AperfectCircle
Νεοφερμένο μέλος
που λέμε σήμερα το είδα σε άσχημη κατάσταση ενώ άλλες φορές ήταν καλά εκτός απο το ένα ματάκι του που ήταν θολό και απο λάθος μου το άφησα έτσι. για να μπώ και στο θέμα μου ,έχουν φύγει σε αρκετά σημεία του σώματος του τρίχες και φαίνεται το μέσα!στα ποδαράκια του μπροστά ,το πάνω μέρος λίγο ,στο κεφαλάκι του γύρω απο τα αυτιά και πιό πέρα και πρός στην κάτω μεριά .λέτε να τσακώθηκε και να το έγδαραν η να έχει κάποια αρρώστια(ίσως κάτι τέτοιο μοιάζει περισσότερο) ?αφού καθόμουν ήρθε και στην αρχή είπα μην το χαιδέψω αλλα τελικά επειδή μου νιαούριζε και έπεφτε στο έδαφος κάνοντας παιχνίδια δεν μπόρεσα να μην το χαιδέψω και του έκανα δύο γλύκες σε καλά σημεία αν και έτρεξα να πλύνω τα χέρια μου.μετά απο λίγο ήρθε ένας κύριος και μου είπε ότι πρέπει να έχει ψώρα και πώς αυτές τις μέρες το έχει δεί έτσι .
απο την άλλη οι γείτονες το διώχνουν απο την αυλή τους και το μικρό φαίνεται να έχει λίγες μέρες ζωής.δυστηχώς δεν έχω μεταφορικό για να το πάω στον κτηνίατρο.
υπάρχει κάτι που να μπορώ με φάρμακο να κάνω η να έρθει απο πάτρα κάποιος να το πάμε μαζί?είναι μικρό σε ηλικία και είναι κρίμα να ταλαιπωρείται ,ξύνεται αρκετά απο όσο έχω δεί.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
lili.
Δραστήριο μέλος
απο οτι καταλαβαινω το γατακι θα εχει και μυκητες.. οποτε επιβαλλεται να παει στον γιατρο! αν μπορει να σε βοηθησει καποιος απο πατρα, θα ηταν πολυ καλο! εγω δυστυχως μενω αθηνα!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
AperfectCircle
Νεοφερμένο μέλος
να σαι καλα ,δεν βλέπω να με βοηθάει κανείς δυστηχώς και το γατάκι νιαουρίζει και είναι σε κακή κατάσταση.το παρατήρησα λίγο περισσότερο σήμερα και είδα πώς έχει φύγει στα μπροστά του πόδια τρίχωμα,στο στήθος και πιό πάνω έχει φύγει πάρα πολύ με αποτέλεσμα να φαίνεται το μέσα.ακόμα στο κεφάλι πάνω απο τα μάτια λείπει αρκετό και λιγο πιό πέρα.αν κάποιος μπορεί με το αμάξι να κατέβει στην περιοχή καμίνια κοντά στα βραχνέικα να το πάμε σε κτηνίατρο ίσως βοηθήσουμε γιατί είναι μία ψυχούλα.
ρενακι 13
Πολύ δραστήριο μέλος
αν εχει μυκητες η ψωρα εγω του ειχα βαλει αλοιφη ντακταριν,εκει που ειχε φυγει το τριχωμα,αλλα το ιδανικο θα ηταν να το παρεις στην αυλη,μπαλκονι,καπου τελος παντων να το εχεις απο κοντα,να το γιατροπορευεις μεχρι να βρεις μεσο να το πατε στον κτηνιατρο.καλη τυχη στο γατακι γμτ λυπαμαι πολυ.
AperfectCircle
Νεοφερμένο μέλος
βρε παιδιά είχα γράψει σε ένα θέμα σχετικά με την ψώρα για μία γατούλα μικρή σε ηλικία.δεν είμαι σίγουρος αν έχει απο αυτό αλλά είναι σε άσχημη κατάσταση,της έχει φύγει αρκετό τρίχωμα και πρέπει να έχει σπάσει το ποδαράκι της αφού κουτσαίνει.δεν έχω αρκετά χρήματα αλλά μπορώ να βάλω 50 ευρώ(τα οποία δεν νομίζω να φτάσουν για την περίπτωση της) και επιπλέον πείτε πώς την πηγαίνω μετά τι γίνεται πάλι στον δρόμο θα μείνει και πώς θα την φροντίζω με αλοιφές και τα λοιπά?τέλος δεν έχω μεταφορικό ,με ταξί σκέφτομαι αλλά και πάλι μένουν 40 ευρώ.αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει η να την πάω σε ένα μέρους που ξέρουν περισσότερα πείτε μου γιατί ταλαιπωρείται και δεν θα αντέξει!
έχει περίπου έναν μήνα που άρχισε αυτό και την τελευταία εβδομάδα χειροτέρεψε,μου είχαν πεί πως την ενοχλούν και κάποιες γάτες απο τα γύρω σπίτια.μένω λίγο πιό πέρα απο το μέρος που κοιμάται και τα λοιπά και την ταίζω όταν έχω τροφή.δεν μπορώ να την πάω σπίτι μου και δεν έχω και μέρος να την βάλω έστω έξω.
βρίσκομαι στην πάτρα(λίγο πιό έξω),αν μπορεί κάποιος να επικοινωνήσει.
le chat noir
Τιμώμενο Μέλος

Σε ποια περιοχή είσαι?
AperfectCircle
Νεοφερμένο μέλος
μένω πιό έξω στα καμίνια(ίσως είναι δύσκολο να σε φέρω εδώ) ,το πολύ να πάρω ταξί και να μπώ ώστε να συναντηθούμε.μετά όμως απο αυτό τι γίνεται? ποιός θα το κρατήσει γιατί πάλι στον δρόμο θα είναι και άντε απο την αρχή.στείλε μου στο inbox πώς να βρεθούμε και πότε η εδώ δεν πειράζει.
babispan
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα, δεν ξέρω αν και πώς θα βοηθήσω με αυτήν την απάντηση: Εχω 2 γάτες. Ο αρσενικός μου εμφάνισε ίδια συμπτώματα με αυτά που περιγράφεις, και μετά από αιματολογικές, η διάγνωση ήταν ιδιοπαθής δερματοπάθεια. Από τότε είναι με κορτιζόνη (μισό χαπάκι πρεζολον κάθε μέρα για το υπόλοιπο της ζωής του). Τα συμπτώματα έχουν υποχωρήσει, και η ποιότητα της ζωής του έχει βελτιωθεί δραματικά, δεν έχουν όμως εξαφανιστεί. Συνεχίζει να παρουσιάζει ερεθισμό με απώλεια τριχώματος στην περιοχή του ερεθισμού, καμία σχέση όμως με την αρχική κατάσταση (απώλεια τριχώματος σε πόδια, σώμα, πάνω από τα μάτια, χάλια μαύρα). Το τρίχωμα όταν πάσχουν από κάτι τέτοιο το χάνουν γιατί λόγω φαγούρας γλύφονται συνέχεια επίμονα σε αυτά τα σημεία, τα οποία είναι εντελώς τυχαία, με πιο συχνή την εμφάνιση σε μασχάλες, πάνω από τα μάτια και πόδια. Απλά στο αναφέρω για να ξέρεις οτι υπάρχει και αυτή η ασθένεια, αυτό το ενδεχόμενο.
le chat noir
Τιμώμενο Μέλος
Ο γατούλης είναι σε πραγματικά πολύ άσχημη κατάσταση. Για την ακρίβεια εγώ αυτό το πράγμα δεν το έχω ξαναδει. Είμαι ακόμη σε σοκ.
Το χειρότερο όλων δε, είναι ότι δεν είναι άρρωστο, δεν έχει ασθένεια τύπου ψώρα ή κάτι σχετικό.Είναι καμμένος με καυστικό υγρό, το οποίο αν κρίνουμε από τα σημεία που τον έχει πιάσει κάποιος του το πέταξε. Έχει γίνει ζημιά στο ματάκι του (είναι θολό), στο κεφαλάκι του και τα αυτιά του, ακριβώς κάτω από το κεφάλι του στον "λαιμό" και στα 2 του πόδια. Τα δε ποδαράκια του τα μπροστινά δεν τα πατάει καλά, λόγω του καψίματος σε όλο τους το μήκος.
Η κτηνίατρος είπε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι, μιας και αυτό το πράγμα έχει ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα και του έφαγε την τρίχα σιγά σιγά από μέσα. Το μόνο που πρότεινε είναι λίγη fucidin στα ποδαράκια και καλό φαγητό, για να μεγαλώσει όσο πιο γρήγορα η τρίχα, το οποίο βέβαια δεν είναι και σίγουρο, ότι θα συμβεί.
Τον πήρα σπίτι, τον έχω κλείσει σε ένα μικρό δωμάτιο μιας και δεν πρέπει να έχει επαφές με την Ραλλού.Δεν ξέρω καν με ποια λογική τον πήρα, μάλλον επειδή δεν μπορούσα να τον αφήσω πίσω, να μείνει πάλι έξω τόσο ταλαίπωρος, αδύνατος και αδύναμος, που είναι.Δεν μπορώ να τον κρατήσω αυτό είναι το μόνο σίγουρο, αλλά μέχρι να συνέλθει τον έχω σπίτι μου. Έβγαλα μερικές φωτογραφίες χαρακτηριστικές της κτηνωδίας των ανθρώπων, λίγες γιατί δεν θέλω να τον ταλαιπωρήσω. Τώρα έχει ηρεμήσει και κοιμάται μακάρια, έφαγε και λίγες κροκετούλες και τον περιμένω να πάει στην άμμο του.
Συνημμένα
-
P2260395.JPG99,9 KB · Εμφανίσεις: 67 -
P2260397.jpg751,5 KB · Εμφανίσεις: 1.849 -
P2260398.JPG133,9 KB · Εμφανίσεις: 163 -
P2260399.JPG117,4 KB · Εμφανίσεις: 193 -
P2260395.JPG99,9 KB · Εμφανίσεις: 67 -
P2260397.jpg751,5 KB · Εμφανίσεις: 1.849 -
P2260398.JPG133,9 KB · Εμφανίσεις: 163 -
P2260399.JPG117,4 KB · Εμφανίσεις: 193
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Πωπω Χριστε μου τι επαθε το καημενο, τοσον καιρο και κανεις δεν παρατηρησε τι συνεβαινε, σκεψου σε ποσο φιλοζωη γειτονια βρισκοταν. Καλα που ηταν και ο AperfectCircle και τον ειδε, αλλιως δεν θελω ουτε να σκεφτομαι τι τραγικο και αργο τελος θα ειχε.

Εκανες πολυ καλα και τον πηρες le chat noir μου, τι θα γινοταν αλλιως! Ας δυναμωσει να δουμε τι θα γινει και μπορουμε ολοι μαζι να βοηθησουμε να του βρουμε ενα καλο σπιτι.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Δεν τολμω να δω τις φωτο..
Η ψυχουλα μου...Δεν γινεται ρε γμτ..δεν γινεται να υπαρχουν τετοια τερατα και να κυκλοφορουν ελευθερα,δεν μπορω να το χωνεψω αυτο.

lovekittens
Πολύ δραστήριο μέλος
μπραβο για την καλη πραξη...ειναι ..λιθια καθαρματα καποιοι..ευχομαι το καλυτερο κ να μην εχει τιποτα αλλο αρνητικο στην ζωη του ολα θετικα απο δω κ στο εξης...
AperfectCircle
Νεοφερμένο μέλος
Πάλι καλά που βρέθηκαν τα κορίτσια και βοήθησαν όχι μόνο στην μεταφορά στον κτηνίατρο αλλά και στην φιλοξενία του για όσες μέρες μπορούν.πραγματικά αν ζούσα σε διαφορετικές συνθήκες θα τον κρατούσα τον μικρό αφού δοκίμασα να τον βάλω έστω στον κήπο αλλά το σκυλί μου του γαύγιζε.
Μερικά πράγματα για την ζωή του :καταρχάς βρισκόταν λίγο πιό πέρα απο το σπίτι μου στην απέναντι μεριά σε ένα σπίτι με οικόπεδο και πολλά παιδιά.σπάνια να του δίνανε λίγο φαί και αυτό άν άφηνα εγώ κροκέτες (μέχρι να αρχίσω να του βάζω τακτικά όσο μπορώ),γενικά δεν τους ένοιαζε και όταν μάλιστα άρχισε να χάνει τρίχωμα δεν θέλανε να το βλέπουν εξω απο την πόρτα τους και κάποια απο τα παιδιά πρέπει να το κλωτσούσαν αφού έτσι μου είχε πεί ένα απο τα μικρά.με λίγα λόγια το είχανε συνηθίσει(όπως το δεί κανείς) και έμενε στο οικόπεδο εκείνο.
Πρίν απο αυτούς το γατάκι πρέπει να ζούσε στον απένταντι τους όπου είχε μαζεμένες έξω απο την πόρτα του κάποιες γάτες και τις τάιζε.εκείνο απο κάποιο σημείο και μετά άρχισε να πηγαίνει απέναντι τις βόλτες του μέχρι που αυτός που τις τάιζε έφυγε και έτσι εγκαταστάθηκε σε εκείνους με τα πολλά παιδιά(για κάποιον λόγο και πρίν και μετά πάντα μόνο το έβλεπα).
Για τα τραύματα: η κτηνίατρος είπε πώς είναι καμμένος με καυστικό υγρό ,βέβαια πρίν έναν μήνα που το είχα γνωρίσει και το χαίδευα είχα παρατηρήσει πώς μόνο το μάτι του έχει πρόβλημα(που είναι θολό) και το τρίχωμα ήταν μία χαρά αλλά μετά απο κανά δύο εβδομάδες (δεν την έβλεπα κάθε μέρα)και έτσι στην στάση που καθόμουν ήρθε σε μένα νιαουρίζοντας και είδα πώς το τρίχωμα της είχε φύγει αρκετά ώσπου με τις μέρες χειροτέρευε και δεν ήξερα τι να κάνω για να το βοηθήσω.υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να του ρίξανε κάτι και μπορεί απο το απέναντι σπίτι ο ιδιοκτήτης να το έκανε η και αυτοί που έμενε πρόσφατα αν και δεν νομίζω να φτάσανε σε τέτοιο σημείο αλλά ποτέ δεν ξέρεις+οι άλλες γάτες του δίπλα να το κάνανε ακόμα χειρότερα αφού μου λέγανε ότι ερχόντουσαν και τσακονόντουσαν.
Όπως και να έχει μακάρι να βρεί ένα σπιτάκι να μένει μόνιμα και να το λατρέχουν,έχει περάσει δύσκολα και είναι μία ψυχούλα αφού όλο χάδια και παιχνίδια ζητάει.
le chat noir
Τιμώμενο Μέλος
Όλο κοιμάται.Τώρα που βρήκε ησυχία και ζεστασιά σηκώνει λίγο το κεφαλάκι του και ξανά του καλού καιρού.Όσο και αν φρίκαρα το απόγευμα, τώρα νιώθω χαρούμενη, που τον έχω κοντά μου.
Μήπως ξέρει κανείς καμία τροφή ειδική (από εσάς τους τυχερούς που έχετε τα μακρύτριχα
)για να βοηθήσει την τρίχα του?Η γιατρός είπε ότι όσο καλύτερα τρώει, τόσο πιο γρήγορα θα συνέλθει. Αν βέβαια ειναι να μεγαλώσει ξανά η τριχούλα του.Επίσης η γιατρός δεν πήρε ούτε ενα ευρώ.Δεν υπάρχει αυτή η τύπισσα.
lili.
Δραστήριο μέλος
μπραβο σε εσας και μπραβο στην γιατρο...πολυ λυπαμαι για το πως καποιοι που θελουν να λεγονται ανθρωποι καταντησαν ετσι το γατακι
....αλλα σιγουρα με την le chat noir θα συνελθει και σιγα σιγα να βοηθησουμε ολοι να προωθηθει προς υιοθεσια !Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Περισσότερο από κατάλληλη τροφή, είναι η αγάπη που χρειαζόταν και που μέσα στην ατυχία του ήταν τυχερό να τη βρει κοντά σε ανθρώπους που τιμούν την έννοια "άνθρωπος" και αυτό είναι ένα καλό μήνυμα αισιοδοξίας

Εύχομαι και ο γατούλης (αλήθεια του βγάλατε ονοματάκι?)
να συνέλθει από την ταλαιπωρία του και οι τριχούλες του να ξαναβγούν όσο το δυνατόν περισσότερες και να βρει ένα καλό σπιτάκι να υιοθετηθεί και να έχει μια καλή ζωή όπως αξίζει σε κάθε ζωντανό

AperfectCircle
Νεοφερμένο μέλος
Μην φανταστείς δεν το χαίδευα και όλη την μέρα ,βέβαια πρέπει να ήμουν και ο μόνος που του έδινε χάδια.
Ακόμα σκέφτομαι πώς άργησα λίγο να τον φέρω σε επαφή μαζί σας και συγκεκριμένα με την κτηνίατρο αφού έχει περίπου έναν μήνα έτσι και με τον καιρό χειροτέρευε αλλά ήμουν λιγάκι μπερδεμένος πώς θα τον πάω και μετά τι θα τον κάνω.συγκεκριμένα τις πρώτες μέρες τον ιανουάριο βλέποντας το ματάκι του κάπως θολό έβαλα στο μυαλό μου πώς πρέπει να τον δεί κάποιος γιατρός ,ώσπου ήρθαν οι μέρες που έχανε τρίχωμα και τα έχασα.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Τροφη ειδικη εχει νομιζω η Hills μονο που δεν θυμαμαι πως λεγεται. Παντως θα του εκανε καλο, μια και χρειαζεται να δυναμωσει, να του δινατε το Nurish-UM cat μου το συστησε εμενα η κτηνιατρος για τον White πριν λιγο καιρο που ηταν πεσμενος, το δινουν και σε γατακια που θελουν να τα δυναμωσουν.
Και καμιά βιταμίνη επιπλέον.... Έχει μερικές για άρρωστα ή αδύναμα γατάκια... Δεν έχω λόγια. Το μόνο που θέλβ να πω είναι ο γατούλης να είναι καλότυχος στο εξής και να γνωρίσει την αληθινή, παντοτινή αγάπη...

kat-cats
Διάσημο μέλος
Είχα ημέρες να μπω....και τι βλέπω κάποιο κτήνος έκανε το θαύμα του πάλι....τι να πω....
παιδιά μπράβο σας δεν έχω λόγια για την καλοσύνη σας!! εύχομαι ο μικρούλης να γίνει καλά, και θα γίνει!!! ίσως να ρώταγες τη γιατρό σχετικά με την τροφή...αν και πιστεύω ο μικρός μόνο και που τρώει και κοιμάται θα αναρρώσει πολύ γρήγορα!! ο ύπνος θρέφει τα μωρά και ο ήλιος τα μοσχάρια!!! περαστικά του μωρέ και να μας βάλεις φωτο από το λεβέντη!!!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool