκή μπλούζα !!!!

Θυμάμαι ο κτηνίατρος μου είχε δώσει την αμπούλα να της κάνω με την συμβουλή να την μπανιάρω καλλά καλά πρωτα και μετά από δύο μέρες να την κάνω!!!

τι να πείς...

Εχω μεινει,τοσο πολυ ρε συ;;;;:blink::blink::blink:

Δεν ξέρω αν εγώ κάνω λάθος, αλλά δεν την κάνω ποτέ μπάνιο:redface: :D .Την πήρα από το δρόμο 5-6 μηνών και ήταν αδύνατο να την εκπαιδεύσω και στο νερό!! Πήγα να το τολμήσω μια φορά και δεν μπορώ να περιγράψω τι έγινε!!!:blink: :mad:Εξάλλου την χτενίζω κάθε μέρα, γλείφεται συνεχώς και η τρίχα είναι πολύ γυαλιστερή, για πιο λόγο να τη βάλω σε αυτή την ταλαιπωρία? :hmm: :P

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΗΡΕΜΗΣΕ!!Μετα απο 1 μηνα χωρις μπανιο για να ηρεμησει δοκιμασα την τεχνικη να την βαλω στην μπανιερα με ζεστο νερο,να την βουρτσιζω και να την ξεπλενω με ποτηρακι και το λατρεψε!!σας ευχαριστω για τις συμβουλες σας!:)

μπορει να εχω χασει επεισοδια...αλλα για πες μου,ειναι μακρυτριχη η γατα σου???? γιατι πρεπει να την κανεις μπανιο σωνει και καλα...τα δικα μου ποτε δεν τα εχω κανει μπανιο και ειναι πεντακαθαρα,καθαριζονται τελεια με την γλωσιτσα τους....βεβαια,εννοειτε οτι ειναι ΜΟΝΟ μεσα στο σπιτι...:):):)

Μάλλον κρύωνε το γατί..με χλιαρό νερό την έκανες;Ζεστό θέλουν.Εγώ πάντως έκανα μπάνιο έναν γατούλη που είχα και μετά κρύωσε και είχαμε πυρετό και φάρμακα.Τα δικά μου δεν τα κάνω μπάνιο..η κοπέλα μου αστράφτει μόνη της..ενώ βγαίνει έξω είναι πάντα κάτασπρη σαν το βαμβάκι.Πλένεται όλη την ώρα!!Τα γατιά είναι γενικά καθαρά ζώα δεν τους πολυχρειάζεται το μπάνιο εκτός κι αν έχουν πολύ μακρύ τρίχωμα και κάνει κόμπους.Μην την πολυπλένεις μην σου κρυώσει!!:)

Μάλλον κρύωνε το γατί..με χλιαρό νερό την έκανες;Ζεστό θέλουν.Εγώ πάντως έκανα μπάνιο έναν γατούλη που είχα και μετά κρύωσε και είχαμε πυρετό και φάρμακα.Τα δικά μου δεν τα κάνω μπάνιο..η κοπέλα μου αστράφτει μόνη της..ενώ βγαίνει έξω είναι πάντα κάτασπρη σαν το βαμβάκι.Πλένεται όλη την ώρα!!Τα γατιά είναι γενικά καθαρά ζώα δεν τους πολυχρειάζεται το μπάνιο εκτός κι αν έχουν πολύ μακρύ τρίχωμα και κάνει κόμπους.Μην την πολυπλένεις μην σου κρυώσει!!:)
Α..το τρίχωμα της γάτας επίσης είναι πολύ ξηρό..δεν έχει καθόλου λίπος και όταν βραχεί έχει σοβαρό πρόβλημα με την σταθερότητα της θερμοκρασίας του σώματος της.Πρόσεξε το αυτό.:hmm:

Α..το τρίχωμα της γάτας επίσης είναι πολύ ξηρό..δεν έχει καθόλου λίπος και όταν βραχεί έχει σοβαρό πρόβλημα με την σταθερότητα της θερμοκρασίας του σώματος της.Πρόσεξε το αυτό.:hmm:

ναι το γνωριζω αυτο μια φορα τον μηνα θα την κανω μονο....οχι κοντοτριχη ειναι....ειναι μεσα στο σπιτι και ειναι καθαρα συνεχεια αλλα λατρεβω το τριχωμα της μετα το μπανιο και αφου τωρα δεν την ενοχλει why no?την ενοχλουσε μαλλον το νερο που ηταν δροσερο και το οτι την εκανα ψηλα στον νυπτηρα....

ναι...........ετσι οπως τα λες.....και ειδικα αν ειναι μεσα στο σπιτι....δεν βρησκω το λογο............:)

Εμείς μόνο μια φορά κάναμε μπάνιο (όταν μας βρήκε η μαμά μας μωρά) τώρα δεν κάνουμε ενώ λατρεύουμε το νερό..κοίταξε μας πόσο καθαροί είμαστε...και γυρίζουμε κι έξω!!!

Συνημμένα

• DSC00559.jpg
    DSC00559.jpg
    200,2 KB · Εμφανίσεις: 72
  • DSC00578.jpg
    DSC00578.jpg
    138,3 KB · Εμφανίσεις: 79

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back