Γάτα πάνω σε δέντρο

Απάντηση: Γατάκι σε δέντρο

Κι εγω αμφιβαλλω αν θα ερθει η πυροσβεστικη. Ειχαμε ενα παρομοιο συμβαν την ανοιξη και τους πηρα τηλεφωνο, δεν ερχονται λεει για τετοια θεματα, οι γατες κατεβαινουν μονες τους, ετσι μου ειπαν. Παντως και στο δικο μας το συμβαν, σε τετοιο υψος ειχε ανεβει, νωρις το απογευμα γιατι την κυνηγησαν κι εκεινη σκυλια. Κατεβηκε γυρω στις 2 τη νυχτα, μαλλον φοβοταν νωριτερα γιατι ημασταν ολοι απο κατω απο το δεντρο και προσπαθουσαμε να την κανουμε να κατεβει. Ισως αν την αφηνατε για καποια ωρα μονη της, να νοιωσει ασφαλης, ισως τελικα καταφερει να κατεβει. Αλλιως παρε την πυροσβεστικη και βαλε και αλλους γειτονες να παρουν κι εκεινοι, ισως ετσι ερθουν.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Όντως, είναι υποχρεωμένοι να έρθουν!
Προσπάθησε να επικοινωνήσεις μαζί τους κι εκείνοι οφείλουν να βοηθήσουν.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

μόνο του είναι το καημένο, δεν νομιζω να είναι θέμα κόσμου, μάλλον ύψους... θα περιμένω λίγο ακομη και θα πάω στο νεαρό που κατά βάση τα φροντίζει, είμαστε μέσα στην εστία, μήπως αυτόν τον ακούσει και κατέβει.

ένταξή με το γατουλη, όπως ήλπιζα ότι θα κατεβεί το βράδυ έτσι και έγινε, μόλις έφυγε ο ήλιος το άκουσα να ψάχνετε και σιγά σιγά είδα μια σκιά να κατηφορίζει...:clapup: το βλαμμένο με είχε αγχώσει, παυσίπονα πήρα....:D

Ευτυχώς που κατέβηκε! :D
Χαίρομαι που όλα πήγαν καλά! :clapup:

Ενταξει, μπορεις να ηρεμησεις και συ. Παντως κατα βαση, κατεβαινουν τα σκασμενα, μονο που μας τρομαζουν.

Ένας από τους γάτους μου το έσκασε την Κυριακή από το σπίτι, με τα πολλά τον εντόπισα χθες σε κοντινή απόσταση πάνω σε πεύκο στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου της περιοχής άλλα είναι σε τέτοιο ύψος (15- 20 μέτρα) που δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Του μίλαγα και έκλαιγε, προσπάθησε να κατεβεί αλλά φοβόταν και δεν συνέχισε. Έτσι σκέφτηκα να περιμένω ως σήμερα το πρωί μήπως και τα καταφέρει, αλλιώς να τηλεφωνήσω στην πυροσβεστική.. κάτι που τελικά και έκανα πριν μερικές ώρες.

Ο αρχικός μου ενθουσιασμός όταν είπαν πως θα έρθουν γρήγορα χάθηκε μόλις αντίκρισα το όχημα που έστειλαν, μια απλή μάνικα, χωρίς σκάλα, γερανό η οτιδήποτε σχετικό. Το σχέδιο τους ήταν να ρίξουν νερό με πίεση ώστε να πέσει, μην έχοντας άλλη εναλλακτική το αποδέχτηκα και τελικά το αποτέλεσμα ήταν ο γάτος να ανεβεί ψηλότερα τρομαγμενος και να σταματήσει να ανταποκρίνεται στο κάλεσμα μου.

Πλέον δεν ξέρω τι μπορώ να κάνω και έχω αγχωθει, οι πυροσβέστες είπαν πως δεν χωράει γερανοφόρο όχημα και ότι σίγουρα θα κατεβεί από μόνος του μόλις πεινάσει, προσωπικά δεν πείστηκα και ιδιαίτερα από την θερμή που έδειξαν και προσπαθώ να σκεφτώ τι μπορώ να κάνω μήπως τον δελεάσω/παροτρύνω και κατεβεί απο μονος του.

Έχει κάνεις σας κάποια σχετική εμπειρία ή κάτι να με συμβουλέψει;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:
Απάντηση: Γάτος σε δέντρο

να επιμεινεις με την πυροσβεστική αν όντως δεν χωραει γερανοφορο οχημα καποιο θα εχουν με μεγαλη σκαλα. Εκτός αν υπαρχει καποιος μαστορας τριγυρω με μεγαλη σκάλα μηπως ανεβεις εσυ ή καποιος με κανενα κονσερβακι...(καλυτερα εσυ που σε γνωριζει) και οχι δεν θα κατεβει οταν πεινασει γιατι φοβαται. Ασε που στην προσπαθεια μπορει να χτυπησει, να τρομαξει και να εξαφανιστεί

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δες και αυτή την ομάδα στο facebook, το τηλέφωνο του υπεύθυνου είναι 30.694.87.82.120. Αν και γράφουν εδώ και κάποιες μέρες πως έχουν οικονομικό πρόβλημα να ανεφοδιάσουν ακόμα και το μηχανάκι με το οποίο κινούνται. Πάντως πρόσφατα κατέβασαν άλλη γατούλα από δέντρο στην Νίκαια.
https://www.facebook.com/pages/Ειδική-Μονάδα-Απεγλωβισμού-Ζώων/770024289696256?sk=timeline

Eυχαριστώ για τις απαντήσεις.
Με πυροσβεστική θα ξαναπροσπαθήσω αλλά δεν τρέφω ιδιαίτερες ελπίδες.
Το πρόβλημα είναι πως δεν διαθέτω χρήματα για στραφώ στην λύση κάποιου μάστορα ή την ενοικίαση κατάλληλου οχήματος και απο οτι γνωριζω στοιχιζουν ακριβα.

Όσο για την συγκεκριμένη ομάδα, υποθέτω πως ασχολούνται με περιστατικά εντός Αττικής, δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην περίπτωση μου, ειδικά απ' τη στιγμή που αντιμετωπίζουν και οικονομικά προβλήματα.

Ξαναπήγα στο σχολείο, ούτε φαινεται, ούτε ακουγεται. Θεωρω απίθανο να κατεβηκε αφού εκτός του ότι είναι ήδη αρκετα τρομαγμένος, υπάρχουν και παιδιά που παίζουν στην άυλη κανωντας φασαρια.

Λυπάμαι πολύ κι εύχομαι να λήξει γρήγορα αισίως η περιπέτειά σας αυτή. Αυτό που δοκίμασαν με τη μάνικα και το νερό το είχαν κάνει και πυροσβέστες εδώ στην Κύπρο για να κατεβάσουν τη Μάγια της μαμάς μου από ένα πολύ ψηλό δέντρο. Εκείνη άνοιξε σαν ιπτάμενος σκίουρος, δεν καταλάβαμε για πότε κατέβηκε απ' το δέντρο και εξαφανίστηκε. Την εντοπίσαμε 5 λεπτά αργότερα να τρώει στην κουζίνα.
Ότι κι αν κάνεις μην τα παρατήσεις πριν πάρεις πίσω το γατί σου! Πήγαινε εκεί την νύχτα για να το εντοπίσεις καταρχήν. Να ξέρεις ότι φοβάται ναι μεν να κατέβει, όμως μπορεί.

Απάντηση: Γάτος σε δέντρο

Θα συμφωνήσω με την Selina Kyle ότι πιθανώτατα θα μπορούσε να κατέβει αν είχε χρόνο και δεν υπήρχαν πράγματα να τον τρομάζουν. ΄Εχει γίνει πολλές φορές να κατέβουν από απίστευτα ψηλά δέντρα γατούλες.
Θα σου έλεγα να περιμένεις να φύγουν τα παιδιά που παίζουν, να νυχτώσει καλά για να ησυχάσει η πλάση, έχοντας συγχρόνως τον νου σου μην τυχόν και φύγει από κει και δεν τον βρεις και τότε βάλε του φαγητό από κάτω και κάτσε μέχρι να κατέβει.

Έχω σκάσει, δεν ξέρω τι συμβαίνει, από τις 13:00 και μετά που έφυγε η πυροσβεστική και ενώ ο γάτος ήταν 100% πάνω στο δεντρό, έχω πάει άλλες τέσσερις φόρες στο σχολείο χωρίς να διακρίνω ένδειξη της παρουσίας του και δεν είναι ότι απλώς περνώ και ρίχνω μια μάτια, κάθομαι και φέρνω βόλτες γύρω από το δεντρό για ώρα,μέχρι και με καφέ πήγα και έκατσα να τον πιω.Tις προηγούμενες φόρες με κάποιον τρόπο αντιδρούσε πάντα, τώρα δεν ξέρω τι να υποθέσω.Είναι τρομαγμένος, έπεσε, κατέβηκε;

Αυτό είναι το δεντρό, αρκετά πυκνό σε ορισμένα σημεία χωρίς καθαρή ορατότητα από οποιαδήποτε οπτική γωνιά..κοιτάζω και πάντα από χαμηλά δυστυχώς...
Phiomegatauomicrongammarhoalphaphialpha0039%20Large_zpsucug7lfz.jpg

μην τα παρατήσεις. ειδικα τωρα που ησυχαζουν σιγα σιγα τα παντα μήπως τον ακουσεις

Εννοείτε πως δεν θα τα παρατήσω,είναι η μοναδική μου προτεραιότητα αυτή την στιγμή, θα ξαναπάω τουλάχιστον 2 φόρες ακόμη μέχρι να κοιμηθώ αφού μένω σχεδόν διπλά και ας με κοροϊδεύουν όσο θέλουν.

μην ασχολεισαι αν σε κοροιδευουν. ο κοσμος δεν εχει ζωη και ασχολειται με τους αλλους...

Τελικά παραμένει στο δεντρό, τώρα που νύχτωσε και έχει ησυχία κλαίει απεγνωσμένα, δεν τον βλέπω φυσικά αλλά από ότι καταλαβαίνω είναι πολύ ψηλά. Δυστυχώς όσο ήρεμα και αν του μιλάω και παρόλο που έβαλα και φαγητό δεν κάνει καμιά κίνηση.

Συγγνώμη αν γίνομαι κουραστικός αλλά κάπου πρέπει να μοιραστώ τον πόνο μου, δείξτε κατανόηση.

Ούτε κατά διάνοια να μην σκέφτεσαι πως γίνεσαι κουραστικός! Μην το ξαναπείς αυτό και να μπαίνεις και να μοιράζεσαι τον πόνο σου μέχρι να πάρεις το γατί σου πισω και τότε θα χαρούμε όλοι μαζι σου. Το ξέρεις ότι η πρώτη μου σκέψη σήμερα το πρωί ήταν να μπω στο My Cat να δω μήπως κατάφερε να κατέβει;
Κατά κάποιο τρόπο είναι θετικό που είναι ακόμα εκεί πάνω. Φοβήθηκα προς στιγμήν μην κατέβηκε, έφυγε πανικόβλητος και χάθηκε. Πρέπει να βρεθεί μια λύση... μήπως να ξαναδοκίμαζες την πυροσβεστική;

Καλή σου μέρα και μακάρι να έχει ήδη κατέβει και να τον έχεις κοντά σου σώο και αβλαβή.
Αν όχι ακόμα, μήπως να δοκίμαζες με κάποια μεταφορική εταιρία που έχουν αναβατόρια που φτάνουν ακόμα και στους πιο ψηλούς ορόφους πολυκατοικιών?:hmm:

2015_04_08_084643.jpg

Ξαναπαρακάλεσε την πυροσβεστική. Πεστους δεν κατεβαίνει θελει μεγαλη σκαλα...γινε υπερβολικός εν αναγκη. και φυσικα μη νιωθεις ασχημα..

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back